Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné van Zeijl - Heerlijk zo'n bearmarketrally

64 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 mei 2009 14:29
    Ik lees Corne's beschouwingen altijd met veel interesse, ze zijn altijd goed onderbouwd, zoals ook nu. Laten we daar een aantal fundamentele feiten tegenover zetten: banken die nog altijd weigeren voldoende krediet aan bedrijven te geven, waardoor steeds meer bedrijven in de problemen blijven of komen. De banken zelf, die tot over de oren in de 'staats-steun-schuld' zitten: die moeten ze toch ook eens afbetalen. De bedrijfsresultaten die er nog steeds niet florissant uitzien... Volgens mij zitten we nog steeds hooguit in een bearmarketrally. De echte klap moet nog komen!
  2. W de Lange 12 mei 2009 15:17
    Meneer van Zeijl, U schrijft leuke artikelen, goed onderbouwd etc, maar in de praktijk staan uw fondsen nooit bovenaan de succeslijstjes van morningstar. Dus wat moet ik er nu mee, uw visies blijken onvoldoende te werken in de praktijk. Minder schrijven en meer tijd besteden aan het managen van uw fondsen? Walter
  3. [verwijderd] 12 mei 2009 18:02
    beste IEX lezers.

    bedankt voor uw opmerkingen

    Het beleid van de SNS fondsen is er een met beperkt risico belegd wordt. Dat betekent geen extreme uitschieters naar boven, maar ook niet naar beneden. Wij proberen met een laag risico een zo hoog mogelijke performance te halen. Maar je haalt alleen de nummer 1 positie als je maximaal risico neemt. Bovendien merk ik dat het schrijven en beleggen elkaar verbetert.

    Een terecht opmerking beste mlg123. Ik weet helemaal niet of de bodem is neergezet. Mr Market makes you humble en ik mag alleen hopen dat meneer Markt geen lesje nederigheid voor mij in petto heeft.

    met vriendelijke groet
    Corne van Zeijl
  4. [verwijderd] 12 mei 2009 19:03
    quote:

    marique schreef:

    Een snelle stijging gevolgd door een jaar stilstand voordat de stijging echt doorzette. En nu weer terug bij af.
    Het herstel vanaf het dieptepunt t/m nu is behoorlijk wat feller dan in 2003 en dan met name in de EM. De beurs doet 't nu beter dan in 2003.

    MSCI Wereld Index +26,9% (vanaf 9 maart 2009)
    MSCI Emerging Markets +59,6% (vanaf 28 oktober 2008)

    Ik heb dezelfde vrees als jij. Als dit een herstel was, dan zou de beurs wel eens een hele poos zijwaarts kunnen gaan. Men vewacht immers een langzaam herstel. Indien dit een bearrally blijkt te zijn, dan kan de beurs weer gaan dalen.

    Ik had al een deel aandelen/commodities verkocht en morgen weer. Het percentage aandelen heb ik gereduceerd tot ruim 30% en commodities tot 10%.

    P.S.: klein foutje in de legenda van de grafiek: 2003=2009 en 2009=2003.
  5. Dutch Trader 12 mei 2009 20:17
    We zitten al 8 jaar in een bearmarket. De kredietcrisis was de laatste druppel. Als je het mij vraagt zijn we met een ketering bezig van bear naar bullmarket. Macro economische cijfers zijn aan de beterende hand. De lichtpuntjes zijn zichtbaar.

    Nu vindt iedereen dat we te snel naar boven gaan, wat natuurlijk onzin is. Iets wat met 50% naar beneden duikelt moet met 100% stijgen en daar hebben we dan maar een klein voorschotje op genomen.

    Als het bloed door de straten stroomt moet je juist instappen en dat hebben slimme beleggers gedaan. Toen bijvoorbeeld ING op 2,50 stond wou niemand ze hebben en nu struikelen ze over elkaar heen. Laag kopen, hoog verkopen is het devies.

  6. forum rang 6 mercurius-adept 12 mei 2009 20:38
    quote:

    KING BAL schreef:

    We zitten al 8 jaar in een bearmarket. De kredietcrisis was de laatste druppel. Als je het mij vraagt zijn we met een ketering bezig van bear naar bullmarket. Macro economische cijfers zijn aan de beterende hand. De lichtpuntjes zijn zichtbaar.

