Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Antonov-top in bestuur Belgisch beursfonds

235 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juli 2011 09:39
    En nog een speeltje van de heren Ritskes en Haag via OIM Plc.

    www.mysparta.de/index.php?option=com_...

    Über MySPARTA AG

    Gegenstand des Unternehmens ist der Erwerb und die Veräußerung sowie die Verwaltung von Beteiligungen an Kapital- und Personengesellschaften einschließlich der Beteiligung an börsennotierten Aktiengesellschaften im In- und Ausland, ausgenommen hiervon sind genehmigungspflichtige Geschäfte nach § 1 KWG. Hauptaktionär der MySPARTA AG ist mit ca. 75 % die Opportunity Investment Management PLC.
  2. Probeerder 6 juli 2011 10:07
    quote:

    Goudglans schreef:

    Als iedereen zich opgelicht voelt moet je geen aandelen kopen. Ik heb ze ook een tijdje gehad maar had al snel door dat het alleen te doen was om aandelen bij te drukken. Geen enkele belofte de afgelopen 20 jaar is uitgekomen, dus dat geeft te denken.
    Ik denk dat dit aandeel weer vlug van de beurs zal verdwijnen
  3. [verwijderd] 7 juli 2011 16:02
    Source : OIMPLC
    After months of restructuration, OIM PLC is now aboarding new opportunities
    The Board of Directors of OIM Plc informs the market about its progress in realizing its strategy.
    Non-audited financial results of its main subsidiary, the Fleischhauer Group (95.9 %), show an EBIT of €447K and a profit after tax of €349K over the first quarter of 2011. This means a substantial increase on both EBIT and PAT as compared to the same period 2010 as well as compared to the budget. The order book is in line with this increase.

    Today raising a low level 0.75 euros, OIM stock option is due to raise the month coming. According to Traders specialist, this Stock Option, due to the investments, should raise to 3 or 4 euros within the next three months. Our advice would be then a short term buy for this action. Bought today at 0.75 euros, sell in three months at 3 or 4 euros.
  4. [verwijderd] 7 juli 2011 16:17
    quote:

    IMPORTANT INFOS schreef op 7 juli 2011 16:02:

    Source : OIMPLC
    After months of restructuration, OIM PLC is now aboarding new opportunities
    The Board of Directors of OIM Plc informs the market about its progress in realizing its strategy.
    Non-audited financial results of its main subsidiary, the Fleischhauer Group (95.9 %), show an EBIT of €447K and a profit after tax of €349K over the first quarter of 2011. This means a substantial increase on both EBIT and PAT as compared to the same period 2010 as well as compared to the budget. The order book is in line with this increase.

    Today raising a low level 0.75 euros, OIM stock option is due to raise the month coming. According to Traders specialist, this Stock Option, due to the investments, should raise to 3 or 4 euros within the next three months. Our advice would be then a short term buy for this action. Bought today at 0.75 euros, sell in three months at 3 or 4 euros.
    Voor de nieuwe onder ons nog maar eens het verhaal van de eikeltjes:

    Onderstaande eikelhandelaar weet hoe de aandelenmarkt werkt.

    Op een dag verscheen er een man in een dorp. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar één Euro per stuk voor betalen. Omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen. De man kocht een week later duizenden eikels voor een Euro per stuk.

    De man verklaarde dat hij een week later zou terugkomen en twee Euro per stuk zou betalen per eikel. Opnieuw begonnen de dorpsgenoten eikels te verzamelen, alhoewel er veel minder eikels over waren. De man verscheen een week later, betaalde twee Euro per stuk en verklaarde een week later opnieuw te verschijnen en vijf Euro per eikel te betalen.

    De voorraad eikels was vrijwel opgeraakt en de dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden. Ze vonden er toch nog een paar. De man verscheen precies op tijd een week later, betaalde vijf Euro per eikel en verklaarde een week later terug te komen en twintig Euro per eikel te betalen.

    De dorpsbewoners konden echter geen eikels meer vinden. Toen verscheen er een dag later een tweede man met een grote zak eikels op zijn rug. De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 Euro per stuk voor. De dorpsbewoners verzamelden al het geld wat ze konden vinden. Al het spaargeld wat ze hadden legden ze bij elkaar en ze kochten de grote zak eikels.

    Een week later verscheen de man echter niet meer. Ze zagen de man nooit meer. Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels.

    En zo dames en heren, werkt de aandelenmarkt.
  5. [verwijderd] 18 juli 2011 18:21
    Met de acht ct in ff meer dan 2 jaar terug op het niveau van voor de split.

    www.euronext.com/fic/000/049/816/4981...

    Koersverloop op 8 mei 2009:

    08 mei 0,080 0,080 0,07

    Brrrrrrrrr.

    Gr. Q

    quote:

    Goudglans schreef op 18 juli 2011 18:08:

    [...]

