Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,276 26 apr 2024 16:07
  • -0,008 (-2,82%) Dagrange 0,276 - 0,276
  • 3.535 Gem. (3M) 10,4K

Dinsdag 25 mei

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. pro-visio 25 mei 2010 16:09
    En dan dit.... alles past gelijk een tang op een varken...
    Consumentenvertrouwen mei stijgt harder dan verwacht
    25-05-2010 16:05:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in mei harder gestegen dan verwacht, blijkt dinsdag uit cijfers van onderzoeksinstituut Conference Board.

    De index steeg naar 63,3 in mei, van 57,5 in april. Economen, vooraf geraadpleegd door Dow Jones, verwachtten dat de index in mei uit zou komen op 58,5.

    Het consumentenvertrouwen geldt als een belangrijke barometer voor de consumentenbestedingen, die goed zijn voor tweederde van de omvang van de Amerikaanse economie.

    De deelindex die de mening van de Amerikaanse consument over de huidige economische situatie weergeeft, steeg tot 30,2 in mei van 28,2 een maand eerder.

    De verwachtingsindex, die de verwachting voor de komende zes maanden weergeeft, steeg in mei tot 85,3 van 77,4 in april.

    Als maatstaf voor het vertrouwen wordt het jaar 1985 genomen, dat op 100 punten is gezet, doordat er in dat jaar geen sterke schommelingen waren.

    Conference Board geldt als een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel. Voor de berekening van het consumentenvertrouwen benadert de Conference Board 5.000 huishoudens.

    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

  2. cyberscorp 25 mei 2010 17:08
    Altijd maar die paniek... en dat zijn dan professionals?? word er zo langzamerhand een beetje moe van... als de AEX al niet wil (vaak de slechtste uit het rijtje) wat moet de koers van Qurius dan gaan doen... het enige is een overnamegerucht of iets dergelijks en anders is het weer wachten op herstel van de markt. De AEX was goed bezig... Qurius volgde niet. Nu valt ie niet zo hard maar de rek is er dan ook al behoorlijk uit.... ik sluit maar af en spring op mijn motor...even lekker uitwaaien en al die shit vergeten... morgen weer een nieuwe dag, wellicht is de waanzin dan weer wat verdwenen...
  3. [verwijderd] 25 mei 2010 17:22
    quote:

    pro-visio schreef:

    Alsof het niets is 200 punten van de Dow af...wat een waanzin, iedereen is gek geworden...
    Er zijn meer gekken dan wijzen
    En die moeten ook nog eens vergrijzen

    En het is wat ik je zeg
    Het beleggen raakt helemaal van de leg

    Ik denk ook weer vandaag dat velen uit nijd van kleur verschieten
    Maar wie geef je dan de zwarte pieten

    Daarom heb ik vandaag toch nog de bank gebeld
    Die zeiden: Ach het is maar geld"

    Iedereen in paniek en ook nog eens grienen
    De bank is gewoon weer aan het geld verdienen

    Er raad het eens, dat geld komt gewoon van ons eigen onvermogen
    En dan denk je dat we weer zijn bedrogen

    De wereld bestaat uit list en bedrog
    En wij weten dat toch

    We trappen er ook steeds weer in en schelden achteraf op al dat gedoe
    Ik stop er nu maar mee, anders word ik ook nog moe

    Ik weet heel zeker, ik blijf
    Het wordt ooit beter, dat staat buiten kijf

  4. [verwijderd] 25 mei 2010 18:07
    Qurius CEO Leen Zevenbergen genomineerd voor Computable Award
    Rollup Image
    Page Content
    Op 7 oktober 2010 is de 5de editie van de Computable Awards. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt en mensen kunnen tot 23 september hun stem uitbrengen. Qurius CEO Leen Zevenbergen maakt kans op de titel “CEO van het jaar 2010”.

    Leen Zevenbergen is vanaf 1 januari 2010 de nieuwe CEO van Qurius N.V. en heeft als opdracht gekregen om een nieuwe koers voor Qurius uit te stippelen. De weg die Zevenbergen inmiddels is ingeslagen en de doelen die hij met Qurius wil behalen, staan beschreven in zijn Visie Document. Deze is op 29 april jl. voor het eerst gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Aandeelhoudersvergadering.

