Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 22,680 3 mei 2024 17:35
  • -0,740 (-3,16%) Dagrange 22,600 - 23,480
  • 168.706

AMG week 9 t/m 13 mei: Week van de cijfers

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. klein_duimpje 9 mei 2011 08:29
    Wat een treurnis afgelopen week. Kom gisteravond thuis van een weekje vakantie en zie dat AMG flinke klappen heeft gekregen. Onmiddellijk ga ik op zoek naar nieuws en vind......niks!
    Is het dan alleen beurs-sentiment en dalende grondstofprijzen die de koers van AMG zo omlaag hebben gezet? Had JPM niet net een belang genomen?

    Deze week moet het dan toch weer goed komen, de cijfers op woensdag moeten goed zijn met een outlook die iedereen overtreft. Dan zullen we weer snel de 17 euro regionen op zoeken.

    Goede handelsweek aan u allen,

    K.D.
  2. avessen 9 mei 2011 09:48
    Onderstaand is dan m.i. ook wel een noemenswaardig positief bericht.

    Zonne-energie in het zonnetje
    ZATERDAG 7 MEI 2011, 10:41 uur
    UTRECHT (AFN) - De stijging van de energieprijzen én de daling van de prijzen van zonnepanelen maken het voor particulieren steeds aantrekkelijker om zonnepanelen op het dak van hun huis te plaatsen. Volgens Milieu Centraal, dat consumenten voorlicht over energiebesparing, kan een huishouden daarmee zijn voordeel doen in de portemonnee.
    Een investering van nog geen 5.000 euro zou nu goed zijn voor een besparing op de energierekening van 320 euro per jaar. De investering verdient zich dus in vijftien jaar terug, of nog sneller als de energieprijzen verder omhoog gaan.
    Milieu Centraal komt met deze berekening bij de start van de Solar Days, die vanaf zaterdag een week duren en die maandag een officieel tintje krijgen op het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag, waar organisaties en bedrijven uit de sector van de zonne-energie zich manifesteren.
    In het kader van de Solar Days zijn er in Nederland zo'n 200 evenementen waar mensen hun licht kunnen opsteken over zonne-energie. Een investering die zich in vijftien jaar terugverdient en daarna nog zorgt voor jaren gratis stroom lijkt niet voor iedereen weggelegd. Het dak met de zonnepanelen moet het liefst een ligging hebben op het zuiden of het zuidwesten, een goede hellingsgraad hebben en bovendien ook nog eens niet in de schaduw worden gezet door omliggende panden of bomen. Milieu Centraal biedt de mogelijkheid om na te gaan of zonnepanelen in de eigen situatie gunstig zijn.
  3. forum rang 4 lanciared 9 mei 2011 09:54
    Week 9 mei t/m 13 mei : week van 1e trimesterresultaat :
    Wat gaat het worden ? Verwachting :

    - Omzet goed gestegen en met voortschrijdende robuuste wereldwijde economische groei ; omzet verder stijgend
    - prijs van de vele speciale metalen die AMG bovenhaalt en verkoopt die in vele gevallen meer dan verdubbeld zijn in prijs : positief.
    Dit , tesamen met flinke omzetgroei, niet in het minst ook bij de engineeringsaktiviteiten geeft natuurlijk goede cijfers, en wegens verdere economische groei een natuurlijk goede outlook voor de rest van het jaar en verdere jaren.

    Ik dacht in het bericht van Goldman Sachs , een 3 tal weekjes terug over einde van de grondstoffenstijging hadden ze - zover ik me kon herinneren - over Olie, goud, zilver, suiker, cacao en katoen.
    Dit bericht hebben shorters aangegrepen om zoveel mogelijk,alles op een hoop te gooien en alles trachten naar beneden te manipuleren.
    Naar beneden te trekken.
    Laat er echter geen misverstand over bestaan : AMG levert geen suiker en / of cacao. Evenmin katoen.
    Alles op een hoop, met als doel : down.

