Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiekamer -AEX- 15/06 Gezocht: Trigger

262 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juni 2009 13:07
    Iedereen die gedurende de afgelopen twee weken maandopties kocht met de bedoeling te kunnen profiteren van de index, kwam bedrogen uit. Zowel short als long leverde ergernis op, vooral met betrekking tot het fenomeen premiesloop. Het was de tijd van de schrijvers. Zij hadden tijdens het einde van genoemde periode de mogelijkheid om de eerder geschreven calls en puts voor een aanzienlijk lagere prijs terug te kopen.

    Maar ja, deden ze dat ook ? De ervarenen vast en zeker.

    In deze op dit moment moeilijke markt echter, is er maar voor weinigen echt succes weggelegd. Geen positie was wellicht beter geweest.

    Ik vraag me af wat de lezers van deze draad zoal doen. Elke dag nemen ongeveer naar schatting 4 a 500 mensen een kijkje in deze draad. Een bescheiden deel reageert, vaak een zelfde relatief kleine groep. De schrijver van de dagdraad weet dus niet of nauwelijks voor wie hij schrijft. Ik heb het nu niet over persoonlijke zaken van een karakter, maar puur handelsgerelateerd. Voor persoonlijke zaken als "Zijn Hans en Marique samen naar een onbewoond eiland ?" en "Komt er ooit een lintje voor Peter ffff ?" en "Moet Illu voor 4 juli een second opinion aanvragen ?" zijn overigens weer andere draden weggelegd. Veelal geschikt voor hen die de aan- en uitknop van hun computer slechts gebruiken op het moment het apparaat weer eens vastloopt.

    Maar goed, een interactieve draad als deze is er vooral voor mensen die snel op de hoogte willen komen van het actuele beeld in de markt en op een enkel moment een laatste zetje nodig hebben om een aan- of verkoop wel of niet te laten doen geschieden. Dat althans is mijn beeld van de lezers. Zeker weten echter doe ik dat niet. Om daar wat meer duidelijkheid over te kriijgen wil ik u vragen -vooral ook aan hen die slechts hoofdzakelijk lezen- om eens kenbaar te maken, wat voor een soort deelnemer aan de markt u bent. Handelt u kort, middellang of lang ? Middels derivaten of toch de klassieke manier via aandelen ? Kort is dagbasis of hooguit twee.

    Een foute kortgerichte transactie overigens, resulteert vaak in middellang. Dit terwijl de essentie van de mensen was om kort te handelen. Deze trades vallen in mijn ogen dus toch onder kort. Tussen twee haakjes: Als u kort handelt is het beter om na een gebleken foute trade, verlies te nemen. Blijven zitten resulteert in premieverlies als het gaat om tijdswaarde en daarnaast bent u vwb onderliggende waarde overgeleverd aan de goden. Tijdswaarde in geval van opties welteverstaan. Het op tijd herkennen maar bovenal erkennen van uw miskleun, beperkt verliezen. Vooral mensen die nog niet zo heel veel ervaring hebben in het korte handelen, gaan hier de fout in. Kort is dus kort en houd het dan ook kort !

    De actuele markt dan: Omzetten bescheiden en een AEX die lusteloos in rustig vaarwater dobbert. Links en rechts wat belabberd macronieuws maar nog onvoldoende slecht om een andere trend in gang te zetten. De ogen lijken de komende tijd gericht op individuele landen en hun valuta. Als daar de kalmte bewaard wordt en geen huismus de orde komt verstoren, hebben de effectenmarkten vooralsnog weinig reden om opnieuw lagere niveaus op te zoeken. De markt lijkt echter ook nog niet van plan om weer net zo enthousiast omhoog te klauteren als dat hij de afgelopen maanden deed. Van de ene op de andere dag echter kan hier zo maar verandering in komen. Mensen die aan de TA hangen, noemen nu vooral het niveau van 272 dat eerst uitgenomen moet worden alvorens in een behoorlijk tempo verder naar boven kan worden gekeken.

    Korte termijn dus vooralsnog neutraal, de markt heeft een duidelijke trigger nodig om zich in beweging te zetten.

