Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,620 15 mei 2024 17:35
  • -0,320 (-0,94%) Dagrange 33,335 - 34,235
  • 6.452.528 Gem. (3M) 7,1M

Shell nieuwtjes.

5.753 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 oktober 2010 16:28
    Shell verkoopt Poolse LPG-activiteiten
    18 oktober 2010, 15:09 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse energieconcern UGI neemt de LPG-activiteiten van Shell in Polen over. Dat werd maandag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden.

    De overname verloopt via het Duitse UGI-dochterbedrijf Flaga. Shell Gas Polska heeft zijn hoofdkantoor in Wenen. Het dochterbedrijf van Shell distribueert LPG in Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije, Roemenië, Slowakije en Zwitserland.

  2. forum rang 10 voda 20 oktober 2010 16:06
    Shell Pernis stelt werkzaamheden uit - bron


    LONDEN (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSB) heeft onderhoudswerk aan verschillende onderdelen van zijn raffinaderij in Pernis uitgesteld, zegt een persoon bekend met de situatie woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Het onderhoud, aan onder meer de hydrocracker van de raffinaderij, is verplaatst naar voorjaar 2011, nadat het aanvankelijk voor het najaar van 2010 gepland stond.

    Het uitstel van het onderhoud is het gevolg van een eerder dan gepland onderhoud aan de fluid catalytic cracker van de raffinaderij, waarvan een mankement door meerdere reparaties moest worden verholpen.

    De raffinaderij in Pernis is met een productie van 400.000 vaten de grootste in Europa.


    Door Reza Amanat; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 200, amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 22 oktober 2010 15:48
    Deelnemers eisen herstel inflatiegat van pensioenfonds Shell
    22 oktober 2010, 7:02 uur | FD.nl
    Door: Elisa Hermanides
    De deelnemersraad van het pensioenfonds van oliemaatschappij Shell wil dat een in 2009 niet gegeven inflatiecompensatie alsnog wordt ingehaald. De raad heeft daartoe een proces aangespannen tegen het pensioenfonds bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.

    Pensioenen worden doorgaans geïndexeerd om te corrigeren voor de inflatie. Als een pensioenfonds onvoldoende geld heeft, kan de indexering worden overgeslagen. Het gat dat dan ontstaat, kan in betere tijden worden ingehaald.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/20557533/deelnemers...
  4. forum rang 10 voda 24 oktober 2010 16:52
    'Shell bouwt belangen in Nigeria verder af'
    24 oktober 2010, 14:39 | ANP
    LONDEN (AFN) - Shell staat op het punt om zijn belangen in vier grote olievelden in Nigeria te verkopen. Dat meldde de Britse krant Sunday Times zondag. Een consortium onder leiding van de voormalig topman van BP John Browne zou de belangrijkste gegadigde zijn.

    Volgens de krant levert de verkoop Shell 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) op. Onder normale omstandigheden zouden de enorme velden aanzienlijk meer waard zijn, maar het vele geweld waarmee de olie-industrie in Nigeria wordt geconfronteerd, heeft de waarde van de velden gedevalueerd.

    Naast de partij van Browne zouden ook investeringmaatschappijen KKR en Blackstone in de race zijn om de belangen van Shell over te nemen. Ook de andere eigenaars van de velden, het Italiaanse olieconcern Eni en het Franse Total, hebben het recht om de aandelen van de Brits-Nederlandse maatschappij te kopen.

  5. [verwijderd] 25 oktober 2010 09:53
    Nieuws




    Royal Dutch Shell A
    22,545 ( 09:50 ) -0,0050 / -0,02%



    Private equity in de race voor activa Shell Nigeria - media
    25-10-2010 08:42:00
    Londen (Dow Jones)--Private-equity bedrijven Riverstone, Kohlberg Kravis Roberts, Blackstone en Perenco zijn potentiele bieders voor $4 miljard aan olie-activa die Royal Dutch Shell plc (RDSA.LN) in Nigeria wil verkopen, zo meldde de Britse krant The Sunday Times.

    De onafhankelijke Nigeriaanse oliemaatschappij Oando en privaat energiebedrijf Addax & Oryx zijn ook geinteresseerd in de onshore activa, die grote reserves bevatten maar weinig olie produceren vanwege de onveilige situatie in de Niger Delta, zo stelt de krant zonder bronnen te noemen.

    -Door James Herron, Dow Jones Newswires; +44 (0)20 7842 9317; james.herron@dowjones.com

    En als beloning in de min.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2010 13:35
    quote:

    330ix schreef:

    Vanaf dit najaar kunnen aandeelhouders Shell het dividend ook in aandelen ontvangen. Zie VEB informatie.

