Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voortbestaan DSB bank onzeker

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 oktober 2009 07:14
    zie wachtkamer.dsbbank.nl

    Momenteel bedraagt de wachttijd voor toegang tot het onderdeel Internetbankieren meer dan 15 minuten.

    Natuurlijk kunt u ook telefonisch uw bankzaken regelen, zoals geld opnemen of geld storten. U kunt dan van 07.00 - 24.00 uur contact opnemen met onze klantenservice: 0900 - 0575 (lokaal tarief).
  2. [verwijderd] 12 oktober 2009 07:22
    quote:

    PierreDeLaF schreef:

    zie wachtkamer.dsbbank.nl

    Momenteel bedraagt de wachttijd voor toegang tot het onderdeel Internetbankieren meer dan 15 minuten.

    Natuurlijk kunt u ook telefonisch uw bankzaken regelen, zoals geld opnemen of geld storten. U kunt dan van 07.00 - 24.00 uur contact opnemen met onze klantenservice: 0900 - 0575 (lokaal tarief).

    De animo in de media zal juist de ondergang inluiden.

    Gr
  3. [verwijderd] 12 oktober 2009 07:24
    quote:
    "amsterdam - Het doek lijkt gevallen voor DSB Bank. De Nederlandsche Bank (DNB) staat klaar om het bewind over te nemen bij de bank van Dirk Scheringa. De bank zou technisch failliet zijn. De Nederlandse staat schiet de bank niet te hulp. Dit melden bronnen rond het ministerie van Financiën."

    Jammer voor de klanten met een achtergestelde spaarrekening. Hopelijk hebben de klanten met een spaarbedrag > € 100.000 hun geld overgeboekt.

    Hoezo was er weer niets aan de hand en wie kun je nog vertrouwen?

    DNB heeft nog geen definitief uitsluitsel gegeven, maar kunnen niet lang meer wachten en zullen met een reactie moeten komen.

    Hans
  4. [verwijderd] 12 oktober 2009 07:26
    Spoedverkoop DSB mislukt
    12 oktober 2009, 7:21 uur | FD.nl

    Een koortsachtige poging om de in opspraak geraakte DSB Bank onder te brengen bij andere banken is afgelopen weekend mislukt.

    De bank van ondernemer Dirk Scheringa voerde onder druk van toezichthouder de Nederlandsche Bank (DNB) overleg met de grootbanken over een overname. Rabobank, ING, ABN Amro en Fortis Bank Nederland hebben dat volgens bronnen in de financiële sector afgewezen.

    DSB en DNB waren gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

    Voortbestaan DSB onhoudbaar

    Bij het sluiten van deze krant hielden ingewijden er ernstig rekening mee dat een zelfstandig voortbestaan van de bank onhoudbaar is. De afgelopen week haalden veel klanten hun geld op. De bank van Scheringa zit in een vertrouwenscrisis. De instelling staat sinds enkele weken onder zware maatschappelijke druk omdat klanten benadeeld zouden zijn met torenhoge leningen.

    Scheringa is volgens bronnen eerder vorige week zelf bij Rabobank, ING, ABN Amro en Fortis Bank Nederland langsgegaan. Hij zou ongeveer euro 250 mln voor zijn bank willen hebben, ongeveer gelijk aan het eigen vermogen van de bank. DSB ging daarbij tevergeefs op zoek naar een financiële adviseur om de bank bij de verkoop bij te staan. Dat is niet gelukt, omdat een paar grote buitenlandse zakenbanken de klus afwezen.

    Gezamenlijke overnamepoging DSB

    De banken hebben onder meer gewerkt aan een gezamenlijke overnamepoging. In ruil voor kapitaal zouden ze het bestuur overnemen. Dat plan mislukte doordat ING, ABN Amro en Fortis vreesden problemen te krijgen met eurocommissaris Neelie Kroes. Brussel eist van banken die staatssteun hebben gekregen dat zij onderdelen afstoten. Ruimte om juist andere banken te kopen is er daarom niet of nauwelijks.

    Ook minister van Financiën Wouter Bos wilde als enig aandeelhouder van ABN Amro en Fortis geen overnamepoging steunen.

    Procederende klanten DSB

    Rabobank, die als meest serieuze gegadigde werd gezien, wilde volgens ingewijden DSB niet in zijn eentje overnemen. De coöperatieve bank vreesde nog jarenlang te worden achtervolgd door procederende klanten van DSB.

    Ook heerst op het Utrechtse hoofdkantoor irritatie richting DNB omdat de toezichthouder het zo ver heeft laten komen. Dirk Scheringa keerde dit voorjaar euro 11 mln aan dividend aan zichzelf uit. Ook verstrekte de bank een lening van euro 75 mln aan Scheringa Beheer, waarin onder meer voetbalclub AZ en het Scheringa-museum zijn ondergebracht.

    Rabobank draait op voor groot deel schade

    Rabobank draait in geval van faillissement op voor het grootste deel van de schade. De bank heeft op grond van haar 40%-marktaandeel in sparen de grootste verplichte bijdrage in het depositogarantiestelsel, het potje van alle banken waarmee spaarders tot euro 100.000 krijgen vergoed.

    DSB had tot vorige week ruim euro 4 mrd aan spaargeld. Klanten begonnen hun geld terug te trekken na een oproep van Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed. Lakeman vertegenwoordigt klanten die zeggen te zijn gedupeerd door agressieve verkoopmethoden en een te ruim kredietbeleid.