    Nu vindt iedereen dat we te snel naar boven gaan, wat natuurlijk onzin is. Iets wat met 50% naar beneden duikelt moet met 100% stijgen en daar hebben we dan maar een klein voorschotje op genomen.

    Als het bloed door de straten stroomt moet je juist instappen en dat hebben slimme beleggers gedaan. Toen bijvoorbeeld ING op 2,50 stond wou niemand ze hebben en nu struikelen ze over elkaar heen. Laag kopen, hoog verkopen is het devies.

    juistem !
  7. [verwijderd] 12 mei 2009 20:38
    quote:

    KING BAL schreef:

    Fabrieksorders, vrachtprijzen, etc. etc.

    In ieder geval zien we dat er stabilisatie optreedt.
    De macro cijfers lopen natuurlijk aardig achter bij de werkelijkheid (zo'n 2 maanden), maar ik zie nog weinig stabilisatie laat staan lichtpunten in de VS.

    New orders for manufactured goods in March, down seven of the last eight months, decreased $3.2 billion or 0.9 percent to $345.3 billion, the U.S. Census Bureau reported today.

    The Conference Board LEI for the U.S. declined again in March, and the index has not risen in the past nine months. Building permits, stock prices, and the index of supplier deliveries made large negative contributions to the index this month, more than offsetting continued positive contributions from real money supply and the yield spread. In the six months through March, the index fell 2.5 percent (about a -4.9 percent annual rate), faster than the decrease of 1.4 percent (a -2.7 percent annual rate) for the previous six months. In addition, the weaknesses among the leading indicators have remained widespread in recent months.

    Industrial production fell 1.5 percent in March after a similar decrease in February. For the first quarter as a whole, output dropped at an annual rate of 20.0 percent, the largest quarterly decrease of the current contraction. At 97.4 percent of its 2002 average, output in March fell to its lowest level since December 1998 and was nearly 13 percent below its year-earlier level. Production in manufacturing moved down 1.7 percent in March and has registered five consecutive quarterly decreases. Broad-based declines in production continued. The capacity utilization rate for total industry fell further to 69.3 percent, a historical low for this series, which begins in 1967.
  8. Dutch Trader 12 mei 2009 20:51
    Ik had het eigenlijk over de fabrieksorders in Duitsland. De lichtpuntjes zitten hem in het feit dat de meeste cijfers wereldwijd op macro-economisch vlak beter zijn dan werd verwacht door analisten/economen. Vandaar dat de beurzen natuurlijk al een voorschot op een herstel hebben genomen.

    Omdat alles maar meer en meer moest zijn qua groei en andere factoren sinds de dotcom crisis hebben we eigenlijk de hele tijd in enorm bubble geleeft en als je het mij vraagt in een BEAR BUBBLE. Nu alle rottigheid boven tafel is en komt en de groei op termijn weer bij het nulpunt begint zou je kunnen spreken van een nieuwe BULL MARKET na acht jaren van FEAR op allerlei vlak (boekhoudschandalen, milieuverwaarlozing, leven op credit, etc. etc.). Nu we weer normbesef krijgen staan we ook aan de vooravond van een nieuwe BULL MARKET.
  9. [verwijderd] 12 mei 2009 22:15
    quote:

    KING BAL schreef:

    De lichtpuntjes zitten hem in het feit dat de meeste cijfers wereldwijd op macro-economisch vlak beter zijn dan werd verwacht door analisten/economen.
    Hoe gaat het, goed?

    Nee, niet goed, beter.

    Nou, het is toch goed dat het beter gaat?

    Ja, maar het zou beter zijn als het goed ging.
64 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 901,39 -0,41%
EUR/USD 1,0888 -0,14%
FTSE 100 8.224,21 -0,47%
Germany40^ 18.539,10 -0,37%
Gold spot 2.342,30 -0,36%
NY-Nasdaq Composite 16.828,67 +0,56%

Stijgers

Proximus
+1,37%
Elia
+1,05%
Econoc...
+0,84%
Ascenc...
+0,71%
Cofinimmo
+0,49%

Dalers

IBA
-1,96%
Recticel
-1,59%
AB InBev
-1,42%
Lotus ...
-1,25%
Ageas
-1,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links