Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink - TA: Draaien & keren

94 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 29 juli 2010 12:30
    quote:

    chiappucci92 schreef:

    In pakweg 100 jaar is bijna alles uitgevonden en uitgemolken, van platenspeler, CD, DVD, Blue Ray etc...We weten van gekkigheid niet meer wat we moeten uitvinden om de economie draaiende te houden. De gemiddelde mens op aarde, of laat ik zeggen in het Westen heeft al 2 auto"s, 2 Mobieltjes, 2 Computers, Laptops, etc....
    Alleen in de ontwikkelingslanden zit nog groei maar daar hebben ze de middelen niet door corrupte overheden etc. Ja goedkope arbeidskrachten hebben ze daar wel die in het geheel niet profiteren van wat dan ook. Ze blijven met hard werken dezelfde hand rijst eten.
    De PC met internet en mobiele telefonie zijn waarschijnlijk de laatste grote uitvindingen geweest waar de economie van heeft genoten.
    Nu is het pappen en nat houden voor zo lang als dat gaat. En inderdaad Shortie als we zo door gaan hebben we 4 wereldbollen nodig om grondstoffen te delven. Niemand wil een stap terug maken maar het is waarschijnlijk toch de werkelijkheid.....
    Klopt allemaal, maar alle techniek ga je na verloop van tijd vervangen. Tenminste dat doen de meesten. Ik ken niemand meer die nog een TV met oude beeldbuis heeft.
    De vervangingsmarkt gaat vaak samen met verbeteringen.
    Een TV met een kleine kijkhoek is vaak uit de huiskamer verdwenen. Vaak is het zo dat wat stuk gaat niet meer gerepareerd wordt zoals vroeger, men koopt nieuw.

    De grondstoffen zijn eindig. Er wordt al meer gerecycled, maar of dat genoeg is ? Al dat soort problemen vindt zijn oorzaak in het aantal mensen.
    Je praat dan over Darwin en de succes ve soort.
  2. [verwijderd] 29 juli 2010 12:32
    De overbevolking ontstaat in derde wereldlanden en bij mensen met een bepaalde geloofsovertuiging.Omdat in Nederland de bevolking van de autochtonen bevolking eerder afneemt, als toeneemt, wil de lokale politiek de bevolkingsgroei stimuleren. Als ze de grenzen zouden sluiten dan zou het misschien nog geeneens zo'n slecht idee zijn.

    quote:

    _/bart\_ schreef:

    @chiappucci92

    Wat dacht je van overbevolking ? Wordt eigenlijk ook nooit over gesproken. Sterker nog, onze overheid stimuleert het om kinderen te nemen (kinderbijslag). Feit is wel dat onze bronnen eindig zijn en dat de vraag steeds groter wordt en het aanbod steeds kleiner..
  3. [verwijderd] 29 juli 2010 12:34
    Dat zou nogeens mooi zijn....de olie's draaien alleen wordt dit weer deel teniet gedaan door andere aandelen uit de aex..Als randstad en arcolor mittal ook gaan switchen dan kan er nog een leuk plusje uit rollen. Maar kwamen er vandaag weer geen cijfers uit amerika?

    quote:

    DrDoom schreef:

    Ik verwacht dat we binnenkort dit kunnen verwachten .... ;-)

    img.iex.nl//foto/100x130/bas_heijink0...
  4. [verwijderd] 29 juli 2010 14:08
    @cappucci29

    Quote:De PC met internet en mobiele telefonie zijn waarschijnlijk de laatste grote uitvindingen geweest waar de economie van heeft genoten

    Reactie:

    uhum, niet erg op de hoogte van de technische ontwikkelingen. Geen wonder dat je dan niet gelooft in vooruitgang.
    De PC is slechts het begin. Het helpt ons bij het uitvinden van alles wat we ons kunnen voorstellen.

    Als iemands gedachte is dat de PC de laatste grote uitvinding is dan kan ik je voor wat betreft voorspellingen niet meer serieus nemen.
    Wel bewijst het dat de meeste mensen inderdaad niet beseffen wat er allemaal kan en gaat kunnen. Dat dat de basis wordt voor verdere groei.

    Het gaat er alleen om dat we normen en waarden aanpassen: zoiets als de auto als status symbool laten vallen in ruil voor bv. wie heeft de schoonste lucht. (ik roep maar wat) Maar het hebbe om te hebben, moet worden hebben om te genieten.
    De reeele kwaliteit van het leven moet vooruit niet het waanbeeld van de menselijke fantasie en hebberigheid.
  5. [verwijderd] 29 juli 2010 14:27
    quote:

    aexman schreef:

    Nou jongens ..de werkeloosheidscijfers wat gaan ze doen? Of wordt het weer een flauwe koersreactie?
    Zolang ze niet verslechteren is er niets aan het handje. Het is al veel beter dan we een jaar geleden dachten. En zij die hebben, besteden. Dus dat is geen rem op de economie.

