Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jacques Potuijt - Gewoon Tom Tom kopen

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 december 2008 10:09
    Als je het persbericht van TomTom en Ortec leest richten ze zich met de samenwerking vooral op het midden- en kleinbedrijf. Dat zijn dus niet de door Jacques genoemde Shell en TNT. Nu is het in de transportbranche al zo dat de oplossing van Ortec in Nederland een marktaandeel van ongeveer 11% heeft, waarbij er ook nog eens concurrentie is. Van de 89% die Ortec dus niet gebruikt is het grootste deel klein (minder dan 5 voertuigen) en die gaan die oplossing nooit aanschaffen omdat het simpelweg niet rendabel is. Die gebruiken TomTom vooral voor navigatie en simpel berichtenverkeer.

    TomTom had zich beter al een tijd geleden kunnen richten op de markt waarmee opdrachtafhandeling via de TTWork mogelijk wordt. Hiermee ga je concureren met bedrijven als Transics en GreenCat die zich juist op de grotere bedrijven in de sector richten. Hier zit veel meer geld en investeringsbereidheid. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de onderliggende software, maar waarom ze dit niet gedaan hebben is mij een raadsel.

    Daarbij komt nog eens dat de genoemde koppeling in de column nou niet echt bijzonder is. Ortec heeft al met meerdere bedrijven een dergelijke koppeling om met boordcomputers te gaan communiceren. Maar goed, als de koers op dit nieuws al stijgt, mij prima, worden m'n aandeeltjes tenminste weer wat meer waard.
  2. [verwijderd] 11 december 2008 11:30
    Helemaal eens met het advies van Tom2, maar kijk ook eens naar Vastned Office. Stijgt ook lekker de afgelopen dagen na de low die is neergezet en geeft ook een geweldig dividend rendement. Ruim 25%. Ik weet vastgoedfondsen zouden het zwaar moeten krijgen bij economische neergang, maar op deze prijzen lijkt er wel erg veel slecht nieuws in verdisconteerd a la Tom2.
  3. [verwijderd] 11 december 2008 12:32
    Inderdaad, de beste analist die ik ooit heb meegemaakt in de 20 jaar dat ik handel op de beurs.

    Natuurlijk, af en toe zit hij er naast. Het gaat erom dat je zeg 80% goed zit.

    Ik heb tomtom flink (bij)gekocht onder de 4 euro. Dus heb flinke winst. Toch doet zich nu een probleem voor. Moeten we nu tijdelijk verkopen of vasthouden. De aandelen zijn behoorlijk gestegen de laatste tijd.

    Komt er een eindejaarrally of niet? Ik weet het echt niet. Het probleem is dat de macro's nog bereslecht zijn. Voorspellingen van de belangrijke buro's zijn echt dramatisch. Maar ... die voorspellingen kunnen zo veranderen als er wat bemoedigend nieuws komt. Kortom .. ze zijn eigenlijk van weinig waarde voor de belegger.

    Eric de Graaf van Petercam heeft nog steeds een sell-advies. Ja, Petercam heeft op bijna alle aandelen een sell-advies. Wat moet je daar nu mee? Juist in deze tijden moet je volgens mij heel veel koopadviezen geven. Tenminste als je denkt dat zeg binnen een half jaar de crisis voorbij is.

    Kijk, die pensioenfondsen hebben een volstrekt slecht vermogensbeheer gevoerd. Veel te lang de aandelen aangehouden.

    Nu ja, ik ben voornamelijk trader op de korte termijn. Ik kijk het even aan. Ik denk toch dat we de bodem hebben gezien. Grote dalingen zie ik niet zitten.

    Geluk allemaal en vast prettige kerstdagen en een heel gelukkig beleggingsnieuwjaar.

