Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BREAKING NEWS GEERT SCHAAIJ NU OP TTL7. Komt zo.!!

86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pebble 27 december 2010 17:01
    quote:

    JoghoJogho schreef op 27 december 2010 16:00:

    Ik verbaasde mij alleen dat je Geert Schaaij betrouwbaar achtte. Niet meer en niet minder.

    Laat niet onverlet dat er falende overheden en toezichthouders zijn, daarin kunnen wij elkaar zeker vinden. En ook ik vind dat er teveel mensen zonder kennis van zaken zich allerhande producten aan laten smeren.

    Helaas zijn er mensen die van die mensen zonder kennis van zaken misbruik maken. De wet stelt grenzen aan wat wel en niet mag. Met andere woorden, de naïeve, niet geïnformeerde medemens wordt beschermt tegen misleiding e.d.

    Het gaat dan een beetje ver om de misstap(pen) van Geert Schaaij goed te praten door deze in de schaduw te zetten van wat er verder allemaal verrot is binnen de financiële wereld.

    Ik vind dus dat Geert Schaaij onbetrouwbaar is en constateer verder dat jouw overige argumenten ten aanzien van wat er verder schort in het financiële terecht zijn. Als jij je daarin kunt vinden dan zijn we het eens :-)

    Jij bent een links figuur dus. Als je naïef en goedgelovig bent (of gewoon onnozel) moet je sowieso niet beleggen. Zet je geld dan lekker op een spaarrekening of koop RDS met een leuk dividend. Geert is gewoon een beursanalist, niet meer en niet minder. Dat er van die dombo's zijn die lukraak maar wat kopen is toch niet zijn probleem. Ik zie hier op het forum de meest waardeloze tips voorbij komen, maar ook goede. Je doet toch je eigen huiswerk? Laat die overheid zich a.u.b. met nuttige dingen bezighouden.
  2. forum rang 10 voda 27 december 2010 17:02
    Weinig nieuws onder de zon!!!

    Flinke missers analisten
    Het loonde in 2010 om tegen de adviezen van beursanalisten in te beleggen
    27 december 2010, 7:20 uur | FD.nl
    Door: Jeroen Bos en Pim Kakebeeke
    Beursanalisten zaten er in 2010 behoorlijk naast met hun voorspellingen. Het loonde zelfs om tegen hun adviezen in te beleggen. Aandelen die aan het begin van het jaar sterk werden afgeraden, boekten bovenmaatse koerswinsten.

    Aandelen met een koopaanbeveling bleven juist achter bij het gemiddelde van de index.

    Contrair beleggen was vooral lucratief bij de Amerikaanse S&P 500-index en de Dow Jones Eurostoxx-50, maar ook bij AEX-hoofdfondsen was het de moeite waard. De hoofdfondsen die het jaar begonnen met de aanbeveling 'houden', stegen gemiddeld bijna twee keer zo veel als fondsen met het advies 'kopen'. De 'aanraders' van begin 2010 bleven zelfs 2,7%-punt achter bij het gemiddelde AEX-fonds.

    Middenmandje

    Arie Buijs, hoogleraar financiering en beleggingen aan de Universiteit Utrecht, reageert weinig verrast op die cijfers. 'Ik heb met een collega onderzoek gedaan naar de adviezen die in de vier jaar rond de crisis zijn gedaan. We hebben de aandelen verdeeld in een topmandje, een middenmandje en een flopmandje, afhankelijk van de adviezen', legt hij uit.

    Het middenmandje deed het volgens Buijs beter dan het mandje met sterk aanbevolen aandelen. 'Het flopmandje deed het op lange termijn het slechtst, dus daar hadden analisten gelijk in.' Ook andere onderzoeken stemmen volgens hem 'niet heel erg vrolijk'.

    etc..

