Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink & Ruurd Haan - Zwakke broeder Nikkei

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2008 17:13
    je moet maar lef hebben om een negatieve visie op de nikkei neer te plaatsen, maar de analyse was toch duidelijk.

    Japan is een moeilijk geval, ligt in Azië en heeft extreem sterke troeven voor de toekomst.

    Als LT belegger blijf ik het leed dan maar ondergaan, Japan kan niet 30 of 40 jaar lang in een berenmarkt blijven.
  2. [verwijderd] 14 februari 2008 17:30
    Wel The Artist, ik kan uw redenering volgen, toch is de japanse bevolking fel aan het verouderen en sterft uit binnen 200jaar als er niets gebeurd. Omdat Japan zo gesloten is,(slechts 2% van de bevolking spreekt een andere taal)zal het zeer moeilijk zijn om het tij te keren, daarenboven is de intrestvoet quasi nul en drukt de centrale bank maar yen bij. Een mentaliteit wijzigen is net zo moeilijk als een rassist overtuigen van zijn ongelijk. Dit gezegd zijnde is japan technologisch ver vooruit op de rest van de wereld en japanners sparen zeer veel. Mischien dat hun nakomelingen (er zijn er niet genoeg) alsnog de boel willen opdoen om de economie aan te zwengelen.
  3. [verwijderd] 14 februari 2008 21:55
    Blijf het een verschijnsel van formaat vinden voor Japan met een redelijk bloeiende economische periode en zonder al te veel werkeloosheid.
    Een steeds goedkopere yen (t.o.v. de euro) met een rente van niks in combinatie met hogere commoditieprijzen als importproduct die er allemaal voor zorgen dat inflatie geen kans krijgt en alles betaalbaar blijft voor iedere inwoner.

    Best knap....eigenlijk iets wat westerse economen voor onmogelijk houden!

    gr.fes

  4. [verwijderd] 15 februari 2008 01:45
    Cijfers over Japan zeggen niet alles. Het aantal werklozen lijkt laag omdat een fors deel van de jongeren zich 'freeter' noemt, een soort freelancer, invalkracht. De koopkracht van de Japanner komt de komende zwaar onder druk te staan, de prijzen voor graan gaan vanaf 1 april fors omhoog (oftewel, noodles, brood e.d.). De lonen zijn erg laag, zeker voor jongeren, die kunnen huur betalen, de mobiel en nog wat andere kleine geneugten en leeg is de beurs. Binnenlandse bestedingen zijn dus nog steeds te laag,en de export zal naar verwachting teruglopen.
    Japan heeft een radicale mentaliteitsverandering nodig. In de jaren tachtig dwong het respect af en werkte het, maar de wereld is veranderd en Japan weigert mee te bewegen. Kijk alleen maar naar de beschermingconstructies die worden opgetuigd om vooral buitenlandse investeerders te weren. De afgelopen tijd is er een forse vlucht van buitenlands kapitaal geweest van de beurs. De huidige regering krijgt de handen ook niet op elkaar, het percentage van de bevolking dat de regering steunt is nu rond de 35% (premier Fukuda startte in sept met 68%), Voorganger Abe verliet het strijdveld rond de 24% (als ik me niet vergis. De regerende LDP heeft een meerderheid in het lagerhuis, de oppositie DPJ heeft die in het Hogerhuis. Bij een volgende verkiezing voor het Lagerhuis kunnen er 2 dingen gebeuren: De LDP behoudt haar meerderheid in het lagerhuis, er verandert dus niets; de oppositie wint, maar wat dan? Ze heeft nog nooit alleen regeringsverantwoordelijkheid gehad, dus onzekerheid troef.
    Wanneer een LDP verbaal uithaalt naar daytraders, dat het gekken zijn, strekt dat ook niet echt tot aanbeveling. Het tekent de halstarrigheid waar de Japanse bureaucraten patent op hebben.
    Natuurlijk zijn er bedrijven die in technologisch opzicht ver vooruit lopen, maar zij kunnen de boel niet redden.
    Het afgelopen jaar reageerde de beurs voornamelijk op de koers van de dollar. Dit toont aan de exportgevoeligheid van Japan, en het gebrek aan eigen kracht.
    voor meer over Japan, leest m'n blog zou ik zo zeggen.(zal er trouwens maar weers eens wat opzetten...)
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 0,00%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

EVS
+2,37%
SHURGARD
+1,84%
UCB
+1,40%
arGEN-X
+0,64%
Orange...
+0,41%

Dalers

SYENSQO
-4,05%
Solvay
-3,12%
Deceun...
-2,89%
Umicore
-2,85%
Barco
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links