Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-6/6-Houston, putters have problems again!

693 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juni 2008 22:15
    Dow -394.64

    En onthou dat nabeursstijgingen of dalingen niks zeggen over wat er de volgende openingsdag hier gebeurt.
    Hebben we vandaag gezien....
    Als dit weekend duidelijk wordt dat dat verhaal over Israel en Iran overdreven werd zal dat meteen invloed hebben.

    Dus.......
    Prettig weekend allemaal

    Maandag is alles weer anders...zeker met gifgroene futures en een groen azie..je weet het nooit
    lol
  2. [verwijderd] 6 juni 2008 22:15
    quote:

    *josr* schreef:

    [quote=ar33]

    404 punten daling en wij flink groen?

    dit is serieuze shit hoor!

    zeldzaam grote daling dit.
    [/quote]

    Ach man klets niet zo. Dit hebben we in 2007 ook een paar keer gezien. Het is maar wat je zeldzaam noemt.

    een paar keer, je zegt het al
    1 op de 100 vind ik zeldzaam.
    en ik klets wat ik wil by the way
  3. [verwijderd] 6 juni 2008 22:20
    quote:

    kees100 schreef:

    Het grote patroon voor de S&P: 1570-1370=200.
    1370-200=1170.
    Aha de eerste TA-er meldt zich weer. Had jij trouwens die daling van vandaag voorzien?

    Het probleem is dat niemand weet wat de koersen morgen zijn. TA en FA werken niet. Maar het is natuurlijk gedrag om je ergens aan vast te kunnen houden.
  4. snorro1 6 juni 2008 22:20
    quote:

    Arsenius schreef:

    Maandag de AEX uit laten etteren, alhoewel de olieprijs erg is opgelopen.. Maar het is een paniekreactie..

    Moi op koopjesjacht begin van de volgende week dacht ik zo.

    En nog iets die gasten die op Illu lopen te zeiken, hij zet zijn eigen visie neer die ik erg waardeer. Niemand is een toekomstvoorspeller.

    Als je blind iemand volgt dan ben je niet alleen dom, maar dan hoor je ook niet te traden mijns inziens.

    Blijk lekker uit dit topic dan.

    Helemaal mee eens weer.
    En over dat af lopen zeiken van illu...Doet me denken aan dat Dexia verhaal...Heel beleggend Nederland in de aandelenlease...Nergens de balle verstand van (behalve dan een leninkje afsluiten, want dat deed de buurman/vrouw ook. Een drama werd het en maar klagen, klagen, klagen. Kregen ze het wel voor elkaar dat Dexia de centjes terug betaalde, maar het sloeg nergens op. Verantwoordelijk voor je eigen acties en zelf nadenken.
    Dit draadje is om even te sparren, meningen met elkaar te delen, etc.

    Groet, Martine
    (p.s. Illu, jij hebt toch niet bij Dexia gewerkt he??
  5. forum rang 10 voda 6 juni 2008 22:31
    Wall Street: indices dieprood het weekend in
    6 juni 2008, 22:28 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Wall Street is vrijdag dieprood gekleurd het weekend ingegaan.
    Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt in combinatie met de grootste stijging van de olieprijs in dollars ooit, stuurden de Dow uiteindelijk bijna 400 punten lager.

    Met name de stijging van de werkloosheid in mei, van 5,0% tot 5,5%, de scherpste stijging op maandbasis in 22 jaar, hakte er flink in. Onder meer oplopende spanningen tussen Israel en Iran zorgden voor een olieprijs van meer dan $ 139, een nieuw record.

    De toonaangevende Dow Jones-index sloot 3,1%, ofwel 394 punten lager op 12.209,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 viel eveneens 3,1% terug tot 1.360,68 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 3% verloor op 2.474,56 punten.

    Op de obligatiemarkt noteerde de tienjarige Amerikaanse T-bond 29/32 hoger op 102-18/32, bij een rendement van 3,92%. De euro won 1,2% ten opzichte van de dollar op $ 1,5775. De olieprijs piekte in New York op $ 139,12 in de elektronische handel.

    Op de het slot van de handel op de New York Mercantile Exchange noteerde een vat lichte olie op $ 138,54. Dit is een stijging van 8,4% op e e n dag. In dollars bedroeg de stijging bijna $ 11, de grootste toename op e e n dag ooit.

