Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 11)

2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 oktober 2009 22:07
    quote:

    Coupejet schreef:

    [quote=voda]

    5 oktober 2009, 19:30 | ANP
    NEW YORK (AFN) -

    In trek

    De financiële waarden waren in trek nadat de bank Goldman Sachs de bankensector in een advies had opgewaardeerd. De koersen zouden niet de echte verdiencapaciteit van banken weerspiegelen.

    De hogere koersen op Wall Street volgden nadat vorige week nog verliezen te noteren waren. Beleggers waren onzeker over het tijdstip waarop de economie zich zal herstellen en over de kracht van dat herstel.

    [/quote]

    Twee prachtige volzinnen, maar wie zegt dat het zo is?

    Eerste alinea: De koersen zouden ipv de koersen zijn.

    Tweede alinea: Beleggers waren onzeker etc. maw ze zijn nu niet meer onzeker.

    In principe dus twee nietszeggende berichten.

    Voda ik val jou hier beslist niet mee aan want ik vind jouw postings altijd super, maar ik wou de de zinsnede van het ANP eens in een ander minder positief daglicht plaatsen.
    Heel erg goed! Een kritische lezer, eindelijk?
    En ja, die zijn niet mijn berichten, doch van een ander. No offence taken.
  2. forum rang 10 voda 7 oktober 2009 21:53
    Tamme beurshandel op Wall Street
    7 oktober 2009, 21:46 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De effectenmarkten in New York kozen woensdag voor het eerst deze week de weg omlaag. Vastgoed- en bouwbedrijven stonden onder druk door speculaties dat de Amerikaanse overheid een programma om koopwoningen voor starters aantrekkelijk te maken niet zal verlengen. Energieconcerns hadden last van een scherpe daling van de olieprijs.

    Daarnaast namen beleggers een afwachtende houding aan in aanloop naar het aanstaande derdekwartaalcijferseizoen. De start van het seizoen wordt na het sluiten van de beurs traditiegetrouw afgetrapt door aluminiumgigant Alcoa.

    Met nog een half uur handel voor de boeg stond de toonaangevende Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 9702 punten. De breder samengestelde S&P 500 schommelde de hele dag rond het slot van dinsdag. Tegen het einde van de handel stond de index een fractie lager op 1053 punten. Ook de technologiebeurs Nasdaq kwam niet in beweging met een stand van 2103 punten.

    Positief nieuws

    Voor de opening van de beurzen was er positief nieuws van groothandelaar Costco Wholesale. Het bedrijf rapporteerde een hogere kwartaalwinst dan voorspeld. Dat zou kunnen wijzen op een verbetering van de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten. Costco noteerde 1,7 procent hoger.

    Het bedrijf is echter te klein om de beurs in beweging te zetten. ,,Beleggers wachten op Alcoa. Deze resultaten zullen het verloop van de beurs bepalen de komende dagen'', zei een handelaar in New York. Alcoa, een belangrijk fonds in de Dow, noteerde een plus van 0,7 procent.

    AT&T

    De aandelenkoersen verloren over een breed front terrein. Het telecomconcern AT&T was de grootste daler in de Dow met een verlies van 2,2 procent. Vliegtuigproducent Boeing en farmacieconcern Merck verloren respectievelijk 1,3 en 1,1 procent. Olieconcern Chevron daalde 0,4 procent.

    Coca-Cola en Bank of America, twee zwaargewichten in de Dow, stegen respectievelijk 0,9 en 1,9 procent. Dat had mogelijk te maken met koopadviezen voor deze fondsen van Deutsche Bank.