    Wil tot slot toch nog even terugkomen op mijn eerdere verzoek aan u om wat meer inzicht te krijgen in de lezer. Het maakt het voor mij makkelijker om te weten waar u graag over leest. Zelf ben ik meer geneigd om te proberen een wat breder fundamenteel beeld te geven van de markt. Weet echter niet of u daarop zit te wachten. Is uw visie dus kort gericht of juist niet ? Wilt u meer macrogedachten ? Laat het gewoon eens weten en schroom niet. Een simpel "kort" of "lang" volstaat al als het gaat om uw doelstelling. Elke serieuze vraag bovendien, verdient een antwoord en deze krijgt u dan ook.

    Hopende op uw medewerking en natuurlijk veel succes !

    Vlok

    agenda op www.fd.nl
  2. [verwijderd] 14 juni 2009 13:43
    quote:

    bouwdroger schreef:

    pers. MT in opties en aandelen. soms met een ( te ) hoog risico. In het verleden ook turbo's en sprinters gedaan, maar werd daar echt niet beter van ;-(
    Wat was de reden van het mindere succes bij sprinters/turbo's ? Te dicht bij de stoploss gaan zitten ?

    Misschien dat je een overweging kunt maken om met een iets kleinere hefboom iets veiliger te gaan zitten. Of, gebruik deze instrumenten alleen bij onderliggende waarden die niet in sturende handen vallen van grotere partijen.

    Goud, Dax, Cac40 en valuta bijvoorbeeld.

    Een sterke aanwijzing voor mij dat inderdaad bewust vaak op het juiste moment een turbo moet klappen is het gegeven dat in het rijtje dat ik noemde hoogstzelden nieuwe turbo's worden aangemaakt en of dat de hefboom lager is.

    MAW ze bestaan wel maar "handelt u beter in wat andere zaken waarop wij ook nog enige invloed hebben"
  3. [verwijderd] 14 juni 2009 13:48
    quote:

    Vlokkenfeest schreef:


    Hopende op uw medewerking en natuurlijk veel succes !

    Vlok

    Beste Vlokkenfeest, Ik ben zelf een belegger in aandelen en opties. Ik wil net als de meesten onder ons een zo hoog mogelijk redement halen en meegaan in de flow. Tevens zullen de groten/insiders van bedrijven ons vaak een stap voorzijn, vandaar dat ik via deze site/via medebeleggers hoop op leuke tips, maar vooral eerlijkheid onder elkaar. Gunnen we elkaar wat in deze markt? Ik zeg zelf altijd ik gun een ander veel, maar mezelf ook. Ik ben geen TAér of wat dan ook, ik doe het een beetje op gevoel. Ik geloof ook niet in al die verhalen van de zogenaamde kenners want anders waren we allemaal al miljoenair, ik ben het in ieder geval niet. Ik heb inmiddels contact opgedaan met iemand binnen de KK waar ik leuk contact mee heb en die helpt mij/geeft zijn mening en dit stel ik zeer op prijs. Er zijn een aantal die zeiken elkaar alleen maar af en ik vind dit persoonlijk jammer. Sommigen hebben enorme verliezen geleden het afgelopen ja(a)r(en) en we moeten ervoor zorgen dat we met zijn allen nu goeie jaren krijgen, tenminste dat is mijn mening/visie. Verder voor je stuk een AB en een goeie beurs (week) voor een ieder gewenst.
  4. bos taurus 14 juni 2009 13:56
    Prima, Victor. Weer een scherpe analyse van de markt op dit moment.
    Ik reken ook op een zijwaardse beweging (bij gebrek aan duidelijke up- of downsignalen uit de algemene wereldeconomie) maar ook vanwege de moeite die gedaan wordt om vooral de S&P op peil te houden tot de 2e kwartaalscijfers komen. Gelukkig is er nog wel voldoende beweging bij sommige fondsen om er leuk aan te verdienen.
    Ik "scalp" aandelen - met dank aan Oudebeursrot voor de term - liefst binnen 1 of 2 dagen.
    Elke keer als de koers intraday meer dan 1 € oploopt verkoop ik ze weer. Vreemd genoeg lukt me dat vaak, omdat er meestal in de ochtend een fikse spike naar beneden ontstaat, vooral als tegen het eind van de vorige dag de koers fors opgelopen is. Winstnemingen denk ik. Dan stap ik weer in en wacht op mijn kans. Soms komt die dan pas de volgende dag.
    Ik doe dat vooral met Akzo, Fugro en MT.
    Ook pak ik, indien mogelijk, nog het dividend mee.
    Bij Boskalis is dat een beetje misgegaan tot nu toe, maar die houd ik nu maar totdat ze weer bijdraaien, tot boven de 18 €.
    De laatste tijd schrijf ik ook (gedekte) calls en koop ze terug als ze weer eens flink gezakt zijn. Verder doe ik niets met derivaten.
    Ik wens ons allen een winstgevende week toe - zoals de duitse mijnbouwers zeggen: Glück auf!

