Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Requiem voor Getronics

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sponge Bob 16 maart 2007 13:26
    Het zal nu wel iedereen duidelijk zijn dat Getronics klinisch dood is verklaard. Het was al een tijd terminaal, maar nu dreigen de banken de stekker eruit te
    trekken. Hopelijk heeft Getronics een donorcodicil getekend, want een aantal organen zijn nog te gebruiken. Mijn gedachten gaan nu in eerste plaats uit naar al die werknemers die ondanks hun gezwoeg nu in de etalage staan en dadelijk voor een habbekrats moeten worden doorverkocht. Sommigen komen misschien wel bij KPN terecht, of bij een ander automatiseringsbedrijf als bijvoorbeeld Ordina. Degenen die uiteindelijk bij Amerikaanse opkopers terecht komen hebben natuurlijk veel te vrezen. Of erger, een aantal komt gewoon op straat te staan. Jammer van die mensen die bij Pink Roccade goed werk leverden, en nu worden meegesleurd in het moeras waar Wagenaar het bedrijf naar toe heeft geleid. Ik ken veel mensen bij Pink, en ben zelf gelukkig op tijd de dans ontsprongen.

    Lange tijd was ik een fervent aanhanger van Wagenaar, en van Getronics als geheel. Ik was aandeelhouder en las alles wat er te lezen viel over het bedrijf. Lang heeft dat echter niet geduurd. Dat je als aandeelhouder met emissies en verliezen wordt geconfronteerd is op zich al erg genoeg. Dat je ook nog als werknemer alles voor zoete koek moet slikken met verslechterende arbeidsvoorwaarden en een steeds slechter imago waren de druppels. Wegwezen moest ik. Eerst als aandeelhouder, vervolgens als werknemer.

    Al met al heb ik al die jaren daarna erg met mijn ex-collegae meegeleefd. De hoop op betere tijden, het extra schepje er boven op. Het heeft allemaal niet mogen baten.

    Ik heb in de afgelopen 4 jaren ook veel uren doorgebracht op dit Getronics-forum. Wat zal het stil worden hier. En over een tijdje, over bijvoorbeeld een jaar is Getronics niet meer beursgenoteerd, en het is overgenomen of in stukken gehakt en doorverkocht. Dan is ook dit forum een stille dood gestorven. Ik hoop dat de kleine aandeelhouders op dit forum dan maar genoeg centjes hebben gekregen.

    Laten we in deze laatste weken of maanden niet te veel ruzie meer maken op dit forum, zodat we over een tijdje allemaal zonder al te veel verbittering afscheid kunnen nemen. Want met de ondergang van Getronics zijn we ook een stukje van ons zelf kwijtgeraakt.

    PS: Wat zou eeen passend grafschrift van Getronics kunnen zijn?
  2. [verwijderd] 16 maart 2007 13:29
    Getronics: partner gezocht (m/v) Michiel Pekelharing - 16 maart 2007, 12:00

    Getronics (+7,25% om 12:00 uur versus AEX -0,14%) is vandaag de absolute uitblinker op het Damrak, na een bericht in de Telegraaf dat het bedrijf zichzelf klaarstoomt voor een overname door KPN.

    Een combinatie van telecom- met it-diensten is niet zo vreemd. BT had succes met de uitbouw van telefoondiensten via internet- en dataverkeer naar een groeiend aanbod van it-diensten voor de werkplek.

    Grootse probleem is dat KPN de operationele marge de laatste jaren keurig op ongeveer 40% heeft gehouden. Een overname van Getronics betekent dat die marge een enorme deuk oploopt, want de marge van het it-bedrijf is ongeveer eenzesde van die van KPN.

    De kans dat Getronics op eigen kracht door blijft ploeteren is niet groot. Er zijn genoeg andere telecoms die de it-activiteiten willen versterken. Telefónica zou interesse hebben en ook een combinatie met Deutsche Telekom of BT is mogelijk.