    Groet

    ??????

    Ik ontvang mijn dividend Shell al 3 jaar in nieuwe aandelen. Kan bij de bank zelf aangeven en dus kiezen of ik het stock laat bijschrijven of cash.

    Heb overigens shell in porto voor m'n pensioen.
    Koop eigenlijk al jaren bij tussen de E 20,- en E 25,- indien ik wat geld over heb.
    Laat het dus doodleuk 25 jaar staan en laat dividend stock bijschrijven. Aantal aandelen Shell neemt zo lekker toe.
    Ongemerkt groeit m'n vermogen shell dus behoorlijk.
    Ga er vanuit, dat we over 25 jaar tussen E 40,- en E 50,- of zoiets moeten staan met de koers van Shell en ik dan een jaartje eerder met pensioen kan gaan.

    Gezellig bijkopen dus zo nu en dan en er niet naar om hoeven kijken.

    Slaapt lekker hoor!!!! :-)
  7. forum rang 10 voda 27 oktober 2010 16:20
    Shell verkoopt onderdelen Zweden en Finland
    27 oktober 2010, 12:12 | ANP
    DEN HAAG (AFN) - Shell verkoopt een deel van zijn activiteiten in Zweden en Finland aan Keele Oy. Dit maakte het olieconcern woensdag bekend.

    Het gaat om onderdelen die actief zijn op het gebied van raffinage en verkoop, onder meer 340 servicestations in Zweden, 225 servicestations in Finland en een raffinaderij in het Zweedse Gotenborg. De transactie levert Shell 640 miljoen dollar (461 miljoen euro) in contanten op.

  8. mellowgold 28 oktober 2010 09:37
    Shell cijfers KW3 sterker dan verwacht - ING
    28 oktober 2010, 9:21 uur | DJ
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell's (RSDA.LN) derdekwartaalcijfers zijn sterker dan verwacht en geven reden tot optimisme voor de toekomstperspectieven van het bedrijf, aldus ING analist Jason Kenney. De Upstream-winsten komen ruimschoots boven de taxaties uit, deels door lagere exploratiekosten, aldus de analist. De vloeibaar aardgas-activiteiten en de chemietak hebben ook goed gepresteerd, aldus de analist. Een deel van de beter dan verwachte resultaten is echter toe te schrijven aan niet-operationele verbeteringen, namelijk hogere belastingbaten en lagere interestlasten, voegt hij eraan toe. Vlak na opening noteert Shell 1,1% hoger op euro 22,90, terwijl de AEX met 0,55% stijgt. (MAN)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

  9. mellowgold 28 oktober 2010 15:32


    Shell lijdt miljoenen schade door BP-ramp
    Philips-topman Kleisterlee in directie Shell
    Gepubliceerd: 28 oktober 2010 08:30 | Gewijzigd: 28 oktober 2010 13:15
    Door een onzer redacteuren
    Rotterdam, 28 okt. De olieramp in de Golf van Mexico heeft het Brits-Nederlandse energieconcern Shell een schade opgeleverd van 115 miljoen dollar (83 miljoen euro). Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.
    De schade is het gevolg van het moratorium op diepzeeboringen in de Golf van Mexico dat de Amerikaanse overheid na de olieramp op 20 april instelde. Shell heeft onder meer vier boorplatforms in de Golf van Mexico die maandenlang geen boringen mochten verrichten, maar waarvan wel de huur moest worden betaald. Inmiddels is het moratorium opgeheven.

    Of Shell juridische procedures heeft lopen om de schade te verhalen, bijvoorbeeld op de Britse oliemaatschappij BP of op de Amerikaanse regering, wilde financieel directeur Simon Henry van Shell niet zeggen.

    Shell boekte het afgelopen kwartaal een winst van 3,5 miljard dollar, een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder. De olie- en gasproductie, die jarenlang terugliep, is ten opzichte van vorig jaar gestegen met 5 procent, naar ruim 3 miljoen vaten olie-equivalent per dag. In het cijfer is de productie van gas verrekend.

    Shell heeft onder zijn vorige bestuursvoorzitter, Jeroen van der Ver, een groot investeringsprogramma opgezet, vooral om nieuwe olie- en gasvelden op te sporen en te ontginnen. Dat programma begint zijn vruchten af te werpen, nu nieuwe velden in onder meer Rusland, Brazilië, en de Golf van Mexico in productie komen.