    Alleen als de werkloosheid drastisch toeneemt kan er een penible situatie onstaan. Echter bij gelijk blijvende werkloosheid gebeurt er niet zoveel en zullen bedrijven meer winst gaan maken. (=hogere beurs)
  6. forum rang 6 shortie 29 juli 2010 14:43
    @Dom Dom

    Welke significante uitvinding (buiten de electra-motor voor auto's welke natuurlijk eigenlijk al bestond maar welke de olie maatschappijen jarenlang hebben tegen gehouden) zijn er volgens jou dan nog gedaan NA de PC en de mobiele telefoon. En dan heb ik het niet over verbeteringen van bestaande producten tot luxe goederen of "nice-to-have" items....
  7. The Sun 29 juli 2010 14:47
    Expiratie? Het effect voor vandaag is te vergelijken met een druppel in de zee.

    Feit is dat de hardnekkige kopers in de s&p future wat moeite hebben met de 1108 zone. De dalende trendlijn is nog steeds niet uitgenomen, de MACD kruist bijna en het vlagpatroon werkt ook niet mee.

    Kijken welke truc nu weer uit de hoge hoed komt. De jobless claims was al aanleiding om de beurs weer even kortstondig wat hoger te zetten.

    Ik vind het planeten verhaal dermate spannend dat ik me misschien toch weer aan een shortje waag. Een casino trade dus.
  8. [verwijderd] 29 juli 2010 15:03
    quote:

    The Sun schreef:

    Expiratie? Het effect voor vandaag is te vergelijken met een druppel in de zee.
    Optie expiratie....ik had eigenlijk wel wat meer effect verwacht op de bedrijfscijfers en de economische data.....maar mogelijk zijn de beleggers nog met vakantie. Verder bewegen de div. AEX fondsen vandaag wel erg contra.
  9. [verwijderd] 29 juli 2010 15:13
    quote:

    shortie schreef:

    @Dom Dom

    Welke significante uitvinding (buiten de electra-motor voor auto's welke natuurlijk eigenlijk al bestond maar welke de olie maatschappijen jarenlang hebben tegen gehouden) zijn er volgens jou dan nog gedaan NA de PC en de mobiele telefoon. En dan heb ik het niet over verbeteringen van bestaande producten tot luxe goederen of "nice-to-have" items....
    Eerste vraag: hoe oud bent u eigenlijk?

    Wat een ongelovelijke vraag zeg, althans voor mij.
    Ik wist dat het voor mensen moeilijk zou zijn de technologie te volgen, maar dat men zo weinig fantasie heeft??

    Ooit van Nanotechnologie gehoord. Ooit van ruimtevaart, schone energie, meer vrije tijd en toch gewoon kunnen leven. Ooit een SF-film gezien.
    Alsof wij als mens er nu al zijn??? Nee, we staan aan het begin van een totale revolutie

    En hebbedingentjes horen daar niet bij. Het gaat in de toekomst meer over levenskwaliteit en kennis en duurzaam leven (wat zeker mogelijk is)

    Het is jouw concept dat het hebben van een computer rijkdom is, maar het hebben om te hebben is in werkelijkheid een armoede. Dus ga nu niet zeggen dat we als mens met de technologie niet iets kunnen creeeren wat vooruitgang betekent.
    Als we in de toekomst bijvoorbeeld energie uit water halen, als we co2 uit de lucht kunnen halen, als we bossen kunnen creeeren, en ja ook ruimtereizen kunnen gaan maken.
    Wat dacht je van de bionische mens? Wat dacht je van integratie van de computer en het lichaam. Zaken die nog in de kinderschoenen staan, maar waarvan wel al duidelijk is dat het allemaal mogelijk zal zijn.

    Ja hoor de PC de laatste uitvinding? Laat me niet lachen. Ik heb trouwens ook wel zin in een andere manier van transport. Door de lucht maar dan individueel. Beeld je wat in man!

    ik snap jouw opmerkingen niet. Als alle mensen zo dachten dan kwamen we never nooit vooruit. Gelukkig zijn er ook nog mensen met intelligente fantasie.
  10. forum rang 6 shortie 29 juli 2010 15:24
    @dom-dom

    Nogmaals.....
    Welke significante uitvindingen zijn er volgens jou dan nog gedaan NA de PC en de mobiele telefoon.

    En dan heb ik het niet over energie halen uit water want de stoommachine bestond volgens mij 80 jaar geleden al. Energie uit water halen doen we ook al eeuwen door gemalen....

    Dus concreet en geen wazige toekomst"verwachtingen"...
94 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,22 0,00%
EUR/USD 1,0864 -0,06%
FTSE 100 8.428,84 +0,10%
Germany40^ 18.778,30 +0,39%
Gold spot 2.419,82 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Deceun...
+1,78%
Lotus ...
+1,74%
UCB
+1,32%
Fagron
+1,17%
Barco
+1,08%

Dalers

TINC
-3,55%
arGEN-X
-1,65%
Orange...
-1,43%
Galapagos
-1,09%
AB InBev
-0,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links