    www.fd.nl/artikel/21042329/flinke-mis...
  3. pebble 27 december 2010 17:38
    Linkse mensen zijn voor overheidsbemoeienis, alles en iedereen moet beschermd worden door de overheid. Maar we zijn hier niet voor een les politiek. Kan me altijd ontzettend boos maken om mensen die lopen te zeuren op de overheid als ze opgelicht worden. Ja het rendement leek ons aantrekkelijk, wel 15%. Alles buiten een spaarrekening om (en zelf daar loopt je tegenwoordig risico) is met risico, doe gewoon je eigen huiswerk!
  4. forum rang 7 mvliex 1 27 december 2010 17:56
    quote:

    Gordon Gekko schreef op 27 december 2010 17:38:

    Linkse mensen zijn voor overheidsbemoeienis, alles en iedereen moet beschermd worden door de overheid. Maar we zijn hier niet voor een les politiek. Kan me altijd ontzettend boos maken om mensen die lopen te zeuren op de overheid als ze opgelicht worden. Ja het rendement leek ons aantrekkelijk, wel 15%. Alles buiten een spaarrekening om (en zelf daar loopt je tegenwoordig risico) is met risico, doe gewoon je eigen huiswerk!
    1. "om mensen die lopen te zeuren op de overheid als ze opgelicht worden."

    Oplichting is een juridische term die in de wet is vastgelegd en dus door de overheid bepaald. Als iemand dus volgens de wet wordt opgelicht wordt jij boos als dan de overheid om hulp wordt geroepen?
    Rare redenering!

    2. " Maar we zijn hier niet voor een les politiek."

    In het hele stuk werd niet gerept over politiek. Jij was het zelf die hier op reageerde met de uitdrukking "dat de schrijver 'dus' links was".
    Jij zelf brengt dus de politiek in de discussie en zeurt dan dat je niet zit te wachten op een politieke les.
    Rare redenering!

    En tot slot,
    3. 'je altijd ontzettend boos maken om iets' betekent dat jij jouw stemming laat afhangen van anderen.

    Waar jij dus anderen adviseert niet op andermans mening af te gaan laat jij wel je stemming door anderen bepalen.
    Alweer een rare redenering!

  5. [verwijderd] 27 december 2010 18:00
    quote:

    Gordon Gekko schreef op 27 december 2010 17:38:

    Linkse mensen zijn voor overheidsbemoeienis, alles en iedereen moet beschermd worden door de overheid. Maar we zijn hier niet voor een les politiek. Kan me altijd ontzettend boos maken om mensen die lopen te zeuren op de overheid als ze opgelicht worden. Ja het rendement leek ons aantrekkelijk, wel 15%. Alles buiten een spaarrekening om (en zelf daar loopt je tegenwoordig risico) is met risico, doe gewoon je eigen huiswerk!
    Nu ben je echt het spoor bijster, oplichting staat gewoon in het wetboek van strafrecht en is een misdaad.
    Of begrijp ik nu dat jij Nederland wetteloos wil maken, omdat het links lijkt.
    Alle VVDers straks een geweer, rest van het gepeupel de mond houden, zoiets?

  6. JoghoJogho 27 december 2010 18:03
    Fijn om te weten dat jij alle overheidsbemoeienis onder linkse politiek schaart. Dit was voor het eerst in mijn leven dat iemand mij als links figuur bestempelde. Als ik het dus goed begrijp dan ben jij voor afschaffing van regels en wetten die mensen beschermen tegen misleiding en oplichting?

    Om te voorkomen dat we hier een politieke discussie gaan voeren het volgende. Ikzelf heb me helemaal sufgelezen in beleggingsmaterie (boeken, tijdschriften, websites etc) en heb jaren op 2 beleggingsstudieclubs gezetten.Ik heb de afgelopen jaren vaak mijn hoofd geschud als ik zag waar hele volksstammen nu weer waren ingestonken. Hoe konden zij zo stom zijn. Een aantal jaren geleden heb ik samen met een beleggingsvriend een aantal mensen geadviseerd die deelnamen aan Legiolease. Daaronder was een man die wat spaargeld van zijn zus daarin had gestopt. Zijn zus werkte als vrijwilligster in een gezondheidsproject in Afrika en het geld was bedoelt voor haar pensioen. Hij was benaderd en niemand had hem verteld dat hij geld leende om het beoogde rendement te halen. De man kon niet meer slapen en wist niet hoe hij aan zijn zus moest uitleggen dat zij een schuld had ipv een pensioen. Achteraf gezien wist hij ook wel dat hij beter had moeten lezen en doorvragen. Maar de gehaaide verkoper was maar blijven hameren op de rendementen en had alle risico's gebagatelliseerd. Hij dacht wat goeds te doen voor zijn zus (was dus geeneens hebzucht) en dit was het resultaat.

