Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Weer alarm

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2008 11:17
    Vanuit een fundamenteel oogpunt en ook technisch zouden beurzen na een felle opleving weer fors moeten gaan zakken op weg naar nieuwe dieptepunten. Echter ik krijg steed meer het idee dat 'men' er in de VS alles op alles aan zal doen om die beurzen niet nog fors verder te laten dalen omdat daar te veel politieke en economische belangen mee gediend zijn. En verder geeft het quantamodel van Corné van Zeijl ook een voorzichtig koopmoment aan en bovendien refereert hij in dat stuk terecht aan het feit dat iedereen wel ineens zeer negatief is dus een regelmatig toch contrair denkend iemand zou toch ook kunnen denken dat we het laagste punt wellicht gezien hebben?
  2. [verwijderd] 12 maart 2008 11:52
    quote:

    dominee schreef:

    Wat doe je met je calls Ing Dec, Frank/Cees?
    Eerwaarde,
    FvD heeft vandaag puts maart 420 gekocht en als hedge zijn positie in de DEC calls ING verstevigd. Zie de transactiegeschiedenis van de Lage Landen.

    We hebben die trades (die FvD apart mailde) inmiddels onder de column neergezet.

    Redactie IEX.nl
  3. [verwijderd] 12 maart 2008 12:02
    Dit geld wordt er niet echt ingepompt. De Amerikaanse overheid stelt staatsleningen beschikbaar in ruil voor 3xA waardepapieren. Deze leningen worden vervolgens gebruikt als onderpand om geld bij banken los te peuteren. De banken hebben dus 100% garant papieren voor hun leningen. Als de lening niet kan worden terugbetaald, zit de Amerikaanse overheid met de strop. Hiermee wordt in feite de hypotheekcrisis betaald door de belastingbetaler.
  4. Klippie67 12 maart 2008 14:03
    Dit noemen we een "fools" rally, mooi moment om weer schitterende short posities op te bouwen, men trapt weer massaal in het rookgordijn dat de FED voor ons optrekt. Vraag 1 : Van wie is FED ? juist van amerikaanse commercieel banken ? Vraag 2 Welk belang dient de FED ? juist die van de commericieele banken Vraag 3 Wie zitten massaal in de problemen ? Juist Commercieele banken !
    Als drogreden word ook nog opgevoerd dat de FED zgn de economische groei in balans moet houden. Het enige wat ze in blinde paniek continue proberen te voorkomen is dat er een bank omvalt. Zie voorpagina Volkskrant vandaag. Door zoveel mogelijk cash in de markt te pompen, rente-tarieven kunstmatig laag houden (stagflatie) houden ze yield-curve steep (verschil lange en korte rente) zodat de citi's merill ubs en coutrywides aan het FED-infuus kunnen blijven,

    Lets Rally ? LETS CRASH !
  5. [verwijderd] 12 maart 2008 16:00
    Alle antwoorden hier zijn nonsens. De Fed weet heel goed dat het de inflatie aanwakkert. De Fed weet ook heel goed dat importeren duur is en exporteren goedkoop. Groei staat voorop, en die komt er! Ikzelf woon in de VS en exporteer als een gek naar Europa. Ik snap al die doemverhalen dus niet zo. De huizenprijzen worden vanzelf weer zo laag dat het weer vraag uitlokt. Gewoon pure economie, vraag en aanbod. Maar goed de shorters hebben het nu voor het zeggen en de heer van Dongen (Smit) doet hier graag aan mee omdat hij nu eenmaal veel geld aan de optie handel verdient met zijn Today's Brokers. Je moet Van Dongens verhalen dus vaak met een korreltje zout nemen. Kijk, ik zeg niet dat er geen problemen zijn in de VS, maar de Fed kiest voor de aanval en dat is de enige weg. De export wordt een handje geholpen zal ik maar zeggen. Dit bij elkaar moet de schuld terugbrengen van de staat. Een goede zaak is dat het moeilijker geworden is voor Amerikanen om zich particulier gewoon failliet te verklaren en weer vrolijk verder te consumeren. Aan de andere kant is de VS natuurlijk gewoon veel flexibeler dan Europa. Volgens de wet mogen banken in de VS ook geen verzekeringsbedrijf hebben. Banken moeten in de VS dus al meer risico nemen om geld te verdienen. Fortis en ING kunnen altijd terugvallen op hun verzekeringsbedrijf wat in de VS dus niet kan. Je kunt wat dat betreft dus beter in Fortis of ING beleggen dan in Amerikaanse banken. Toch als de economie weer aantrekt worden er weer deals gemaakt wat weer ten gunste is van de grote banken als Citi en Merrill. Verhalen over "fools rallies " zijn dus echt nonsens. Ik weet natuurlijk op korte termijn ook niet waar het naartoe gaat. Feit is wel dat de pijn een stuk duidelijker is geworden en je straks zult zien dat de meeste afschrijvingen niet eens nodig waren. De eerste die dus zullen lachen zijn de grootbanken. Hebben ze toch iedereen mooi in de maling gehad en zelf goedkoop ingekocht!
  6. [verwijderd] 12 maart 2008 16:32
    ik denk dat de USA belang heeft bij flinke daling USdollar; uitstaande schuldenpostie kan, na verhoging van de rente, met flinke korting worden afbetaald.