    BT.
  5. Jeampie54 14 juni 2009 14:06
    Over turbo's klappen gesproken. Ik zag er vrijdagmorgen weer eentje die in het rijtje komt nan de dubieuze klappers!!

    Het betreft hier in deze de De TS Brent crude 72,97.
    Op basis van de grafiek Rohstoffe tool kom ik op een hoogste stand donderdagavond van 72,962. Wat zag ik tot mijn verbazing dat de turbo vrijdagmorgen stoploss was gegaan. Mijn inziens niet juist, niet dat ik er een belang in had. Wel was ik aan het overwegen een positie in deze turbo te nemen. Daarentegen denk ik dat de beleggers die mijn inziens ten onrechte stoploss zijn gegaan niet hebben kunnen profiteren van een daling van de olieprijs a.s vrijdag.

    Een bijkomend nadeel voor de belegger in turbo's in de grondstoffen, valuta en niet E.U markten is dat men de turbo's kan verhandelen tijdens kantooruren en dat men niet kan anticiperen op stijgingen/dalingen die buiten deze uren tot stand komen.

    Daarentegen zie ik turbo's of soortgelijke producten met een correcte werking als een mooi alternatief ten aanzien van optie-trading, aangezien de looptijd van een turbo afhankelijk is van de stoplosswaarde en geen verwachtings/ of tijdswaarde kent die opties wel hebben.
    Om te beleggen in turbo's moet je dus rekening houden met een de stoploss waarde. Een hogere stoploss waarde betekent een lagere hefboom bij winst en een hogere hefboom bij verlies, aangezien in een grafiek een turbo een degressief stijgend verloop heeft.
  6. [verwijderd] 14 juni 2009 14:08
    quote:

    elroy1 schreef:

    Beste Vlokkenfeest, Ik ben zelf een belegger in aandelen en opties. Ik wil net als de meesten onder ons een zo hoog mogelijk redement halen en meegaan in de flow. [/quote]
    Ook jij bedankt voor je reactie. Misschien een tip om te streven naar een 10% netto per trade als het gaat om opties. En die discipline sterk toepassen. Van dag en weekopties afblijven. Vooral op het moment dat je denkt dat "het nog hoger" kan en moet. Op het moment je dat denkt namelijk, zit je al in de beweging van de meute en wordt het tijd om afscheid te nemen. Meute voor zijn is beter dan met de meute meegaan.

    [quote=elroy1]Tevens zullen de groten/insiders van bedrijven ons vaak een stap voorzijn, vandaar dat ik via deze site/via medebeleggers hoop op leuke tips, maar vooral eerlijkheid onder elkaar.
    Die stap voor dat klopt. Die stap voor op ons. Het is dus zaak om een andere weg in te slaan dan wat je denkt te proeven bij het publiek.

    Eerlijkheid onder ekaar ? Hoe goed moet je in de grote boze buitenwereld zoeken naar mensen die eerlijk zijn ? Waarom zou het hier anders zijn ?

    Overigens: Ik heb gedurende de eerste zeven jaar dat ik op de beurs actief was hoofdzakelijk verlies geleden. Ik ben dan ook afgestapt van de manier van handelen die ik deed. De manier was vooral gedreven door hebberigheid en daarnaast het niet toe willen geven aan een eerder fout inzicht.
  7. [verwijderd] 14 juni 2009 14:19
    quote:

    Vlokkenfeest schreef:

    [quote=kees100]
    Kort. Futures. Ook wel meerdere trades per dag.
    [/quote]

    Dat moet via de TA zijn Kees ?