    Je vind dus dat dit soort mensen die omgeluld worden geen bescherming behoeven tegen dit soort oplichters en dat iedereen die dat wel vind een links figuur is? Of begrijp ik je nu verkeert?

  7. pebble 27 december 2010 18:25
    Als je een auto koopt kijk je toch ook onder de motorkap? Is dat met aandelen of andere investeringen niet net zo? Dat er oplichters zijn is nu eenmaal zo en zal ook altijd zo blijven, die passen zich gewoon aan de nieuwe wetgeving. Doe je eigen huiswerk! Zielige verhalen ken ik ook zat, leuk voor aan de borreltafel. Ook ik ben vorig jaar 2x benaderd voor een 'spaarplan', goed verhaal. Lees je dan de papieren door, dan blijkt het vol risico te zitten en de eerste jaren van inleg gaan op aan provisies. En dit is een door de AFM goedgekeurd product! Dat mensen klakkeloos aandelen kopen is net zo. Duik er gewoon even in en doe ook je eigen huiswerk, ik volg vele analisten. Ze hebben allemaal goede en slechte aanbevelingen, uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk.
  8. pebble 27 december 2010 18:42
    De AFM kan er niets mee, alles volgens de regels, aandeelhouders vinden het geweldig.
    Meer kijkers, meer kopers, grotere stijging, meer winst, meer geld....de cirkel is weer rond.
    De hele entourage rond Geert S. zit zaterdagochtend lekker aan de sjampoepel aan de Noordwijkse boulevard("je hebt toch wel gekocht he!")

    quote:

    paulta schreef op 27 december 2010 17:00:

    Beursgenoten betalen er gewoon voor( de ene hand wast de andere hand) en laten zich smsen of mailen(vrijdagmiddag 1600 uur!!!)
    Heer Kasteel zal er niet blij mee zijn, kans op imagoschade op termijn is levensgroot...
    We blijven het volgen en kunnen er nog veel van leren.
    Waar baseer jij dit op? Ik ben van meet af aan lid van Beursgenoten, maar heb dit nog nooit mee gemaakt. Pas maar op dat Geert niet meeleest.
  9. JoghoJogho 27 december 2010 19:41
    Je bent me een lekkere. De gemiddelde Nederlander kijkt wel onder de motorkap van de auto maar weet niet eens de oliepeilstok te vinden. Toch mogen ze auto rijden, gelukkig maar. Voor de techniek zijn er dan als het goed is integere reparateurs die de auto onderhouden en indien nodig repareren. Valt de versnellingsbak er na 50 Km onder vandaan dan heb je in jouw optiek pech, had je je huiswerk moeten doen en als je daar wat anders van vind ben je een links figuur.

    Het is in deze wereld onmogelijk overal alles van af te weten. Hoewel je je wel enigzins in het aan te schaffen onderwerp moet verdiepen hoef je er ook weer niet alles van af te weten. Je mag er dan op vertrouwen dan een verkoper of adviseur je dan transparante en op zijn minst eerlijke informatie verstrekt. Helaas zijn er adviseurs die de dingen mooier voorstellen dan het is. Dan kun je het de mensen die het niet tot hun beroep hebben gemaakt niet verwijten het gekocht te hebben. De meesten waren er nooit mee begonnen als vanaf het begin duidelijk was geweest wat het product exact behelste. Om dit soort adviseurs de pas af te snijden zijn er wetten en regels. Dat heeft niks met linkse politiek te maken maar meer met kortzichtigheid.

