Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Deze beurs kan zoveel beter

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. 3pi 31 oktober 2008 11:49
    Ja, 'Dit land kan zoveel beter', dat was de titel van het boekje dat Wouter Bos in het heetst van de meest recente verkiezingsstrijd schreef. Achteraf stemt die titel en dat boekje toch tot nadenken over Wouter Bos. Ik ben het met je eens, Frank, dat Wouter Bos beter aandelen kan (en had kunnen) kopen dan onderhands wat te foeffoelare!
  2. [verwijderd] 31 oktober 2008 11:59
    Als de overheid de aandeelhouders had willen helpen, dan heb je gelijk.
    Het probleem is dan dat de injectie van de overheid niet als extra geld bij de bank komt, maar als extra geld bij diegene die hun aandelen verkopen.

    Het alternatief was een enorme verwatering van aandelen geweest waardoor de beurskoers nog lager was gegaan.
    Gelukkig heeft Bos deze crisis goed naar ome Nout geluisterd.
  3. [verwijderd] 31 oktober 2008 12:01
    Heb dat gisteren ook al eens geschreven in een reactie op het forum.
    Als je vertrouwen wil herstellen dan moet je een bodem onder de koers leggen.
    Kreeg als reactie dat wouter niet bezig was om de beleggers te helpen maar denk zelf dat een normale koers ook belangrijk is.
    Met een paar miljard kun je de koers van Aegon en ING behoorlijk ondersteunen tot bijv. 4 en 10 euro en als wouter er zeker van is dat het goede bedrijven zijn de positie vervolgens weer afbouwen met winst.
    Bovendien met het dividend wat nu voor 3 jaar weg is had de belegging/ aandeleninkoop van wouter ook een leuk rendement gehad.
  4. [verwijderd] 31 oktober 2008 12:19
    Maar hoe helpt het kopen van een aandeel in het bedrijf, dat bedrijf zelf? Want inderdaad, die aandelen komen dan van de beurs, dus help je alleen de aandeelhouders die hun aandelen willen dumpen aan een mooi prijsje.

    Het bedrijf krijgt immers alleen geld bij een emissie van nieuwe aandelen. Dat brengt de koers echter naar beneden ipv omhoog... dus het is nooit goed :)

  5. [verwijderd] 31 oktober 2008 12:33
    Alles is beter dan wat er nu gebeurd. De kapitaalinjectie's voor ing en aegon hebben voor deze bedrijven op de beurs een bijzonder negatief effect. Oorzaak is volgens mij de voorwaarden. Ing kan de lening na drie jaar tegen 150% aflossen, of ze kijgt te maken met een enorme aandelenverwatering. Dit is een bijzonder slecht signaal naar de markt. Je moet er als bedrijf wel erg slecht voor staan, zal de markt denken, wanneer je met zulke voorwaarden accoord gaat! Het zelfde geldt voor Aegon die tegen 8.5% leent van Bos. Een lager, bancair tarief zou een veel beter signaal zijn.
    Elke

  6. [verwijderd] 31 oktober 2008 12:52
    quote:

    General V schreef:

    Ik geef je gelijk, Cees Smit, de overheden zouden inderdaad aandelen moeten kopen, ipv geldinjecties doen.
    Dat heeft inderdaad een tijdelijk prijs opdrijvend effect maar geeft het bedrijf geen cash injectie en helpt ze niet de crisis door, dus gaan ze alsnog door naar 0.
    Het was alleen een hele effectieve manier geweest om een paar aandeelhouders blij te maken: degene die snel genoeg uitstappen.
  7. TG01 31 oktober 2008 13:11
    quote:

    wump schreef:

    [quote=General V]
    Ik geef je gelijk, Cees Smit, de overheden zouden inderdaad aandelen moeten kopen, ipv geldinjecties doen.
    [/quote]
    Dat heeft inderdaad een tijdelijk prijs opdrijvend effect maar geeft het bedrijf geen cash injectie en helpt ze niet de crisis door, dus gaan ze alsnog door naar 0.
    Het was alleen een hele effectieve manier geweest om een paar aandeelhouders blij te maken: degene die snel genoeg uitstappen.

    Cees heeft inderdaad wel eens slimmere dingen gezegd..
    En dan druk ik me nog heel positief uit.
  8. raulgol 31 oktober 2008 13:14
    medelijden met de hedgefunds die Volkswagen short gingen? sorry hoor.
    ipv. ingrijpen in de samenstelling van de DAX kunnen de toezichthouders beter alle hedgefunds liquideren, de boel tegen elkaar wegstrepen en verbieden deze funds voor eens en altijd 30x gehefboomd andermans geld erdoorheen te jagen.
    alleen dan kan men weer vertrouwen krijgen in de beurs.
    excessen als belachelijk lage (2004-2007) en hoge (nu) vola's, het versturen van dreigbrieven aan management (ABN) en het op slot gooien van het fund (Go, Spirit Aim) in slechte tijden en het tot 13% short gaan van een aandeel waar maar 5.5% free float in is (VOW) behoren dan tot het verleden waardoor een beurskoers weer iets met de werkelijke waarde van een bedrijf te maken heeft.
  9. [verwijderd] 31 oktober 2008 13:16
    Volgens mij slaat de auteur hier de plank behoorlijk mis: als de staat aandelen koopt via de beurs, dan vloeit er geld van de overheid naar de verkopende aandeelhouders, en volgens mij was nu juist de bedoeling dat er overheidsgeld in de kas van de banken zou vloeien om de liquiditeits- en solvabiliteitsratio's te verhogen.

  10. [verwijderd] 31 oktober 2008 14:40
    dit zal enkel zin hebben indien de overheid het geheim weet te houden, zodat de markt de illusie krijgt dat er een breed vertrouwen in het aandeel is.

    zodra echter uit meldingsplicht blijkt dat er sprake is van manipulatie zal iedereen weer snel willen uitstappen. Denk juist dat dit op termijn een negatief effect kan krijgen, een aandeel hoort uiteindelijk gedragen te worden door beleggers.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 914,34 +0,12%
EUR/USD 1,0872 +0,02%
FTSE 100 8.440,92 +0,25%
Germany40^ 18.775,10 +0,38%
Gold spot 2.440,77 +1,06%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

EVS
+1,50%
UCB
+1,24%
KBC Groep
+0,91%
Elia
+0,88%
Deceun...
+0,79%

Dalers

TINC
-4,68%
arGEN-X
-1,41%
Melexis
-1,29%
Econoc...
-1,08%
Brederode
-1,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links