    Daarnaast is Shell vorig jaar gestart de retailtak ingrijpend te reorganiseren. Raffinaderijen en pompstations worden verkocht. Gisteren maakte Shell de verkoop bekend van 565 pompstations in Finland en Zweden, en de raffinaderij in Gotenburg, aan een Fins bedrijf. Ook heeft Shell besloten een raffinaderij in Duitsland van de hand te doen. De raffinagesector in Europa staat onder druk door toenemende concurrentie uit Azië en het Midden-Oosten.

    Shell gaat ook olie- en gasvelden in Nigeria verkopen. Het concern ligt onder vuur wegens zijn activiteiten in het land. Het zou verantwoordelijk zijn voor grote milieuschade als gevolg van olielekkages. Volgens Shell zijn die voor het merendeel het gevolg van sabotage door rebellenlegers.

    De graadmeter voor duurzaamheid Dow Jones Sustainability Index heeft Shell dit jaar uit de index gezet wegens de activiteiten in Nigeria. Financieel directeur Henry noemde dat besluit teleurstellend. „We betwijfelen of deze index de inspanningen op het gebied van duurzaamheid wel goed volgt.”

    Kleisterlee commissaris bij Shell

    Shell maakte vandaag ook bekend dat bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee van elektronicaconcern Philips toetreedt tot de directie. Het Nederlands-Britse energieconcern heeft de Philipstopman voorgedragen als toezichthoudend directeur (non-executive director).

    Kleisterlee schaart zich, indien de aandeelhouders van Shell met zijn benoeming instemmen, bij een illuster gezelschap. Oud-premier Wim Kok, voormalig Shelltopman Jeroen van der Veer en bestuursvoorzitter Hans Wijers van AkzoNobel zijn al commissaris bij het olieconcern.

    Kleisterlee, wiens positie bij Philips in april wordt overgenomen door Frans van Houten, wordt lid van het zogeheten audit committee. In die rol zal hij zich onder meer bezighouden met interne controle en rapportage van de financiële resultaten. (ANP)
  10. mellowgold 28 oktober 2010 15:34

    Shell Writes Off $1 Billion in BlackRock Assets on Focus Shift
    By Eduard Gismatullin -

    Oct 28, 2010 Royal Dutch Shell Plc wrote off about $1 billion in assets held by its BlackRock Ventures Inc. unit in Canada after evaluating the resources and shifting its focus to other northern Alberta projects.

    Shell plans to develop the Carmon Creek project in Canada’s Peace River area and expand capacity at the Athabasca Oil Sands Project, said Chief Financial Officer Simon Henry. It acquired BlackRock, based in Calgary, for about $2 billion in 2006 to access Canadian heavy oil reserves.

    The Hague-based Shell, Europe’s largest oil company, had “quite a detailed review of this sub-surface” asset “and overall they look less good than we’ve previously expected,” Henry told reporters on a conference call today. “The BlackRock in-situ assets are much lower down on the priority list.”

    Shell plans to increase output of heavy crude by 60 percent through 2020 in the Americas. It extracted about 170,000 barrels of oil equivalent a day last year in the region, John Abbott, executive vice president for heavy oil, said Sept. 30.
  11. forum rang 10 voda 28 oktober 2010 16:13
    Oil and Gas Sector
    Shell cuts Second Phase Kashagan Development Costs by $18 Billion
    262 words
    26 October 2010
    Kazakhstan Newsline
    KAZAEN
    Issue 1138
    English
    (c) 2010. Check Point Central Asia. All Rights Reserved
    Royal Dutch Shell Plc has cut the projected cost of the second phase of the Kashagan oil field development program from $68 billion to $50 billion, The Daily Telegraph reported on Monday, citing a senior Kazakh official.

    Shell has taken over the planned second phase from Italy’s Eni at the beginning of 2009, as the Kashagan partners renegotiated the agreement to develop the giant oil field.

    In August, the chief executive of Kazakhstan’s national oil and gas company KazMunaiGas, Kairgeldy Kabyldin, said the start of the second phase will be postponed until 2018-2019. Kazakhstan’s Minister of Oil and Gas, Sauat Mynbayev, meanwhile warned that cost control will be critical during the second phase.

    Commercial production at the Kashagan field is expected to begin in 2012. Production will reach 1 million barrels a day during the second phase of development and will peak at 1.5 million barrels a day during the third phase.