    Als de it-markt maar genoeg aantrekt, laat Cap Gemini , Atos Origin (zelf ook in beeld als overnameprooi), EDS of IBM wel haar oog vallen op Getronics. Rest alleen de vraag hoeveel tegenvallers de aandeelhouders voor die tijd nog voor de kiezen krijgen.
    Lees verder.
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
  3. [verwijderd] 16 maart 2007 20:02
    Grotere nonsense heb ik niet vaak gehoord. Speak for yourself man en niet in "wij"-termen. Met zo'n gedachte moet je niet eens willen beleggen. Dat je met een verlies opleverende belegging een stukje van je zelf kwijt zou raken, het moet niet echt gekker worden. Daar moet toch heel wat meer voor gebeuren en dat heeft iig niet met Getronics te maken. <>

    quote:

    Sponge Bob schreef:

    Want met de ondergang van Getronics zijn we ook een stukje van ons zelf kwijtgeraakt.
  4. Sponge Bob 16 maart 2007 20:27
    quote:

    quickk schreef:

    Grotere nonsense heb ik niet vaak gehoord. Speak for yourself man en niet in "wij"-termen. Met zo'n gedachte moet je niet eens willen beleggen. Dat je met een verlies opleverende belegging een stukje van je zelf kwijt zou raken, het moet niet echt gekker worden. Daar moet toch heel wat meer voor gebeuren en dat heeft iig niet met Getronics te maken. <>

    [quote=Sponge Bob]
    Want met de ondergang van Getronics zijn we ook een stukje van ons zelf kwijtgeraakt.
    [/quote]
    Ook dit begrijp je weer verkeerd. Je moet die tunnelvisie toch eens loslaten. Wat ik bedoel is dit forum, waar WIJ (dus ook jij) zoveel tijd insteken over en dat een paar maanden niet meer bestaat, of althans niet meer gebruikt wordt bij gebrek aan een bedrijf dat Getronics heet.

    Sponge
  5. Sponge Bob 16 maart 2007 23:27
    quote:

    paulta schreef:

    pas nabeurs heb ik het hele stuk gelezen,en het heeft me zeker "gepakt"..ab voor sb..sfeer binnen bedrijf zal zeer snel zakken,muiterij is mogelijk,veel kennis zal komende tijd bedrijf verlaten op zoek naar nieuwe zekerheden...suggestie voor steen:"hij ging zoals hij kwam,snel"..
    Je hebt gelijk, en het is ook al eerder beschreven, zie het volgende stuk:

    Help, mijn werkgever is een loser

    Rommelen met de boekhouding, graaiend topmanagement: een schandaal is tegenwoordig zo geboren. Het ene moment werk je nog voor een beurslieveling, even later is je werkgever een prutser, een loser. En vrienden en kennissen kijken jou er ook op aan. 'Mensen vragen agressief of ik soms wist van het boekhoudschandaal.'
    ........
    Identiteitscrisis
    Hoe voelt het om opeens een loser als werkgever te hebben? Isabelle Maignan, docent marketing aan de Vrije Universiteit, deed onderzoek naar betrokkenheid van medewerkers bij organisaties die in een slechte reuk staan, zoals een tabaksproducent en een afvalverwerker. 'Veel mensen ontlenen hun identiteit deels aan hun werk', aldus Maignan. 'Als ze bij een succesvol bedrijf werken, voelen ze zichzelf ook een winnaar; ze identificeren zich met hun werkgever.