    Op de valutamarkt noteerde de euro 1,4680 dollar tegen 1,4670 dollar bij het slot van de Europese beurzen donderdag.
  3. forum rang 10 voda 8 oktober 2009 21:33
    Vroeg kerstcadeau in Wall Street
    8 oktober 2009, 21:28 | ANP
    NEW YORK (AFN) - Alcoa zette donderdag de toon in Wall Street. Het aluminiumconcern opende de reeks van bekendmakingen van kwartaalcijfers, en de eerste vielen mee. Dat leidde tot een optimische stemming, die ook werd gevoed met een meevallend cijfer over WW-uitkeringen én met gunstige cijfers van winkelketens over hun verkopen.

    Die ketens hadden een vroeg kerstcadeau voor hun aandeelhouders. Macy's en Abercrombie & Fitch verrasten aangenaam met cijfers over de maand september. De we-gaan-weer-naar-schoolmaand, voor kinderen de tijd om zich in het nieuw te steken, was beter dan verwacht en de verkoopcijfers waren minder slecht dan analisten hadden voorspeld. Het duidt erop dat de Amerikaanse consument met de feestdagen in zicht niet de hand op de knip zal houden, ondanks de werkloosheid. ,,Eén zwaluw maakt nog geen zomer'', relativeerde een handelaar de positieve stemming. ,,De echte test moet nog komen.''

    In het laatste handelsuur was de Dow-Jonesindex 0,8 procent hoger op 9801 punten, de S&P 500-index 0,9 procent hoger op 1067 punten en de Nasdaq-index klom 1 procent naar 2131 punten.

    Alcoa

    Alcoa boekte in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 77 miljoen dollar, maar gerekend was op rode cijfers. In de voorgaande drie kwartalen leed de onderneming nog verlies. Gunstige kwartaalcijfers van grondstoffenfondsen kunnen wijzen op aantrekkende industriële activiteit.

    Een handelaar tekende daarbij aan dat beleggers de komende tijd bij kwartaalcijfers niet alleen zullen letten op winst of verlies, maar ook hoe de winst tot stand gekomen is. Als de winsten het gevolg zijn van het snijden in de kosten van de onderneming en niet van hogere verkopen, duidt dat erop dat het economisch herstel toch nog op zich laat wachten, redeneerde hij.

    Uitkering

    Het aantal Amerikanen dat voor het eerst een uitkering aanvroeg was vorige week 521.000 en dat waren er 33.000 minder dan een week eerder. Analisten hadden gerekend op 540.000 nieuwe aanvragers.

    De olieprijzen lagen ruim 3 procent hoger. Ook de oliemaatschappijen lieten hogere koersen zien.

    De euro noteerde op 1,4787 dollar, tegenover 1,4775 bij het slot van de Europese beurzen.
  4. forum rang 10 voda 9 oktober 2009 19:32
    Wall Street licht hoger
    9 oktober 2009, 19:19 | ANP
    NEW YORK (AFN) - Na een vlakke opening vonden de aandelen in Wall Street vrijdag langzaam de weg omhoog. Na stijgende koersen in de voorgaande dagen leek Ben Bernanke, de president van de centrale bank (Fed), spelbreker. Hij zei weliswaar dat de Fed de rente voorlopig laag houdt, maar zinspeelde op een krapper monetair beleid als het economisch herstel doorzet. Het gevolg was een hogere dollarkoers en dat drukte de koersen. In de loop van de dag trokken ze weer wat aan.

    Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent hoger op 9823 punten, de S&P 500-index klom 0,2 procent naar 1067 punten en de Nasdaq-index, die de stemming rond de technologiefondsen weergeeft, 0,4 procent hoger op 2131 punten.

    Veel beleggers leken hun kruit droog te houden in de aanloop naar nieuwe kwartaalcijfers volgende week, als onder meer Intel en Goldman Sachs hun resultaten bekendmaken.