    Ja, uitsluitend. Heb uur-, 15 min- en intraday grafiek open staan. Langere termijn steun en weerstanden staan genoteerd. Een schouder hoofd schouder patroon werkt in de intraday grafiek evengoed (of slecht) als in een langere termijn grafiek.
  8. [verwijderd] 14 juni 2009 14:22
    quote:

    kees100 schreef:

    [quote=Vlokkenfeest]
    [quote=kees100]
    Kort. Futures. Ook wel meerdere trades per dag.
    [/quote]

    Dat moet via de TA zijn Kees ?

    [/quote]

    Ja, uitsluitend. Heb uur-, 15 min- en intraday grafiek open staan. Langere termijn steun en weerstanden staan genoteerd. Een schouder hoofd schouder patroon werkt in de intraday grafiek evengoed (of slecht) als in een langere termijn grafiek.
    Laat je je weleens verleiden tot het doen van een trade die tegen de grafiek ingaat, mogelijk onder invloed van een tekst die je ergens van iemand leest ?
  9. [verwijderd] 14 juni 2009 14:25
    quote:

    bos taurus schreef:

    Ik "scalp" aandelen - met dank aan Oudebeursrot voor de term - liefst binnen 1 of 2 dagen.
    Elke keer als de koers intraday meer dan 1 € oploopt verkoop ik ze weer. Vreemd genoeg lukt me dat vaak, omdat er meestal in de ochtend een fikse spike naar beneden ontstaat, vooral als tegen het eind van de vorige dag de koers fors opgelopen is. Winstnemingen denk ik. Dan stap ik weer in en wacht op mijn kans. Soms komt die dan pas de volgende dag.
    Ook hier dus discipline van het op tijd genoeg hebben toch Bos ?

    Wat doe je in geval de kans niet komt ?
  10. [verwijderd] 14 juni 2009 14:27
    quote:

    Vlokkenfeest schreef:

    [quote=kees100]
    [quote=Vlokkenfeest]
    [quote=kees100]
    Kort. Futures. Ook wel meerdere trades per dag.
    [/quote]

    Dat moet via de TA zijn Kees ?

    [/quote]

    Ja, uitsluitend. Heb uur-, 15 min- en intraday grafiek open staan. Langere termijn steun en weerstanden staan genoteerd. Een schouder hoofd schouder patroon werkt in de intraday grafiek evengoed (of slecht) als in een langere termijn grafiek.
    [/quote]

    Laat je je weleens verleiden tot het doen van een trade die tegen de grafiek ingaat, mogelijk onder invloed van een tekst die je ergens van iemand leest ?


    Nee, niet op grond van een tekst. Ik ga wel vaak tegen de zeer korte termijn trend in wanneer een weerstands/steunpunt geraakt is of genaderd is, mede met gebruik van indicatoren, rsi etc.
  11. [verwijderd] 14 juni 2009 14:28
    Dat is me nog eens een dagopening. Goede samenvatting van het sentiment etc :-)

    Goed. Om dan enigszins een samenvatting over mijn handelhistorie te geven.

    Ergens eind 2008 een beleggingsrekening bij Binck aangevraagd. Was de dalende markt zo af en toe via IEX al in de gaten aan het houden. Sowieso keek ik hier in 2008 al vaak om de EUR/USD koers te checken en om verklaringen te vinden voor de dalingen en stijgingen. Ik importeer uit China dus vandaar dat het wel verstandig is om de koers in de gaten te houden.

    Toen eerst eens 1000 euro op de rekening gezet. Toen de EUR/USD-koers rond de 1,35 was hier met een turbo op ingestapt. Dat ging niet goed. Euro werd weer 1,30 dollar waard. 600 euro weg door grote hefboom. Omdat ik dit verlies goed wilde maken had ik op ING op 2,50 een turbo genomen met SL 2 euro. E.e.a. niet zo heel erg in de gaten gehouden. Toen was ie zomaar 1500 euro waard. Toen meer geld overgeschreven om verder te profiteren. Met ING in de traderdagen heel aardig mee kunnen draaien met turbo's. Niet constant heel netjes op hoogste punt verkocht en laagste punt gekocht, maar deed het beter dan domweg hold 'n stay.