    Als Geert af en toe Googled zal het deze draadjes best wel lezen. "Pas maar op dat Geert niet meeleest". Van mij mag hij. Kan hij direct een aantal zaken zelf uitleggen en hoef je hem geen lippendienst meer te verlenen.
  10. pebble 27 december 2010 21:22
    quote:

    JoghoJogho schreef op 27 december 2010 19:41:

    Je bent me een lekkere. De gemiddelde Nederlander kijkt wel onder de motorkap van de auto maar weet niet eens de oliepeilstok te vinden. Toch mogen ze auto rijden, gelukkig maar. Voor de techniek zijn er dan als het goed is integere reparateurs die de auto onderhouden en indien nodig repareren. Valt de versnellingsbak er na 50 Km onder vandaan dan heb je in jouw optiek pech, had je je huiswerk moeten doen en als je daar wat anders van vind ben je een links figuur.

    Het is in deze wereld onmogelijk overal alles van af te weten. Hoewel je je wel enigzins in het aan te schaffen onderwerp moet verdiepen hoef je er ook weer niet alles van af te weten. Je mag er dan op vertrouwen dan een verkoper of adviseur je dan transparante en op zijn minst eerlijke informatie verstrekt. Helaas zijn er adviseurs die de dingen mooier voorstellen dan het is. Dan kun je het de mensen die het niet tot hun beroep hebben gemaakt niet verwijten het gekocht te hebben. De meesten waren er nooit mee begonnen als vanaf het begin duidelijk was geweest wat het product exact behelste. Om dit soort adviseurs de pas af te snijden zijn er wetten en regels. Dat heeft niks met linkse politiek te maken maar meer met kortzichtigheid.

    Als Geert af en toe Googled zal het deze draadjes best wel lezen. "Pas maar op dat Geert niet meeleest". Van mij mag hij. Kan hij direct een aantal zaken zelf uitleggen en hoef je hem geen lippendienst meer te verlenen.
    Maar dit is compleet off-topic. In mijn optiek heb je dan inderdaad gewoon pech, TENZIJ je een garantie hebt afgesproken. Je had dus wederom je eigen huiswerk moeten doen. Geert tipt gewoon aandelen met uitgebreide analyses (verkoopt geen instrumenten en beheert geen vermogens), net zoals ik ze in Beleggers belangen/VEB/IEX/Belegger.nl etc. lees, op RTLZ komen er ook zat voorbij. Alleen bij hem koopt iedereen, dus schijnbaar vinden ze zijn analyses het betrouwbaarst :-). Wetgeving is er al op dit gebied, je moet je posities vermelden. Lijkt me ruim voldoende. Ik lees graag uitgebreide analyses, Beursgenoten is hiervoor top! Geert komt op TV om Beursgenoten te promoten, niet om aandeeltjes omhoog te praten voor belanghebbenden zoals gesuggereerd wordt, dat is gewoon laster en dat is strafbaar. En daarmee bedoelde ik een andere poster.
  11. [verwijderd] 27 december 2010 21:36
    quote:

    Gordon Gekko schreef op 27 december 2010 21:22:

    Geert komt op TV om Beursgenoten te promoten, niet om aandeeltjes omhoog te praten voor belanghebbenden zoals gesuggereerd wordt, dat is gewoon laster en dat is strafbaar. En daarmee bedoelde ik een andere poster.
    Volgens mij kijk jij naar de verkeerde Geert, misschien die blonde?

    Ik zie en hoor wel degelijk bij Schaaij de verwachting uitspreken en het in porto moeten hebben van zijn"pareltjes" goed voorbeeld is en blijft Dico, eerst zelf volladen en dan aanprijzen en verkopen.

    Een vos verliest wel haren maar nooit zijn streken.

  12. forum rang 7 mvliex 1 27 december 2010 22:40
    quote:

    Gordon Gekko schreef op 27 december 2010 21:22:

    [...]