    Wall Street nam wel een voorschot op goede cijfers in de technologiesector. Zo waren er positieve beleggingsadviezen over IBM en over de chipindustrie. Bovendien gaan beleggers ervan uit dat producten als iPod en Blackberry, met alles wat daarbij hoort, hun weg naar de klanten zullen vinden. Dat nam niet weg dat bij de belangrijkste fondsen Microsoft licht lager noteerde.
  5. forum rang 10 voda 9 oktober 2009 21:31
    Wall Street weer hoger
    9 oktober 2009, 21:18 | ANP
    NEW YORK (AFN) - Na een vlakke opening vonden de aandelen in Wall Street vrijdag langzaam de weg omhoog.

    Na stijgende koersen in de voorgaande dagen leek Ben Bernanke, de president van de centrale bank (Fed), spelbreker. Hij zei weliswaar dat de Fed de rente voorlopig laag houdt, maar zinspeelde op een krapper monetair beleid als het economisch herstel doorzet. Het drukte de stemming op de beurs, maar die verbeterde toen analisten positieve adviezen gaven over technologie- en gezondheidszorgaandelen. Beleggers hielden niet langer hun kruit droog, maar namen een voorschot op de stroom van kwartaalcijfers die volgende week echt op gang komt.

    In het laatste handelsuur stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent hoger op 9848 punten, de S&P 500-index klom 0,4 procent naar 1069 punten en de Nasdaq-index, die de stemming rond de technologiefondsen weergeeft, 0,6 procent hoger op 2136 punten.

    Banken

    Beleggingsadviseur Barclays liet zich positief uit over IBM en dat miste zijn uitwerking niet, getuige de koersstijging van bijna 3 procent voor de computerfabrikant. Deutsche Bank voorspelde goede kwartaalcijfers van de chipfabrikanten.

    Soortgelijke adviezen leidden tot een positieve stemming over producten als iPod en Blackberry. Andere analisten zeiden dat de aandelen van de ziektekostenverzekeraars nu goedkoop zijn.

    Optimistisch

    Wall Street bleef ook vrijdag optimistisch. De afgelopen week is de Dow-Jonesindex al met al met zo'n 360 punten gestegen.

    De euro noteerde op 1,417, tegenover 1,4720 bij het sluiten van de Europese beurzen.

  6. [verwijderd] 13 oktober 2009 22:26
    Weinig richting op Wall Street13 okt 2009, 22:15 uur

    NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York konden dinsdag geen richting vinden, nadat fabrikant van medische producten en verzorgingsmiddelen Johnson & Johnson resultaten had gepubliceerd over het derde kwartaal. Later in de week volgen nog veel meer bedrijfscijfers.

    De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot 0,2 procent lager op 9871,06 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index ging 0,3 procent terug tot 1073,19 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq bleef nagenoeg onveranderd op 2139,89 punten.

    Johnson & Johnson (J&J) verloor 2,4 procent. Het bedrijf behaalde een winst van 3,35 miljard euro. Dat was weliswaar hoger dan verwacht, maar beleggers waren teleurgesteld over de omzet van het concern. Die viel lager uit dan de gemiddelde prognose van analisten.

    Kat uit de boom

    Beleggers keken dinsdag de kat uit de boom. Later deze week volgen nog veel meer bedrijfscijfers, zoals die van de banken JPMorganChase op woensdag en Goldman Sachs en Citigroup en internetzoekmachine Google op donderdag. Ook Bank of America, conglomeraat General Electric en technologiebedrijf Apple rapporteren deze week. Tot die tijd vindt de markt het lastig om richting te kiezen.

    ,,Aandelen zijn de laatste tijd zo hard gestegen, dat er teleurstelling op de loer ligt. Het kan zijn dat bedrijven fantastische bedrijfscijfers rapporteren. Maar als dat niet zo is, kan de markt hard terugvallen'', zei een Amerikaanse handelaar over het beurssentiment.

    Druk

    Chipfabrikant Intel eindigde 0,4 procent hoger in de aanloop naar de presentatie van kwartaalcijfers nabeurs. Goldman Sachs verloor 1,5 procent. Het aandeel stond onder druk als gevolg van een negatief rapport van de invloedrijke financieel analist Meredith Whitney. Netwerkbedrijf Cisco kreeg er 0,3 procent bij. Het bedrijf koopt branchegenoot Starent Networks voor 2,9 miljard dollar.