    Nochthans moet het voor diegenen die dit aandeel al wat volgen duidelijk zijn :
    - cijfers en outlook gaan goed zijn. Laat hier geen misverstand over bestaan. Zovele Europese ondernemingen maken bemerkingen in hun jaarverslag en outlook over duurder wordende grondstoffen waar ze last van hebben - .... neen, hier heeft AMG geen last van. Ze priteren er natuurlijk juist van.
    Succes aan ieder gewenst . LR
  4. klein_duimpje 9 mei 2011 12:23
    Goede samenvatting, LR. Voor mij is het ook klip en klaar dat AMG dit jaar hele goede cijfers gaat laten zien. Hoewel ik ook liever zie dat de koers in één rechte lijn omhoog gaat treur ik nog immer niet. Zit er lang genoeg in en heb tijd genoeg om mijn winst te verzilveren. Komende woensdag verwacht ik een enorme stijging, die ga ik aangrijpen om calls over mijn aandelen te schrijven.
    gr,
    K.D.
  5. gerrit 69 9 mei 2011 12:45
    quote:

    klein_duimpje schreef op 9 mei 2011 12:23:

    Goede samenvatting, LR. Voor mij is het ook klip en klaar dat AMG dit jaar hele goede cijfers gaat laten zien. Hoewel ik ook liever zie dat de koers in één rechte lijn omhoog gaat treur ik nog immer niet. Zit er lang genoeg in en heb tijd genoeg om mijn winst te verzilveren. Komende woensdag verwacht ik een enorme stijging, die ga ik aangrijpen om calls over mijn aandelen te schrijven.
    gr,
    K.D.
    Zelfs hele goede cijfers zijn nog geen garantie voor een enorme stijging.
    Daarvoor heb ik toch meer als 25 jaar ervaring opgedaan met aandelen.
    Er is op dit moment teveel onrust in de financiële wereld op valuta-gebied rond de Euro en de zwakke Dollar.
    Ook de onrust in de Arabische wereld gaat niet ongemerkt voorbij op het wereld-toneel.
    Ik zal blij zijn als AMG weer boven de 15 Euro gaat komen, maar of er meer in zit voor een grote stijging op korte termijn betwijfel ik ten zeerste.

    Mvrgr. van Gerrit
  6. gerrit 69 9 mei 2011 15:21
    quote:

    klein_duimpje schreef op 9 mei 2011 13:45:

    Begon al bijna buikpijn te krijgen toen de koers weer richting slot vrijdag daalde. Nu zie ik gelukkig weer een opleving. Nog even die 50K op 15,37 weghappen, wie maakt me los?
    K.D.
    50K weghappen op 15,37.!!
    Je zult toch wel 14,37 bedoelen.
    Voorlopig maak ik mij geen enkele illusie over onze beurs.
    Daarmee bedoel ik te zeggen, dat ik niet in sprookjes geloof.
    Eerst maar eens zien of onze AEX wel in een uptrend gaat komen, want het gaat zeer moeizaam op onze beurs en dat ondermijnt toch wel het beleggers-vertrouwen.

    Mvrg. van Gerrit
  7. [verwijderd] 9 mei 2011 16:08
    Vanwege afwezigheid zit ik nog een aantal kranten van begin april 2011 door te bladeren en kom onderstaande persberichten tegen in het F.D.
    “Mobiele telefoons, laptops, tablets en andere elektronische gadgets “zijn allemaal gemaakt met tin, wolfraam, tantalium en goud. Die waardevolle metalen worden gewonnen in Congo, (enz.)....” aldus het F.D. van 4-4-2011
    en
    “Stijgende metaalprijzen geven aandeel van AMG gewicht. Tantalium en antimoon, deze namen zullen niet veel bij veel beleggers direct een belletje doen rinkelen. Doch zijn deze twee bijzondere metaalsoorten spectuculair in opkomst. Door de forse prijsstijgingen van deze metaalsoorten is de koers van AMG de afgelopen maanden begonnen aan een ware opmars…….AMG is het enige beursgenoteerde bedrijf dat handelt in deze speciale metaalsoorten in de Benelux. Het kan dus volledig profiteren van de prijsstijgingen verklaart analist Frank Claassen van de Rabobank International de vlucht van het aandeel (enz.).....” aldus het F.D. van 4-4-2011.

