Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 309 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kroq 28 februari 2010 13:30
    Germany, France, Dutch to buy Greek bonds: MEP

    "The plan is that Germany, France and the Netherlands will buy Greek bonds," Chatzimarkakis, a German of Greek heritage, told Mega TV in an interview aired on Saturday evening.

    "Germany is planning to buy immediately 5-7 billion euros (of bonds)," he said, adding that Germany's state-owned development bank KfW and France's state-owned bank Caisse des Depots were part of the deal and would buy Greek bonds.

    www.reuters.com/article/idUSTRE61Q1CS...
  2. [verwijderd] 28 februari 2010 13:40
    In hetzelfde artikel:
    The comments by MEP Jorgo Chatzimarkakis on Greek television echoed details of an aid plan that were reported by a leading Greek newspaper on Saturday. That report was dismissed by a senior German government official as "nonsense.

    En voor de rest geen woord over Nederland. Pulp-artikel.
  3. Kasj 28 februari 2010 16:55
    quote:

    HerrKaiser schreef:

    Collapse coming
    www2.ljworld.com/news/2010/feb/28/col...

    Business leaders expect limited growth

    Times Board of Economists predicts a bumpy recovery
    nwitimes.com/news/local/lake/article_...

    There is No Means of Avoiding The Final Collapse
    beforeitsnews.com/story/20772/There_i...
    word je daar niet depressief van? alleen maar negatief nieuws zoeken..
  4. Kaiser 28 februari 2010 17:08
    Payrolls Probably Declined in February: U.S. Economy Preview

    Feb. 28 (Bloomberg) -- Companies in the U.S. probably cut more jobs in February and the unemployment rate increased, indicating the labor market in the world’s largest economy is still struggling to rebound, economists said before a government report this week.

    meer een meer werklozen in de US .... en 04 maart WW aanvragen www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...
    boem
  5. Kaiser 28 februari 2010 21:37
    'Vuile oorlog komt eraan: steek uw geld in landbouwgrond en edelmetalen'
    dinsdag 23 feb 2010

    ‘De volgende oorlog wordt een vuile oorlog. Wat gaat u doen wanneer uw gsm niet langer werkt, het internet uitvalt of het drinkwater vergiftigd raakt,' vroeg Faber aan zijn publiek.

    'Geweld, biologische aanvallen en andere gewelddadige aanslagen zullen vooral de steden treffen, dus beleg je geld in huizen op het platteland', was Fabers advies. Hij voegde er aan toe dat een gedeelte van je rijkdom best in edelmetaal wordt belegd, omdat dit transporteerbaar is.

    www.express.be/business/nl/economy/vu...
  6. Kaiser 1 maart 2010 08:35
    Uitkijken naar Amerikaanse werkloosheidscijfers voor februari
    01 maart 2010
    Vrijdag 5 maart is het weer zo ver: in de Verenigde Staten worden dan de werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Uiteraard gaat de aandacht eens te meer vooral uit naar de evolutie van de jobcreatie.
    Algemeen wordt verwacht dat februari geen bijzonder goede maand is geweest voor de Amerikaanse arbeidsmarkt. De consensusverwachting bij de economen is dat er vorige maand opnieuw 20.000 jobs zijn verloren gegaan.

    Sommige economen denken zelfs dat er tot 50.000 jobs zijn verloren gegaan. De weinig hooggespannen verwachtingen hebben alles te maken met de evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering die op weekbasis worden bekendgemaakt.

    In de afgelopen twee weken vielen die aanvragen telkens tegen. Anderzijds wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad vorige maand zal zijn gestegen van 9,70% naar 9,80%.

    De werkloosheidscijfers kunnen gaan bewijzen dat de Amerikaanse economie veel minder sterk groeit dan was verhoopt. Om een krachtig herstel te krijgen, is namelijk de creatie van nieuwe banen noodzakelijk. Alleen zo kan de consumptie opnieuw aangezwengeld worden.

    De consument is nog steeds belangrijk voor de Amerikaanse economie, de consumptie staat voor 70% van het BBP. Gezien de onzekerheid op de arbeidsmarkt is de consument momenteel niet geneigd om veel te consumeren.

    Een positief punt is dat de vernietiging van jobs op grote schaal lijkt te zijn gekeerd. Op het hoogtepunt van de crisis gingen tot 700.000 jobs per maand verloren. Vrijdag zal ook de evolutie van het aantal gewerkte uren aandacht geanalyseerd worden.
  7. Kaiser 1 maart 2010 08:45
    Many Suddenly Seeing Double (Dips)
    seekingalpha.com/article/191135-many-...

    The economic forecast is simple: the next 10 years are going to be a drag
    The Guardian - ‎7 hours ago‎
    Europe is already into the second phase of a double-dip recession. The economic convergence that the single currency was designed to bring about has ... www.guardian.co.uk/business/2010/mar/...

    Facing foreclosure
    Youngstown Vindicator - ‎14 hours ago‎
    Statistics back up what many of us could sense about the number of homes locally and nationally that fell into foreclosure last year: The problem got worse. ... www.vindy.com/news/2010/feb/28/a-lega...
  8. Kaiser 2 maart 2010 13:18
    Martin Wolf (Financial Times): “Griekenland blijft hoe dan ook aangeschoten wild”
    02/03/2010
    De stemming op de beurzen was gisteren opnieuw uitstekend en dat had onder andere te maken met de hoop dat de andere Europese landen een oplossing voor het Grieks probleem gaan bedenken. Maar maakt het uiteindelijk wel zo veel uit of Griekenland financieel al dan niet wordt gered?
    Martin Wolf, de bekende columnist van de Financial Times, gelooft van niet: “Griekenland blijft, redding of geen redding, hoe dan ook aangeschoten wild. Persoonlijk denk ik wel dat er uiteindelijk een oplossing uit de bus zal komen, ook al leek de Duitse kanselier Angela Merkel gisteren weer te gaan dwarsliggen. Zij verklaarde voor de Duitse televisie dat er volgens de Europese verdragen geen ruimte is om Griekenland financieel te ondersteunen.”

