Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Geen gezeik, Oostenrijk

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 mei 2008 17:17
    "Een ding is zeker: er is genoeg beweging, maar om de trends mee te pakken valt niet altijd mee."

    Hier ben ik het volkomen met je eens, dit komt mede omdat achteraf pas goed te zien is van welke bewegingen je had kúnnen profiteren.

    Thielert zou best een paar honderd procent op kunnen veren, echter de koers van waaraf die dat doet is onduidelijk.

    Het flink hoger volume op een flink lagere koers kan qua geld zelfs een lager handelsvolume inhouden.
    ++++
    *** Dat van de opgesloten dochter is hier ruim in het nieuws geweest, ik heb daar geen woorden voor. Dat vind ik toch extremer dan hier rond kerst, men vond vier hoofden van douane personeel op de luchthaven.
    ++++

    Je visie op goud deel ik met je, de koers is in een stijle versnelling tot booven de 1000 Dollar gegaan zonder pas op de plaats te maken.

    Ozzy
  2. [verwijderd] 2 mei 2008 18:31
    Ik weet niet hoeveel referentiemateriaal de heer van Dongen heeft wat betreft managed futures funds, maar het Superfund scoort daar niet bepaald hoog in en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De link met Oostenrijk is volledig correct, maar daar houdt het mijns inziens toch echt op.

    Fritsie
  3. [verwijderd] 2 mei 2008 23:32
    Eerlijk toegeven.

    Het gaat om het resultaat.

    En dat is bij Superfund niet slecht.

    Recent heb ik enkele verkopers van dat fonds ontmoet bij een lezing van Euronext en ik moet toegeven. Op zijn minst waard om je in te verdiepen.

    Voor 5.000 euro kun je al deelnemen in hun A-fund (zou ik aanbevelen) en voor 10.000 euro in hun B-fund.
    Voor 100.000 euro neem je deel in hun C-fund.

    Je moet je daarbij verlaten op hun deskundigheid;
    Ben je een echte doe-het-zelver dan ga je niet in zee met deze lieden.

    Groet.

  4. Mark Baak 3 mei 2008 17:29
    Een groot voordeel van managed futures/CTA's is vooral ook de lage correlatie met aandelen (al is dit niet altijd het geval, in 2006 en H1 2007 werkte dit minder).

    Er zijn zeer veel solide CTA partijen die momenteel goede performances laten zien. het gaat de meeste overigens al een aantal jaar voor de wind.

    Veel CTA's zitten wel in een aantal trends die kunnen keren (long goud, long olie, long bonds, short equity, long soft commodities, short USD en short JPY) en CTA's zijn vrij volatiel. Dus wel weten wat je doet wanneer je hierin investeert.
  5. Chicken_Skin_Music 3 mei 2008 18:27
    Hmmmmm... ik vind het een beetje sneu dat Superfund zo moet pronken met de resultaten van het oorspronkelijk (en inmiddels gesloten) Quadriga fonds.

    Dan zie je op hun site bij Superfund A bijvoorbeeld een fantastische grafiek en dan denk je "wow, wat een goede resultaten". Totdat je doorkrijgt dat het niet de echte grafiek van Superfund A is, maar de grafiek van "Superfund A strategie". Of te wel: je zit naar een grafiek van het gesloten Qaudriga fonds te kijken.

    Terwijl de fondsen die wel open voor inschrijving zijn (bijv. Superfund A) vooralsnog geen drol presteren. Toon de echte grafiek dan tenminste ook, zou ik zeggen! Dat is tenminste eerlijk.

    Sorry, maar ik vind dat eigenlijk gewoon misleiding. Ik snap niet dat Frank van Dongen hier zo positief over kan zijn.
  6. Chicken_Skin_Music 5 mei 2008 09:13
    Hoe meer ik er induik, hoe meer ik Superfund ga wantrouwen.

    Je klikt op hun site dus op het OPEN fonds "superfonds A EUR Sicav" en dan zie je de grafiek en de rendementen van het GESLOTEN fonds Q-AG. De suggestie wordt gewekt dat deze fondsen qua rendement hetzelfde zijn en daarom vinden ze het blijkbaar ok om de verkeerde grafiek te presenteren. Kwestie van slimme marketing?

