Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street duikt weer diep in het rood

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2008 23:04
    ma 22 sep 2008, 22:16

    Bron: Telegraaf

    Wall Street duikt weer diep in het rood

    NEW YORK (AFN) - De onzekerheid over de plannen van de Amerikaanse regering om de kredietcrisis te bezweren en de sterke stijging van de olieprijs zetten de beurzen op Wall Street maandag op een fors verlies. Vooral in het laatste uur van de handel gingen de koersen sterk onderuit.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 3,3 procent lager op een stand van 11.015,69 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde met een slotstand van 1207,12 punten 3,8 procent in. Technologiebeurs Nasdaq sloot met een stand van 2178,98 punten liefst 4,2 procent lager dan vrijdag.

    De bekendmaking van het reddingsplan voor de Amerikaanse financiële sector zette de beurzen op Wall Street eind vorige week nog op een forse winst. Handelaren betwijfelen nu echter of het plan van de Amerikaanse regering om de onverhandelbare bezittingen van de financiële instellingen op te kopen ongeschonden door het Congres zal komen.

    Financiële fondsen grootste verliezers

    De financiële fondsen behoorden maandag dan ook tot de grootste verliezers van de Dow Jones. JPMorgan Chase stond de hele dag het sterkst in de min. Het aandeel van de derde bank van de Verenigde Staten sloot uiteindelijk 13,3 procent lager. Creditcardmaatschappij American Express verloor 7,7 procent van zijn waarde, Bank of America leverde bijna 9 procent in.

    Beleggers maken zich echter niet alleen zorgen over de financiële sector. Ze zien, mede door de weer toenemende olieprijs, de gehele situatie van de Amerikaanse economie somber in. De prijs van een vat ruwe olie steeg in een ongekend hoog tempo tot een piek van 130 dollar, een kwart hoger dan aan het einde van vorige week. Vlak voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen daalde de prijs weer tot 120 dollar, nog altijd bijna 15 procent hoger dan vrijdag.

    Oliemaatschappijen sluiten in mineur

    Met name autofabrikant General Motors werd flink geraakt. Het aandeel GM sloot 11,5 procent lager dan de slotkoers van vrijdag. De duurdere olie kon daarnaast niet voorkomen dat ook de oliemaatschappijen de dag in mineur sloten. Zowel Exxon Mobil als Chevron sloten ongeveer 1 procent lager dan vrijdag.

    Zorgen over de koopkracht van de Amerikaanse consument leidden tot koersverliezen van belangrijke producenten van consumentengoederen. Zo noteerden de aandelen Procter & Gamble en Coca Cola allebei ongeveer 3 procent lager. Doe-het-zelfketen Home Depot leverde ruim 6 procent van zijn waarde in.

    De dollar moest aanzienlijk terrein prijs geven ten opzichte van de euro. De euro stond aan het einde van de Amerikaanse handel op de beurzen in New York op een stand van 1,4815 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen was dit nog 1,4690 dollar.

  2. [verwijderd] 22 september 2008 23:09
    ik vermoed dat olie niet de echte reden is: voor wie dat technisch mogelijk is: leg de grafiek van olie en de USmarkets vandaag eens over elkaar...volgt de beurs de olieprijs of andersom?

    Ik denk dat er grote inschattingsfouten zijn gemaakt door Paulson en Bernanke, ik had het er vandaag met iemand over:

    het shorten gaf vele partijen het gevoel 'verzekeringen' tegen dalingen te kunnen regelen, te kunnen traden etc., maar nu is die 'zekerheid' ontnomen en bovendien het vertrouwen van een vrije markt ontnomen...omgeslagen in wantrouwen...

    iedereen weet dat het niet best is, maar men had kans om te shorten/in te dekken tegen dalingen....nu resteert het gevoel alleen nog maar up te kunnen beleggen en daar is nu heel weinig animo voor...

    neem in acht dat de USschulden problematiek uit de hand loopt en omzetten zakenbanken in gewone banken lijken een bevestiging van alle ellende...GS kon dmv shorten als zakenbank prima standhouden, maar nu capituleert ze onder de maatregelen mbt verbod op shortgaan.

    ========================================

    oordeel zelf of dat juist kan zijn...
  3. [verwijderd] 22 september 2008 23:16
    Ik denk dat het een combinatie van factoren is die de beurs omlaag trekken:

    - olieprijs dat in een razend tempo stijgt (gister +5%, vandaag nog eens +6%)
    - onzekerheid over het paulson-plan (gevolgen voor de macro-economie op langere termijn, het vermoeden dat het hele plan helemaal niet door gaat)
    - dollar op 1,444
    - ingrepen van overheden tonen de ernst van de situatie
    - goudprijs loopt op (men heeft er geen vertrouwen in dat het goed komt)

  4. [verwijderd] 22 september 2008 23:20
    RTTNews) - According to a Zogby International poll conducted over the weekend, Americans are split down the middle about the federal government's bold rescue plan in response to the worst financial crisis since the Great Depression. In an interview with RTT News, Wenzel discusses the results of that poll and reveals how Main Street's view of the economy has changed.

    Wenzel says the country "is not coming together on this plan" because 58-percent of those surveyed have "serious doubts" that leaders in Washington can get this job done.

    Pjotre
  5. [verwijderd] 22 september 2008 23:22
    Swiss Franc Rallies Versus Majors
    9/22/2008 3:05 PM ET
    TOP MARKET NEWS



    Stocks End Sharply Lower As Investors Await More Details On Bailout Plan - U.S. Commentary





    Democrats, Bush Square Off Over Financial Rescue Plan





    "Lakeview Terrace" Opens At Number One With $15.60 Million; "My Best Friend's Girl" Fizzles





    Presidential Candidates Shift Focus Away From Financial Crisis





    Investors Remain Skittish As Oil Prices Soar - U.S. Commentary



    (RTTNews) - The Swiss franc advanced against its major counterparts on Monday in New York, including hitting a multi-week high versus the greenback.

    The Swiss franc rose to a 6 1/2-week high versus the dollar on Monday. The franc climbed to 1.1061 by 1:30 pm ET, up from an early morning low of 1.1049.

    Versus the euro, the franc advanced towards Wednesday's multi-month high on Monday. The franc rallied to 1.5880 by 1:30 pm ET, up from 1.6022 in the mid-morning.

    Against the pound on Monday, the franc rose away from Friday's monthly low. The franc climbed to 1.9943 by 1:00 pm ET, up from an early morning low of 2.0251.

    by RTT Staff Writer
  6. [verwijderd] 7 oktober 2008 22:10
    quote:

    willocq schreef:

    HET FINANCIELE HUIS STORT WERELDWIJD IN!
    Morgen maar even in mijn tuin boren om te kijken of er toevallig olie in de grond zit. Alles stort in maar de olieprijs loopt vreemd genoeg op.

    Vreemd. Als alles failliet is of gaat lijkt het me sterk dat er nog olie nodig is. De volle tankers kunnen weer onverrichterzake terug naar Dubai.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 914,95 +0,19%
EUR/USD 1,0857 -0,11%
FTSE 100 8.424,20 +0,05%
Germany40^ 18.746,00 +0,22%
Gold spot 2.425,61 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 16.794,87 +0,65%

Stijgers

UCB
+1,60%
Gimv
+1,41%
Barco
+1,31%
Lotus ...
+1,23%
bpost
+1,05%

Dalers

TINC
-4,04%
Galapagos
-1,89%
Orange...
-1,82%
arGEN-X
-1,56%
Ontex
-1,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links