    Nog maar 200.254 stukjes in de bied op 9 cent, de 8 cent is spoedig te verwachten.
  6. [verwijderd] 26 juli 2011 12:54
    Goed om nog eens te lezen.

    quote:

    Silvia schreef op 20 oktober 2010 16:26:

    En zie wat er met de koers van Opportunity Investment Management plc in de afgelopen weken is gebeurd, een koersexplosie van 59 cent naar meer dan 5 euro.

    Hollanders orkestreren beurskoers België

    Tussenhandel creëerde koersexplosie van Algo Vision om stukken met winst te dumpen

    Financieel Dagblad: VASCO VAN DER BOON ENGERBEN VAN DER MAREL

    EINDHOVEN - Bestaat het Belgische beursfonds Algo Vision wel echt? Die vraag staat in 1999 centraal bij de bedrijfsrechercheurs van ING Bank. Het Amsterdamse hoofdkantoor ruikt onraad als blijkt dat kantoor Eindhoven zijn beste klanten voortrekt bij de beursgang van dit bedrijfje. De rechercheurs concluderen ambivalent: 'In elk geval werd duidelijk dat het een echt bedrijf lijkt.'

    Zeker is dat Algo Vision een relatief obscuur beursfonds is. Des te opvallender is dat de aandeelhouders behoren tot de meest prominente ondernemers van Nederland. Denk aan Wim van der Leegte, Roel Pieper, Leo van Gansewinkel, Joep van den Nieuwenhuyzen en vastgoedontwikkelaars Tom Moeskops, Harrie van de Moesdijk, Henk Stienstra, Christine Kroonenberg en Leo Westermeijer.

    De gang van zaken rond Algo Vision en ING Eindhoven geeft een inkijkje in de wilde periode eind jaren negentig als beurskoersen exploderen en weer instorten. In het geval van Algo Vision blijkt een groepje Nederlandse tussenhandelaren een onconventionele methode te hebben gebruikt om de koers omhoog te jagen. Alles met als doel een tegenvaller te voorkomen voor hun vooraanstaande klanten, blijkt onder meer uit notulen van een vergadering op 15 oktober 1999.

    De reden van de bijeenkomst is 'het bepalen van een strategie waarbij in elk geval het verlies van de aandeelhouders zoveel mogelijk wordt beperkt'. Aanwezig zijn de controversiële ex-NMB-bankier Mike Vredegoor, beurshandelaar Marius Ritskes van Opportunity Management, André van Eerden van effectenhandelaar IMG, Jan Muller en Jouke de Winter van tussenpersoon IMN. Vastgoedmagnaat Leo Westermeijer en tulpenbollenbelegger Arnold Degen nemen ook deel. Allen hebben belangen in de handel van aandelen Algo Vision en de meesten van deze handelaren hebben zelf ook een belang in Algo Vision.

    Men is 'teleurgesteld' over Algo Vision, aldus het verslag van de vergadering. De aanwezigen verwachten niet 'dat het aandeel op basis van de huidige gang van zaken op korte termijn verhandelbaar zal zijn tegen een acceptabele prijs. De waarde van het aandeel op dit moment is in feite nul.'

    Maar de vergaderaars zitten niet bij de pakken neer. 'De heer Ritskes is momenteel bezig met het voorbereiden van een exit voor de mensen die op $ 10 zijn ingestapt. Dit scenario is alleen mogelijk indien Algo Vision akkoord gaat.' Ritskes regelt het, aldus het verslag, via de overname van het Duitse Fleischauer. Daarbij worden aandeelhouders tegen elkaar uitgespeeld.

    Het opzetje van Ritskes is 'om de $ 10-aandeelhouders hun aandelen te laten verkopen voor ongeveer $ 5 of $ 6 per aandeel' aan een nog nader bekend te maken Duitse partij. 'Vervolgens krijgen deze aandeelhouders per verkocht aandeel het recht om twee aandelen te kopen tegen $ 4 (nieuw uit te geven aandelen) welke zij vervolgens direct kunnen verkopen tegen een hogere koers ($ 5 of $ 6)'. Ook krijgen zij 'warrants'. Dit voorstel van Ritskes komt er dus op neer dat aandeelhouders die voor $ 10 zijn ingestapt en nu met een waardeloos aandeel zitten, toch weer voor minstens $ 10 kunnen uitstappen.

    'Een grote rol' in het plan moet spelen dat 'het aandeel mede op koers gehouden zal dienen te worden door gebruikmaking van de publiciteit omtrent de aankoop van Fleishauer' door Algo Vision. Deze overname wordt gefinancierd met de nieuw uit te geven aandelen. De koopprijs is DM 6 mln plus 1 miljoen Algo Vision-aandelen.

    'Deze koopprijs lijkt laag' voor een bedrijf met DM 92 mln omzet en DM 5 mln winst. 'Doch er dient rekening te worden gehouden met het feit dat er DM 70 mln aan schulden in de company zitten. Deze aankoop lijkt op het eerste oog dan ook gunstiger dan hij in feite is.' De zeven vergaderaars willen andere beleggers publicitair een rad voor ogen draaien, maar beseffen dat het de vraag is 'hoe lang het aandeel op peil gehouden kan worden'.