    Maar m.i. wordt je gewoon om de tuin geleid, want als je de daadwerkelijke rendementen vergelijkt, dan valt er iets op.

    Het gesloten fonds Q-AG haalde in de afgelopen 3 jaar de volgende rendementen:
    - 3,30% (2005)
    + 10,47% (2006)
    - 1,81% (2007)

    Niet echt geweldig, maar als je de gouden jaren van dit fonds meerekent (1998, 2002) kan men er een mooie grafiek mee maken.

    Maar vergelijk dit nu met het open fonds Superfonds A EUR Sicav (ja mensen, je moet wel even flink doorklikken op de Superfund site, want blijkbaar is het niet de bedoeling dat je deze cijfers al te gemakkeljk op je scherm krijgt)
    - 14,35% (2005)
    + 6,52% (2006)
    - 3,10% (2007)

    Rookgordijn? Men suggereert dat je in een open fonds investeert met hetzelfde rendement als het gesloten fonds, maar in werkelijkheid presteert het open fonds ieder jaar tussen de 2 en 11 procentpunt slechter.

    Benieuwd waar deze mensen het geld voor hun Formule 1 hobby vandaan halen ha ha ha...

    Wellicht is het nog steeds een prima fonds om in te investeren hoor.... dat weet ik verder niet. Een historie van 3 jaar is waarschijnlijk te kort om daar iets over te zeggen.

    Maar ik vind de manier waarop ze het aan de man brengen misleidend. Ik voel al aankomen dat over 5 jaar een paar gedesillusioneerde beleggers bij Radar zitten om bij Aintoinette Hertsenberg uit te huilen: "... en meneer van Dongen zei dat er gouden bergen in Oostenrijk te halen waren"

    Nou ja, als dit soort verkooppraktijken werkelijk exemplarisch zijn voor het "goede" uit Oostenrijk, dan gaat het daar nog slechter dan ik dacht.

    @Joris Driepinter: Man AHL Diversified Markets EU.
    Ter vergelijking:
    + 15,6% (2005)
    + 1,8& (2006)
    + 17,5% (2007)
  7. [verwijderd] 21 mei 2008 12:00
    Wat een stel beroepjankerds zeg!
    Je moet zo een fonds als onderdeel van je portefeuille zien. Ik heb in zo een 6 maanden tijd met het Quadriga Superfund A fonds zo een 30% rendement gemaakt. Ik heb daarentegen met aandelen veel geld verloren, maar gelukkig heeft dit fonds eenstukje van mijn verliezen goed gemaakt. Het gaat natuurlijk ook om timing!
    Verder zie ik zo een "chicken" niets zeggen voor de giga verliezen van Merrill Lynch en de vele 10 duizenden ontslagen n.a.v. subprime fraudes!! Maar goed dat is een heel ander verhaal...
    Als ik naar de website van Superfund ga en op het A EUR fonds click, krijg ik wel gewoon de grafiek van dit fonds te zien. Ik begrijp niet waar deze "chicken" zijn info vandaan heeft. Verder is Superfund gestopt volgens mij met het sponsoren van Formule 1, dus zorg voor correcte info en niet het poepen van lucht.
    Als ik de grafieken van het fonds Q-AG en het open fonds naast elkaar leg zie ik nagenoeg dezelfde beweging in rendement. Dit betekent dat de correlatie tussen deze 2 fondsen zeer hoog is. Dat betekent in mijn ogen dat het bijna niet uitmaakt in welke fonds je belegt.
    Wees dus even goed geinformeerd voordat je wat plaatst, het geld niet alleen voor dit artikel en je reactie maar ook voor je eigen portefeuille wat je waarschijnlijk een hoop geld heeft gekost.
  8. Chicken_Skin_Music 26 mei 2008 07:17
    "Wat een stel beroepjankerds zeg!"

    Een product kritisch bekijken lijkt me een gezonde houding. Vooral als een IEX columnist er zo uitbundig reclame voor maakt, mag er wel even goed naar gekeken worden.

    "Het gaat natuurlijk ook om timing!"

    Met instapkosten van 4,5% en uittredingskosten van 2% lijkt Superfund mij nou niet een fonds waar je continu wilt in- en uitstappen. Dat zou je wel heel erg hoge transactiekosten opleveren.