    Deze fundamentals zijn niet veranderd!!!
  8. [verwijderd] 10 mei 2011 11:24
    Ok, en wat heeft dit dan voor nut???

    Het belang werd teruggebracht tot net onder de grens van 5 procent.

    JP Morgan Asset Management heeft zijn belang in AMG Advanced Metallurgical Group verkleind. Dat blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht. JP Morgan heeft een kapitaalbelang van 4,99 procent, blijkt uit een melding gedateerd op 5 mei. Bij een eerdere melding op 20 april j.l. had JP Morgan nog een belang van 5,03 procent in AMG.
  9. Brokie Even 10 mei 2011 11:44
    quote:

    Apekoek schreef op 10 mei 2011 11:24:

    Ok, en wat heeft dit dan voor nut???

    Het belang werd teruggebracht tot net onder de grens van 5 procent.

    JP Morgan Asset Management heeft zijn belang in AMG Advanced Metallurgical Group verkleind. Dat blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht. JP Morgan heeft een kapitaalbelang van 4,99 procent, blijkt uit een melding gedateerd op 5 mei. Bij een eerdere melding op 20 april j.l. had JP Morgan nog een belang van 5,03 procent in AMG.
    Tja, dat gaat dan nog om meer geld als wij allemaal ooit nog bij elkaar gaan verdienen. Ook al is het maar 0,04%.

    Dan daarbij vervalt nu de meldingsplicht. Dus kunnen ze nu eventueel ongezien verder afbouwen. Lijkt me niet echt positief.
  10. Max Out 10 mei 2011 12:18
    Ter info..

    AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ("AMG", EURONEXT AMSTERDAM: "AMG") will release its first quarter 2011 financial results on Wednesday, 11 May 2011 at approximately 7:00 am CET. AMG will host a conference call to discuss its financial results for first quarter 2011 on same day at 8:30am CET (7:30am GMT / 2:30am EST).

    Please connect approximately 10 minutes prior to the beginning of the call to ensure participation. The call-in information is as follows:

    Europe +44 207 153 2027
    North America +1 480 629 9822

    You will be directed onto the call by an operator. The conference call will be made available on the website www.amg-nv.com within twenty-four hours following completion of the call.

  11. Vogeltje71 10 mei 2011 13:08
    PREVIEW : AMG boekt 16% hogere omzet in KW1 2011

    AMSTERDAM (Dow Jones)--AMG (AMG.AE) maakt woensdag om 07.00 uur de trading update over het afgelopen kwartaal bekend. Drie door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een 16% hogere omzet van $273,6 miljoen, van $235,8 miljoen een jaar eerder. Ze verwachten dat de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) $22,7 miljoen zal bedragen, wat op een vergelijkbaar niveau is als in 2010 toen de EBITDA $22,0 miljoen was. AMG gaf eerder aan te verwachten dat de omzet en de EBITDA-marge in 2011 hoger zal zijn dan in 2010 en het lijkt analisten niet waarschijnlijk dat het bedrijf dit zal concretiseren. Omstreeks 13.00 uur noteert het aandeel 3,2% hoger op EUR14,72, terwijl de Midkap met 1,2% stijgt. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    May 10, 2011 07:01 ET (11:01 GMT)

    Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  12. forum rang 4 s.lin 10 mei 2011 13:46
    Grondstoffen hebben voorlopig hun piek bereikt. Beleggers kunnen beter rustig aan doen, totdat zich nieuwe sectoren aandienen die de beurs op sleeptouw nemen, stelt Rob Putter.
    www.z24.nl/z24geld/beleggen/artikel_2...

    ben benieuwd naar de cijfers morgen.
    of dat de analisten gelijk hebben zo als vogeltje71 hier geplaatst heeft
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links