Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Domme Van Dongen

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2009 11:14
    Vraag me af of deze markt uberhaupt omlaag is te krijgen. Als het een gewone bearmarket-rally was had je al lang scheurtjes gezien, maar nu hooguit zo'n 5% van de top. Ziet er uit als een opgaande trend.

    Waar ik me zelf voornamelijk over verbaas is hoe sterk de cyclische fondsen erbij liggen. Dit is feitelijk een teken dat de markt veel vertrouwen heeft in verbetering. Eerst gaan de cyclicals omhoog, en nu is het de beurt aan defensief.
  2. Axel_321 22 april 2009 13:10
    Ik ga met je puts mee, maar alleen voor deze keer.
    Als je bedoeld dat Amstrong vorig jaar oktober met de datum 19 april 2009 als top van de opwaartse correctie kwam, dan zou dit een sterk staaltje zijn. Is het werkelijk zo eenvoudig? Dan hoef je toch niemand op te lichten en komt het geld met bakken binnen............
  3. [verwijderd] 22 april 2009 13:35
    quote:

    Axel_321 schreef:

    Is het werkelijk zo eenvoudig? Dan hoef je toch niemand op te lichten en komt het geld met bakken binnen............
    Het geld ging er eerder met bakken uit in de praktijk. Die 'voorspellingen' zou ik dan ook maar met een bak zout nemen.

    As a global investment manager, Martin A. Armstrong had little trouble selling himself to sophisticated clients overseas. On the strength of an apparently stellar performance record, an impressive Web site and his claims of running one of the world's largest economics advisory firms, he raised more than $3 billion from Japanese companies eager for American-style gains in their portfolios.

    Now, those companies are facing giant losses and probably ruing the day they heard of Mr. Armstrong's investing techniques.

    Mr. Armstrong, 49, chairman of Princeton Economics International Ltd. and its Hong Kong brokerage subsidiary Cresvale International Ltd., surrendered late yesterday to Federal authorities in Trenton and was charged with engaging in an enormous securities fraud that has resulted in more than $500 million in losses to investors.

    According to a complaint unsealed yesterday by Mary Jo White, the United States Attorney for Manhattan, Mr. Armstrong lied about returns he was generating in his customers' accounts and illegally pooled their money, essentially using funds raised from new investors to pay off older customers. The fraud appeared to be a desperate attempt to hide huge trading losses. Indeed, Mr. Armstrong owes some $1 billion to investors, in both principal and promised gains, prosecutors say. But only $46 million in assets remains in the accounts, they said.
  4. [verwijderd] 22 april 2009 13:41
    quote:

    Axel_321 schreef:

    Als je bedoeld dat Amstrong vorig jaar oktober met de datum 19 april 2009 als top van de opwaartse correctie kwam, dan zou dit een sterk staaltje zijn.
    't is 23 april en dit is al vele jaren geleden voorspeld.

    het begin van bear markt zou zijn geweest op 27 feb 2007 - iets aan de vroege kant...

    (http://www.contrahour.com/contrahour/2006/06/martin_armstron.html)
  5. [verwijderd] 22 april 2009 14:04
    Die Amstrong heeft kennelijk in het verleden geluk gehad met voorspellingen en is om die reden komen bovendrijven bij Cees.
    maar zelfs al had hij 10x op rij gelijk, als je een pool pakt van 1024 analisten dan zit er volgens simpele kansberekening 1 tussen die deze score ook haalt.
    Daarmee is de persoon nog geen helderziende.
  6. Axel_321 22 april 2009 15:07
    Inderdaad BJL, 23 april volgens het artikel, als we er dan allemaal maar in geloven komt het vanzelf goed met de puts van Cees. Ik keek eigenlijk meer naar de technische signalen mbt tot de weerstand dezer dagen. Vond de timing tav Amstrong's voorspelling voor een evt verdere daling dan toch wel verbluffend. De rest v/h verhaal zal best wel met de gebruikelijke onzekerheidsmarges gepaard gaan.
  7. [verwijderd] 22 april 2009 16:29
    Het artikel van Martin Armstrong op 'Koen Hoefgeest' heb ik ook gelezen. Wie beweert een methode te hebben voorspellingen te doen, moet gewantrouwd worden als de pest. Anderzijds, ik heb gelezen maar niet nagegaan, dat technische analyse pakweg een kans geeft op 60% verlies. Ites dergelijks geldt ook voor ElliotWave. Zoals gebruikelijk is het merendeel van de beweringen in dat artikel niet na te gaan anders dan wanneer men wetenschapper is. Armstrong's opmerkingen over infrastructuur, rente en de beurzen snijden mijns inziens wel hout: de politiek neemt nu maatregelen als middel om tijdwinst te krijgen maar niet omdat het helpt, het is afkopen van sociale onrust-meer niet; rente praktisch op nul stellen werkt niet meer zoals weleer, hoogit weer wat makkelijker geld te lenen bij een goed plan; beleggers reageren op economische signalen en op elkaar wat contrairiteit kan opleveren aan de economische situatie. Daar heeft men geen economie-studie voor nodig. Dat 19 april 2009 een top kan zijn met een dal van DJI van pakweg 4000 in juni 2009 is achteraf pas te constateren dat het correct was. Een dal in juni 2009 is wel berekend middels een mathematisch model waarbij dan een onzekerheidsmarge hoort uitgedrukt als standaarddeviatie.
  8. [verwijderd] 22 april 2009 16:50
    als je uitsluitend de standaard TA gebruikt dan is je kans op verlies idd. wat groter dan je kans op winst.

