Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Opwaartse manipulatie

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 december 2009 09:22
    Beste gefrustreerde bullers,

    Het verschil tussen jullie en een gezonde, frisse stier is dat wij een dalende beurs gewoon accepteren en bijkopen en bij een stijgende in onze nopjes zijn. Jullie hebben de neiging om een dalende beurs te bestempelen als terecht en een stijgende als gemanipuleerd. Een hele zure inslag vind ik dat. Ik hoop van harte dat jullie volgend jaar de zo gewenste correctie krijgen. Jullie weten natuurlijk al zeker dat ie komt.Kan ik mooi bijkopen. Daaaaag
  2. forum rang 6 mercurius-adept 24 december 2009 09:28
    quote:

    Eddie Smac schreef:

    Beste Frank,

    Ik heb bewondering voor je dat je jouw mening blijft verkondigen ondanks de harde kritiek die je krijgt. Als iedereen wist wat de beurs zou gaan doen zou er geen beurs bestaan. Dankzij meningen zoals jij die geeft wordt vast en zeker voorkomen dat bepaalde mensen gaan beleggen met geleend geld.

    Eddie
    ...hij heet geen frank!
  3. [verwijderd] 24 december 2009 09:28
    Frank,

    Dank voor je artikelen van afgelopen jaar. Ik heb er wel wat aan gehad. Heeft me aangezet om regelmatig selectief short te gaan en ook daaraan wat te verdienen.

    De markt wordt gemanipuleerd, dat ben ik met je eens. Zolang er wereldwijd gemakkelijk geld bij gedrukt kan worden, er nog voldoende (te) goedkope arbeidskracht, energie en grondstof is, zal men, naar keuze, de teugels kunnen aanhalen en laten vieren. Dit spel kan doorgaan totdat de mensheid het ravijn in gaat.
  4. TraderRon 24 december 2009 09:33
    Er is niet tegen een afwijkende mening.
    Dit is zelfs, zeker op een beleggingssite, toe te juigen.

    De reden waarom de artikelen van Cees (frank) zoveel reacties op roepen is met name de rancuneuse en pretentieuze ondertoon.

    Het bekende "ben ik nu zo slim of zijn jullie nu zo ..." zoals hij dat zelf al aangeeft.
  5. [verwijderd] 24 december 2009 09:38
    Ik zit veilig en liquide in mijn luie stoel de in mijn ogen belachelijke koersstijgingen met verbazing aan te zien.

    Wat zullen binnenkort weer een hoop mensen geknipt en geschoren worden...ai,ai,ai.. Ondanks al de verontrustende signalen blijven de naïeve en in sprookjes gelovende beleggers maar verder en verder long gaan in de hoop dat de met hun laatste spaarcentjes aangekochte aandelen de zware verliezen van 2007 en 2008 razendsnel goed zullen maken. Daarbij enthousiast aangemoedigd door glibberige bankiers en analisten die ook die laatste spaarcentjes van deze mensen dolgraag in hun zak willen laten glijden.
  6. Julian247 24 december 2009 09:38
    hij is dooooooooooooooooom....
    koop maar lekker puts, ze zijn mooi goedkoop nu en dan koop je op 345 nog wat bij en dan op 360 de rest.. Vlgs mij zit onze vriend hier inmiddels al 100 ptn scheef..........
    Trouwens, beetje raar om je zo te verlaten op cijfers uit november, je kan beter vooruit kijken. Natuurlijk worden er in Vs minder nieuwe huizen gebouwd nu de bestaande huizen zo goedkoop zijn. En als het consumentenvertrouwen een tikje gecorrigeerd wordt van 73 naar 72 is dat nog steeds eens stijging van 5 punten tov vorige maand. Het gaat om de trend en het lijkt er alleszins op dat de economische activiteit aantrekt. Wie dat niet wil zien moet lekker in puts investeren..
  7. Bakoenin 24 december 2009 09:45
    Frank/Cees, het probleem is dat je met je analyses volkomen gelijk hebt maar het niet krijgt. De beurs is op hol en een kudde rennende stieren is moeilijk te stoppen. Dat de beurzen gemanipuleerd worden door grote hoeveelheden gratis geld enerzijds en rationele bezuinigingsrondes binnen de bedrijven anderzijds lijkt een gegeven. Dat de 'kleine belegger' hier ook zijn of haar voordeel mee kan doen is toch een leuke bijkomstigheid. Dat de rekening gepresenteerd gaat worden is voor mij een gegeven. Geniet nog even in de eerste 4 maanden van 2010 en stap er op tijd uit of ga flink short voor eind april. En het belangrijkste: luister niet naar al die optimisten die geen van allen deze ellende hebben zien aankomen en die nu de grote opleving voorspellen of sterker nog; die de crisis gewoon ontkennen.
  8. Bakoenin 24 december 2009 09:56
    quote:

