Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bloedbadje in aantocht - Deel 2

738 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 mei 2008 17:07
    En weer tuinen weet ik hoeveel bulletjes/beleggers in de bull trap.
    Vanavond gaat VS pas echt goed in elkaar.
    Hoe dan ook, cijferwerk van Fannie maakt duidelijk dat we minstens tot diep in 2009 problems houden met banken.
    Het dringt maar niet door tot beleggers dat de banken JAREN nodig zullen hebben om alleen al de giga verliezen weg te werken.
    Laat staan dat zij ook nog maar een rode cent verdienen, dus:
    allemaal zwaar overgewaardeerd.
    Koersen financials zullen vanzelf instorten tot minder dan de helft van de waarden die er nu staan.
    Bulls zijn desalniettemin verdomde hardnekkig, daarom gaat het hele afbouwproces wellicht maanden duren, omdat men nog nooit zo bullish geweest is als momenteel, alleen volkomen ten onrechte!

    Ruli short in NL alleen de financials,
    koersdoel AEX eerst 390, later 250.

    VS VANDAAG: Lagere opening na cijfers Fannie Mae, D.R. Horton

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse futures wijzen dinsdagmiddag op een lagere opening op Wall Street. De zwakke resultaten van Fannie Mae en D.R. Horton wijzen de markt erop dat de onrust op de financiele en de huizenmarkt nog voortduurt.

    Fannie Mae heeft in het eerste kwartaal van 2008 een nettoverlies geleden van $2,2 miljard, tegenover een winst van $961 miljoen in het eerste kwartaal vorig jaar. Per aandeel kwam het verlies uit op $2,57, waar Wall Street-analisten gepolst door Thomson Reuters gemiddeld hadden gerekend op een verlies van $0,81 per aandeel.

    De kredietverstrekker stelt tevens voor het dividend vanaf het derde kwartaal te verlagen naar $0,25 per aandeel. De Amerikaanse huizenmarkt zal volgens de hypotheekverstrekker zeer zwak blijven in 2008. Daarnaast verwacht Fannie Mae dat de kredietverliezen in 2009 hoger zullen zijn dan in 2008.

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van $1,31 miljard of $4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd. Beide aandelen noteren forse minnen in de elektronische voorbeurshandel.

    Ook een aantal andere fondsen rapporteerden voor de openingsbel hun kwartaalresultaten. Zo boekte Estee Lauder een winstdaling van 4% in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008. Het bleef daarmee ook licht onder de verwachting van analisten.

    Sara Lee boekte daarentegen een hogere kwartaalwinst dan een jaar terug. NYSE Euronext zag de winst eveneens stijgen, in de eerste drie maanden van het jaar. De nettowinst van het Amerikaanse en Europese beursbedrijf is meer dan verdriedubbeld, van $68 miljoen naar $230 miljoen.

    Apple heeft een overeenkomst met Vodafone getekend over de distributie van de iPhone in tien landen, waaronder Italie, Turkije en India.

    Nabeurs zullen Walt Disney en Cisco Systems nog kwartaalresultaten presenteren. Voor vandaag staan er geen richtinggevende macrocijfers op de rol.

    De futures van de Amerikaanse beurzen geven aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan, meldt wallstreetweb.nl.

    De S&P 500 futures staan 8,80 punten lager op 1.399,50. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 76,86 punten lager openen.

    De Nasdaq 100 futures staan 9,00 punten lager op 1.971,50. Afgezet tegen de fair value zal de Nasdaq 9,27 punten lager openen ten opzichte van het slot van gisteren.


    Geredigeerd door Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    May 06, 2008 09:19 ET (13:19 GMT)

    Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.

    NB Ben er pas volgende week weer, sterkte met uw beleggingsbeslissingen!
  2. [verwijderd] 6 mei 2008 19:16
    quote:

    barst schreef:

    Rudi,
    hierbij mijn steun
    de stijging van de DOW slaat helemaal nergens op, behalve dat hij schijnt te berusten op valse hoop.
    Daar sluit ik me helemaal bij aan. Slecht nieuws word nog niet bestraft om over de slechte daden van banken maar te zwijgen. De dow hoort eingelijk op 11700 te staan met de huidige omstandigheden. Tot nu toe gaat het nog goed, en komen er nog geen nare berichten bij banken weg. Ze kunnen nog steeds geld ophalen uit de markt.
  3. diederique 6 mei 2008 19:46
    naar mijn idee gewoon laag in de 10

    ratio is irrationeel 'bezig'

    Hypotheekbankje F. maakt fors verlies

    vervolgens down

    na berichtje dat ze er toch nog goed voor staan

    rebound

    laatste indrukken maken blijkbaar indruk

    deze week nog afscheid van de rode-lappen-diertjes.....