    Beursdebutant RailAmerica verloor terrein op de eerste handelsdag voor het aandeel. RailAmerica is eigenaar van spoorrails in de Verenigde Staten waarover goederen worden vervoerd. Het aandeel begon de handel dinsdag op 14,35 dollar, maar zakte ruim 4 procent weg tot 13,75 dollar.

    Olie

    Oliemaatschappijen stonden er verdeeld bij. Chevron ging 0,5 procent vooruit, Exxon Mobil steeg 0,2 procent. Maar ConocoPhillips moest 0,8 procent inleveren. Een vat ruwe Amerikaanse olie noteerde 1,2 procent hoger op 74,14 dollar.

    De euro noteerde 1,4830 dollar, tegenover 1,4820 bij het slot van de Europese beurzen
  7. [verwijderd] 13 oktober 2009 22:59
    zo ik kan morgenochtend vroeg zonder zorgen aan mijn snelwandeling wijden (12kms)
    Nieuws

    Intel overtreft verwachtingen in derde kwartaal - 2
    13-10-2009 22:34:58
    Brussel (tijd) - Het Amerikaanse Intel, 's werelds grootste fabrikant van computerchips, heeft er beter derde kwartaal opzitten dan analisten hadden verwacht. Bovendien toont de groep zich ook opmerkelijk optimistisch voor het vierde kwartaal.

    Intel boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,9 miljard dollar. Dat is weliswaar zo'n 5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, maar een pak beter dan analisten hadden verwacht. Omgerekend per aandeel boekte Intel een winst van 33 dollarcent. Analisten hadden een winst van 27 dollarcent per aandeel in het vooruitzicht gesteld.

    De omzet kwam in dezelfde periode uit op 9,4 miljard dollar, tegen 10,2 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

    In zijn omzetverwachtingen toont het technologiebedrijf uit het Californische Santa Clara zich heel wat optimistischer dan analisten hadden voorspeld. Intel zegt dat het voor het vierde kwartaal nu rekent op een omzet van 10,1 miljard dollar - al wordt daarbij wel een marge van 400 miljoen dollar gehanteerd. Analisten waren er echter van uitgegaan dat Intel voor het vierde kwartaal op een omzet zou mikken van 9,5 miljard dollar.

    De beter dan verwachte cijfers zijn al een tweede grote opsteker op een week tijd voor Amerikaanse beleggers. Vorige week had de aluminumreus Alcoa het resultatenseizoen in de VS al op gang getrokken met beter dan voorspelde derdekwartaalresultaten.

    Pieter Suy
    pieter.suy@tijd.be

  8. [verwijderd] 13 oktober 2009 23:00
    Bij intel waren de verwachtingen ook nog eens hoog, dat lees ik toeminste wat de hoger dan verwachte resultaten en outlook nog meer glans geeft.
    Voorlopig staat de s&P future 5,5 pnt hoger, de nasdaq future 14,75 en de dow future 44 pnt hoger.

    Voor Intel zelf is het nog even afwachten, dit aandeel was al erg stevig opgelopen omdat meer en meer duidelijk werd dat de chipsector het goed doet door de hogere prijzen voor chips afgelopen periode, dit was al te horen met de Samsung cijfers en enkele andere in de sector over de hele wereld.

    Ook J&J en natuurlijk Philips waren al beter.

    Toch al enkele verschillende sectoren.

    Morgen komt echter de meest met angst en beven sector met JP Morgan al is dit dan wel weer de sterkste eruit naar mijn mening, als die sector Q3 beter is doorgekomen en vertrouwen uitspreekt dan moeten er toch wel heel veel mensen hun mening bijstellen naar meer in aandelen en minder in obligaties of overige liquiditeiten.