    Het is niet de bedoeling dat alle aandeelhouders gelijkelijk van het plan profiteren. Zo mag grootaandeelhouder van het eerste uur Joep van den Nieuwenhuyzen sowieso niet meedoen, beslist de vergadering. De samenspanners spreken zelfs de vrees uit dat Van den Nieuwenhuyzen 'misbruik' maakt van hun opzetje. Met 2,88 mln stukken heeft deze via 32 vennootschappen dan een kwart van de 11,7 mln aandelen in handen, berekenen de vergaderaars. Van de drie miljoen vrij verhandelbare stukken is op initiatief van Van den Nieuwenhuyzen de helft doorgeplaatst.

    En er zijn nog meer aandeelhouders die niet van het uitgebroede plan mogen profiteren: 'De regeling zoals voorgesteld door de heer Ritskes geldt in eerste instantie alleen voor de 1,5 mln aandelen die geplaatst zijn tegen $10.' Daarnaast zijn er onder meer nog 1,5 mln vrij verhandelbare aandelen die tussen de $ 7,5 en $ 9 per stuk aan de man zijn gebracht, mede door de vergaderaars. 'Deze aandeelhouders worden niet meegenomen in dit scenario. Deze dienen en zullen worden geadviseerd hun aandelen op de markt aan te bieden op het moment dat de koers $ 5 of $ 6 bereikt, om zo hun verlies te beperken.'

    De zeven vergaderaars melden elkaar dat de beleggende relaties van Ritskes en Van Eerden de optie om Algo Vision op te bouwen 'bij voorbaat' verwerpen. De gemanipuleerde 'snelle exit' dient uitkomst te bieden, besluit de bijeenkomst. In grote lijnen gebeurt dit ook. Op de enthousiaste aankondiging van de overname door Algo Vision spuit de koers omhoog naar $ 33,75 om daarna pijlsnel in te storten.

    Veel aandeelhouders van het eerste uur stapten inderdaad uit. Wie de kopers van hun stukken zijn geweest die de grote verliezen moesten incasseren, is onbekend.

  7. [verwijderd] 26 juli 2011 16:43
    di 26 jul 2011, 15:36

    OM eist 5 jaar cel fraudeur Caribbean Comfort
    AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vijf jaar cel geëist tegen Geert P. (52), die wordt verdacht van fraude met geld van ruim 1000 beleggers in het fonds Caribbean Comfort.

    Het OM verdenkt P. van oplichting, witwassen, het zich toe-eigenen van geld van anderen en het zonder vergunning aanbieden van beleggingsobjecten. De beleggers investeerden samen bijna 23 miljoen euro in wat een luxegolfresort moest worden in de Dominicaanse Republiek. Tot de bouw daarvan is het nooit gekomen.

    P. ontkent de aantijgingen. In plaats daarvan probeert hij mensen te overtuigen dat hij op de Dominicaanse Republiek zelf is opgelicht, aldus de officier. Zij zei het P. zeer kwalijk te nemen dat hij beleggers geen openheid van zaken heeft gegeven.

    Onder de gedupeerden zijn mensen die hun huis hebben moeten verkopen en die in het project hadden geïnvesteerd voor de studie van hun kinderen of hun pensioen. „Hij heeft het vertrouwen van beleggers misbruikt”, aldus Bontje.

    Het verhaal van P. dat bij een inbraak op het eiland zijn administratie was ontvreemd, gelooft het OM niet. De FIOD heeft geen inbraaksporen aangetroffen. Volgens het OM hield hij geen administratie bij. „Dat is ongehoord als mensen je hun miljoenen toevertrouwen”, aldus de officier. „Zeker voor iemand met een bancair verleden.” P. werkte tot halverwege de jaren '90 voor diverse banken.

    De man werd in 2008 voor fraude met hetzelfde project veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk. Een hoger beroep daartegen trok hij na zijn arrestatie 2 jaar geleden in. De officier vroeg de rechtbank hem nu ook de voorwaardelijk gegeven straf te laten uitzitten.

    Daarnaast vordert het OM geld van hem. P. zit inmiddels 2 jaar en 4 maanden in voorarrest.
  8. [verwijderd] 11 augustus 2011 10:00
    Mooie vlakke opening van OIM PLC. De board (Ritskes/Haag)denkt, "hoe nu verder".

    "Volgens Jos Haag, de topman van Antonov en chairman van OIM, hebben de werkzaamheden van hem, maar ook die van Antonov's interim-cfo Motobar, voor OIM geen invloed op de ontwikkelingen van Antonov. ,,Ik ben altijd betrokken geweest bij meerdere bedrijven, heb nooit een 1-op-1-verhouding gehad. Er is tijd om andere dingen te doen."
235 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0708 +0,14%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.329,17 -0,38%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links