    1 keer verschrikkelijk de beurskuiken uit lopen hangen. ING piekte in het amateurs-uurtje naar de 5,52. Raad eens waar de SL van mijn turbo lag? Juist 5,50. Ik dat dat hij hier doorheen zou zakken en verkocht dus om niet 5 dagen te moeten wachten op het geld en een verdere stijging te moeten missen. Helaas bleek dit niveau toch een zeer sterk bijkoopniveau. Toen maar weer opnieuw geld overgeschreven (stond toen 8000 in de min) en flink bijgekocht en gevaarlijke stoplosses aan blijven houden. Uiteindelijk ING op 8,20 verkocht en gestopt met ING.

    Toen dacht ik te moeten gaan speculeren op de AEX. Op zich wel goed gedaan, maar door veel te krappe stoplosses de helft van de winst met ING weer kwijtgeraakt. Inmiddels al wel weer op 60% van het hoogste punt van alle tijden.

    In principe werkt ik dus gewoon KT. Ben overgestapt op de AEX-index, omdat de volatiliteit wat uit de individuele aandelen is. TT is nu wel weer een mooi traders-aandeel geworden, maar laat ik toch maar even links liggen.

    Opties vind ik op dit moment even helemaal niets. Volatiliteit zou wel weer eens toe kunnen gaan nemen (schrijven is nu wel weer iets gevaarlijker, net zoals VF aangeeft: beter was om voor expiratie terug te kopen. Uiteraard niet nodig bij Call Juni 280, die loopt waardeloos af), maar zou ook nog wel eens 3 weken door kunnen blijven kabbelen.

    Verder ben ik het niet altijd eens met het nemen van verlies als KT noodgedwongen MT wordt. Stel je koopt AEX Short SL 280 wanneer AEX = 267. Dan kan het wel eens even doorstijgen naar 270. Maar zoals we afgelopen week hebben gezien, zijn we dan ook zo weer op 262...

    Als KT even niet goed uitpakt, verkopen is OK, maar koop dan wel weer op tijd terug.

    Vorige week maandag had ik bijvoorbeeld intraday mijn longs wel moeten verkopen. De markt bleef gewoon tot 3 uur wegzakken (net als vrijdag). Als tijdens het eerste uurtje signalen zijn voor wegzakken, dan kun je rustig verkopen (indien geen spectaculaire macro's verwacht worden). Enige risico dat je loopt is dat je tegen een iets hogere prijs weer terug moet kopen (of dat je wat langer moet wachten, wil je niet duurder terugkopen). Dit kun je echter zien als een verzekering van de winst :-)

    Sorry voor het lange verhaal ;-)
  12. [verwijderd] 14 juni 2009 14:34
    quote:

    Vlokkenfeest schreef:

    Overigens: Ik heb gedurende de eerste zeven jaar dat ik op de beurs actief was hoofdzakelijk verlies geleden. Ik ben dan ook afgestapt van de manier van handelen die ik deed. De manier was vooral gedreven door hebberigheid en daarnaast het niet toe willen geven aan een eerder fout inzicht.
    [/quote]

    Kunnen wij daarvan leren? Hoe was de strategie?

    [quote=kees100]
    Mooi verhaal mr. Aldi.
    [/quote]

    Dank :-) Eindelijk een soort introductie van mij op het KK-dagdraadje ;-)

    [quote=ffff]
    P.S.

    AB-tje , Aldi!
    AB terug. Goed stuk van die Duitsers :-)
  13. forum rang 7 ffff 14 juni 2009 14:37
    Victor,

    Zoals je zelf al duidelijk aangeeft is de dagdraad vooral voor de daghandelaren, en ik denk dan vaak vooral ook voor optiehandelaren. Dat is nu precies ook de reden waarom je er mij niet zo vaak ziet of het moest zijn dat de koersen plots enorm stijgen of dalen en je in de dagdraad vaak snel kon vinden wat daarvan de reden is.

    Ik reageer nu eventjes in jouw dagdraad omdat ikzelf voor de komende periode meestal afga op de analisten op goede Duitse sites. Grosso modo, beoordeeld naar....jaren...hebben die er best een goede kijk op.