    Binnenlandse sores zal meer prioriteit hebben denk ik, de USconsumer moet niet verder wegzakken en ook hier kan een lagere dollar goed helpen...vraag naar USproducts stijgt en daarmee werkgelegenheid.
    Vervolgens stijgen de inkomens en is de bodem gezet in de huizenmarkt.

    Voor Europese bedrijven met hoge dollarexposure zal het minder zijn...zij zullen hun winsten zien slinken...deflatie t.g.v. dure euro, maar ook kans op afnemende werkgelegenheid. Azie zal m.i. steeds meer self-supporting zijn en met alle gevestigde bedrijven(multinationals), zal Europa steeds beroerder kunnen concureren, omdat het te duur wordt.

  7. [verwijderd] 12 maart 2008 16:34
    Het gaat niet eens zozeer om de onderliggende waarden alswel om de verhandelbaarheid van de derivaten ervan,welke ook nog eens gehedged zijn.

    Die verhandelbaarheid is nul komma nul en blijft dus stinkend en rottend op de balans staan. Als het nog door te verkopen zou zijn zouden de banken natuurlijk gewoon verlies nemen (net als in een normale mislukte belegging). Maar dat kan dus niet, niemand wil het hebben. Ja de FED in ruil voor treasuries. Of Buffet en wat arabieren tegen extreme voorwaarden.

    Stel je hebt een future en de onderliggende waarde zakt, en niemand wil jouw future terugkopen? Het bied boekje is leeg. (Even beeldend proberen uit te leggen). Ze KUNNEN niet eens verlies nemen alleen maar blijven afwaarderen totdat de spiraal tot stilstand komt.

    Dit effect zorgt voor het opdrogen van liquiditeit met alle gevolgen vandien.


  8. [verwijderd] 12 maart 2008 16:37
    De waarde van een munt is gelijk aan het vertrouwen erin, domweg omdat er geen referentie punt meer is waar het aan gestaafd kan worden.

    Olie wordt niet duurder, de arabieren willen domweg meer risico premie vangen in de vorm van een hogere prijs.

    Dat wij aan de pomp meer betalen komt omdat men even vergeet dat de euro ook sterker wordt ten opzichte van de dollar.

    Verder wordt er gewoon digitaal geld gecreerd met als argument dat het gedekt wordt door (waardeloze) leningen als onderpand waarvan men de intrisieke waarde als maat neemt en niet de marktwaarde.
  9. [verwijderd] 12 maart 2008 19:16
    Volgens Vinny doet de FED het enige juiste nl de rente/usd laten zakken en het komt allemaal in orde, toch enkele bedenkingen hierbij:
    - misschien eens een grafiek van de Japanse beurs & munt erbij halen: ondanks rente van 0% en een immer dalende Yen staat de Japanse beurs nog altijd zo'n 70% onder top...

