Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vier redenen om in telecom te stappen.

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 april 2006 17:08
    1) Telecom is eigenlijk een "hedge" tegen de olieprijs. De telecoms zullen minder door een hoge olieprijs getroffen worden dan andere fondsen.

    2) Indien de olieprijs verder oploopt zullen mensen meer gaan telecommuniceren, en minder vliegen en de auto gebruiken.

    3) k/w's zijn extreem laag. Een France Telecom heeft bijv. een k/w van 7!

    4) Diverse oliebaronnen zien het olie onheil naderen en zoeken naar andere "cashcows". Telecoms zijn nu echt voor een grijpstuiver te verkrijgen en zullen een goede kasstroom blijven genereren. Een goed alternatief voor olie.
    (Verschillende malen heb ik deze geluiden gehoord).

    Jullie denken nu natuurlijk aan een KPN?

    Nee hoor ik heb het nu gewoon over een France Telecom of een Deutsche Telekom.

    Warren Buffett spreekt altijd over "value" beleggen.

    Nou, dit zijn twee van die "values."

    Bent u het met deze stellingen eens?

    Zijn er misschien meer redenen om hier in te stappen(of niet)?

    Discussieer mee.

  2. [verwijderd] 13 april 2006 17:24
    Ze hebben een grote schuld, maar dit is gewoon slim.
    France Telecom maakt 5 miljard euro winst per jaar.

    Zolang er maar goed wat cash binnen komt is de schuldenpositie geen enkel probleem.

    Nu beginnen veel mensen natuurlijk weer over over de concurrentie.

    Nou die gaat kleiner worden omdat telecoms worden opgeveegd voor deze "rommelmarkt" prijzen.

    Waar vind je aandelen met zo'n lage k/w en een grote kasstroom?

    De oude lijnen worden zelfs weer hot.

    Vodafone ziet nu eindelijk in dat je er met alleen met mobiel niet komt.

    Zij willen oude koperlijnen gaan overnemen.
    Lijkt mij toch zeer interessant.

    En dit geeft alleen maar aan dat er nieuwe dingen staan te gebeuren in de telecom.

    De hotspots die veel bedrijven in de VS en misschien in Europa al hebben worden steeds drukker bezocht en hierin is vooraal Deutsche Telekom sterk in de VS.

    DT is een van de grootste telecoms in de VS met T-Mobile.
  3. @iPlof 13 april 2006 17:59
    quote:

    plof@ schreef:

    Ziet er idd goed uit. Wanadoo en Orange is ook van FT en binnenkort gaan ze die samensmelten.

    Ik zie d'r meer in dan in KPN dat vlgs mij alleen maar als overnamekandidaat potentie heeft. En "what if..." dit nou eens niet gebeurt.
    Goed dividend ook. Wordt uitgekeerd na 21 april.

    Proposed dividend of EUR 1 in 2006 for financial year 2005 (up 108%).

    2007 dividend of EUR 1.20 indicated by Board of Directors for financial year 2006
  4. [verwijderd] 13 april 2006 19:22
    Ben nog vergeten dat France Telecom al met Belgacom samenwerkt.

    Overname van Belgacom is misschien maar een kleine stap verder.

    Natuurlijk is het belang van de Belgische staat nu nog te groot, maar hoe is het KPN vergaan?

    Dit zal misschien op de korte termijn beter uitpakken voor Belgacom, maar waarom gaat de koers van France Telecom anders verder omlaag en die van DT?

    Het vermoeden is er gewoon dat zij grote overnames gaan doen.

    De koers loopt hier waarschijnlijk al lang op vooruit.
  5. Boemba ~ de stem van de rede 13 april 2006 23:58
    paar dagen geleden onderstaand bericht gepost; tot op heden geen reacties, maar past denk ik mooi in deze draad.

    die mobieltjes worden echt een eerste levensbehoefte. Gaat zelfs de tv verdringen.