    U kunt stemmen
    De Awards worden toegekend aan bedrijven en personen die zich volgens de Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op ICT-gebied. De genomineerden worden gekozen uit de voordrachten die gedaan zijn door lezers van het vakblad en de website www.computable.nl. Wie de Award uiteindelijk in ontvangst neemt, wordt bepaald aan de hand van het hoogste aantal stemmen dat op de genomineerden is uitgebracht. De Computable Awards worden op 7 oktober 2010 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Grand-Hotel Krasnapolsky.
  5. [verwijderd] 25 mei 2010 22:47
    Nieuws

    AMSTERDAM VANDAAG: AEX -2,7%, herstel woensdag waarschijnlijk

    25-05-2010 18:01:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten nadat de zorgen omtrent Spanje de euro parten speelde en daarmee de aandelenmarkten, die verder geen steun ondervonden van de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea, noch het verlies op Wall Street van maandag noch van het verlies in New York op dinsdag waar de Dow Jones Industrial Average weer onder de 10.000 punten uitkwam.

    De AEX-index sloot dinsdag 2,7% lager op 305,03 punten, de Midkap verloor 3,7% op 485,88 punten en de Smallcap eindigde 2,5% lager op 436,95 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager, terwijl de Dow Jones Industrial Average 1,8% lager noteerde.

    Handelaar Cees Smit van Today's Beheer schrijft de daling van de AEX van dinsdag toe aan de spanning rondom de beide Korea's en de snelle negatieve draai op Wall Street van maandag.

    Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer voegt daar de Spaanse onzekerheid ten aanzien van de financiele sector aan toe.

    Smit is van mening dat dit laatste sterk overtrokken wordt. "Er is in Spanje een kleine spaarbank gered. Als die aan zijn lot was overgelaten, had je een ander verhaal gehad, maar het oogt wat mij betreft niet als een uitslaande brand. Ik zou mij meer zorgen maken over Noord- en Zuid-Korea met alle oorlogsdreiging die om deze landen heen hangt van dien", aldus Smit.

    Bender nuanceert dit laatste beeld en wijst veel meer op het wegebbende interbancaire vertrouwen en daarmee de oplopende interbancaire rente. "Ik verwacht dat de spanning rondom de Korea's binnen afzienbare tijd weer zal dalen. Dat is in het recente verleden al vaker gebeurt. Wat we in Spanje hebben gezien kan echter voor veel argwaan zorgen. In 2007 begon de financiele crisis ook met een kleine bank en de rest van de geschiedenis kennen we. Deze week zal de Amerikaanse minister van financien Timothy Geithner Europa aandoen en ik verwacht dat hij druk zal uitoefenen op de belangrijkste landen om de dollar niet te hard te laten oplopen", aldus Bender.

    Zowel Smit als Bender verwachten dat de AEX woensdag een herstel zal laten zien. "Ik verwacht op de huidige niveaus koopjesjagers", zegt Bender. "We zitten nog boven de 300 punten en als Wall Street dinsdag met 1% verlies de dag afsluit tegen een verlies van circa 2% rond 17.30 uur dan is een herstel waarschijnlijk", aldus Smit. "Onder de 300 punten gaat er wel even een luikje open."

    Zowel Smit als Bender zien in de sterke dollar voor veel AEX-fondsen alleen maar een voordeel en een verrassend goed Amerikaans consumentenvertrouwen over mei dat dinsdag werd gepubliceerd in combinatie met mogelijk goede macrodata die woensdag op de agenda staan, is een plus voor de AEX woensdag nog het meest waarschijnlijk.

    Dinsdag waren de omzetten redelijk. Alle AEX-fondsen sloten lager, onder aanvoering van ING dat 6,1% inleverde op grond van zijn belangen in de Spaanse hypotheekmarkt. Bedrijfsnieuws was zeer schaars.

    De macro-economische agenda bevat voor de Verenigde Staten om te beginnen de wekelijkse hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 21 mei van dit jaar. Er bestaat geen prognose voor de bijbehorende indices. De aanvragen worden om 13.00 uur verwacht.

    De duurzame goederen over april komen om 14.30 uur naar buiten. De verwachting is dat deze met 2,2% zijn gestegen tegen een daling met 0,6% een maand eerder. Als de orders voor defensie niet werden meegenomen, kwamen de orders een maand eerder 1,2% lager uit, en zonder transport 2,8% hoger.

    Om 16.00 uur zijn de verkopen van nieuwe huizen over april aan de beurt. Daarvoor wordt uitgegaan van een stijging van 3,4% naar 425.000 tegen een stijging met 26,9% een maand eerder naar 411.000 nieuwe huizen. Nieuwe huizen nemen ongeveer 15% van de totale hoeveelheid verkocht huizen voor hun rekening.

    Om 16.30 uur maken de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten als diesel en stookolie hun opwachting. Het gaat in dit verband om de week die eindigt op 22 mei. Alleen voor benzine wordt een daling verwacht.

    Staatsobligaties sloten dinsdag overwegend hoger.

    De euro noteerde dinsdag rond 18.00 uur $1,2277 tegen $1,2269 dinsdag rond 8.30 uur.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links