    Dan is de afgelopen rally niet alleen terecht, dan hebben we nog wel een heel stuk te gaan om de nieuwe verhoudingen beter weer te geven tussen rente en dividendrendement.
  9. [verwijderd] 13 oktober 2009 23:15
    nog een bericht van de nieuwsdienst van de binckbank

    Intel boekt $1,9 mrd winst in KW3; hoger dan verwacht
    13-10-2009 22:45:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Intel Corp heeft dinsdag nabeurs beter dan verwachte derdekwartaalcijfers bekendgemaakt.

    De chipfabrikant rapporteerde een winst van $1,9 miljard, of $0,33 per aandeel. Analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van $0,28. Een jaar eerder kwam de winst uit op $2 miljard, of $0,35 per aandeel.

    De omzet bedroeg $9,4 miljard in het derde kwartaal van 2009 tegenover $10,2 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Er was gerekend op een omzet van $9,0 miljard.

    Voor het huidige kwartaal ziet Intel een omzet van ongeveer $10,1 miljard die $400 miljoen hoger of lager kan uitpakken.

    Topman Paul Otellini zei dat "het momentum in het huidige economische klimaat en ons productleiderschap het vertrouwen geeft dat de vooruitzichten voor ons bedrijf er op vooruitgaan."

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

    hans heijkers schrijft
    Morgen komt echter de meest met angst en beven sector met JP Morgan al is dit dan wel weer de sterkste eruit naar mijn mening, als die sector Q3 beter is doorgekomen en vertrouwen uitspreekt dan moeten er toch wel heel veel mensen hun mening bijstellen naar meer in aandelen en minder in obligaties of overige liquiditeiten.

    buiten het wat aankopen de laatste tijd van aandelen
    heb ik de port. ook zoveel mogelijk volgestopt met geschreven puts okt.
    de gok werkt tot heden goed maar prijs de dag niet voor het weekend aanbreekt.
    in het nieuws ziet men ook meer dat de nadruk op positieve berichtgeving gelegd wordtwanneer we even de poppenkast om de dsb niet meerekenen.
  10. [verwijderd] 13 oktober 2009 23:28
    belegger1984 schreef:

    proficiat aan diegenen die vanavond nog calls, liefst voor a14 hebben gekocht

    maar welke a14 call heeft u op `t oog?
    series lopen van 310 tot 332
    leuk om te weten al hoewel ik nimmer iets doe en zal doen in aex indexen.
    ben erg blij dat je op de k.k. bijna niets meer leest over speeders en andere bleeders.
    ik vermoed dat het gros inmiddels de centjes vergokt heeft.
    nog een prettige avond
  11. [verwijderd] 14 oktober 2009 14:52
    nu kan de opgaande trend deze week toch niet meer stuk gaan.
    wo 14 okt 2009, 14:08 JPMorgan Chase verzevenvoudigt winst NEW YORK (AFN) - JPMorgan Chase heeft zijn winst in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zien verzevenvoudigen. Dit maakte de Amerikaanse bank woensdag bekend.

    De winst over de afgelopen drie maanden kwam uit op 3,6 miljard dollar (2,4 miljard euro) tegen 527 miljoen dollar (354 miljoen euro) een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een winst van 82 dollarcent. Dit was veel beter dan de verwachting van analisten die rekenden op 52 dollarcent per aandeel.

    Bestuursvoorzitter Jamie Dimon zei tekenen van stabilisatie te zien als het gaat om het aantal consumenten dat in de problemen komt met zijn leningen. Hij voegde daar echter aan toe niet zeker te zijn dat deze trend zal doorzetten. De bank vergrootte zijn reserves voor verliezen op consumentenkredieten met 2 miljard dollar.

