Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pieter Kort - Binck, Alex en de rest

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2006 12:02
    Zowel bij Alex als bij Binck beleg ik al jarenlang. Persoonlijk vind ik de goede resultatenoverzichten bij Alex zo veel beter dat deze broker steeds meer mijn voorkeur krijgt (hevel geleidelijk wat vermogen over). De kosten zijn bij beide vrijwel gelijk, alleen betaal je bij Alex wel en bij Binck geen provisie over dividend. Op andere punten is Alex weer een fractie voordeliger voor mij.
  2. [verwijderd] 25 juli 2006 12:55
    Waarom worden de zogenaamde kleinere internetbrokers niet meegenomen? Wanneer ik het onderzoek in het NRC lees van 27 juni wordt iedereen gewoon meegenomen. De 2e reden waarom ervoor een bepaald brokers gekozen wordt is de prijs.Ik prijs me ook gelukkig dat ik handel via de goedkoopste broker van Nederland namelijk Today´s Brokers
  3. [verwijderd] 25 juli 2006 13:33
    Het is me niet goed duidelijk in hoeverre de geboden functies bij het beleggen een rol in de klassering heeft gespeeld.
    De belangrijkste reden om het beleggen bij ABNAmro te staken en over te stappen naar Binck zijn de mogelijkheden m.b.t. stoploss-opdrachten en eenvoudiger beleggen in futures. M.a.w. minder paternalisme bij Binck dan bij ABNAmro.
  4. [verwijderd] 25 juli 2006 14:07
    Gefeliciteerd aan beide. Misschien kunnen andere banken nog wel iets van ze leren hoe het wel moet.
    Ik beleg bij beide banken en het valt me op dat Binck iets vaker eruit ligt dan Alex.
    Ik heb dit één keer bij Alex gehad en die hebben me toen een schade vergoeding aangeboden.
    Ik wilde het volgende nog vertellen waar denk ik beide internet brokers niets aan kunnen doen.
    Afgelopen maandag lag het hele optie systeem eruit. De aandelenhandel ging gewoon van start, je weet wat er dus gebeurde, tot en met 11.00 uur kon er niet gehandeld worden in opties wat me aardig wat verlies heeft opgeleverd. Ik kon nergens ook maar één nieuwsbericht van de verantwoordelijke instantie vinden over een uitleg of compensatie. Hoezo moeten wij particulieren dan het vertrouwen houden in de beurs....

    P.S.

    Hoe kun je dan bij Today's Brokers in opties handelen?
  5. [verwijderd] 25 juli 2006 15:19
    Door een storing bij LIFFE werden maandagochtend inderdaad diverse optieorders verworpen. Dit was een algemeen probleem voor alle brokers. Bij beide banken heb ik rekeningen lopen, bij BinckBank echter was deze storingsmelding onder Mededelingen gelijk te zien (het balkje was zelfs oranje gekleurd).
  6. [verwijderd] 25 juli 2006 15:24
    Echer de rente vergoeding is bij Binck toch zeer laag. Dat is bij Alex al een stuk beter en bij Abnamro op een beleggersrekening weer iets beter. Dus ze moeten wel alles meenemen.
    Ik gebruik Binck, Alex en AbnAmro wat het opgeven van orders betreft is inderdaad Alex en Binck vele malen professioneler. Daar zouden ze bij De Bank nog een hoop van kunnen leren. Het telkens maar weer moeten intikken van je eletronisch indentificatie nummer, werkt zeer maar dan ook zeer storend.
  7. [verwijderd] 25 juli 2006 15:33
    Begonnen met beleggen bij ABNAMRO, inderdaad omdat ik daar al zo lang zit. Het opstarten van beleggingsrekening ging langzaam en ambtelijk, maar dat ben ik gewend van de zakelijke kant van de bank. Minder vond ik dat er fouten gemaakt werden met optiecontract en beleggersprofiel, steeds opnieuw werd bijna bevoogdend het risicoprofiel te laag gehouden, ondanks duidelijk verzoek mijnerzijds om direct in opties te kunnen beleggen. Echter na moeilijke start is er correct en duidelijk gewerkt door de ABNAMRO. Eerst met advies en later "los" met het zogenaamd direct beleggen. Top vond ik het dat na een storing ergens in het systeem een order niet was uitgevoerd de bank zelf belde en na een halve dag mij vroeg of ik de order alsnog uitgevoerd wilde hebben. Vanwege het omslachtige opgeven van orders met dat "rekenmachientje" en het ontbreken van conditonele orders een alex-account geopend. Dit duurde bijna vier weken!! Alex werkt inderdaad vlot qua orderopgave en stoploss en het lijkt allemaal net wat mooier op die site. Maar ABNAMRO zit niet stil: de TradeBox wordt steeds beter, vooral de optieanalyse is erg goed. En verder zijn de tarieven in een paar stappen spectaculair gedaald, maar dat is denk ik na het brokeronderzoek gebeurd. Vooral met de nieuwe staffelkorting kom je lager uit dan die amerikanen die hier de markt opwillen. Je moet wel grote omzet draaien maar uiteindelijk kan dat naar 1 euro per optiecontract.......... paar maanden terug was dat nog 5 euro of zo. Alleen is dit wel iets voor de wat grotere belegger of optietrader. Maar ja zo is de ABNAMRO toch altijd al geweest...........
  8. [verwijderd] 25 juli 2006 15:45
    Inderdaad de optieanalyse in Tradebox is perfekt. En het gehele pakket verdiend nog wel wat verbeteringen,maar dat schijnt eind deze maand voor elkaar te zijn. maar is ook zo goed als gratis. Dat is bij Bincktrader en Alexpro nog niet het geval. Dus het is moeilijk om alles precies te vergelijken, daar de een weer anders handelt dan de ander.
  9. [verwijderd] 25 juli 2006 15:56
    quote:

    stadskanaal 7 schreef:

    Niet alleen per e-mail maar ze nemen zelfs telefonisch contact met je op als de situatie daarom vraagt.
    Dat is het grote probleem van Binck, die mensen daar zijn gewoon dom. Als ik een vraag schriftelijk stel wil ik ook een schriftelijk antwoord en wens ik niet telefonisch lastig gevallen te worden. Wil ik een (snel) mondeling antwoord dan bel ik wel. En zelfs als je een eenvoudige vraag stelt (willen?) begrijpen ze de vraag niet. Krijg je in ieder geval antwoord op iets wat je niet gevraagd hebt, maar dit laatste is overal een probleem vooral als je iets anders vraagt als de standaard vragen.

    mvg
    Wilco

  10. [verwijderd] 25 juli 2006 17:47
    voor optie's is interactive brokers de allerbeste. Je betaald 2,35 per optie, ook als je 1 optie verhandeld. Zeer gebruiksvriendelijk.
    En vanaf 300 contracten per maand, betaal je iets minder dan 2,= per optie.
    gratis koersinformatie, short gaan in aandelen.

    het is alleen een gedoe om het geld op een ib. rekening te krijgen (dat er wel binnnen 1 dag staat, bij overboeking via de postbank).
    alle overige brokers leggen het af tegen ib.
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 -0,31%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

EVS
+2,37%
SHURGARD
+1,84%
UCB
+1,40%
arGEN-X
+0,64%
Orange...
+0,41%

Dalers

SYENSQO
-4,05%
Solvay
-3,12%
Deceun...
-2,89%
Umicore
-2,85%
Barco
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links