    Hieronder plaats ik een "gemiddelde" voorspelling zoals je die nu op de Duitse sites tegekomt: Een DAX volgen is vrijwel hetzelfde als een AEX of Cac-40. Die lopen zeer parallel.

    De Duitsers verwachten dus dat er nog een beetje opwaartspotentieel zit, maar maken zich zorgen over de oplopende olieprijs. Zij zien een range van 4750 tot 5250 en momenteel staan we daar dus precies middenin. Behalve de stijgende olieprijs noemen zij ook de dunne handel, iets waar jullie ook al op gewezen hebben. Merk je trouwens ook bij de enorme grote procentuele koersstijgingen bij menig aandeel uit de midcapsector en aandelen uit nog kleinere markten.

    Hieronder wordt Terecht gesteld dat de zaken die nu precies de impuls gaan geven voor een correctie naar beneden steeds lastiger te voorspellen zijn. Dat merken we met zijn allen iedere dag: Soms wordt een bericht zwaar gewogen, dan weer wordt het volledig genegeerd en vraag je je af: Hoe komt dat toch.

    Al met al is de huidige voorspelling: Fragiel naar boven en overal loeren gevaren.

    Lees hieronder:

    Vorschau auf die kommende Börsenwoche

    Dax-Ausblick: Die Bullen dominieren

    Seit Wochen pendelt der Dax knapp um die 5 000-Punkte-Linie; es geht nicht weiter nach oben. Befürchtete Rückschläge blieben aber bislang ebenfalls aus. Einige Marktbeobachter vermuten nun, dass es auch kommende Woche nochmal nach oben gehen kann. Doch die Warnsignale nehmen zu.

    Für den Dax wird die Luft immer dünner. Quelle: Handelsblatt

    HB FRANKFURT. Sorgen macht den Aktienstrategen derzeit zum Beispiel der Ölpreis. Zwar hat er am Freitag wieder nachgegeben und ist unter die Marke von 72 US-Dollar gefallen. Aber er liegt immer noch doppelt so hoch als im Februar. Im Preisanstieg drücken sich Hoffnungen auf eine bevorstehende konjunkturelle Erholung an - weil dann auch der Rohstoffverbrauch steigen dürfte. Doch die Verteuerung könnte die gerade aufkommenden zarten Hoffnungsschimmer auf eine Erholung der Wirtschaft gleich wieder trüben. "Als Störfeuer für den aufgeflammten Konjunkturoptimismus könnte sich ein anhaltender Höhenflug der Rohstoffpreise herausstellen", prognostizieren die Experten der Landesbank Berlin.

    Diese Sorge belastete umgekehrt wiederum den Ölpreis. Denn sollten die Erwartungen zu hoch sein, die Konjunktur doch nicht anspringen, dann würde weniger Öl gebraucht. Dazu passt die aktuelle Markteinschätzung der Organisation erdölexportierender Länder (Opec). Sie hat ihre Prognose für die Ölnachfrage wegen der Wirtschaftskrise abermals gesenkt.


    Die Unsicherheiten spiegeln sich auch am deutschen Aktienmarkt. Viele Börsenexperten beurteilen die aktuelle Rally immer skeptischer, dennoch sagen sie für die neue Woche noch einmal steigende Kurse voraus. Großes Aufwärtspotenzial für den Dax sehen sie aber nicht mehr, zumal der Leitindex inzwischen seit gut einem Monat nicht so richtig über die 5 000 Punkte hinauskommt und in der zu Ende gehenden Woche kaum noch zugelegt hat. Immerhin hat der Dax, getrieben von den Konjunkturhoffnungen, seit Anfang März rund 40 Prozent an Wert gewonnen.

    Impulsgeber für eine größere Korrektur seien allerdings auch schwer auszumachen. "Steigende Staatsverschuldung, Probleme mit Fremdfinanzierungen, sinkende Unternehmensgewinne - die schlechten Nachrichten liegen eigentlich alle auf dem Tisch, aber die Börse ignoriert das jetzt schon einige Zeit", sagt LBBW-Stratege Marc-Gregor Czaja. Weiterhin würden Investoren jeden Rückschlag als Einstiegsgelegenheit wahrnehmen.