    ------------------------

    Mobieltje rukt op in Afghanistan

    Uitgegeven: 9 april 2006 14:00
    Laatst gewijzigd: 9 april 2006 14:12

    KABUL - Verstopt in een tulband, een driedelig pak of zelfs een boerka, de mobiele telefoon rukt steeds meer op in het Afghaanse leven. Eind 2001 waren er in het door oorlog verwoeste land nog maar twee lijnen voor vaste telefonie per duizend inwoners. Tegenwoordig hebben meer dan een miljoen Afghanen een mobieltje.

    "Het succes is sneller gekomen dan verwacht", aldus de Afghaanse minister voor Telecommunicatie, Amirzai Sangin. "Het heeft hier vijf jaar geduurd om 5 procent van de bevolking te bereiken: in India en Pakistan was dat tien jaar."

    Onmisbaar

    De groei is zo snel gegaan dat de telecomsector onmisbaar is geworden voor de Afghaanse overheid. De twee mobieletelecombedrijven, AWCC en Roshan, brachten vorig jaar 100 miljoen dollar in het laatje, ongeveer een derde van de totale overheidsinkomsten. Tussen de 10 en 20 procent van het bruto binnenlands product in Afghanistan wordt verdiend in de telecomsector.

    De gsm-netwerken van AWCC en Roshan dekken meer dan de helft van het land. AWCC (Afghan Wireless Communication Company) telt 400.000 abonnees, Roshan is bijna twee keer zo groot met 750.000 klanten.

    Familie buitenland

    "Over vijf jaar moet 10 tot 12 procent van de bevolking zijn aangesloten op mobiele telefonie", zegt marketingdirecteur Altaf Ladak van Roshan. De groei wordt mede gedreven door de grote behoefte bij Afghanen om met familieleden in het buitenland te bellen. Door jaren van oorlog en de heerschappij van de taliban hebben zeven tot acht miljoen Afghanen hun land verlaten. Dagelijks wordt nu miljoenen minuten internationaal gebeld, aldus schattingen van de overheid. Bij ongeveer een half miljoen daarvan gaat het om inkomende gesprekken.

    Een mobieltje is overduidelijk een luxegoed. De meerderheid van de Afghanen moet elke dag van minder dan 2 dollar per dag leven. Een nieuwe mobiele telefoon kost minstens 50 dollar, een simkaart 25 dollar. Afghanen kunnen wel goedkoper 'mobiel' bellen in winkels die zijn opgezet door slimme zakenmannen die een mobieltje bezitten. Hier hoeven zij voor een telefoontje vaak niet meer dan 5 afghani (10 dollarcent) per minuut voor een lokaal telefoontje en 30 tot 100 afghani voor internationale gesprekken te betalen.

    Twee aanbieders

    De Afghaanse overheid verwacht dat de kosten over vier jaar zijn gehalveerd. Om dit aan te moedigen, worden nog twee aanbieders van mobiele telefonie toegelaten. Een eerste nieuwe licentie is verstrekt aan het Libanese bedrijf Investcom, dat over enkele maanden begint.

    Minister Sangin: "Net als in een aantal Afrikaanse landen is mobiele telefonie de eerste moderne private sector die zich heeft ontwikkeld, ondanks de aanhoudende armoede."

  6. durobinet 14 april 2006 08:56
    CONTEXTE MOYEN TERME

    FRANCE TELECOM SA consolide depuis plusieurs semaines : aucune tendance ne se dessine. Aucun signal ne remet en cause la consolidation. A moyen terme, nous sommes neutres.

    PREVISION COURT TERME

    Notre précédent avis était neutre : les cours ont entamé une correction. Une consolidation est attendue sur le support à 17.70 EUR. Notre opinion est neutre à court terme dans l'attente d'un signal permettant un avis plus tranché.

    Dernier cours : 17.82
    Performance / 1er janv. : -15.102 %
    Opinion : neutre
    Tendance : neutre
    Support : 17.7 / 16.95
    Resistance : 19.5 / 20.2



    © Copyright 2006 AOF/Day By Day - Tous droits de reproduction et de représentation réservés.

    Zie voor grafiek www.boursorama.com/conseils/detail_co...

    vr.gr. duro
  7. [verwijderd] 14 april 2006 09:08
    Casema, het op twee na grootste kabelbedrijf van Nederland, staat te koop. De eigenaren onderzoeken ook alternatieven voor verkoop, zoals herfinanciering, een beursgang of een fusie.