    Een van de redenen voor de forse stijging waren uitspraken van de Israelische transportminister Shaul Mofaz. Mofaz, naar verluidt een belangrijke adviseur van premier Ehud Olmert, heeft met een aanval op Iran gedreigd als het land doorgaat met de ontwikkeling van kernwapens.

    Ook Morgan Stanley deed, naast de zwakkere dollar, een duit in het zakje. De zakenbank denkt dat de olieprijs binnen een maand de $ 150 per vat zal bereiken. De sterke vraag naar olie vanuit Azi� zal een kortetermijnpiek in de prijzen teweegbrengen, aldus Morgan Stanley. 'De exporten uit het Midden-Oosten zijn stabiel, maar Azi� neemt een ongekend deel voor zijn rekening', zo stelt de bank.

    Binnen de Dow Jones-index was American International Group (AIG), 's werelds grootste verzekeraar, hekkensluiter met een verlies van 6,8%. De Wall Street Journal schreef dat beurstoezichthouder SEC een onderzoek is gestart naar het bedrijf. AIG zou de waarde van 'credit default swaps' gelinkt aan subprime hypotheken te hoog hebben voorgespiegeld.

    De overige financials werden mee naar benden gezogen, met verliezen voor American Express, Citigroup en JP Morgan van achtereenvolgens 5,9%, 5,5% en 4,8%. Geen van de hoofdfondsen wist de voeten droog te houden.

    Lehman Brothers leverde 3,9% in. Persbureau Bloomberg berichtte op basis van een anonieme bron dat de effectenbank tot $ 5 mrd aan vers kapitaal wil ophalen. Lehman Brothers zou praten met ten minste e e n Amerikaans pensioenfonds en een buitenlandse investeerder, en zou mogelijk begin volgende week de kapitaalinjectie bekendmaken. Eerder gingen in de media bedragen rond tot $ 4 mrd.

    De halfgeleidersector stond in de belangstelling door een ongevraagd bod op onderdelen van ASMI door Applied Materials (-2,1%) en cijfers van National Semiconductor. De Amerikaanse producent van chipmachines Applied Materials heeft een indicatief bod gedaan op de onderdelen ADL en PECVD uit de front end-activiteiten van ASMI, en waardeert ze samen op $ 400-500 mln.

    National Semiconductor was een uitzondering op de beursvloer met een plus van 4,9% dankzij een beter dan verwacht kwartaalresultaat en een omzetverwachting die de verwachtingen in de markt overtrof.

    De twist tussen investeerder Carl Icahn en Yahoo! (+0,3%) ging ondertussen onverminderd door. Icahn noemde voor het eerst een concreet bedrag waarvoor Yahoo! zichzelf moet verkopen aan Microsoft, namelijk $ 34,375 per aandeel. Yahoo! liet echter in een reactie weten de suggestie van Icahn 'onverstandig' te vinden.

    Op macro-niveau maakte het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verder bekend dat het aantal banen afgelopen maand is afgenomen met 49.000. Economen gingen vooraf uit van een nog scherpere daling.

    De Amerikaanse groothandelsvoorraden stegen in april met 1,3% ten opzichte van de maand ervoor. Economen hadden een toename van 0,5% voorzien. De jongste cijfers toonden aan dat de Amerikaanse economie nog niet aan een herstel is begonnen.