    Maar net zoals succes afstraalt op de medewerkers, doet falen dat ook; menig werknemer komt in een identiteitscrisis terecht als zijn werkgever in een crisis verzeild raakt. 'Een aanval op het bedrijf voelt alsof ze zelf worden afgekraakt', zegt Maignan. 'Daarom reageren bedrijven dikwijls ook zo traag: de medewerkers ontkennen de kritiek. Uiteindelijk reageren bedrijven natuurlijk wel: op een gegeven moment zal het conflict tussen de normen en waarden van de werknemer en die van de onderneming toch te hevig worden. De betrokkenheid neemt af, mensen schamen zich en voelen zich schuldig, omdat bijvoorbeeld de fraude ze ontgaan is. Maignan: 'Er ontstaat ook onderling wantrouwen: mensen vragen zich af wie van hun collega's betrokken was bij de praktijken.' Afgeknapte medewerkers raken soms zelfs sociaal geïsoleerd; ze gaan niet langer naar feestjes of halen hun kinderen niet meer uit school. Ze zijn bang dat de kinderen zich schamen voor hun vader of moeder of dat andere ouders over de toestand bij hun bedrijf beginnen.' Uiteindelijk kunnen medewerkers van bedrijven waar iedereen overheen valt, depressief worden, zegt Maignan. 'Ze weten niet meer wie ze zijn of hoe hun carrière er verder uit zal zien.
    .......
    Bedrijven die ook nog eens failliet dreigen te gaan, stromen overigens wel vaak snel leeg. 'Bij het omvallen van KPN Qwest kwam de ene na de andere manager langs. Die kon ik toen moeilijk herplaatsen, omdat ze vaak zulke torenhoge salarissen hadden.'

    De managers van Ahold, of UPC, of andere 'besmette' bedrijven, die wel weg willen, zijn die niet moeilijk aan een nieuwe baan te helpen? Geurts: 'Integendeel, bedrijven als Ahold of Getronics vormen voor ons executive searchers momenteel juist goede visvijvers. Afgezien van de top hebben de managers nog wel een goede naam, er wordt in die bedrijven veel in trainingen gestoken, dus opdrachtgevers blijven geïnteresseerd.'

    Intermediair
    _______
    Je ziet, het komt gewoon voor in dat soort bedrijven, het is niets nieuws.

    Sponge

  6. forum rang 10 voda 16 maart 2007 23:34
    @Quickk,
    Ik heb niet vaak zo'n vechter voor het aandeel/forum gezien. Schijnbaar onvermoeibaar produceer je hier een massa postings.
    Dat feit op zich kan ik wel waarderen. Maar ben je niet een beetje aan het "doorslaan"? Dit is niet slecht bedoeld hoor.
    Vandaag heb jij en je mede aandeelhouders toch een leuk winstje behaalt. Het is jullie gegund.
  7. [verwijderd] 17 maart 2007 13:21
    Thks Voda en dat "doorslaan" valt wel mee. De positieve uitwerking zie ik heel goed getuige deze posting op 16 maart om 22.02 uur (ruim 6% is trouwens 4,99%). www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=53&t...

    quote:

    voda schreef:

    @Quickk,
    Ik heb niet vaak zo'n vechter voor het aandeel/forum gezien. Schijnbaar onvermoeibaar produceer je hier een massa postings. Dat feit op zich kan ik wel waarderen. Maar ben je niet een beetje aan het "doorslaan"? Dit is niet slecht bedoeld hoor. Vandaag heb jij en je mede aandeelhouders toch een leuk winstje behaalt. Het is jullie gegund.
  8. Sponge Bob 18 maart 2007 17:39
    En dat bij een bedrijf dat het van zijn mensen moet hebben:

    "Leegloop personeel bij Getronics"

    Bij Getronics is de laatste weken een ware leegloop van personeel gaande. Het management heeft de hoge uitstroom bevestigd tijdens presentaties. Er zouden onderdelen zijn met een verloop van 30%. Dit schrijven medewerkers op het forum van Tweakers.net.

    Binnen het concern is volgens betrokkenen grote onvrede dat nieuw personeel met veel hogere salarissen wordt aangetrokken dan wat bestaande medewerkers verdienen in dezelfde functie. Huidig personeel zou daarentegen genoegen moeten nemen met niet marktconforme salarisverhogingen en inzetbonussen.