    Bovendien Allie, als jij zo'n goede timer bent, waarom heb je dan zo veel geld met je aandelen verloren?

    "Verder zie ik zo een "chicken" niets zeggen voor de giga verliezen van Merrill Lynch en de vele 10 duizenden ontslagen n.a.v. subprime fraudes!! Maar goed dat is een heel ander verhaal..."

    Inderdaad, dat is een ander verhaal. Heeft er helemaal niets mee te maken. Waarom jij dit ter sprake brengt, is een raadsel.

    "Als ik naar de website van Superfund ga en op het A EUR fonds click, krijg ik wel gewoon de grafiek van dit fonds te zien. Ik begrijp niet waar deze "chicken" zijn info vandaan heeft."

    Simpel, kijk bijvoorbeeld op dit overzicht van de Superfund fondsen: www.superfund.com/HP07/Superfund_Fond...
    en klik dan door op de link "Superfund A".
    Je ziet dan eerst de "Superfund A strategie" grafiek (en dus niet de echte grafiek),
    Klik dan op deze pagina nogmaals op Superfund A en dan kom je hier: www.superfund.com/HP07/ProductDetail....
    En dan zie je dus weer de grafiek van het gesloten fonds, in plaats van de echte Superfund A grafiek. Pas als je de pull-down op Superfund A zet, krijg je dan eindelijk de echte grafiek te zien.

    "Als ik de grafieken van het fonds Q-AG en het open fonds naast elkaar leg zie ik nagenoeg dezelfde beweging in rendement. Dit betekent dat de correlatie tussen deze 2 fondsen zeer hoog is."

    De correlatie is hoog, omdat Superfund A hetzelfde presteert als Q-AG .... MIN 6%. Mijn vermoeden is dat je inleg in Superfund A afgeroomd wordt met een flinke kostenopslag en daarna in het gesloten fonds wordt geinvesteerd.

    "Dat betekent in mijn ogen dat het bijna niet uitmaakt in welke fonds je belegt."

    Als je even de moeite neemt om niet alleen de grafieken te bekijken, maar de feitelijke cijfers van beide fondsen naast elkaar te leggen... dan is vrij simpel te zien dat Superfund A gemiddeld zo'n 6 a 7 procentpunt slechter presteert dan het origineel.

    Dan kan het nog steeds een winstgevende investering zijn (zoals in jouw geval 30% rendement). Maar mijn kritiek gaat over de misleiding op hun website. Ik vind dat ze hun producten moeten verkopen op basis van de juiste cijfers en grafieken.

    "Verder is Superfund gestopt volgens mij met het sponsoren van Formule 1, dus zorg voor correcte info en niet het poepen van lucht."

    Allie, ik zie dat dit de eerste keer is dat je op dit forum een reactie plaatst. Misschien zou je kunnen proberen niet meteen zo'n grote broek aan te trekken en je taalgebruik een beetje te fatsoeneren? We discussieren hier met argumenten over beleggen en beleggingsproducten. Er is geen reden om te gaan schelden en tieren.
  9. [verwijderd] 26 mei 2008 09:07
    quote:

    Chicken_Skin_Music schreef:

    De correlatie is hoog, omdat Superfund A hetzelfde presteert als Q-AG .... MIN 6%. Mijn vermoeden is dat je inleg in Superfund A afgeroomd wordt met een flinke kostenopslag en daarna in het gesloten fonds wordt geinvesteerd.
    Het Q-AG fonds rekent ook 4,8%/20% in plaats van 6%/25% voor de A-SICAV, er zijn dus meer verschillen dan simpelweg die 6% fee.

    Rendement sinds oprichting +8%, het Q-AG heeft in die periode +44% gescored. Fondsen dus totaal niet vergelijkbaar op langere termijn.

    Ter vergelijking: het Man AHL EU fonds haalde in dezelfde periode (Oct'04-Apr'08) +69% netto. Ruim 60% hoger of bijna 9x zo hoog.

    Superfund staat in de industrie niet hoog aangeschreven en bekend om haar zeer hoge kosten en agressieve marketing op particulieren gericht (mede dankzij lage instapdrempel).
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links