    Zakenbankdivisie

    Het meeste geld, 1,9 miljard dollar, verdiende JPMorgan met zijn zakenbankdivisie. Deze levert onder meer advies en begeleiding aan grote bedrijven en handelt op de financiële markten. De bank is naar eigen zeggen de grootste zakenbank als het gaat om de omvang van de vergoedingen die de eerste negen maanden van het jaar zijn binnengehaald.

    Op de verstrekking van creditcards maakte de bank een verlies van 700 miljoen dollar. De divisie retail financial services, de consumententak, boekte een kleine winst van 7 miljoen dollar.
  12. forum rang 10 voda 15 oktober 2009 20:12
    Wall Street in de min
    15 oktober 2009, 19:24 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De toonaangevende indices op de aandelenbeurs in New York noteerden donderdag lichte verliezen. Tegenvallende cijfers van de bank Citigroup drukten de stemming.

    Ongeveer 2,5 uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen 0,3 procent lager op 9.990 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1.089 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging met 0,4 procent terug tot 2.163 punten.

    Citigroup stond dik 5 procent lager. Donderdag werd duidelijk dat de Amerikaanse bank in het derde kwartaal een fors verlies heeft geleden. Citigroup rapporteerde 8 miljard dollar aan kredietverliezen en een nettoverlies van 3,2 miljard dollar.

    De Amerikaanse bank Goldman Sachs (min 2,5 procent) zakte mee in het kielzog van Citigroup. Op woensdag deed Goldman Sachs het wel goed op de beurs, nadat het concern beter dan verwachte kwartaalcijfers had gerapporteerd.

    Op woensdag doorbrak de Dow voor het eerst sinds een jaar de 10.000 puntengrens. De markt putte toen moed uit goede kwartaalcijfers van onder meer chipfabrikant Intel.
  13. forum rang 10 voda 15 oktober 2009 21:52
    Banken stellen Wall Street teleur
    15 oktober 2009, 21:47 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De resultaten van twee toonaangevende banken op Wall Street waren donderdag niet overtuigend genoeg voor beleggers op de beurzen in New York. Toch stonden de belangrijkste graadmeters op Wall Street op een lichte winst dankzij hoger koersende oliefondsen die profiteerden van gunstige data over de Amerikaanse olievoorraden en een reeks gunstige macro-economische cijfers.

    Op woensdag doorbrak de belangrijkste index, de Dow-Jonesindex, voor het eerst sinds een jaar de 10.000 puntengrens. De markt reageerde op gunstige resultaten van chipgigant Intel. Met nog een half uur handel voor de boeg stond de Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen donderdag 0,1 procent hoger op 10.025 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index steeg 0,3 procent tot 1.092 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging met 0,2 procent terug tot 2.168 punten.

    De resultaten van Citigroup en Goldman Sachs in het afgelopen kwartaal waren beter dan analisten hadden verwacht, maar vielen niet in goede aarde bij handelaren. Zij hadden gehoopt op betere resultaten na de zeer overtuigende kwartaalrapportage die JPMorgan Chase woensdag naar buiten had gebracht. ,,JP Morgans resultaten hebben de lat in de sector hoger gelegd'', aldus een analist tegen persbureau Reuters. ,,De markt rekende op meer na die cijfers.''

    Citigroup

    Citigroup noteerde 6 procent lager. De bankgigant heeft een verlies geleden van 3,2 miljard dollar in het derde kwartaal door kredietverliezen van 8 miljard dollar. Analisten hadden op een groter kwartaalverlies gerekend. Goldman Sachs zakte 2,2 procent, na een verviervoudiging van de winst in het derde kwartaal. Op woensdag deed Goldman Sachs het wel nog goed op de beurs.

    Hogere koersen van zwaarwegende oliefondsen wisten donderdag op Wall Street tegenwicht te bieden. De olieprijs steeg 3,2 procent tot 77,57 dollar per vat na cijfers die wezen op een scherpe daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten. ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips noteerden bijna 1,2 tot 1,9 procent hoger. Lagere voorraden betekenen in de regel dat olieproducenten meer kunnen vragen voor hun vaten.