    RickBreda schreef:

    Natuurlijk mag iedereen zijn/haar mening geven!
    Dat de koersen ooit ook een "kleine" correctie zullen maken is ook normaal.
    Maar vergeet niet dat we mede door de bull shit verhalen van analisten, politici en anderen hoogwaardigheidsbekleders eerst meer dan een jaar lang ongekend naar beneden zijn geknuppeld en ons een zware crisis is aangepraat (CBS, NED bank enz)!
    Nu blijkt dat het gelukkig allemaal meevalt is er meer dan genoeg ruimte (nog steeds) om weer verder omhoog te kijken.
    Niet alleen in Europa maar in heel de wereld is het herstel gaande en kunnen we nog veel verder omhoog.

    Dus op kleine correcties na zullen we ook in 2010 verder herstellen van de kredietcrisis!

    Frank, ik heb al eerder aangegeven dat stomme beertje (foto) niet meer te gebruiken (je staat voor lul), uiteraard wel kritisch blijven maar ook realistisch (je loopt al bijna een jaar lang maandelijks het beleggerssentiment negatief toe te lichten, waarvan gelukkig nooit iets is uitgekomen)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    'Er is ons een crisis aangepraat.... ' Mijn ghod, waar woon jij?
  9. [verwijderd] 24 december 2009 10:00
    quote:

    simi500 schreef:

    Dat de beurs in 2010 een forse correctie te wachten staat is zeker.
    O? Dat de zon in 2010 weer opkomt is vrijwel zeker. Deze uitspraak is ligt HEEL ver van zeker!

    Als ik een kwartje had gehad voor al de keren dat iedereen sinds maart dit jaar zei dat er een correctie zou komen dan....
  10. [verwijderd] 24 december 2009 10:14
    Wat een geschreeuw zeg!
    De ene weet het nog beter dan de ander. Als ik zo de reacties lees is de stieren veel onrecht aangedaan, want de crisis had niet mogen plaatsvinden.

    Mensen, kruip eens onder die steen vandaan, of stal, en doe je ogen open. Er is meer gaande in de wereld dan in het weiland waar jullie rond kuieren.

  11. [verwijderd] 24 december 2009 10:21
    "De Telegraaf kwam woensdag met een verhaal over de economie die groeit, maar volgens mij is het niet de economie die aantrekt maar is het de beurs."

    Waar handel ik nou in? In de economie of in de beurs?

    "Zo ging de beurs dinsdag omhoog op de goede verkoopcijfers van huizen, maar gemakshalve werden de slechte BBP-cijfers vergeten. En woensdag gingen we omhoog op een berg slechte cijfers."

    Ik vind het bizar hoe vaak beleggers zien dat economisch nieuws geen enkele correlatie heeft met de beursbewegingen en er toch stug aan vast blijven houden. Kijk maar naar de laatse 6 maanden. Alles was bar en bos. De crisis was nog LANG niet afgelopen en wat doet de beurs? stijgt 50%! Ik vind het echt fascinerend hoe moeilijk beleggers het vinden om de beurs los te zien van de economie. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Ik wordt betaald in koersen en niet in nieuws!

    "Kortom, alleen al op dat veranderde cijfer hadden we fors omlaag gemoeten en dan heb ik het niet eens over de andere cijfers die schoorvoeten voorbij kwamen."

    Gemoeten? a) alsof de huizenprijzen alles bepalend zijn en b) gaan we nu vertellen wat de miljoenen belegger MOETEN doen?
    Kijk toch gewoon wat de koers doet. Dat is de enige graadmeter die ALLE factoren verdisconteert. En de koers is de enige speler die bepaalt wat we MOETEN doen.
66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 885,30 +0,75%
EUR/USD 1,0743 +0,17%
FTSE 100 8.205,96 +0,41%
Germany40^ 17.970,20 +0,41%
Gold spot 2.300,49 -0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

Umicore
+6,93%
Proximus
+3,13%
IBA
+2,29%
SYENSQO
+2,21%
GBL
+2,07%

Dalers

Ontex
-4,61%
bpost
-3,15%
Solvay
-2,07%
Aperam
-1,91%
SHURGARD
-0,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links