    Harm Luttikhedde
    harm@bfn.com

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

  6. rob0210 6 juni 2008 22:41
    Geachte medelezers,

    Valt me een beetje tegen dat als Illu er eens naast zit u hem helemaal probeert af te branden, terwijl er zovelen een AB-tje geven op zijn creatief gebouwde verhalen. Ik heb er zelf veel lol aan hoe hij ze in het vat giet, en waardering voor zijn gedegen onderzoek en ongetwijfeld alle tijd die hij hierin steekt, en denk dan ook dat Illu wel met wat meer respect behandeld mag worden. Als zijn verhaal blijkt te kloppen valt AB-tje achter elkaar maar als het even tegenzit beginnen we maar af te branden, lijkt mij niet de manier om iemand te moiveren zijn doorgaans behoorlijke goede visie met ons te delen
  7. [verwijderd] 6 juni 2008 22:48
    Beste mensen,
    net thuis, kreeg slot en daarna niet meer mee, sic!
    lees alles 'even bij'...
    heel wat!
    met mijn puts eruit gespurt, te vroeg, naar calls 86 en 85 die waardeloos afliepen en weekput A2 475 door het weekend, waarmee ik netto gelijk schakel.
    Toch heb ik zelf ook gevoeld hoe lastig het is goed en vol overgave te draaien, Illu, ik zie je dat doen, heel knap!
    Toen je schreef er worden bestens calls ingeslagen, een veeg teken...was het helder.
    Soms blijf je (ik dus ook) als een konijn voor de koplampen zitten,
    maar goed, ik leer veel.
    Dit doemscenario had al van meer mensen gehoord 380-390 zelfs, heb mijn mt/lt al van wat puts voorzien,
    Het is leren steeds losser te worden, en ja er zijn straks weer legio kansen,
    bedankt allemaal voor alle ontboezemingen,
    goed weekend,
    groet,
    Popp-it
  8. [verwijderd] 6 juni 2008 22:49
    Veel zaken begrijp ik toch niet maar wat er met AIG aan de hand is is echt onvoorstelbaar.
    1- die ex CEO maakte er een potje van, nadat het bedrijf wel eerst op de kaart had gezet, maar een soort Dik van de KPN..
    2- De overheid onderzocht de zooi en AIG dacht niet lullen dat verzekeren doen mensen bij een betrouwbare club niet bij 1 die onder de microscoop ligt. Wij bieden 1 of 2 miljard dat weet ik niet meer en we zijn schoon.
    dat was volgens mij tot 2007.
    3- Ze verliezen meer dan gedacht, de vorige cijfers bleken overrated te zijn dus achteraf viel de winst een beetje tegen. De koers zakte niet zoveel immers de verliezen warenin het verleden en de beurs kijkt naar de toekomstige winsten
    4- Ze passen de waarde van hun huidige posities aan , maw ze schrijven meer af.
    5- ze kondigen aan geld op te halen een 12 miljard
    6- dat blijken er toch 20 miljard te zijn geworden.
    7- ze roepen, shit we hebben denken we teveel afgeschreven, we moeten straks gaan opboeken ipv afboeken.
    8- nu worden ze weer aan de tand gevoeld door de overheid.

    Over welke periode zal dat zijn dan ? Ik neem aan dat als je het afgekaart hebt ik het klaar.
    Mensen die die 20 miljard hebben ingebracht, wat zijn hun rechten? Wat als blijkt dat ze onder verkeerde cijfers ingestapt zijn? Ik zou me bekocht voelen.
    Maar ik kan me niet voorstellen dat die investeerders zomaar zonder de boeken te zien geld hebben gegeven, zeker niet omdat ze de laatste jaren steeds "problemen"hadden met de boekhouding.

    Net als bij Lehman zijn het weer geruchten en zal de uitkomst uiteindelijk weinig tot geen impact hebben. Hooguit moeten ze Ronaldo verkopen.

    grt

  9. forum rang 10 voda 6 juni 2008 22:49
    VS VANDAAG: DJIA daalt bijna 400 punten, olie wint bijna $11


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse beurzen zijn vrijdagavond met zeer stevige verliezen gesloten, na een ongekend sterke stijging van de olieprijs en een zwaar tegenvallend werkloosheidscijfer over de maand mei. De DJIA verloor bijna vierhonderd punten in e e n dag.

    De DJIA sloot vrijdag 3,13% lager op 12.209,81 punten. De S&P 500 sloot 3,09% lage rop 1.360,68 punten. De Nasdaq verloor 2,96% en sloot op 2.474,56 punten.

    De Amerikaanse beurzen noteerden het grootste deel van de handeldag al lager op een zeer tegenvallend cijfer over de werkloosheid in april. Het was echter vooral de recordstijging van de olieprijs die zorgde voor de grote koersval.

    De olieprijs sloot vrijdag op $138,54 en boekte een stijging van 8,4%. In dollars bedroeg de stijging bijna $11, de grootste toename op e e n dag ooit gemeten.