    quote:

    22years schreef:

    [quote=barst]
    Rudi,
    hierbij mijn steun
    de stijging van de DOW slaat helemaal nergens op, behalve dat hij schijnt te berusten op valse hoop.
    [/quote]

    Daar sluit ik me helemaal bij aan. Slecht nieuws word nog niet bestraft om over de slechte daden van banken maar te zwijgen. De dow hoort eingelijk op 11700 te staan met de huidige omstandigheden. Tot nu toe gaat het nog goed, en komen er nog geen nare berichten bij banken weg. Ze kunnen nog steeds geld ophalen uit de markt.
  4. diederique 6 mei 2008 20:16
    over irratio gesproken:

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van USD 1,31 miljard of USD 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer

    *****en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd.

    ******Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.
  5. forum rang 10 voda 6 mei 2008 20:22
    quote:

    diederique schreef:

    over irratio gesproken:

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van USD 1,31 miljard of USD 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer

    *****en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd.

    ******Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.

    Hier nog het hele bericht, Bulls Forever..... (lol)

    Wall Street: beurzen vinden weg omhoog in middaghandel
    6 mei 2008, 19:53 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - In New York hebben de belangrijkste graadmeters dinsdag de weg naar boven gevonden, waarmee ze de verliezen uit de ochtendhandel volledig wegvagen. Financiele waarden behoren nu tot de voorhoede, na nieuws rond Fannie Mae dat positief wordt opgevat.

    Aanvankelijk reageerde de markt bezorgd op zwakke kwartaalresultaten van Fannie Mae en huizenbouwer D.R. Horton, die onderstreepten dat de onrust op de financiele en huizenmarkt nog altijd voortduurt.

    Omstreeks 19.50 uur noteert de toonaangevende Dow Jones 0,2% hoger op 12.990,03 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikt dan met 0,5% tot 1.414,20 punten. Ook de technologiezware Nasdaq telt 0,5% op, tot 2.476,03 punten.

    Op de obligatiemarkt gaat de tienjarige Amerikaanse T-bond nog 01/32 hoger tot 102-31/32, bij een rendement van 3,87%. De euro wint 0,3% ten opzichte van de Amerikaanse dollar op $ 1,5540. Op de olietermijnmarkt in New York stijgt de prijs voor een vat lichte olie met 1,6% tot $ 121,60.

    De olieprijs blijft record op record breken, en tipte eerder vandaag de $ 122 per vat aan. Olieconcerns weten daar van te profiteren. Anadarko Petroleum, de op een na grootste onafhankelijke olieproducent van de VS, schrijft 8,35% bij na beter dan verwachte kwartaalresultaten en onder invloed van de stijgende olieprijs.

    Fannie Mae zet een opvallende plus van 5,7% op de borden, en komt zo een scherpe daling te boven. De aankondiging van de kredietverstrekker om voor $ 6,0 mrd aan nieuw kapitaal te willen aantrekken middels de uitgifte van aandelen, wordt positief opgevat. Toezichthouders hebben aangegeven dat de restricties op het kapitaal van Fannie Mae daarna mogelijk 'losser' kunnen worden.

    Na publicatie van de eerstekwartaalresultaten daalde het aandeel eerst scherp. Fannie Mae rapporteerde voorbeurs een nettoverlies van $ 2,2 mrd, tegenover een winst van $ 961 mln in het eerste kwartaal vorig jaar. Per aandeel kwam het verlies uit op $ 2,57, waar Wall Street-analisten hadden gerekend op een verlies van $ 0,81 per aandeel. De kredietverstrekker stelde tevens voor het dividend vanaf het derde kwartaal te verlagen naar $ 0,25 per aandeel.

    Andere financiele hebben inmiddels ook de weg omhoog ingezet. Zo wint de kleine concurrent Freddie Mac op dat moment 5,5%. Binnen de Dow krijgen Citigroup, JP Morgan Chase en Bank of America er achtereenvolgens 0,7%, 0,6% en 0,6% bij.

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van $ 1,31 mrd of $ 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd. Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.

    Ook een aantal andere fondsen rapporteerden voor de openingsbel hun kwartaalresultaten. Zo boekte Estee Lauder een winstdaling van 4% in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008. Wel verhoogde het concern de onderkant van de bandbreedte van de verwachting voor de winst per aandeel. Nu gaat het Estee Lauder uit van $ 2,34 tot $ 2,40, in plaats van $ 2,28 tot $ 2,40. Het aandeel wint in de middaghandel 6%.