    Inhuurkrachten
    Er zouden klanten van Getronics zijn waar door gebrek aan eigen personeel de gehele ICT afdeling draait op inhuurkrachten. Het management heeft inmiddels ‘klankbordgroepen’ ingesteld waar het fors gestegen personeelsverloop besproken kan worden.

    Een andere ergernis betreft een nieuw urenpakket. Hierin moeten alle uren, inclusief stand-by en overwerk worden bijgehouden. Die laatste twee worden echter niet of te laat uitbetaald. Daarnaast zijn surplus dagen en vakantiesaldo’s ‘gecorrigeerd’ en reageert de leiding laks op klachten hierover.

    Forum
    Een aantal Getronics medewerkers die op het forum actief zijn werken bij Infrastructure, Professional Services & Consultancy (IPS&C). Dit onderdeel houdt zich o.a. bezig met ICT beheer, migraties, projectmanagement en advisering. Bekijk hier de gehele discussie.

    © Blikopdebeurs.com

    Sponge
  9. Sponge Bob 18 maart 2007 19:06
    quote:

    quickk schreef:

    De ontslagen ex-werknemer van Getronics is weer bezig zijn oude werkegever te bestoken met negatieve berichtgeving op basis van anonieme bronnen en dan ook nog eens uit 2004.
    Nee hoor, niet ontslagen en de berichten zijn van 16-18 maart 2007. Hier een aantal collegae van Rivier aan het woord. Zij maken aanstalten het bedrijf op zeer korte termijn te verlaten, zoals je hieronder kunt lezen:

    ---
    Inmiddels duiken weer de berichten op van een overname door KPN. Dit word dan al de 4e wijziging voor mij in minder dan 7 jaar tijd. Mensen zeggen wel dat het nog een gerucht is. Maar het verhaal is wel erg geloofwaardig. Ik ben persoonlijk van mening dat als KPN zich er straks tegenaan bemoeit het weer een stuk slechter zal gaan. En daar zit ik niet op te wachten. Ik ga nu dus actief (ik deed dit al sluimerend) op zoek naar een andere werkgever. Met dit soort praktijken behoud je ook geen personeel. Het stabiele werksfeeer hoort namelijk ook bij een prettige werkgever. En stabiel is het door verkopen/overnames/fusies allerminst bij Getronics-PinkRoccade.
    ---
    las het ook al ja dat KPN weer in the picture is om GTN over te nemen, imho is het alleen maar slechter geworden nadat GTN WANG overgenomen had. Nu is GTN waarschijnlijk zelf aan de beurt om overgenomen te worden, het bedrijf is in de loop der tijd goed uitgehold in ieder geval denk ik door alle winstgevende afdelingen te verkopen om de aandeelhouders weer eens "happy" te maken.. erg jammer zulke korte termein visie.
    ---
    De Wagenaar methode. Was destijds bij de overname van WANG al zo dat Wagenaar op de helling stond. Hij heeft zich er doorheen gebluft en zijn "CEO-schap" kunnen verlengen. Denk dat daarom de analisten, aandeelhouders, groot aandeelhouders, banken, VEB etc etc daarom nu ook definitief Wagenaar weg willen zien.
    ---
    tja Wagenaar heeft BAAN toen ook uitgehold verkocht toch? of is die toko toen failiet gegaan. Ik zit momenteel weer met aantal ex colega's te babbellen die nog bij GTN werken die wisten nog van niks dus communicatie binnen GTN is als vanouds je moet alles uit de kranten etc vernemen.
    ---
    Ben wel benieuwd wat KPN dan vervolgens met ons gaat doen.
    Of ze kopen de hele boel en verkopen onderdelen die ze niet nodig hebben.
    Of we worden vantevoren opgesplitst en dan koopt KPN enkel wat ze nodig heeft.
    Zelf zit ik, tot volle tevredenheid, bij IPS&C en in mijn ogen hebben wij als IPS&C heel KPN niet nodig en kunnen wij makkelijk zelfstandig verder draaien.
    Ach, we zullen wel zien wat het gaat worden ...
    ---
    Dat het niet goed gaat is wel duidelijk.
    Hier in A'dam moeten alle externen per 1-4 vertrekken. Geen enkel contract wordt verlengd.
    Lopende contracten worden afgebroken. Dat is geen goed teken.
    Erg jammer, want er is veel werk. Het zou zo mooi kunnen zijn.
    Nu moet alle energie in het werven van nieuwe mensen gestoken worden.
    Hopen dat dat lukt.
    ---
    In de berichtgeving die ik lees wil KPN alleen het benelux gedeelte hebben. En dan nog bekijken ze welke onderdelen als aanvulling gezien kunnen worden. De berichten die nu opduiken zijn niet vrolijk. Waarschijnlijk zullen ze op bekende KPN wijze met de botte bijl door de organisatie gaan. Ze willen volgens de berichten al het afstoten van de spaanse tak voor 150 miljoen. Zodat de betalingsbalans weer wat beter word. Als dat een voorbode word voor de rest dan kun je je borst nat maken. Dan gaat er veel meer komen.
    ---
    Ik ben onlangs maar eens op zoek gegaan naar een nieuwe baas. Gelukkig bleek dat geen enkel probleem, een nieuwe werkgever was snel gevonden, binnen 5 dagen was alles rond. Ik zit (nu nog) bij IPS&C.
    ---
    Grun,
    Waarom ben je precies weggegaan? En waar naartoe?
    Ik ben zelf ook aan het kijken hoor.. mede vanwege ontwikkeling in functie en salarissen..
    Zometeen een gesprek bij de Rabobank Wordt waarschijnlijk aanzienlijk beter verdienen
    ---
    Hangt natuurlijk af van de functie. Ik weet wel dat Getronics niet echt goed betaalt
    ---
    Sowieso was GPR voor mij nooit meer dan een naam in de krant of op de salarisstrook. Ik heb er nooit gesolliciteerd maar kwam gewoon mee met een van hun vele overnames. In de loop der tijd heb ik vele secundaire arbeidsvoorwaarden zien afkalven of verdwijnen in het kader van harmonisatie, dat hielp ook niet echt om een warme relatie met dit bedrijf te krijgen.
    Nu de markt aantrekt heb ik gewoon eens in de rondte gekeken en kwam, tot mijn eigen verbazing, razendsnel rond met een veel kleiner bedrijf. Dat ik daar een betere functie met meer salaris krijg is ook mooi meegenomen, maar ik verwacht daar vooral de sfeer en cultuur te vinden die ik bij GPR altijd gemist heb.
    ---
    etc.

    gathering.tweakers.net/forum/list_mes...

    Sponge

  10. Sponge Bob 18 maart 2007 19:23
    quote:

    quickk schreef:

    .....en Sponge maar roepen dat ze met bosjes gaan. Ons demagoogje want zegge en schrijven 2 reacties, die aangeven te willen vertrekken. Nou, nou en dat op 25000 werknemers.
    30% is weggelopen of loopt binnenkort weg meneer, je houdt geen personeel meer over. En dat is alleen nog maar van mensen die er over praten of schrijven. De meesten zullen hun mond houden totdat ze daadwerkelijk weg gaan. Jij wilt als aandeelhouder zelfs dat soort signalen niet zien. Ik geloof er echt niets van dat je je aandelen voor 2 euro hebt gekocht om dan zogenaamd geen verlies te lijden. Daarvoor klink je te wanhopig. Ze moeten omhoog.

    Sponge
88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Ontex
+2,25%
Galapagos
+1,82%
UCB
+1,70%
Fagron
+1,62%
AZELIS...
+1,46%

Dalers

Care P...
-7,21%
Recticel
-2,69%
Solvay
-1,98%
D'IETE...
-1,58%
SYENSQO
-1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links