    Nokia

    De Finse mobieltjesfabrikant Nokia had ook een dempend effect op het aanvankelijke grote optimisme in het lopende kwartaalcijferseizoen. Het aandeel ging 11 procent onderuit op de beurs in New York na de publicatie van een onverwacht verlies in het derde kwartaal. Een volgende reeks kwartaalcijfers die licht kunnen schijnen op de stand van de economie staat alweer voor de deur.

    Donderdag na het slot van de beurs komen de cijfers van technologiebedrijven IBM, Google en AMD naar buiten. Uit de resultaten van Intel eerder deze week bleek dat de vraag naar pc's weer toeneemt. De euro noteerde op 1,4920 dollar, tegen 1,4940 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen donderdag.
  14. forum rang 10 voda 16 oktober 2009 21:37
    Grote concerns drukken stemming Wall Street16 okt 2009, 21:27 uur

    NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag tegen het einde van de handelsdag op verlies. Tegenvallende resultaten van bankconcern Bank of America en het industriële conglomeraat General Electric drukten de belangrijkste graadmeters vanaf de opening van de handel flink in het rood.

    Met een klein uur handel te gaan stond de Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen 0,7 procent lager op 9997 punten. De breed samengestelde S&P 500 noteerde 0,8 procent onder de slotkoers van donderdag op 1089 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,7 procent in tot 2159 punten.

    Bank of America ging 4 procent onderuit nadat de bank voor opening van de handel een nettoverlies van 1 miljard dollar over het derde kwartaal had bekendgemaakt. De bank werd net als concurrent Citigroup in het afgelopen kwartaal vooral hard getroffen door afschrijvingen op leningen aan consumenten.

    General Electric

    De industriële reus General Electric, een van de belangrijkste graadmeters voor de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, zag de omzet in het afgelopen kwartaal met maar liefst 20 procent afnemen. Ook het aantal orders, een indicatie van toekomstige omzet, ging omlaag. De cijfers temperden het enthousiasme over het mogelijke einde van de recessie en zetten het aandeel GE 3,6 procent lager.

    ,,De slechte resultaten van Bank of America en General Electric betekenen niet dat het hele cijferseizoen slecht zal zijn, maar het zorgt wel voor een vraagteken bij investeerders'', constateerde een Amerikaanse analist.

    Tegenstelling

    De resultaten van de twee grote concerns stonden in sterke tegenstelling tot de onverwacht goede resultaten die de bank JPMorgan Chase en chipfabrikant Intel eerder deze week bekendmaakten, en die de Dow Jones voor het eerst in een jaar tijd tot boven de 10.000 punten voerden. JPMorgan en Intel moesten er vrijdag echter ook aan geloven, met koersverliezen van 1 tot procent.

    Het sentiment op de beurs werd ook niet geholpen door nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen in de VS. Dat ging volgens de universiteit van Michigan afgelopen maand onverwacht achteruit. Consumenten zijn bezorgd dat zij een eventueel herstel van de economie niet zullen merken in hun portemonnee.

    De olieprijs ging ruim 1 procent omhoog tot 78,60 dollar per vat ruwe Amerikaanse olie. Op de valutamarkt kostte een euro tegen het einde van de Amerikaanse handelsdag 1,4895 dollar. Bij het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag was de Europese munt 1,4885 dollar waard.

2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 889,98 +0,83%
EUR/USD 1,0699 +0,03%
FTSE 100 8.179,38 +0,49%
Germany40^ 18.181,80 +0,11%
Gold spot 2.338,01 +0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+1,50%
Econoc...
+1,37%
SYENSQO
+1,32%
Sofina
+1,19%
VGP
+1,02%

Dalers

Orange...
-2,77%
Proximus
-1,49%
Umicore
-1,43%
UCB
-1,32%
Ageas
-1,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links