    Dat bevestigen diverse bronnen tegenover deze krant. Casema heeft 1,3 miljoen abonnees, vooral in Den Haag, Utrecht, Breda en Amersfoort. Het bedrijf is eigendom van investeringsmaatschappijen Carlyle (40%), Providence (40%) en GMT Communications Partners (20%). Zij kochten Casema eind 2002 van France Télécom voor euro 665 mln. Zakenbank Goldman Sachs begeleidt de verkoop.

    Volgens ingewijden mikken de huidige eigenaren op een verkoopprijs die zeker driemaal hoger is. Dat komt neer op ruim euro 2 mrd, ofwel elf à twaalf keer het ebita-bedrijfsresultaat. Dat zijn prijzen waarvoor Europese kabelbedrijven de afgelopen maanden van eigenaar zijn verwisseld. Liberty Global, moedermaatschappij van Nederlands marktleider UPC (2,4 miljoen abonnees) kocht vorig jaar de Zwitserse marktleider Cablecom voor ZFr 2,8 mrd (euro 1,8 mrd). Cablecom heeft ruim twee miljoen abonnees.

    In een interne e-mail aan het personeel schrijft Casema-topman Jos Molenkamp dat de aandeelhouders hun bezit heroverwegen omdat het huis op orde is nu het kabelnetwerk is gedigitaliseerd en het tv-pakket is uitgebreid met vaste telefonie. Voor de nabije toekomst ziet Molenkamp goede uitbreidingsmogelijkheden in mobiele telefonie. Mede-eigenaar Providence werd vorig jaar door KPN afgetroefd bij de aankoop van Telfort.

    Bronnen rond het bedrijf sluiten niet uit dat in plaats van een verkoop gekozen wordt voor een herschikking van de bestaande eigendomsverhoudingen. Naar verluidt zou Carlyle oren hebben naar een exit, terwijl Providence nog geen afstand wil doen van zijn bezit of dat zelfs zou willen uitbreiden. De verkopers zijn bezig een bank te kiezen die financiering regelt voor kandidaat-kopers.

    Naast financiële partijen worden ook Nederlandse kabelexploitanten genoemd als mogelijke kopers. UPC-moeder Liberty Global mocht Casema destijds niet kopen van France Télécom, op last van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Inmiddels is de markt gewijzigd. Door digitalisering staan nu kabelbedrijven als UPC en Essent tegenover telefoniebedrijven als Versatel en KPN met diensten als televisie, telefonie en snel internet.
  8. [verwijderd] 15 april 2006 16:55
    quote:

    plof@ schreef:

    [quote=plof@]
    Ziet er idd goed uit. Wanadoo en Orange is ook van FT en binnenkort gaan ze die samensmelten.

    Ik zie d'r meer in dan in KPN dat vlgs mij alleen maar als overnamekandidaat potentie heeft. En "what if..." dit nou eens niet gebeurt.
    [/quote]

    Goed dividend ook. Wordt uitgekeerd na 21 april.

    Proposed dividend of EUR 1 in 2006 for financial year 2005 (up 108%).

    2007 dividend of EUR 1.20 indicated by Board of Directors for financial year 2006
    Weet iemand wat is de percentage van de France Divendent belasting?
    Is it mogelijke de belasting terug te krijgen?

    Mvg

    G
  9. [verwijderd] 15 april 2006 17:02
    quote:

    vinny j schreef:

    Ze hebben een grote schuld, maar dit is gewoon slim.
    France Telecom maakt 5 miljard euro winst per jaar.

    Zolang er maar goed wat cash binnen komt is de schuldenpositie geen enkel probleem.

    Nu beginnen veel mensen natuurlijk weer over over de concurrentie.

    Nou die gaat kleiner worden omdat telecoms worden opgeveegd voor deze "rommelmarkt" prijzen.

    Waar vind je aandelen met zo'n lage k/w en een grote kasstroom?

    De oude lijnen worden zelfs weer hot.

    Vodafone ziet nu eindelijk in dat je er met alleen met mobiel niet komt.

    Zij willen oude koperlijnen gaan overnemen.
    Lijkt mij toch zeer interessant.

