Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jerry de Leeuw - Ik ben van de straat

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 maart 2006 10:28
    Johanna,

    Een beleggingsinstelling is niet geschikt voor de optie-strategien van Jerry.
    Wat wel kan is een rekening openen bij Alex of Binck en dan kunt u alle gewenste optie-orders uitvoeren. Overigens kunt u op deze site alles lezen over optie-strategieen en de kansen/risico's die daaraan kleven. Suc6 en welkom in de KK
    groeten Fraxgr
  2. Nederdeel 16 maart 2006 12:14
    De strategie van Jerry gaat alleen op als je denkt dat (tot exp. apr.) Olie stijgt en ING daalt. De staddle AEX dient als premiedekking.
    Als je minder sterk bent op RDS en ING kun je ook alleen de staddle AEX doen. Geeft maandelijks ook een premie (met risico).
    Je kunt ook 1 straat fonds gebruiken met put of call kopen.
  3. Cybres 16 maart 2006 13:34
    Genoeg scenario's te bedenken waarbij je hier geld verliest......dit heeft niks te maken met straat tegen de index maar een puur ideeën trade.

    Als je nu de RD en ING straddle zou kopen en die index straddle zou geven kom je iets meer in de buurt van straat vs index.

    Vind dit verhaal weer van dezelfde 'kwaliteit' als vorige week speculeren op dividend met synthetics.

  4. rubbergrover 16 maart 2006 14:20
    Leuk idee, maar in de optiekoersen van de individuele aandelen zit in het algemeen een forse extra 'premie' ingebakken, juist van wege die hogere volatiliteit. De schrijvers van deze opties lopen door die hogere volatiliteit namelijk eigenlijk meer risico, en daarvoor moeten ze worden gecompenseerd. Bij index-opties is om de zelfde reden een lager risico en dus ook minder 'risicopremie'.
    Een representatieve verzameling opties op losse aandelen uit een index (bv. uit de aex) zal dus per definitie duurder zijn dan één 'grote' optie op die index.
    Wanneer de opties op losse aandelen (relatief) even duur zijn als die op de index, dan betekent dit dat de opties geen representatieve afspiegeling zijn. Het kan bv. zijn dat de aandelen gelijke volatiliteit hebben als de index, wat inhoudt dat er in de index ook aandelen zitten met een veel hogere volatiliteit, om tot een gelijk gemiddelde te komen. Dan zijn de individuele aandelen dus geen representatieve afspiegeling van de index.
    Ook kan de verwachtingswaarde van het rendement van de aandelen anders zijn dan die van de index. Ook dan zijn de individuele aandelen dus geen representatieve afspiegeling van de index. Ook kan het natuurlijk zijn dat er andere factoren zijn die de optiekoers van de individuels aandelen drukken.
    Zo'n strategie is in elk geval niet 'per definitie' mogelijk, je moet net het geluk hebben dat er een scheefheid in de markt zit waardoor één van de opties ondergewaardeerd is (of overgewaardeerd, natuurlijk). In dat geval kan je via de beschreven methode gebruik maken om enigzins 'kostenneutraal' te speculeren. Maar dit is in feite ook de basis van veel hedgefunds. (Waarbij je je ook nog eens kunt afvragen of die grote instellingen zulke scheefheden niet eerder zullen opmerken dan als individu.)
  5. forum rang 6 am1993 17 maart 2006 10:08
    Geachte heer de Leeuw,
    Leuk artikel, leuke strategie.
    Simpel en toch effectief.
    Dat zal wel de reden zijn, waarom ik nog nooit op deze manier gehandeld heb in opties.
    De meest simpele dingen zien we soms over het hoofd als we menen met complexe materie te maken hebben.
    Ga ik vast eens proberen.
    Bedankt.
    AM1993
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0714 +0,03%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.317,84 +1,41%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links