  4. forum rang 7 handyman6 11 december 2008 13:48
    quote:

    PP te M schreef:

    Nog 600% Jacq en je zit weer aan je gemiddelde aankoopkoers...
    Je begint trouwens steeds meer op Rienk Kamer te lijken,die prees ook altijd zijn zelf gekochte opties via zijn beurslijn aan...alleen bij hem lukte het.frontrunning????
    Natuurlijk prijs je aan ,wat jezelf koopt...je kan moeilijk een aandeel aanprijzen en dan zelf wat anders kopen toch?Dat zou pas verdacht zijn.jouw logica is mij een raadsel,hoor!H6
  5. [verwijderd] 11 december 2008 14:36
    quote:

    handyman6 schreef:

    [quote=PP te M]
    Nog 600% Jacq en je zit weer aan je gemiddelde aankoopkoers...
    Je begint trouwens steeds meer op Rienk Kamer te lijken,die prees ook altijd zijn zelf gekochte opties via zijn beurslijn aan...alleen bij hem lukte het.frontrunning????
    [/quote]Natuurlijk prijs je aan ,wat jezelf koopt...je kan moeilijk een aandeel aanprijzen en dan zelf wat anders kopen toch?Dat zou pas verdacht zijn.jouw logica is mij een raadsel,hoor!H6
    Zoals in de disclaimer vermeld, koopt Jacky alleen fictief. Vergelijk het met een gokverslaafde die, nadat hij al zijn geld heeft verloren, droog meegokt (fictief) aan de roulettetafel in het casino. Treurig.

    Put your money where your big mouth is!!

    PS: ben het vaak eens (geweest) met Jacky, behalve als het om zweverige, natte-vinger visioenen gaat (Amazon, Qcells, windhandel, TomToms glorieuze toekomst etc.). Ik zat dus net zo fout als fictieve Jacky met Randstad (20-26), Arcelor (27) e.v.a. Tis niet anders.

    Ik denk vaak contrair en heb ervaren dat je op momenten dat de wereld lijkt te vergaan moet toeslaan.

    I was wrong this time, I guess...
  6. mrC2 11 december 2008 14:49
    TomTom maakt 1 product waar steeds minder vraag naar is en steeds meer concurrentie. De eigenaren zijn al binnen en zullen een nieuw idee niet bij TomTom starten maar als nieuw bedrijf om daar vervolgens weer mee te cashen. Dividend is nog nooit uitgekeerd dus die verhouding van 25% marge is fictief. Ik heb nooit begrepen waarom dit aandeel 70 euro waard was. En dat blijkt nu ook.
    Overgens nu net met 20% winst verkocht. Want onder de 4 was ook weer overdreven.
  7. [verwijderd] 11 december 2008 14:54
    quote:

    race-eend schreef:

    die eigen gereide ratten van tomtom keren nog steeds geen dividend uit en zijn zelf schatrijk. dat het zover zou zakken had ik niet gedacht. maar toen het op 60 stond, had ik een knal naar 20 zeker voor mogelijk gehouden. laat ze eerst maar is wat in het vooruitzicht stellen. een streven van 50% winstuitkering ofzo voordat ik in dit aandeel stap
    ???

    De bankconvenanten zijn opgerekt(tegen hogere rente), omdat ze er (spoedig) niet meer aan zouden voldoen. De evt. winst die TT in de toekomst zal maken, gaat rechtsstreeks naar aflossing (ze moeten per jaar 158.5 mln Euri aflossen).

    Eerste dividendbetaling:

    Verwacht in the year twenty-five twenty-five.

    PS: ik voorzie dat ze (worst case) uiteindelijk Tele Atlas (waar de omzetgroei trouwens volledig uit is, verbazingwekkend) moeten verpatsen om schulden af te lossen. Maar het blijft/is gebleken een leuke kerstdobbel. Not my cup of tea, anyway.
  8. happy-guus 11 december 2008 19:11
    mrC2 - 11 dec 08, 14:49
    ========================
    TT maakt niet 1 prod. maar producten die met navigatie te maken hebben. Ik ben wel benieuwd wat ze met boxing day hebben gedaan. Voorlopig is er een personeelsstop en letten ze op de kleintjes. Dus geen pakjes onder boom en een kerstborrel?
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0716 +0,05%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.935,50 +0,02%
Gold spot 2.299,47 +0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links