    Geert komt op TV om Beursgenoten te promoten, niet om aandeeltjes omhoog te praten voor belanghebbenden zoals gesuggereerd wordt
    Hahaha, Dat is nou jammer, de kerstman is net weg. Hij zou het schitterend hebben gevonden te weten dat er mensen zijn die ook daarin nog geloven!
    ;-)
  13. [verwijderd] 28 december 2010 23:37
    ongeloofelijk om te zien dat mensen gewoon alles willen geloven als ze maar denken dat ze er zelf ook wijzer van worden en het maakt niet uit hoevaak het in de krant staat "beleggers opgelicht" mensen blijven er gewoon instinken.
    Het programma begint met woningen aan de haven van scheveningen , nou die woningen staan al een hele tijd te koop en ze komen er niet makkelijk vanaf , je mag er maar 6 maanden per jaar in wonen terwijl er mooiere woningen aan de haven te koop staan er stond er een te koop voor 740k 170m2 ook nieuwbouw , die is uiteindelijk op een veiling verkocht voor 420k en ook aan de zelfde haven alleen hier mag je wel gewoon in wonen.
    En dan vragen hun even 8 ton.
    En hoe ze het dan brengen op tv , ja het is een koopje , kan alleen nog maar duurder worden , nou en harry denkt daar precies het zelfde over hoor , ik zou maar snel gaan kijken , tewijl idereen die hier woont weet dat het niet te slijten is.
    Het is gewoon een grote poppenkast.

  14. [verwijderd] 28 december 2010 23:43
    In Noordwijk heb je een appartement van 75 vierkante meter. Woon je dicht bij Harry mens. De koste van het appartement is schrik niet.. 1.500.000,00
    Nou een kooppie.. Dus iemand geld teveel koop het dan..
    Aangezien er veel rijke IEX leden zijn... Zal het wel als broodjes over de toonbank gaan.
  15. [verwijderd] 28 december 2010 23:56
    quote:

    *Economie* schreef op 28 december 2010 23:43:

    In Noordwijk heb je een appartement van 75 vierkante meter. Woon je dicht bij Harry mens. De koste van het appartement is schrik niet.. 1.500.000,00
    Nou een kooppie.. Dus iemand geld teveel koop het dan..
    Aangezien er veel rijke IEX leden zijn... Zal het wel als broodjes over de toonbank gaan.

    Dat zie je verkeerd Economie. Een belegger wil rendement en dat behaal je niet op deze manier. Of weet jij een huurder die € 4.000 per maand voor voor 75m2 wil betalen? Dit voorbeeld geeft gelijk al aan hoe waanzinnig de prijzen zijn opgelopen en waar je dus een correctie kunt verwachten.
  16. [verwijderd] 29 december 2010 00:06
    quote:

    fintech schreef op 28 december 2010 23:56:

    [...]

    Dat zie je verkeerd Economie. Een belegger wil rendement en dat behaal je niet op deze manier. Of weet jij een huurder die € 4.000 per maand voor voor 75m2 wil betalen? Dit voorbeeld geeft gelijk al aan hoe waanzinnig de prijzen zijn opgelopen en waar je dus een correctie kunt verwachten.
    Nou ik vind ook € 4.000 veel. Ik denk dat er maar weinig mensen dat soort huizen kunnen kopen. Het is weg gelegd voor mensen die veel geld hebben.
    Maar als je lang genoegt wacht zakken de prijzen van zelf..
    Laat een sjeik maar zo een aparte ment maar kopen.
    Ik vind het persoonlijk een beetje te overdreven om zulke prijzen te vragen voor een appartement. Want voor dat geld kan ik bijna 3 gezinnen helpen in Afrika. Nou en dan vergeet men de onkosten niet van zo een appartement. zout vreet het metaal op.
    En met een beetje harde wind is je auto gezandstraald.
    Dus jullie mogen er van mij wonnen. Ben ik niet aardig dan doe ik wel goede hulp bieden aan armen mensen.
    Want die kunnen ook een steuntje verdienen.
86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 905,10 +0,16%
EUR/USD 1,0889 +0,38%
FTSE 100 8.266,84 -0,10%
Germany40^ 18.577,70 +0,43%
Gold spot 2.342,09 +0,63%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

D'IETE...
+2,20%
Aperam
+2,05%
arGEN-X
+1,97%
Elia
+1,55%
VGP
+1,51%

Dalers

Solvay
-5,35%
Barco
-2,17%
Umicore
-2,10%
Lotus ...
-2,04%
Deceun...
-1,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links