    Kashagan is the largest oil field discovered in the last 30 years with recoverable oil reserves are estimated at a minimum of 7-9 billion barrels and the total oil in-place at 38 billion barrels.

    is being developed by the North Caspian Operating Company consortium, which is also developing the adjoining Kairan, Aktoty and Kalamkas oil fields. The consortium includes Eni, Royal Dutch Shell Plc, ExxonMobil Corp, Total, KazMunaiGas (all with a 16.81 percent stake), ConocoPhillips (8.4 percent) and Inpex Holdings Inc (7.56 percent), according to SRI.

  12. forum rang 10 voda 28 oktober 2010 16:14
    Boorverbod Golf van Mexico hindert Shell
    28 oktober 2010, 10:37 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Oliemaatschappij Shell heeft de afgelopen maanden last gehad van het boorverbod in de Golf van Mexico en zal daar volgend jaar ook nog hinder van ondervinden. Dat heeft financieel directeur Simon Henry donderdag gezegd in een toelichting op de derdekwartaalcijfers.

    De Amerikaanse overheid stelde het verbod in naar aanleiding van de ramp met een door BP gehuurd boorplatform in april. Na een ontploffing en het zinken van het platform stroomden naar schatting 5 miljoen vaten olie in de Golf van Mexico.

    Shell heeft in het derde kwartaal een last genomen van 59 miljoen dollar voor het noodgedwongen stilleggen van in totaal negen boorplatformen. Henry verwacht in het vierde kwartaal nog meer lasten. Ook de productie in het gebied lijdt onder het verbod. Henry denkt dat de productie 40.000 vaten lager zal uitvallen dan waar het bedrijf op rekende voordat boren verboden werd.

  13. mellowgold 29 oktober 2010 09:16
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren, bericht is aangepast.]

    Shell-bestuurder uit stevige kritiek op opstellers van duurzame index
    29 oktober 2010, 8:05 uur | FD.nl

    Door: Mathijs Schiffers
    Financieel topman Simon Henry van Shell heeft het startschot gegeven voor een nieuwe discussie over het beloningsbeleid binnen het olie- en gasconcern.

    In ferme bewoordingen serveerde Henry gisteren de duurzaamheidsindex van Dow Jones af, terwijl de score op deze index sinds dit jaar mede bepalend is voor de hoogte van bonussen bij Shell...

    etc.

    Druk op de link voor het volledige artikel:
    www.fd.nl/artikel/20605671/shell-best...

  14. forum rang 10 voda 29 oktober 2010 16:20
    Shell koersdoel omhoog na kwartaalcijfers - UBS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--UBS verhoogt het koersdoel voor Shell (RDSA) naar 2200 pence van 2100 pence na de derdekwartaalresultaten. De analisten stellen dat de geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten van EUR4,9 miljard de consensus met 14% en de eigen verwachtingen met 17% overtreft. Ze noemen het momentum van de volumes bij 'upstream' indrukwekkend en merken op dat Shell actief bezig is met het herstarten van de offshore-activiteiten in de Verenigde Staten. Op basis van de resultaten verhogen ze hun winstverwachtingen per aandeel voor 2010 naar 203 pence van 191,8 pence en voor 2011 naar 241,1 pence van 229,9 pence. Het advies blijft buy. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR22,91, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (LDF)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  15. [verwijderd] 30 oktober 2010 17:39
    quote:

    op en top schreef:

    RDS heeft betere resultaten geboekt vanwege een hogere olieprijs.
    Er wordt net gedaan alsof dat iets negatiefs is.
    Ze verwachten toch zeker niet dat ze winst gaan maken als de olieprijs op 30$ staat.

    grt
    Mee eens op en top; denk dat de olieprijs met een paar maanden boven $ 100,- gaat.
  16. forum rang 10 voda 31 oktober 2010 16:13
    Irak dichtbij afronding gascontract Shell
    31 oktober 2010, 14:32 | ANP
    BAGDAD (AFN) - De Iraakse overheid verwacht binnen enkele dagen de definitieve versie van een gascontract met olieconcern Shell klaar te hebben. Dat zei de Iraakse olieminister Hussain al-Shahristani zondag.

    Het contract heeft betrekking op het afvangen van grote hoeveelheden gas die nu nog verloren gaan bij oliewinning in de buurt van de stad Basra. Het contract heeft een waarde van 12 miljard dollar (8,6 miljard euro).

    De definitieve versie van het contract gaat na afronding naar het Iraakse kabinet. De minister sprak de hoop uit dat de overeenkomst nog voor het eind van het jaar zal worden ondertekend.

5.753 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links