    Sara Lee (-5,9%) boekte een hogere kwartaalwinst dan een jaar terug, maar kon toch niet tippen aan de verwachtingen van analisten. De markt reageert teleurgesteld op de winstverwachting die het concern uitsprak. Sara Lee verhoogde de verwachting voor de winst per aandeel naar de range van $ 1,13 tot $ 1,17, maar hierin zit wel een buitengewone bate van $ 0,18 besloten.

    Qwest Communications ziet ten slotte 6% verdampen, nadat het een winstdaling van 35% bekendmaakte. De winst per aandeel van het telecomconcern kwam uit op $ 0,09, wat lager was dan analisten hadden berekend.

    Nabeurs zullen Walt Disney en Cisco Systems nog kwartaalresultaten presenteren. Voor vandaag staan er geen richtinggevende macrocijfers op de rol.

    Carlie van Tongeren
    carlie@bfn.com

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  6. [verwijderd] 6 mei 2008 20:26
    quote:

    diederique schreef:

    over irratio gesproken:

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van USD 1,31 miljard of USD 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer

    *****en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd.

    ******Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.

    Fannie Mae staat ook 5% hoger, nadat bekend werd dat het verlies ietsje hoger uit kwam als voorspeld namelijk 4x, begrijpt iemand het? Ik namelijk niet......
  7. forum rang 10 voda 6 mei 2008 20:27
    Afwachten maar?

    AEX consolideert rond 480-puntengrens

    Na het fraaie slotakkoord waarmee de AEX afgelopen vrijdag het weekend inging, begonnen beleggers maandag ongeïnspireerd aan de nieuwe handelsweek. De AEX-index kwam gedurende de dag nauwelijks van zijn plaats en sleepte zich richting de slotbel. Toen deze luidde, stond er een stand van 481,38 punten op het scorebord, een marginale plus van 0,04 %. De flauwe stemming aan het Damrak duidt erop dat beleggers moeite hebben met de weerstandszone rond 480 punten, waar zich tevens een 50%-Fibonacci-niveau bevindt. Of de AEX sterk genoeg is om deze weerstand te doorbreken, zal binnenkort moeten blijken.

    Na de vele turbulente handelssessies die de AEX in de afgelopen maanden meemaakte, beleefde men maandag aan het Damrak een zeer rustige dag. Wellicht hadden beleggers de beursvloer verruild voor een plekje op één van Bevrijdingsfestivals, in ieder geval bleef het vuurwerk op Beursplein 5 uit. Hierbij kan ook hebben meegespeeld dat de beurzen in Tokyo en Londen maandag gesloten waren. Wall Street was wèl geopend, maar wist de Amsterdamse beurs niet in beweging te brengen. Het nieuws vanuit de VS dat de inkoopmanagerindex van de Amerikaanse dienstensector in april hoger is uitgekomen dan verwacht, maakte evenmin veel indruk op beleggers.

    Grootste daler binnen de AEX-index was maandag ASML, dat 2,3% inleverde. Sectorgenoot BE Semiconductors deed het nog slechter en verloor 5,1%. ASMI zag over het eerste kwartaal de nettowinst met 35% en de omzet met 17% dalen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De front-end divisie zal ook in het tweede kwartaal last hebben van aanhoudend lastige marktomstandigheden aldus de kersverse topman Del Prado. 21 Mei zal door de aandeelhouders worden beslist over het lot van Del Prado. Afgelopen weekend werd bekend, dat Microsoft afziet van de overname van Yahoo!, hetgeen maandag resulteerde in een afstraffing van Yahoo! (-15%) op de Nasdaq.

    Unilever was maandag evenmin in trek bij beleggers. Petercam verlaagde het koersdoel van het bedrijf van € 25 naar € 24,50, waarop het zwaargewicht 0,6% inleverde. Positieve uitschieters aan het Damrak waren Ballast-Nedam, dat zich kon verheugen in een koerswinst van 4,9%, en InnoConcepts (+4,3%). Een concrete aanleiding voor de koerssprong ontbrak echter in beide gevallen. De onrust in Nigeria en spanningen rond Iran en in Turkije duwden de olieprijs tot een recordhoogte boven $ 120 dollar per vat. De hoge olieprijzen veroorzaken wereldwijd een oplopende inflatie.

    Dinsdagmorgen heeft BinckBank voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal van 2008 bekendgemaakt. Daarnaast zullen beleggers met interesse kennis nemen van de producentenprijzen binnen de industriële sector, die dinsdag om 11.00 uur door Eurostat zullen worden gepubliceerd. De hoogte van de producentenprijzen is een belangrijke indicatie voor de ontwikkeling van de inflatie en wordt als zodanig nauwlettend in de gaten gehouden door beleggers.

