Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink - TA: Nog een keer

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 27 september 2010 10:32
    @rgk

    "Maar het volume bevestigt deze stijging niet...()"

    Wat een vreemde redenatie... Wordt de stijging in de indices dan wel gedragen door het volume?
    Meten met 2 maten noemen ze dat hier.

    Verder weet ik niet hoe het met jullie is maar ik vind de stijging van 330 naar 340 wederom wel heel, heel erg steil.... gaat wederom niet lukken denk ik.
  2. Geen Gezeik, iedereen rijk 27 september 2010 10:58
    We zullen weer niet door 340 punten breken, de AEX wint vandaag veel minder dan de Dow afgelopen vrijdagavond en het is niet waarschijnlijk dat de Dow vandaag weer sterk stijgt, dus ketsen we waarschijnlijk weer af. Het verschil in koersontwikkeling tussen de AEX-fondsen en de DOW-fondsen, maar zelfs met de bredere S&P-bedrijven begint na 10 jaar divergentie belachelijke vormen aan te nemen. Ik kan het alleen maar verklaren uit een verschil in vertrouwen tussen Nederlandse en Amerikaanse beleggers maar ook uit mogelijke koersondersteuningen en gerichte patriottistische peptalk van Amerikaanse banken. Zo goed gaat het in de VS niet.
  3. forum rang 6 shortie 27 september 2010 11:17
    De beurs heeft helemaal niets meer te maken met de daadwerkelijke economie.
    We gaan wellicht de beste beursmaand in de afgelopen 50 jaar neerzetten op Wallstreet las ik op Marketwatch.com en dat terwijl de huizenmarkt aldaar op een niveau ligt van 20-30 geleden en de werkeloosheid niet van de 9,5-9,6% af te branden is en momenteel 1 op de 7 amerikanen onder de armoedegrens leeft.

    Technische indicatoren staat momenteel nog immer zwaar overbought en ik zou niet weten hoe we nu in een mum ineens naar de 358 zouden moeten gaan?? Hangt die laatste rally dan hemelaal aan elkaar vast van de laatste short squeezes??
    Hoe slechter het nieuws, des te harder stijgt de beurs er nu op want dat vergroot alleen maar meer het ingrijpen van de FED waarmee de beurs weer meer cash krijgt. Want voor de economie hielp het geen zak. Dat hebben we gezien na de voorgaande 2 miljard welke er ingepompt werd dus waarom zou deze extra miljard nu dan wel helpen.

    Men heeft het allemaal over de "problemen van de kredietVOORZIENING".
    Het probleem ligt hem niet is de voorziening maar in de afname.
    Ook al is het geld bijna geheel gratis om te lenen en hoef je voor een hypotheek in de VS nagenoeg geen rente meer te betalen omdat die zo laag staat.... MEN WIL HET GELD NIET!!!!
    Het vertrouwen is vooralsnog nog immer weg.

    Geld pompen in de beurs en daarmee hopen dat de particulier met de winsten dan weer gaat consumeren?? Wat een belachelijk idee. De middenklasse en mensen onder de armoedegrens zitten volgens mij niet zwaar in de aandelen. De enigen welke er goed bij gaan varen bij een QE2 zijn de banken welke nadien dan wederom hogere recordbonussen kunnen gaan uitkeren.
  4. [verwijderd] 27 september 2010 11:22
    Werkloosheid, WW-aanvragen, Consumentenvertrouwen, ZEW index, Producentenvertrouwen, allemaal cijfers die op dit moment slechter of gelijk zijn aan die van pakweg een half jaar geleden. Toch wil de beurs alleen maar omhoog? Verder is het angstig stil rondom Griekenland, Portugal, Spanje, Ierland etc...zal het daar nu dan toch ook ineens veel beter gaan?
  5. biglion 27 september 2010 11:32
    quote:

    chiappucci92 schreef:

    Werkloosheid, WW-aanvragen, Consumentenvertrouwen, ZEW index, Producentenvertrouwen, allemaal cijfers die op dit moment slechter of gelijk zijn aan die van pakweg een half jaar geleden. Toch wil de beurs alleen maar omhoog? Verder is het angstig stil rondom Griekenland, Portugal, Spanje, Ierland etc...zal het daar nu dan toch ook ineens veel beter gaan?
    >>>>>>>
    Tja, zo zie ik dat ook en als je nu nog aandelen hebt of koopt; dan zou er eigenlijk een busje naar je toe gestuurd moeten worden.
    Ach ja, vandaag of morgen of zo, weer eens corrigeren en hopelijk goed dit keer.
  6. forum rang 4 New dawn 27 september 2010 11:52
    @Shortie

    Amerikanen schijnen niet (veel) te sparen maar zaten/zitten vnl in aandelenfondsen. Daar is geld..... uit verdwenen de laatste tijd.

    Sims plaatste een link naar Bloomnerg waarin werd vermeld dat bedrijven met geleend geld eigen aandelen opkopen.

    Voor de rest is het zo dat wat jij schreef dat er een probleem is met de afname van geleend geld is correct.
    Vooral particulieren lenen niet maar losten juist af.

    Maar de beurzen zijn niet bepaald zwak. Bij de 340 ligt toch weerstand. De tijd zal leren wat de richting nu wordt. Complex.
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0773 +0,02%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.361,75 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links