    Een van de redenen voor de forse stijging waren uitspraken van de Israelische transportminister Shaul Mofaz. Mofaz, naar verluidt een belangrijke adviseur van premier Ehud Olmert, heeft met een aanval op Iran gedreigd als het land doorgaat met de ontwikkeling van kernwapens.

    Ook Morgan Stanley deed, naast de zwakkere dollar, een duit in het zakje. De zakenbank denkt dat de olieprijs binnen een maand de $150 per vat zal bereiken. De sterke vraag naar olie vanuit Azie zal een kortetermijnpiek in de prijzen teweegbrengen, aldus Morgan Stanley. "De exporten uit het Midden-Oosten zijn stabiel, maar Azie neemt een ongekend deel voor zijn rekening", zo stelt de bank.

    Binnen de Dow Jones-index was American International Group (AIG), 's werelds grootste verzekeraar, hekkensluiter met een verlies van 6,8%. De Wall Street Journal schreef dat beurstoezichthouder SEC een onderzoek is gestart naar het bedrijf. AIG zou de waarde van "credit default swaps" gelinkt aan subprime hypotheken te hoog hebben voorgespiegeld.

    De overige financials werden mee naar beneden gezogen, met verliezen voor American Express, Citigroup en JP Morgan van achtereenvolgens 5,9%, 5,5% en 4,8%. Geen van de hoofdfondsen wist de dag in de plus af te sluiten.

    Lehman Brothers leverde 3,9% in. Persbureau Bloomberg berichtte op basis van een anonieme bron dat de effectenbank tot $5 miljard aan vers kapitaal wil ophalen. Lehman Brothers zou praten met ten minste e e n Amerikaans pensioenfonds en een buitenlandse investeerder, en zou mogelijk begin volgende week de kapitaalinjectie bekendmaken. Eerder gingen in de media bedragen rond tot $4 miljard.

    De halfgeleidersector stond in de belangstelling door een ongevraagd bod op onderdelen van ASMI door Applied Materials (-2,1%) en cijfers van National Semiconductor. De Amerikaanse producent van chipmachines Applied Materials heeft een indicatief bod gedaan op de onderdelen ADL en PECVD uit de front end-activiteiten van ASMI, en waardeert ze samen op $400 miljoen tot $500 miljoen.

    National Semiconductor was een uitzondering op de beursvloer met een plus van 4,9% dankzij een beter dan verwacht kwartaalresultaat en een omzetverwachting die de verwachtingen in de markt overtrof.

    De twist tussen investeerder Carl Icahn en Yahoo (+0,3%) ging ondertussen onverminderd door. Icahn noemde voor het eerst een concreet bedrag waarvoor Yahoo zichzelf moet verkopen aan Microsoft, namelijk $34,375 per aandeel. Yahoo liet echter in een reactie weten de suggestie van Icahn "onverstandig" te vinden.

    Op macro-niveau maakte het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verder bekend dat het aantal banen afgelopen maand is afgenomen met 49.000. Economen gingen vooraf uit van een nog scherpere daling.

    De Amerikaanse groothandelsvoorraden stegen in april met 1,3% ten opzichte van de maand ervoor. Economen hadden een toename van 0,5% voorzien. De jongste cijfers toonden aan dat de Amerikaanse economie nog niet aan een herstel is begonnen.



    Door Inger Kuin en Harm Luttikhede; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; inger.kuin@dowjones.com



  10. [verwijderd] 6 juni 2008 22:49
    quote:

    kees100 schreef:

    ingezet op of onder de biedkoers van ABNAMRO maar die gingen niet. Kan dat aantonen en ben nu in overleg met hen.
    Ik verbaas me er telkens weer over dat er nog mensen zijn die met of via zo'n toko zaken willen doen. De eindeloze rij anekdotes waarin wordt verteld hoe ze nu weer linksom of rechtsom worden bedonderd zou toch reden moeten zijn om gewoon niets meer te doen met die bende ?
  11. [verwijderd] 6 juni 2008 22:53
    quote:

    rob0210 schreef:

