Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,276 30 apr 2024 16:38
  • -0,010 (-3,50%) Dagrange 0,276 - 0,282
  • 1.819 Gem. (3M) 10,6K

Qurius een bedrijf met toekomst

722 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. the legend 10 juni 2007 10:46
    de redenen dat we zakken heeft te maken dat er veel particuliere beleggers zich laten gek maken.
    ze kijken niet naar het fundament wat het bedrijf qurius er op dit moment neergezet. en ze begrijpen ook niet dat je voldoende schaalgroote nodig hebt om in alle landen een goede marge te behalen.
    een groot gedeelte vaart mee op het sentiment wanneer we plotseling gaan stijgen.
    kijk een maand geleden toen gingen we plotseling van 1,32 naar 1,56 in 2 dagen tijd. de groote beleggers lachen zich dood want die gooien een hoeveelheid aandelen op de markt en de particuliere beleggers raken in paniek en verkopen met verlies.

    Als je naar de koers van het aandeel kijkt rond de 1,30 houd in dat je een k/w hebt van rond de 20 opzich lijkt het aan de prijs,maar vergelijk je het met andere ict verleners zijn we goedkoop.
    hierbij komt ook nog dat we normaal gesproken sneller zullen groeien dan concurenten aangezien we een relatief klein bedrijf zijn.

    als je kijkt naat het eerste kwartaal een winst van 642.000 is in eerste instantie niet veel mede gezien er al meer dan 20 miljoen aandelen bij zijn gekomen en er nog een gemiddeld 25 miljoen bijkomen. maar als je kijkt naar het eerste kwartaal zatten daar veel kosten bij van de overname's van icm solutions en Watermark dus de onderliggende winst is in mijn ogen hoger.
    ben wel benieuwd hoe anderen dit zien.

    De overname's die de komende 2 jaar volgen zullen drukken op de winst maar er word wel een bedrijf neergezet waartegen U U kunt zeggen met een grootte Broer Microsoft die over de schouder mee kijkt. wist U al als we deze overname's hebben afgerond (Ibitec,cedilla,willem+zeller,cdl)dat we meer personeel in dienst hebben dan de nummer 2 columbus.
    Ook kun je vanaf volgend jaar verwachten dat ze overname's casch kunnen betalen aangezien er met al deze bedrijven die allemaal winstgevend zijn voldoende verdiend word.

    Maar kijk ook eens naar de overname's die ze hebben gepleegt.
    Met het netwerk van Watermark vooral gericht op axapta en de overname's die ze dit jaar doen vooral gericht op Microsoft Dynamics NAV aangevuld met Advanced Solutions en Infrastructure Solutions krijg je een breed pakket in alle landen dus uiteidelijk hogere marges.
    Hierbij praat ik nog eens niet over de overname van cdl wat dit voor een waardevolle bijdrage heeft.
    Door werk uit te besteden naar Czech word er in west europa weer personeel vrijgemaakt dus er moet minder externen worden ingehuurd.dit zal allemaal bijdragen aan de winst.

    al met al gaan we een zeer mooie toekomst tegemoet met qurius maar het vraagt wat geduld.
    Ik kan me dan ook vinden in de uitspraken van Jank en voetbalvrouw dat we investeren in een mooi bedrijf wat hard omhoog kan gaan en waarin ik zelf de boot niet wil missen.
    het is dan voor mij dan ook een reden geweest om vrijdag bij te kopen tegen deze prijzen.

    De emmissie die er aan zat te komen dat wist iedereen die zich in het bedrijf verdiept had en is ook aangekondigd.
    Maar daarvoor krijen we hele mooie bedrijven terug die winstgevend zijn,ook de aandelen te plaatsen bij institutionele beleggers vind ik zeer positief er zal minder druk komen op het aandeel en we krijgen meer bekendheid bij institutionele beleggers. dit tot gevolg heeft dat ook meer analisten ons zullen volgen.

    Als je kijkt naar de komende overname's en je houd o,5 tot 0,8 van de omzet aan zullen deze bedrijven te samen ongeveer 13-15 miljoen kosten waarvan Qurius de stelregel heeft de helf in contanten en de andere helft in aandelen.
    al met al blijft er nog behoorlijk wat geld in kas bij qurius.
    ze zouden eventueel kunnen zeggen we lossen tijdelijk een stukje van de lening af en gebruiken het geld weer wanneer ze dit nodig hebben dit zal dan ook weer ten goede van de winst komen, maar ja dat is koffie dik kijken al met al een positief verhaal die emmisie wel is nog belangrijk waarvoor de aandelen geplaats worden dus eigenlijk is het wel jammer dat de gehele beurs een beetje onder druk staat.

