Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marcel Tak - De kredietcrisis voorbij

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2008 11:53
    Het ware beter geweest als er een vraagteken in de kop had gestaan.
    Hoe dan ook, ik denk dat de problemen met de enorme omvang van de CDS'en (hoe zat het ook al weer, $ 64 triljoen in omloop?)nog lang niet uitgekristalliseerd is. Verder zal de onzekerheid in de financiële wereld ook nog wel even blijven omdat de topmensen geen initiatieven meer durven te nemen, ze zitten immers in het verdomhoekje.
    Gelukkig zijn de fundamenten van de wereldeconomie nog gezond: steeds meer mensen op zoek naar meer welvaart, er valt nog heel veel te produceren en te bouwen.
    Nog even een half jaartje pruttelen op een laag AEX niveau en dan geleidelijk weer stijgen. En dan even wat bescheidener worden, niet meer voor het laatste extra percentje rendement gaan.... Oei, dat moeten wij beleggers zelf in de gaten houden, jammer dat we daar een ander niet de schuld van kunnen geven.
  2. [verwijderd] 5 november 2008 11:58
    Marcel, je stelt: "Daarom zijn de crises van 1929 of 1873 niet vergelijkbaar zijn met nu, omdat we moderner en effectiever beleid hebben om op te treden."
    Dat mag dan misschien zo zijn, maar feit blijft dat de totale schuld van de US rond de 55 trillion dollars is. Dat is per gemiddelde Amerikaanse "Household' een schuld van rond de $480,000. Met een gemiddeld Household income van ongeveer $50,000 per jaar (en dat gaat dit jaar omlaag, niet omhoog) is het niet moeilijk om te zien dat de problemen wel een HEEL erg effectief en modern beleid nodig heeft om hier uit te komen. Als de US een bedrijf was geweest, waren ze, naar mijn mening, al jaren lang geleden failliet verklaard...
    Het financiele systeem veranderen? Zou niet weten hoe, maar ja, misschien toch wel de enigste oplossing, want het alsmaar blijven drukken van "Monopoly" money, stelt de volgende en weer grotere crisis alleen maar een beetje uit.
    Zolang de US (en ook andere landen) jaar in jaar uit meer importeren dan exporteren en dat met een al geweldig hoge bestaande schuld van 55 trillion dollars, dan bestaat het niet dat de rest van de wereld het nog veel langer voor zoete koek zal slikken om de US nog meer geld te lenen en ervoor een briefje in ontvangst te nemen, dat in wezen zegt: "I owe you .... dollars". On top of that betalen ze dat "I owe you" met rente die ze ook voor een groot gedeelte moeten lenen, want een surplus kennen ze niet. Change? Yes, let's hope Obama finds a way to build up from the ground. If he doesn't do something soon, the interest on borrowed money will outweigh the total of all US Household Incomes .....
    Cheers.
  3. [verwijderd] 5 november 2008 14:01
    Misschien kan de heer Tak uitleggen hoe bijvoorbeeld een ING en Aegon, om het dicht bij huis te houden, hun winstgevendheid de komende jaren op gaan krikken. Dat zal namelijk moeten gebeuren om deze koersen hoger te krijgen. Beiden zijn nu niet goedkoop, maar waren veel te duur.
  4. raulgol 5 november 2008 14:20
    Heemskerk (Rabo) heeft al een voorzetje gegeven:
    Hij wil dat iedereen geld gaat betalen voor een waardedaling van zijn huis en voor deelname aan het depositogarantiestelsel.
    Een sterke verlaging van de korte rente die niet wordt doorgegeven aan de klant, en jahoor: men woekert gewoon verder.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0870 +0,03%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Orange...
+6,35%
Recticel
+2,66%
UCB
+2,63%
Ageas
+1,82%
AB InBev
+1,44%

Dalers

AZELIS...
-11,71%
EVS
-9,06%
Umicore
-2,85%
D'IETE...
-2,31%
Aedifica
-1,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links