    - Vinny houdt geen rekening met inflatie, als de usd blijft dalen wordt het voor Amerika ook steeds duurder om goederen/grondstoffen te kopen. Op dit moment is dit nog niet heel pijnlijk omdat olie & andere grondstoffen in usd uitgedrukt worden maar waarom zouden de producenten papier blijven aanvaarden van een staat die de koopkracht ervan blijft ondermijnen. Als je zijn redenering volgt dan moet hij naar Zimbwabwe verhuizen en vandaar uit exporteren, de munt zakt daar dagelijks met honderden procenten en het is dus fantastisch voor exporteurs....alleen zijn er geen meer!

    - de FED gaat in de aanval, de FED zegt dus eigenlijk gewoon tegen de banken: speculeer zoveel je wil, als jullie grof geld verdienen mogen jullie het houden, als jullie verliezen nemen wij de verliezen over... Fantastische vrije markt is dit.

  10. [verwijderd] 13 maart 2008 01:43
    Bertus, in Japan werd niet ingegrepen. Bertus, amerika zal minder inkopen omdat het gewoon te duur wordt. Vergeet niet dat de VS veel kolen exporteert. Het laatste punt ben ik het wel met je eens. Er zouden meer strikte bankregels moeten komen in de VS. Maar goed het is wel een vrije markt natuurlijk. De vraag is of je zover wilt gaan.
  11. [verwijderd] 13 maart 2008 09:00
    quote:

    invoorentegenspoed schreef:

    ik denk dat de USA belang heeft bij flinke daling USdollar; uitstaande schuldenpostie kan, na verhoging van de rente, met flinke korting worden afbetaald.

    Binnenlandse sores zal meer prioriteit hebben denk ik, de USconsumer moet niet verder wegzakken en ook hier kan een lagere dollar goed helpen...vraag naar USproducts stijgt en daarmee werkgelegenheid.
    Vervolgens stijgen de inkomens en is de bodem gezet in de huizenmarkt.

    Voor Europese bedrijven met hoge dollarexposure zal het minder zijn...zij zullen hun winsten zien slinken...deflatie t.g.v. dure euro, maar ook kans op afnemende werkgelegenheid. Azie zal m.i. steeds meer self-supporting zijn en met alle gevestigde bedrijven(multinationals), zal Europa steeds beroerder kunnen concureren, omdat het te duur wordt.

    Prachtige spiraalverhalen, maar de bedrijven met een hoge dollar-exposure vertegenwoordigen slechts een fractie van onze reeele economie.
    Zoals wel vaker gezegd, het grootste deel van onze economie is intern.

    Overigens hebben diezelfde dollar-exposure-bedrijven al hun reeele werk uitbesteed in Azie en betalen zij met.... inderdaad dollars of aan die munt gerelateerde valuta.

    Voorbeeld van een land met een sterke valuta en dus een zwakke exportpositie is Zwitserland.
    Me dunkt dat het land zich prima staande weet te houden. (al moet ik wel zeggen dat de Zwitser ook het liefst zijn eigen produkten koopt ookal kost dat meer)

    Finland is ook extreem duur, maar floreert als geen ander.

    Wel opvallend vind ik de term selfsupporting. Wij moeten inderdaad focussen op selfsupporting en EIGEN KRACHT.

    En mischien turkije bij de EU, dat zou een enorme boost geven, meer nog aan de EU dan aan Turkije. Modern Turkije doet niet onder voor Europa en heeft veel te bieden. De angst voor "islamitische"-overheersing is belachelijk en veel immigranten krijg je uit Turkije ook niet.

16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,39 +0,30%
EUR/USD 1,0894 +0,70%
FTSE 100 8.445,80 +0,21%
Germany40^ 18.875,90 +0,03%
Gold spot 2.395,53 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 16.742,39 +1,40%

Stijgers

arGEN-X
+4,29%
WDP
+4,26%
Cofinimmo
+4,07%
Aedifica
+3,82%
Xior
+3,44%

Dalers

Umicore
-1,69%
AZELIS...
-1,57%
Melexis
-1,38%
Solvay
-1,22%
bpost
-1,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links