    Wat me wel opvalt is dat we de laatste week weer meer in de belangstelling komen.
    zie de laatste week staan we weer redelijk hoog in de iex top tien ook zie je weer nieuwe namen op het forum die wat schreeuwen dat we nog verder omlaag gaan,zou kunnen maar ik zou tegen die mensen willen zeggen ga je eens verdiepen in dit bedrijf dan kun je mee praten en je weet dan ook waar je over praat.
    al met al gaan we een zeer mooie toekomst te gemoet waarbij we de nodige heuvels zullen moeten overbruggen zoals nu dat het aandeel in mijn ogen te laag geprijst is maar wel de nodige belangstelling krijgt.
    dat zie je alleen al aan de omzet van vrijdag waarbij meer dan 1 miljoen stukken zijn verhandeld.
    qurius beleggers deze lage prijzen geven weer de nodige mogelijk heden

  2. [verwijderd] 10 juni 2007 12:01
    Dutchamazone,

    Weer een puike bijdrage van jou en daarom wederom aanbevolen. Jouw bijdragen heb ik tot heden met veel belangstelling gevolgd en dragen zeker bij tot het verkrijgen van inzicht in de potentie van Qurius.

    In de laatste alinea van jouw betoog schrijf je, dat we ook op IEX weer meer in de belangstelling komen met dit fonds.

    Vergeet echter niet, dat er ook veel posters zijn die hun onvrede uitspreken over het koersverloop en waarvan en deel de mening heeft, dat de koers nog verder gaat dalen.

    Daar zitten figuren tussen die bij anderen een stuk onrust kunnen veroorzaken door de negatieve tendens in hun berichten.

    Ik ben er dan ook van overtuigd, dat er beleggers zijn die zich op deze wijze laten beinvloeden en gaan verkopen.

    Daarom wijs ik er voor twijfelaars nogmaals op, dat;

    je de inhoud van postings nooit moet vertalen naar een soort van beleggings advies

    en

    je moet geloven in het fonds en alleen jijzelf op grond van de inhoud van postings bepaalt wat je doet. Als je het goed doet heb je je al een mening gevormd en blijf daarbij als er geen inhoudelijke feiten zijn op grond waarvan jij die mening zou moeten bijstellen.

    Ik ben net als jij (en vele anderen) overtuigd van de potentie van Qurius en ja, uitbreiden/overnemen kost geld, maar ooit komt dat terug, ook in de vertaling naar hogere koersen.

    groet
    Jan

  3. [verwijderd] 10 juni 2007 12:50
    Wederom aanbevolen Dutchamazone. Op de korte termijn wil je zo laag mogelijk instappen. Op de LT maakt het allemaal niet (veel) uit.

    Voor mij is het wel duidelijk - er staat over 3 jaar een dijk van een bedrijf dat in het allerslechtste geval nog altijd een van de meest interessante overnamekandidaten is in de IT branche.

  4. [verwijderd] 10 juni 2007 13:19
    Vlug, Davids & van Mourik

    Beknopt advies
    Advies: Negatief
    Weerstand 1 1,36 Steun 1 0,94
    Weerstand 2 1,43 Steun 2 0,85
    Uitleg Vlug, Davids & van Mourik
    Update: 10-6-2007
    Qurius is op basis van het recente koersverloop in advies verlaagd naar Negatief. Het vorige neutrale advies was geldig sinds 14 maart 2007. Met een daling van -2.22% werd vrijdag een slotkoers van EUR 1.32 bereikt, sinds begin mei 2007 heeft Qurius niet meer zo laag gestaan als nu.
    Het eerste koersdoel van de neerwaartse impulsbeweging ligt op EUR 1.32. De dalende trend trend zal waarschijnlijk ook dit niveau doorbreken en de neergaande beweging voortzetten.
    Doorbraken van steun- of weerstandniveaus werden vrijdag niet gesignaleerd. Steun en weerstand komen in het spel op EUR 0.94 en EUR 1.36.
  5. [verwijderd] 10 juni 2007 13:31
    Hallo, ik lees pas sinds kort mee hier op dit forum, maar is het iemand de laatste tijd opgevallen dat er maar steeds kleine volumes Qurius verkocht worden (minder dan 50.000 en meestal nog veel minder) en grote volumes gekocht? B.v. afgelopen vrijdag zag ik volumes van 90.000 en 75.000 gekocht worden aan het eind van de dag, dat is toch een goed teken? Of vergis ik me?
  6. Bertus S 10 juni 2007 15:50
    quote:

    dutchamazone schreef:

    de redenen dat we zakken heeft te maken dat er veel particuliere beleggers zich laten gek maken.
    ze kijken niet naar het fundament wat het bedrijf qurius er op dit moment neergezet. en ze begrijpen ook niet dat je voldoende schaalgroote nodig hebt om in alle landen een goede marge te behalen.
    Aanbevolen!!

    Dit zie je bij meer fondsen gebeuren, allemaal van die "fondshoppers", in de hoop een paar centjes mee te kunnen pikken........