    Dynamik lässt nach

    "Die sich weiter verbessernden Fundamentaldaten werden die Kurse davor schützen, gravierende Rückgänge zu verzeichnen", glaubt Arnim E. Kogge vom Stuttgarter Bankhaus Ellwanger & Geiger. Die "immer wieder nachlassende Dynamik" könne aber auf ein baldiges Ende der Aufwärtsbewegung hindeuten. Technisch bewege sich der Dax derzeit in einem Seitwärtskanal zwischen der oberen Linie bei 5 250 Punkten und der Unterstützungslinie von 4 750 Punkten. "Sollte ein Ausbruch nach oben möglich sein, wären kurzfristig 5 500 Punkte erreichbar."

    Als Problem sieht Kogge, dass zurzeit bei dünnen Umsatzvolumen Einzelnachrichten ausreichten, um "gesamte Branchen mit nach oben zu ziehen und kurzfristig eine neue Rallye zu verursachen". Als Beispiel verweist der Aktienstratege auf Ausschläge der Kurse von Arcandor und Metro in den vergangenen Tagen

    P.S.

    AB-tje , Aldi!
  14. [verwijderd] 14 juni 2009 14:48
    quote:

    Mr. Aldi schreef:

    [quote=Vlokkenfeest]
    Overigens: Ik heb gedurende de eerste zeven jaar dat ik op de beurs actief was hoofdzakelijk verlies geleden. Ik ben dan ook afgestapt van de manier van handelen die ik deed. De manier was vooral gedreven door hebberigheid en daarnaast het niet toe willen geven aan een eerder fout inzicht.
    [/quote]

    Kunnen wij daarvan leren? Hoe was de strategie?
    Dat was een strategie zonder strategie. Gedreven door gevoel, blindheid, hebberigheid en eigenwijsheid.

    Denk dat velen door die zure appel heen moeten willen ze ooit wel met succes blijven deelnemen aan de markt.

    Wat ik nu niet meer doe is:

    opties kort
    blijven zitten

    Wat ik nu wel doe:

    Contrair aan de dagtrend maar conform de iets langere trend handelen.
    Ik respecteer mijn verwachting aangaande het grotere plaatje mbt de economie. Dat heet dat je soms een trend ook voor kunt zijn. Verder houd ik de buren soms ook in de gaten. Af en toe zijn er momenten dat je nog wat in moet halen of juist niet. Met buren bedoel ik niet slechts één land, maar meerdere.

    Zwak punt is nog steeds disilpine, maar al veel beter dan jaren terug. Zit nu in totaal een jaar of dertien op de beurs te koekeloeren.

    IN een eerdere lange mooie bijdrage schreef je dat verlies nemen weliswaar goed kan zijn maar dan ook met het oog op het opnieuw innemen van een positie. Dat is crrect, zo bedoelde ik het ook.
  15. forum rang 7 handyman6 14 juni 2009 14:53
    Mooie opening,Vlok..ik heb 3 porto's:een speelporto bij Lynx,voor optiecombi's en ETF's/trackers(Azie),een leefervanporto bij Alex,voor aandelen,conv.oblies met vbr en een pensioenporto,waarvan ik afblijf...ik vind deBRIClanden toe aan een correctie en ben heel voorzichtig met China,omdat hun banken nu enorme kredieten moeten geven aan hun grote bedrijven,die er dan Hummers van gaan kopen en ik vermoed,dat de banken veel meer zeperds hebben opgelopen ,dan men.Ping alleen (3 miljard!) bij Fortis ,maar dat moeten verzwijgen;kortom ,China wordt roekeloos ,waar ze voordien voorzichtig bleven..hoiH6
    PS...Amerika moet de kar trekken;hun eco is evengroot als China/Japan/Duitsland samen,las ik in de FD vandaag
262 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,55 +0,70%
EUR/USD 1,0769 -0,12%
FTSE 100 8.435,21 +0,64%
Germany40^ 18.764,70 +0,42%
Gold spot 2.363,48 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

UCB
+3,75%
Ontex
+2,45%
Elia
+1,83%
Lotus ...
+1,75%
bpost
+1,46%

Dalers

Bekaert
-2,57%
Solvay
-2,27%
Deceun...
-1,76%
D'IETE...
-1,18%
Xior
-1,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links