Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné van Zeijl - Tienmaands drama

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kwast-c 15 oktober 2008 15:38
    Diegene die de laatste 2 maanden naar alle koopmomenten hebben geluister hebben geen poen meer om nu nog iets te kopen!!!!!!
    dus bedankt voor dit advies.
    Met mijn boere verstand zeg ik nog niet kopen
    laat eerst maar weer eens over een breder vlak
    goede berichten horen.Wat men op dit moment
    aan het doen is is dwijlen met de kraan open.
    Dus zal eerst die kraan dicht moeten.
    mvrg Kwast-c
  2. skul 15 oktober 2008 16:27
    Corne, er is ook zo'n gezegde: 'de trend is your friend' of 'go with the flow' of pak hem beet: 'don't' catch a falling knife'...
    Hopelijk is dit achteraf gezien 'het' moment geweest om die aandelen te kopen, want dat betekent dat we een hogere bodem hebben geplaatst. Ik wacht daasrom graag even, tot we bijv. de 10-daagse weer eens overschreden hebben bij enkele favorieten zoals SBM, Imtech, RDS en ING en neem dan graag genoegen met relatief iets minder winst!!

    Gr.Erik
  3. PingPong 15 oktober 2008 16:31
    Getoonde grafiek is slechts over 10 jaar, de jaren van de irrational exuberance, niet echt een goede periode om "historisch gezien" conclusies aan te verbinden. Overigens bevat het verhaal in feite twee tegenstrijdigheden:
    "Zo valt bijvoorbeeld in 2000 op dat de markt wel hard stijgt, maar dat de meeste aandelen nog onder hun gemiddelde staan. Ergo, de stijging van de markt wordt maar door een paar bedrijven gedragen en dat is een slecht teken."
    en:
    "Nu is het aantal stijgende fondsen nog nooit zo laag geweest. Bijna geen een aandeel is er nog te vinden dat nog een stijgende trend laat zien. Historisch gezien zijn dat de betere momenten om juist te kopen."

    Dus als de stijging gebeurt door relatief weinig aandelen is dat een slecht teken voor verdere stijging, maar als de daling massaal gebeurt is dat een slecht teken voor verder daling?

    De amerikaanse beurs is nog steeds niet goedkoop. Wie wil weten welke kant de beurzen opgaan hoeft alleen maar naar de K/W-verhouding van de S&P500 te kijken, momenteel 18 (gebaseerd op winst juli 2007 t/m juni 2008). Dat is absurd hoog tijdens de grootste crisis sinds 1929.
  4. 8ball 15 oktober 2008 16:31
    Corne hou nou toch op, beleggen is een zinloze activiteit, in oktober 1998 stond de aex dik boven de 400 punten en tien jaar later staan we daar gewoon weer dik 30% onder. Geen enkel AEX fonds staat nu hoger dan 10 jaar geleden, de meeste staan er zelfs heel ver onder.
    Ik had gewoon in bier moeten beleggen dan had ik nu tenminste nog het statiegeld gehad.
  5. [verwijderd] 15 oktober 2008 16:52
    We zitten gewoon in een Kondratieff depressie, vanaf hier kan het nog wel een aantal jaren omlaag gaan. Die grapjas van een Rienk Kamer roept al vijftien jaar dat we in zo'n dip komen, nu begint hij eindelijk gelijk te krijgen (wel tof als je op zijn advies al halverwege de jaren negentig je aandelen had gedumpt, maar dat terzijde).

    Het probleem van Kondratieff is dat iedereen de vorige cyclus al lang vergeten is. De meeste historische grafiekjes gaan bovendien maar twintig jaar terug en zijn daarom waardeloos in een cyclus van 40 tot 60 jaar. Dit verklaart direct waarom de meeste analisten er het afgelopen jaar telkens naast zaten.

    Enige wat we nu kunnen doen is de storm uitzitten en langzaam bijkopen. Met een beetje pech zitten we in net zo´n waardeloze periode als de jaren ´30 of ´70, maar op termijn valt er nog genoeg te verdienen. Moet je wel diepe zakken en een lange adem hebben.
  6. [verwijderd] 15 oktober 2008 21:20
    Elke handelsbeslissing is de verantwoordelijkheid van de (ver)koper.