    Geachte medelezers,

    Valt me een beetje tegen dat als Illu er eens naast zit u hem helemaal probeert af te branden, terwijl er zovelen een AB-tje geven op zijn creatief gebouwde verhalen. Ik heb er zelf veel lol aan hoe hij ze in het vat giet, en waardering voor zijn gedegen onderzoek en ongetwijfeld alle tijd die hij hierin steekt, en denk dan ook dat Illu wel met wat meer respect behandeld mag worden. Als zijn verhaal blijkt te kloppen valt AB-tje achter elkaar maar als het even tegenzit beginnen we maar af te branden, lijkt mij niet de manier om iemand te moiveren zijn doorgaans behoorlijke goede visie met ons te delen
    Die illu ken dr nix van, hij zou meer naar zijn kids moeten luisteren, die jankten niet voor niets de hele tijd.
    (geintje)
    Ik ben blij met een realist op mijn buro. Illu is een mens van alledag, en zelfs ieder uur. Toch heeft hij een gedegen mening over de beurs en de AEX, dat valt te prijzen. Mensen die iedere dag op BNR te horen zijn daar word ik simpel van. Die man is altijd en eeuwig negatief. Dat is dan geen mening meer maar een houding. Ik hou niet van mensen met een houding (attidude)

    grt
  12. forum rang 10 voda 6 juni 2008 22:56
    Slotkoersen Nederlandse fondsen in New York
    6 juni 2008, 22:46 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Hieronder volgt een overzicht van de slotkoersen van de in New York genoteerde Nederlandse fondsen op vrijdag 6 juni 2008.

    Van de AEX-fondsen met een notering in de VS, staat er na het slot van Wall Street 1 op winst in vergelijking met hun slotkoers op de AEX, 0 onveranderd en 7 op verlies. Omgerekend boekt de AEX op Wall Street een verlies van 2,2 punten (-0,47%).

    De fondsen op een rij, met achter hun naam de koers op Wall Street (omgerekend in euro's) en het verschil tussen de koers in New York en de slotkoers in Amsterdam (in percentage): Aegon 9,073 (-1,41); Arcelor Mittal 65,31 (+0,14); ASML 17,73 (-1,34); CorporateExpress 8,985 (-0,77); ING 22,70 (-1,60); Kon. Olie 26,24 (-0,34); Philips 23,56 (-1,38); Unilever 20,24 (-0,88).

    Bron: Wallstreetweb.nl

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 17 55; fax: +31 20 710 1875)
  13. [verwijderd] 6 juni 2008 23:00
    Ik las dat een professor vastgesteld had dat de gemiddelde belegger prive of zakelijk een mentaal probleem heeft dat in de weg staat om succes te hebben.

    Naar het schijnt willen mensen slecht fouten erkennen en mensen kunnen de idee toegedaan zijn het beter te weten dan de beurs.

    Dat eerste vind ik niet erg tov anderen maar wel tov mijn positie , ik merk dat ik moeilijk uitstap.
    Beter weten , dat is absoluut waar.
    TA gaat dat niet wegnemen.

    Daarom ga ik maandag een TS kopen op olie.
    rationeel. NU 139 Het kan naar 150 dus nog 11 usd stijgen Dat zou dan 2 dagen achter elkaar zo zijn.
    Het kan ook weer zakken dat hoeft niet met een klap
    die turbo loopt niet af.

    Laat die professor de pest krijgen,
    grt
  14. Linke Bull 6 juni 2008 23:07
    quote:

    mijnalias schreef:

    [quote=kees100]
    ingezet op of onder de biedkoers van ABNAMRO maar die gingen niet. Kan dat aantonen en ben nu in overleg met hen.
    [/quote]

    Ik verbaas me er telkens weer over dat er nog mensen zijn die met of via zo'n toko zaken willen doen. De eindeloze rij anekdotes waarin wordt verteld hoe ze nu weer linksom of rechtsom worden bedonderd zou toch reden moeten zijn om gewoon niets meer te doen met die bende ?

    AB'tje. Maar het feit blijft dat men niet genoeg kan waarschuwen tegen de praktijken van deze "heren". Ik ben er ook tot schade en schande achter gekomen tot welke praktijken deze bank in staat is. Succes met dat overleg, maar reken nergens op.
693 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 -0,31%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

EVS
+2,37%
SHURGARD
+1,84%
UCB
+1,40%
arGEN-X
+0,64%
Orange...
+0,41%

Dalers

SYENSQO
-4,05%
Solvay
-3,12%
Deceun...
-2,89%
Umicore
-2,85%
Barco
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links