    Dat komt door het fenomeen dat het geen unieke methode is, waardoor je geen voordeel hebt maar een licht nadeel. Op de rolmomenten staat het risico vaak niet in juiste verhouding tot de verwachte winst.
  9. [verwijderd] 23 april 2009 10:36
    Frank zal gedacht hebben: die putjes van me, die willen maar niet. Weet je wat ik haal wat grafieken en theorieën van stal en de bear is weer los! Helaas voor Frank zit het momentum niet mee.

    En wie weet heb je wel gelijk, maar krijg je geen gelijk van de markt. En dus moet je de markt een handje jouw kant op helpen met je columns.

    Als AFM nu eens zijn zinnen hierop zet ipv met strenge hypotheekmaatregelen de woningmarkt het ravijn in (trachten) te duwen....

  10. [verwijderd] 25 april 2009 18:54
    1 e bericht 1 uur geleden:

    De Taliban in Pakistan rukt steeds verder op naar hoofdstad Islamabad. De overheid doet weinig om de moslimextremisten te stoppen en gebruikt miljarden dollars militaire subsidie vooral voor beveiliging tegen India. Pakistan bezit ongeveer 100 nucleaire wapens. De vrees dat die in handen vallen van sharia-barbaren wordt steeds groter
  11. [verwijderd] 25 april 2009 18:57
    2e bericht komt me bekend voor, met 1e bericht; toch Hoef?

    'VS zal valse vlag-terreuraanslagen uitvoeren'
    Internationaal - door Peter (pberends) op 25-04-2009 @ 14:06

    Voormalig Republikeins presidentskandidaat Alan Keyes blijkt een notoire complotdenker te zijn. Keyes beschuldigt de Obama-regering ervan dat zij zogeheten valse vlag-terreuraanslagen aan het voorbereiden zijn. Ook zou de Amerikaanse regering de verkiezingen van 2012 willen schrappen.

    De zwarte presidentskandidaat werd in 2000 nog als winnaar uitgeroepen van de Republikeinse debatten destijds. Keyes: "Het is overduidelijk dat de regering niet te stoppen is. Op een dag worden wij wakker met terreuraanslagen, waardoor de economie verlamd wordt. Dan wordt overal de staat van beleg afgekondigd, en die zal niet teruggedraaid worden vóórdat de crisis over is."

    Keyes, vroeger werkzaam voor oud-president Ronald Reagan, verwijst naar recente rapporten van het MIAC (Missouri Information Analysis Center) en het ministerie van Homeland Security, waarin geïmpliceerd wordt dat Amerikanen die een beroep willen doen op hun grondwettelijke rechten, beschouwd worden als een bedreiging, en door de regering Obama worden gekenmerkt als potentiële 'binnenlandse terroristen'.

    Tevens waarschuwde Keyes voor Obama's plannen voor een civiele veiligheidsmacht, die onderdeel zal vormen van zijn doelstelling om alle Amerikanen te ontwapenen en een politiestaat te creëren. Keyes roept Amerikanen op om in het verweer te komen en de grondwet van de VS als strikte leidraad te nemen.
  12. [verwijderd] 4 mei 2009 21:58
    LOL de 220 juni put doet nu 3,40, lekkere trade pik.

    Het lijkt maar niet tot je door te willen dringen dat de aandelen al keihard gedaald zijn. D.w.z. het betekent niets dat er nu slecht nieuws is (dat is er, anders waren de aandelen over de hele linie niet gedecimeerd), maar het gaat erom hoe slecht dat nieuws is en wat de verwachting is voor de toekomst.

    Je blijft maar focussen op de huizen die leeg staan, de bedrijven die omvallen etc., maar je negeert volledig de 2 billioen dollar die de VS heeft bijgedrukt, en de 3 billioen dollar die ze hebben bijgeleend, de billioenen euro die de EU erbij gooit en ga zo maar door.

    Tunnelvisie, zowel naar boven als beneden gaat geld kosten.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Ontex
+2,25%
Galapagos
+1,82%
UCB
+1,70%
Fagron
+1,62%
AZELIS...
+1,46%

Dalers

Care P...
-7,21%
Recticel
-2,69%
Solvay
-1,98%
D'IETE...
-1,58%
SYENSQO
-1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links