    En dit geeft alleen maar aan dat er nieuwe dingen staan te gebeuren in de telecom.

    De hotspots die veel bedrijven in de VS en misschien in Europa al hebben worden steeds drukker bezocht en hierin is vooraal Deutsche Telekom sterk in de VS.

    DT is een van de grootste telecoms in de VS met T-Mobile.
    Heef iemand informatie betrefde de verdeling van de schuld van Franse Telecom. Ik kan alleen vinden dat de omvang is 47 miljard Euro. Als een grote deel van de schuld kortlopend is, dan een stijging van 1% van de rente zan lijd tot 0.47 miljard minder winst. Misschien is dit al in de koers verwerked aangezien de recent dalling van de koers.
  10. [verwijderd] 15 april 2006 17:27
    Kijk, het is geen geheim meer dat telefonie goedkoper wordt.

    Zit dit niet al in de koers van FT verwerkt?
    Lijkt me wel.

    Nou ja maken ze ipv 5 miljard winst, 4 miljard winst. Oh wat erg!

    Hiervoor is de koers dan ook flink afgestraft.

    Maar, wat als er nu positieve verrassingen komen?

    Deze schuld lopen ze snel weer in.
    FT is de op een na grootste telecom aanbieder in Spanje!

    Zolang er kasstroom is, is de schuld geen probleem.
    Indien de consolidatie in de telecom compleet is gaan telecomprijzen ook niet meer dalen.

    Dat geloof ik niet.
    Natuurlijk gaat er via internet gebeld worden.
    zaak is het dat telecombedrijven hier bij zijn.

    Het vreemde van het verhaal is dat mensen bij het woord telecom nog steeds aan het "oude" telecom denken.

    Telecoms zijn gewoon media bedrijven geworden.
    Disney werkt bijv. samen met Verizon.

    Telefonica is dus misschien zo dom nog niet met Endemol.

    Dit soort verschuivingen gaa meer en meer plaatsvinden.

    Deutsche Telekom gaat haar eigen online veiling beginnen. Haar eigen eBay dus.

    Telecom heeft de netwerken EN dus de kansen om alles mogelijk te maken.

    Vodafone ziet dit nu ook eindelijk in, en wil plotseling vaste netwerken gaan overnemen.

    Is KPN niet wat voor Vodafone?

    Wat mobiel betreft niet, dan wordt Vodafone een te grote speler in Duitsland.

    Vraag is alleen maar WELK vast netwerk Vodafone gaat overnemen niet OF.
  11. forum rang 7 ffff 16 april 2006 00:19
    Quote Vinny in draaad hierboven:

    Ben nog vergeten dat France Telecom al met Belgacom samenwerkt.

    Vinny,

    Even een correctie. Ik zie nu pas je posting van enkele dagen geleden, maar bovenstaande is klinklare nonsens.

    France telecom en Belgacom zijn keiharde concurrenten. De recente overname van Telindus, waarbij Belgacom met een bod van ongeveer 12 Euro kwam, en enkele weken later France Telecom er zwaar overheen ging om er 14 van te maken en toen uiteiendelijk na een keiharde strijd Belgacom DAAR weer overheen met ongever 15,60

    Dus dat samenwerken zou ik veranderen in : Grote concurrenten.

    Je bent in de war met Mobistar. Mobistar de tweede gsm-operater van Belgie is grotendeels in handen van France Telecom.

    Vaak overname geruchten. Na al zeker 4 jaar, maar uiteindelijk komt het er steeds niet van.

    Peter
  12. Wzzl 16 april 2006 02:53
    Dankje voor je vinny j voor je uiteenzetting waarom in Telecom te stappen. Ik zal proberen wat tegen gewicht te geven :-)

    Mijn idee over telecom is alleen maar LEAP putjes kopen ;-). Oftewel plan je exit strategie.

    Gedachte hierachter is mijn stelling:

    Telecom boeren zullen 'moeten' veranderen in data providers ala ISP's of ze overleven niet.