    Lakeman wil faillissement

    De stichting Hypotheekleed liet zich vorige week kritisch uit over een schikking die DSB met een andere groep gedupeerden bereikte. Lakeman kondigde aan om nog jarenlang te procederen tegen de bank. Hij stuurt openlijk aan op een faillissement.

    De verklaring van Stichting Woekerpolis Claim
    Video: Pieter Lakeman over de regeling
    DSB heeft altijd volgehouden ruime middelen te hebben om onttrekkingen van spaarders op te vangen. De bank heeft voor zo'n euro 1,4 mrd aan verpakte hypotheekleningen op haar balans die in ruil voor liquide middelen bij de Europese Centrale Bank in onderpand gegeven kunnen worden. Daarnaast zou de bank, in normale tijden, nog eens een half miljard aan middelen moeten kunnen opvragen bij DNB. De toezichthouder hoeft echter niet te wachten tot alle liquiditeiten op zijn, maar kan al veel eerder ingrijpen. DSB zegt sinds een week niet meer hoeveel spaargeld is opgenomen.

    Los van kredietcrisis

    De problemen van DSB staan in wezen los van de kredietcrisis. De bank staat vooral onder druk als gevolg van de bedrijfsvoering. Toch stonden de grootbanken volgens ingewijden niet onwelwillig tegenover een redding om imagoschade van de sector zo veel mogelijk te beperken.

    Het is onzeker wat de positie van het personeel is als de bank wordt verkocht, in stukken wordt geknipt of omvalt. Bij DSB werkten eind vorig jaar 1649 werknemers. De bank boekte vorig jaar een nettowinst van euro 45,5 mln, een daling van euro 9,6 mln vergeleken met 2007. Scheringa's bank was de laatste tijd bezig met een omslag. Hij wilde minder afhankelijk worden van de omstreden provisies op verzekeringen, en meer van het verschil tussen ingeleende en uitgezette rente. Dat laatste is de winstbasis van een gewone bank.

    Provisie-inkomsten liepen terug

    De provisie-inkomsten liepen inderdaad terug. Dat de winst vorig jaar slechts beperkt is gedaald, komt vooral door een trucje met inkoop van eigen schuldpapier.

    Een probleem bij de verkoop is dat banken geen zin hebben om de verzekeringsproducten over te nemen, omdat zij dan tevens moeten opdraaien voor de claims van gedupeerden
  5. [verwijderd] 12 oktober 2009 07:30
    DSB weerspreekt berichtgeving over noodregeling

    (Novum) - De DSB Bank ontkent dat er een noodregeling is toegepast op de bank. De Volkskrant schreef maandag dat de rechter zondagnacht de noodregeling instelde en dat De Nederlandse Bank (DNB) klaarstaat om het bewind over te nemen. Een woordvoerder van de DSB Bank ontkent dat.

    De DSB zegsman wil niet in detail treden over de berichtgeving. "Het enige dat ik wil zeggen is dat de berichtgeving onjuist is", zegt woordvoerder Klaas Wilting. Of er later op de dag een uitgebreide verklaring komt wil hij niet zeggen.

  6. [verwijderd] 12 oktober 2009 09:05
    quote:

    Sadderbudweiser schreef:

    Wie zijn weer de klos als Dirk Scheringa's omstreden bankje omvalt? Wij, de belastingbetalers. Het lijkt me wel eerlijk als ze Scheringa eerst persoonlijk helemaal kaal plukken voordat er met belastinggeld wordt gesmeten.
    Dirk heeft al lang aan zichzelf gedacht... nog eventjes fijn 11 miljoen euro aan dividend toegevoegd aan zijn privévermogen. Hij zag de bui al aankomen, dus graaien maar.

    `Banken hebben niets geleerd van crisis`
    Banken hebben niets geleerd van de kredietcrisis. Dit stelt Willem Vermeend, oud-minister internetondernemer, hoogleraar en commissaris bij verschillende bedrijven. Volgens Vermeend is het bijvoorbeeld belachelijk dat banken met geld talent willen aantrekken, en niet door een uitdagende baan te bieden. Door met geld te zwaaien trekken de banken de verkeerde mensen aan. Vermeend pleit voor `sociale uitsluiting` van banken die hun topmensen belonen met exorbitante bonussen. Er moet een zwarte lijst komen van veelverdieners en steden en bedrijven moeten weigeren nog langer zaken te doen met dit soort banken. De gewenste gedragsverandering zal in een mum van tijd gerealiseerd zijn. Ook vindt Vermeend dat er een einde moet komen aan de vergelijking met banken in het buitenland om de eigen bonus te legitimeren. Een Nederlandse bank laat zich immers slecht vergelijken met een Amerikaanse bank. Toch ziet Vermeend een kentering van de zichzelf verrijkende `ik-economie` naar de `wij-economie`, waar stakeholders en duurzaamheid steeds meer centraal staan. Die trend is al waarneembaar op de businessscholen waar het lespakket steeds breder wordt. Ten slotte signaleert Vermeend dat de financiële sector niet alleen gehalveerd is, maar ook sterk aan populariteit heeft ingeboet. Bron(nen): Fem Business
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Ontex
+2,25%
Galapagos
+1,82%
UCB
+1,70%
Fagron
+1,62%
AZELIS...
+1,46%

Dalers

Care P...
-7,21%
Recticel
-2,69%
Solvay
-1,98%
D'IETE...
-1,58%
SYENSQO
-1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links