    Bertus S.
  7. [verwijderd] 11 juni 2007 13:59
    mooi beginstuk aanbevolen

    hopelijk zijn die david en mourik eruit gestapt
    die korte termijn beleggers kan je beter kwijt dan rijk zijn.
    maargoed en een stukje ta van mij

    begin 2007 is er na een handels dag een gigantische gaq geopend en deze is bij deze gedicht.
    twee dagen van eendezelfde low op 1.27
    bepaalde kleine beleggers worden bang en kiezen hun volgens mij verlies of kleine winst.
    er zijn ook wat grotere beleggers die de koers drukken volgens mij heeft dit te maken met de aankomende emisie,ze stuuren aan naar een bepaald niveau

    de rsi is aanbeland op het lijntje van oversold,het kan dus nog lager pas als de rsi gaat draaien is de mogelijke trendommekeer

    macd samen met de dmi staan negatief

    de volumes van de daling staan niet in vergelijking met die van begin dit jaar de stijging
    dit is toch tekenend en ik beoordeel dat je hiermee je voordeel kan doen door om in te stappen of bij te kopen.mischien dat we nog iets lager gaan maar rond de 1.21 (teven ook het aankoop bedrag van de directeur van qurius)

    bollinger bands zijn naar beneden gericht.
    en komt deze tot rust of gaat hij naar boven samen met de rsi dan is de trendomkeer mogelijk tja het is toch een kunst om bodem te vissen,maar deze is vogens mij of vandaag of heel dicht bij.
    zeker als je voor een lange termijn belegt dan kan dit een mooi instap mogelijkheid zijn.ik doe hieraan mee.

    succes

    BM

    bollinger bands
  8. [verwijderd] 11 juni 2007 14:04
    quote:

    business man schreef:

    mooi beginstuk aanbevolen

    hopelijk zijn die david en mourik eruit gestapt
    die korte termijn beleggers kan je beter kwijt dan rijk zijn.
    maargoed en een stukje ta van mij

    begin 2007 is er na een handels dag een gigantische gaq geopend en deze is bij deze gedicht.
    twee dagen van eendezelfde low op 1.27
    bepaalde kleine beleggers worden bang en kiezen hun volgens mij verlies of kleine winst.
    er zijn ook wat grotere beleggers die de koers drukken volgens mij heeft dit te maken met de aankomende emisie,ze stuuren aan naar een bepaald niveau

    de rsi is aanbeland op het lijntje van oversold,het kan dus nog lager pas als de rsi gaat draaien is de mogelijke trendommekeer

    macd samen met de dmi staan negatief

    de volumes van de daling staan niet in vergelijking met die van begin dit jaar de stijging
    dit is toch tekenend en ik beoordeel dat je hiermee je voordeel kan doen door om in te stappen of bij te kopen.mischien dat we nog iets lager gaan maar rond de 1.21 (teven ook het aankoop bedrag van de directeur van qurius)

    bollinger bands zijn naar beneden gericht.
    en komt deze tot rust of gaat hij naar boven samen met de rsi dan is de trendomkeer mogelijk tja het is toch een kunst om bodem te vissen,maar deze is vogens mij of vandaag of heel dicht bij.
    zeker als je voor een lange termijn belegt dan kan dit een mooi instap mogelijkheid zijn.ik doe hieraan mee.

    succes

    BM

    bollinger bands
    Daarom heb ik afgelopen week 15k bijgekocht op 1,32.

    gr Dick
  9. [verwijderd] 11 juni 2007 22:33
    Als ik alle reacties op dit draadje bij mekaar gooi kom ik tot de conclusie dat ze nog precies hetzelfde zijn als toen de koers op 1,60/1,70 stond.

    Bijkopen,de koers komt nooit onder de 1,50.

    Bijkopen,1,32 is de bodem.

    Und jetz,we gaan onze beleggingshorizon al richten op 2010,op de plank leggen,het komt wel goed etc.

    Maar ik beleg nu,wil nu van het spel genieten en niet in 2012.Alle reacties zijn ook reacties van mensen die nu zware verliezen[papieren]lij[ei]den en de moed erin houden.

    Ik hoop oprecht dat het tweede kwartaal beduidend beter is zodat reacties uit kunnen blijven van "nu bijkopen,0,98 is de bodem".
  10. Ronson 12 juni 2007 00:01
    quote:

    boll schreef:

    Als ik alle reacties op dit draadje bij mekaar gooi kom ik tot de conclusie dat ze nog precies hetzelfde zijn als toen de koers op 1,60/1,70 stond.

    Bijkopen,de koers komt nooit onder de 1,50.

    Bijkopen,1,32 is de bodem.

    Und jetz,we gaan onze beleggingshorizon al richten op 2010,op de plank leggen,het komt wel goed etc.

    Maar ik beleg nu,wil nu van het spel genieten en niet in 2012.Alle reacties zijn ook reacties van mensen die nu zware verliezen[papieren]lij[ei]den en de moed erin houden.

    Ik hoop oprecht dat het tweede kwartaal beduidend beter is zodat reacties uit kunnen blijven van "nu bijkopen,0,98 is de bodem".
    Q2 (en Q4) is traditioneel het beste kwartaal van Q. Zou het dit kwartaal dus ook moeten zijn. Als dit niet het geval is, moeten we effe nadrukkelijk checken wat er loss ist. Maar ik ga er niet vanuit en verwacht dat Q2 gewoon goed is.
722 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links