    Maar zie bijvoorbeeld de laatste alinea: dit suggereert overduidelijk een instapadvies. En natuurlijk, voor wie perse wil kopen is het nu een beter moment dan een jaar geleden, dat is nogal makkelijk. Maar ik heb Corné, voor zover mij bekend, niet horen zeggen: wacht nog even.

    Integendeel: ik vraag me af of Corné ditzelfde plaatje op de Dag van het Aandeel ook in gedachten had toen hij zei (iets in de trant van): "Let maar op, volgend jaar staan we hoger dan nu." Ik meen dat de AEX toen op 460 stond.

    Kortom: Corné ziet altijd koopmomenten en juist vanaf het moment dat hij het meldt moet het wel heel gek gaan wil de zon niet gaan schijnen...

    Nu dus ook weer zoiets, terwijl het zeer onzeker is op welke termijn we de huidige stand definitief opwaarts zullen hebben verlaten. Mogelijk daalt de AEX nog tot 220, dat zou onderhand een self-fulfilling profecy worden, maar het risico (of kans voor de 'beren') is zeer reëel. Betekent een daling van bijna 16%. Om op het huidige niveau terug te komen zullen we wel weer 20% moeten stijgen. De eventuele instapper op 220 pakt dan sowieso dus 20% extra. En mogelijk zal dat dan een rendement van slechts 5% blijken te zijn.

    Afijn, ik blijf benieuwd naar zijn interpretatie van de grafiek ten tijde van genoemd moment.
    Of eigenlijk ook niet, want als ik een meter beursboeken koop, kom ik alle 'wijsheden' wel tegen. Liever heb ik dat Corné, zoals gezegd, maar niets meer schrijft. (Tenzij zijn epistels evenwichtiger worden en niet alleen de zg. 'kansen' laten zien.)

    Hij heeft wat mij betreft zijn credits ruimschoots verspeeld.
  7. [verwijderd] 15 oktober 2008 21:45
    ik zie hier sommige mensen erg hard huilen. Dat is niet nodig. Maar je moet wel verder kijken dan je neus lang is, als je gaat beleggen in aandelen. Je kunt heel goed winst maken met aandelen die op 5 jaar per saldo weinig stijgen en soms even een klapper naar beneden maken. Maar dan moet je wel alle beschikbare instrumenten gebruiken en niet uit zijn op meer dan 12 % per jaar. En het allerdomste is nu je zaakje overboord gooien. Dan ben je zelf een accelerator van de daling.
  8. [verwijderd] 15 oktober 2008 23:03
    Je ziet het voor je ogen gebeuren, een nieuwe bubble wordt geboren. Maar nu is de inzet hoog, het zijn de landen die hun beste stukken inzetten om de huidige crisis te bezweren. Als deze bubble barst, en dat is slechts een kwestie van tijd, stort niet alleen een financieel systeem in maar valt de gehele wereldeconomie om.. Een mooi recept voor wereldwijde chaos en oorlog.
  9. [verwijderd] 15 oktober 2008 23:43
    Ik herhaal:

    Geachte heer Corné,

    wanneer heeft u voor het laatst gelijk gehad?

    Uw trackrecord is volgens mij niet iets om trots op te wezen.

    Schrijf dus maar liever niets meer.

    Zijn trackrecord kunt u nakijken bij SNS Fund coach en is inderdaad een van de slechtste, maar zijn mond is een van de beste, zijn inzicht is van een abominale kwaliteit, een maand geleden koersdoel 450 voor de AEX, deze man is een schande en ongeloofwaardig voor de serieuze belegger
  10. [verwijderd] 15 oktober 2008 23:48
    quote:

    momentum schreef:

    Ik herhaal:

    Geachte heer Corné,

    wanneer heeft u voor het laatst gelijk gehad?

    Uw trackrecord is volgens mij niet iets om trots op te wezen.

    Schrijf dus maar liever niets meer.

    Zijn trackrecord kunt u nakijken bij SNS Fund coach en is inderdaad een van de slechtste, maar zijn mond is een van de beste, zijn inzicht is van een abominale kwaliteit, een maand geleden koersdoel 450 voor de AEX, deze man is een schande en ongeloofwaardig voor de serieuze belegger
    maar wel de goude stier winnen!
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links