    1. Telefonie zoals we kennen is een cashcow en is/gaat richting een end-of-life product. Door de opkomst van VoIP regelen mensen hun eigen telefonie in een markt waar iedere dag wel nieuwe providers bij komen. Neem bv voipbusters (consumer product). Hier bel je elke vaste telefoonlijn in europa gratis mee. Enige wat je nodig hebt is een VoIP telefoon en internet aansluiting.

    2. Door het gebruik van DUNDI & e164.org wordt het bellen van telefoon nummers niet meer centraal maar gedistribueerd opgelost. Door het telefoonnummer op te zoeken bij de hierboven genoemde services krijg je een lijst terug of dit nummer via VoIP of via vaste telefoonlijn bereikbaar is. De gebruiker zal nu direct over internet zijn gesprek opzetten metde andere VoIP telefoon en niet meer via een telecom operator. Dit gebeurt nu allemaal onderwater als je gebruik maakt van een VoIP toestel en/of VoIP opperator.

    3. Mobiel telefonie gaat dezelfde kant op. Zodra UMTS betaalbaar wordt zullen mensen ook hier over gaan VoIPen. In duitsland probeert men dit angstvallig te voorkomen om VoIP verkeer mobiel te blokkeren. Maar dit kan je ook niet onbeperkt doen.

    4. Centrales ala Nortel, Cisco etc waren vroeger blackboxes die voor grof geld aan bedrijven verkocht werden. Met de opkomst van Asterisk zijn centrales nu een opensource product geworden waar alleen expertise voor de configuratie voor ingekocht hoeft te worden. Bijna elke telco die aan VoIP doet draaid wel op Asterisk.

    5. Doordat telefonie centrales nu ‘Software’ zijn geworden zie je ook een sterke opkomst van bedrijven die zich als telefonie ASP (Application Service Provider) opwerpen. Oftewel je kan als bedrijf 50 toestellen kopen met daar aanvast bij de ISP een telefooncentrale die je geheel via het web kan configureren. Geen onderhoud en afschrijving meer. Alles wordt door de telefonie ASP geregeld. Van callcenter wachtrijen etc. Je ziet nu bv marketen opkomen van studenten vakanties in zuidafrika waar ze dan een ochtend in het callcenter zitten om van daaruit Nederland te bestoken. Alle gespreken gaan dan via VoIP naar Nederland (= gratis) en worden dan hier het vaste en mobiele net op gerouteerd.

    Wie zijn in beweging?
    Ik zie T-mobile sterk met hun data abo’s stunten en dit combineren met WiFi. Zelfde zie ik ook terug bij KPN die nu VoIP uitrolt en ook met hotspots stoeiend. En niet te vergeten telford die met bodem prijzen voor bellen met sim only abo's.

    De overige telco’s heb ik nog geen agressieve bewegingen zien maken om op de nieuwe trein te springen.

    Ben benieuwd naar de ideeen van mede beleggers hierover. Korte termijn ok... lange termijn (1~5 jaar) is het naar mijn idee een uitstervend ras en is telefonie een gratis flatfee dienst die standaard bij je data abo zit. Zowel mobiel als vast.

    Wzzl

  13. [verwijderd] 16 april 2006 04:47
    Wzzl,

    Dit is allemaal wel waar maar dit weten de telecoms ook.

    Ik heb nu al enkele keren geprobeerd uit te leggen dat het de telecoms niet meer alleen om het bellen gaat maar dat ze mediabedrijven worden.

    Disney werkt bijv. al samen met Verizon.

    Dit Voip verhaal is allang oude koek natuurlijk.

    Het gaat er straks om wie het beste "totaalpakket" kan leveren en om de schaalvergroting om dit te leveren.

    Dit gevaar dat je zeer goed verwoordt in je verhaal, zal de telecoms in een nieuwe consolidatie ronde pushen, juist ook door zaken die jij aangeeft.

    een KPN en een Belgacom zullen goede investeringen blijven.

    Dit weekend gaan er alweer 2 telecoms samen.

    Ik geloof in Slovenie of Croatie.

    Kijk, een Capital Group zit niet voor niets met 25% in KPN.

    Dit neemt allemaal niet weg dat het gewone bellen natuurlijk steeds goedkoper wordt en telecoms dus iets moeten doen.

    Samengaan met IT bedrijven is ook nog mogelijk.
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links