    Wolf verwacht dat Franse en Duitse banken een soort financiële waarborg gaan bieden waardoor Griekenland zijn schulden op korte termijn kan doorrollen: “De regeling zou gelden voor de schulden die vervallen in april en mei, zodat we alleszins weer tijd kosten. Daarmee blijft Griekenland echter in de probleemzone, want de problemen van het land op lange termijn zijn niet opgelost. Wanneer Griekenland zware besparingsmaatregelen neemt, dreigt het land in een diepe recessie weg te zinken. Het belangrijkste probleem is dat het land op het vlak van export compleet nergens staat. Ik zie niet goed in hoe het probleem van Griekenland op langere termijn kan opgelost worden. Een oplossing van de begrotingscrisis van Griekenland – of het uitblijven daarvan – kan gevolgen hebben voor de ganse eurozone.”
  9. Kaiser 2 maart 2010 13:31
    Bill Gross: Markets Will Soon Discover How Sovereign Nations Can Go Bust Just Like Companies
    finance.yahoo.com/tech-ticker

    "Exaggerating Enormously": Why the U.S. Is Not Heading for a Greek-Style Crisis
    Economic historian Niall Ferguson recently wrote in the Financial Times that a Greek crisis is coming to America. Citing the explosion of public debt, Ferguson argued the debt crisis of Greece and other European nations will cross the Atlantic to our

    finance.yahoo.com/tech-ticker/%22exag...,GLD,EWJ,UUP,TBT,SPY,VGK

    Fasten your seatbelts....
  10. Kaiser 2 maart 2010 16:30
    Dreigend tekort aan water erger dan kredietcrisis

    Dinsdag 2 maart 2010
    Wie denkt dat deze eeuw vooral zal worden beïnvloed door grote energietekorten heeft het mis. Energietekorten zullen klein bier zijn in vergelijking met aankomende watercrisissen. Hoewel men vaak naar de aarde refereert als de waterplaneet, is amper 2,5% van ons water vers en zit driekwart ervan gevangen op de noord- en zuidpool. De grootste waterreserves wereldwijd liggen in Siberië.

    In landen als China, die een kwart van de wereldbevolking herbergen, is 90% van het drinkwater al verontreinigd. 18% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot drinkbaar water en de vraag naar water zal de volgende 20 jaar met 40% toenemen. Ook de - over duizenden jaren heen- door de natuur gevormde ondergrondse waterbronnen naderen stilaan hun uitputting.

    Op de afbeelding hiernaast, die afkomstig is van de NASA website, is te zien hoe de waterniveaus in de regio's waar India en Pakistan hun voedselproductie hebben geconcentreerd dramatisch is gedaald. En hoewel er technologieën bestaan die zeewater in drinkbaar water converteren vergen ze tienmaal meer energie dan de huidige waterbehandelingsprocessen. Landen die geen water hebben zullen deze kosten uiteindelijk doorberekenen aan de eindgebruiker, wat de kost van water makkelijk zal verdubbelen.

    Naargelang de bron wordt gesteld dat de productie van één kilo vlees tussen de 16.000 en 100.000 liter water nodig heeft. Volgens de Verenigde Naties is jaarlijks 11 miljard dollar nodig voor de investeringen in waterinfrastructuur. De VS besteedde 15 miljard dollar van zijn stimuluspakket aan watergerelateerde investeringen. Wie in 2009 zijn geld in de Claymore S&P Global Water Index ETF (CGW) stak, genereerde 46% op zijn inzet.

    Opmerkelijk detail: journalisten die onderzoek deden naar de waterproblematiek en zich tot de UC Berkeley School of Engineering richtten kregen te horen dat de meeste experts op dat vlak vandaag actief zijn bij... de grote hefboomfondsen.

    Express.be
  11. Kaiser 2 maart 2010 16:34
    Is het ondenkbare in de VS toch op komst?
    Maandag 1 maart 2010

    Binnen 5 tot 7 jaar wordt de staatsschuld van de Verenigde Staten zo groot zijn dat een financiële meltdown onvermijdelijk wordt. Dat zegt de Republikeinse senantor Judd Gregg (New Hampshire) in een interview met de Britse krant Financial Times.

    Gregg complimenteerde China omdat het alarm slaat over de toenemende staatsschuld van de VS. ‘China zegt dat het kijkt waar het zijn financiële reserves kan plaatsen en dat is waarschijnlijke een verstandige beslissing, aldus Gregg. . 'De tekenen zijn overduidelijk. Zoals we nu bezig zijn is een meltdown onvermijdelijk, tenzij we keiharde maatregelen nemen.'

    Gregg werd door president Barack Obama gevraag dom minister van Handel te worden. Hij accepteerde, maar kwam later op die beslissing terug. Gregg is nu erg kritisch over de economische politiek van Obama. . 'De feiten en cijfers kloppen niet (...) als je het mij vraagt is het een absurde aanpak,' zegt Gregg, die daarmee de bewering als zou het economische hulppakket van 800 miljard dollar de recessie hebben verzacht, ontkracht. 'Ik begrijp dat een Keynesiaan het graag op deze manier zou willen doen, maar het klopt gewoon niet.'

    www.express.be/pictures/lowres/varia/...
6.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 309 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links