    De AEX heeft Bevrijdingsdag aangegrepen om een rustdag in te lassen. De index consolideert momenteel rond 480 punten, ofwel de zone die van cruciaal belang is voor de verdere ontwikkeling van de Amsterdamse hoofdgraadmeter. Op korte termijn zal dan ook moeten blijken of de index vitaal genoeg is om deze weerstand uit te nemen. Mocht de AEX erin slagen de neklijn rond 480 punten overtuigend te passeren, dan is daarmee het hoofdschouderpatroon van de baan en kunnen bulls en bears gaan strijden om de 500-puntengrens. Valt de AEX echter vanaf het huidige niveau terug, dan is het hoofdschouderpatroon nog altijd intact en kan een forse daling niet worden uitgesloten. De saaie opening van deze handelsweek kan wel eens de stilte voor de storm zijn.

    Met vriendelijke groet,
    www.beursbulletin.nl
    www.beleggen.com

    Harm van Wijk

    De bijdragen van Harm van Wijk van BeursBulletin zijn op persoonlijke titel geschreven en zijn geen beleggingsadviezen van Alex Beleggersbank.

  8. [verwijderd] 6 mei 2008 20:35
    quote:

    ruli schreef:

    Bulls zijn desalniettemin verdomde hardnekkig, daarom gaat het hele afbouwproces wellicht maanden duren, omdat men nog nooit zo bullish geweest is als momenteel, alleen volkomen ten onrechte!

    ?? bullish, op welke planeet leef jij? Iedereen ziet volop de problemen. Echt bullisch zou pas zijn bij koersen boven de 520.
  9. [verwijderd] 6 mei 2008 20:35
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    [quote=diederique]
    over irratio gesproken:

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van USD 1,31 miljard of USD 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer

    *****en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd.

    ******Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.

    [/quote]

    Fannie Mae staat ook 5% hoger, nadat bekend werd dat het verlies ietsje hoger uit kwam als voorspeld namelijk 4x, begrijpt iemand het? Ik namelijk niet......
    Onvoorstelbaar inderdaad. Al zou er een bom ontploft daar dan gaan ze nog gewoon omhoog. Zo`n bril als die lui daar hebben wil ik ook wel. Tjonge jonge hoe geloofwaardig kan het worden zeg.
  10. [verwijderd] 6 mei 2008 21:44
    quote:

    22years schreef:

    [quote=Wistikhetmaar]
    [quote=diederique]
    over irratio gesproken:

    D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de VS, rapporteerde voorbeurs een verlies van USD 1,31 miljard of USD 4,14 per aandeel over het fiscale tweede kwartaal. Dit is het grootste verlies ooit voor de huizenbouwer

    *****en bijna zeven keer hoger dan analisten vooraf hadden becijferd.

    ******Het aandeel kan desondanks, na een negatief gestemde ochtend, 3,1% optellen.

    [/quote]

    Fannie Mae staat ook 5% hoger, nadat bekend werd dat het verlies ietsje hoger uit kwam als voorspeld namelijk 4x, begrijpt iemand het? Ik namelijk niet......
    [/quote]

    Onvoorstelbaar inderdaad. Al zou er een bom ontploft daar dan gaan ze nog gewoon omhoog. Zo`n bril als die lui daar hebben wil ik ook wel. Tjonge jonge hoe geloofwaardig kan het worden zeg.
    De sucker rally gaat gewoon door en die bril mag je van mij kopen.....
  11. diederique 6 mei 2008 22:24
    de twaalfde ronde is ingegaan met een ogenschijnlijk fitte stier

    gecamoufleerd zijn de bloedende wenkbrauwen, opgezwollen handen en een op knappen staande maag en lever...........

    overigens zijn beren dol op organen..........

    Swiss clients have withdrawn 2.5 billion Swiss francs, or $2.4 billion, from the wealth- management division, while inflow from international clients was "weak" at 5 billion francs, a JPMorgan analyst, Kian Abouhossein, wrote in a note to investors. The "results reflect the underlying franchise deterioration in wealth-management and the investment bank," he said.

    The immediate outlook for the business is not much better. Rohner said it might take "a few quarters" for the wealth-management business to improve again.

    quote:

    The Wishbone schreef:

    International Herald Tribune - 1 hour ago

    UBS posts $11 billion loss; jobs will be cut

    www.iht.com/articles/2008/05/06/busin...
738 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 +1,00%
EUR/USD 1,0755 -0,13%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.444,40 +1,48%
Gold spot 2.313,63 -0,43%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Solvay
+14,27%
SYENSQO
+4,80%
Melexis
+3,89%
SHURGARD
+3,48%
VGP
+3,25%

Dalers

Orange...
-1,12%
Deceun...
-0,80%
Colruyt
-0,76%
AZELIS...
-0,54%
Ascenc...
-0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links