Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wim Zwanenburg - ING en het pistool van Neelie

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 oktober 2009 23:19
    quote:

    ronlindhou schreef:

    Onthoud dit zinnetje maar goed "maar de Nederlandse belastingbetaler loopt daar toch een zwaar risico" als de bankrun op ING Direct VS een feit is.
    PAULTA was zo gek nog niet...

    Nederland loopt nog steeds grote risico's om compleet failliet te gaan....

    Gelukkig wordt het Nederlandse volk al sinds de jaren 60 voor dom gehouden. Zo niet was er allang een burger oorlog uitgebroken en Den Haag heroverd, de koning(in) afgezet en was De Grave met een militaire machtsgreep de nieuwe machthebber geworden...

    Het is nog niet lang geleden dat een postbus 51 reclame op TV indruk maakte voor een goede doel bijdrage... voor Nederland, wij armoedzaaiers van Europa
  2. [verwijderd] 28 oktober 2009 12:55

    jasmits - 27 okt 09, 23:44

    Wat een slap gelul over risikos voor de belastingbetaler!, wanneer Bos het geld niet in de ING-emmer zonder bodem smijt, smijt hij het ergens anders heen. of dachten jullie, wanneer Bos het geld + winst terug ziet , de belastingbetaler iets daarvan ziet.

    Ik zie nog vaak dat mensen denken dat winst of verlies voor cq kosten of besparingen van de Staat alleen "de Staat" raakt. Dat is natuurlijk niet waar: "de Staat", dat zijn wij.
    Wouter Bos beheert onze gezamenlijke portemonnee.

    Als de Staat kosten maakt, dan draaien wij daar met z'n allen, als belastingbetalers voor op. De aanschaf van straaljagers, de kosten voor het koningshuis, tot het subsidieren van kunst, dat doet de Staat namens ons.
    Als de Staat méér inkomsten krijgt (bijv. door gasverkoop, inkomsten uit snelheidsboetes, verhoging van successierecht of winst op leningen aan de ING) dan komt dat geld ons allen ten goede.

    En d'r is maar één manier om deze inkomsten en uitgaven te beïnvloeden. Dat is stemmen. Ik weet, dat kan je geen directe invloed noemen, maar een beter systeem is er niet.

    Dus: ik hoop (als Nederlander) dat de Staat veel winst maakt op zijn garantstellingen aan ING, al gaat dat ten koste van de beurskoers van ING, en dus mij (als belegger in ING) geld kosten.

  3. [verwijderd] 28 oktober 2009 18:55
    "Wouter Bos zal een zucht van verlichting hebben geslaakt dat hij niet langer een grote too-big-to-fail-systeembank met een koppeling naar de Amerikaanse huizenmarkt binnen de landsgrenzen moet tolereren."
    Probleem is de overheid zelf. Als die niet garant hadden gestaan, was het risico nooit zo opgelopen. Het principe waar de overheid mee opereert is :breek hun benen, geef ze krukken en zeg dan:zie je wel, zonder ons kunnen ze niet lopen.
    Laat de overheid bankieren en autos maken en je krijgt Trabant kwaliteit. Geen tucht van de markt, geen afstraffing voor falen, dus steeds grotere rekeningen voor de burger en slechtere producten voor meer geld.
  4. [verwijderd] 28 oktober 2009 19:12
    quote:

    paulta schreef:

    Er is vandaag in Amerika groot geopend in de geschreven media over ING: "er is wat gaande"
    Heer Wellink staat aan de vooravond van de zwaarste klus van zijn leven ...en daarna kan het alleen maar beter worden...
    Heeft die geschreven media ook nog een naam behalve Fabeltjeskrant?
  5. ronlindhou 28 oktober 2009 20:30
    Beste Jasmits, je lijkt nog niet te beseffen dat we in een 2e IJsland wonen. Er staat bij ING Direct wereldwijd iets van 200 miljard uit. Als de koers van ING volledig instort dan gaat een bankrun op ING Direct plaatsvinden. Wat er dan gebeurt heeft geen precedent. Reken maar dat DNB en Bos met dit gevaar elke dag bezig zijn. Dan mag Bos bij het IMF aankloppen, staatsleningen uitschrijven met hoge rente of misschien wel spaartegoeden confisqueren. In ieder geval gaan de belastingen daarna wel flink omhoog. Snap je het nu een beetje?
  6. ronlindhou 28 oktober 2009 20:43
    BJL, vertel svp hoe het zit en waar ik meer daarover kan lezen. Wat is het liquiditeitsrisico van ING Direct?
    Maar zelfs al zou het maar 50 miljard zijn, dan is het nog enorm en ben je als land helemaal afgeschreven en is er een groot risico van een bankrun op de andere Nederlandse banken in het buitenland. Balkenende kan het dan ook wel schudden in Europa. Hopelijk zie ik het allemaal veel te negatief.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,01%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.358,73 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links