Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 78,340 30 apr 2024 15:22
  • -0,060 (-0,08%) Dagrange 77,980 - 78,960
  • 177.557 Gem. (3M) 377,1K

Unibail Rodamco Westfield N.V. - 2024: de grote asset rotatie

371 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 17 april 2024 22:00
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 15 april 2024 08:43:

    Miljoenenverkoop in de maak: eigenaar zet winkelhart van 54.000 m2 en 3200 parkeerplaatsen in de etalage
    In korte tijd zijn er veel eigendomswisselingen in het Stadshart en nu staat ook het grootste deel van het Stadshart Zoetermeer zelf weer in de etalage. Eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW) doet een nieuwe poging zijn deel van het Zoetermeerse centrum te verkopen.

    www.ad.nl/zoetermeer/miljoenenverkoop...
    Ja wie wil dat nu hebben, wetende dat een grote concurrent nabij (MotN) de klanten ook uit Zoetermeer een beetje wegsnoept. Misschien dat Wereldhave het wel wil hebben? ;-) Verder moet ik toegeven dat ik nog nooit in Zoetermeer ben geweest, dus ik kan in mijn uitingen iets te negatief zijn. Er zullen zeker Nederlandse partijen interesse hebben (zoals een Harry Hilders) maar de meesten zullen het alleen willen als het een koopje mag zijn.
  2. forum rang 8 Branco P 17 april 2024 22:11
    quote:

    Lamsrust schreef op 11 april 2024 18:09:

    [...]

    Ik heb het nog niet helemaal doorgenomen, maar wel de portfolio. Hierbij viel mij op dat in Europa m.n. de bezetting in de Parijse malls en de Zweedse malls is verslechterd. In Zweden alle malls onder de 95% bezetting en in Parijs ook bij Carré Sénart. In Parijs wellicht een nasleep van corona, omdat het internationale toerisme nog niet volledig hersteld is, maar in Zweden vind ik dit toch wel een aandachtspunt. malls met het prestigieuze Westfield label zouden toch geen leegstand van meer dan 5% mogen hebben.
    ECP zag eind 2023 de leegstand ook wat toenemen in Zweden. In Zweden is een recessie omdat consumenten minder kunnen besteden omdat hypotheekrentes daar meen ik altijd variabel zijn, dus daar heeft iedereen opeens hogere rentelasten. En ook in Zweden de gewone inflatie die de consument parten speelt.

    In Frankrijk/Parijs zal het idd eerder nog nasleep Corona zijn? Ook waren er wat faillissementen van winkelketens (ik meen dat de meeste te opportunistisch gefinancierd waren door private equity). Ik zag in Passage du Havre bij ECP ook wat lege winkels verschijnen (is ook Parijs) dus toerisme zal zeker ook een factor kunnen zijn.
  3. forum rang 8 Branco P 17 april 2024 22:36
    quote:

    Lamsrust schreef op 11 april 2024 17:57:

    Het feit dat de operationele performance van de US Flagship portfolio in 2023 sterk is verbeterd qua NRI, MGR en occupancy versterkt mijn visie alleen maar.

    Tijdens de investor call van 8 februari jl. was ook een scherpe Barclays analist aanwezig. Deze stelde terecht dat het in de huidige markt nooit lukt om de US flagships te verkopen tegen de boekwaarde van NIY 4.6%; dat het URW tot nu toe gelukt was om US regionals met slechts 3% korting op de boekwaarde te verkopen vond louter zijn oorzaak in het feit dat hierop eerst zeer fors was afgeboekt (US regionals staan in de boeken voor NIY 9.4%). Hieraan voegde hij toe dat URW management een verbetering van de investment markt verwacht door de FED rentedaling, maar dat dit een illusie is omdat de investment markt wordt gedreven door de langjarige rente die reeds gedaald is (en sindsdien weer gestegen), i.e. die rentedaling was (is?) reeds ingeprijsd. Zijns inziens tijd voor een strategiewijziging waarbij URW kapitaal ophaalt om zieltogende A malls full equity te kopen en de waarde hiervan verhoogt door de operationele prestaties te verbeteren (zie de WHV strategie om tegen full equity een mall toe te voegen aan de portfolio) om zo de LTV te verlagen. Dat was URW management niet van plan en daar ben ik het mee eens: zij blijven gefocust op geleidelijke deleverage via verkoop US/EU assets.

    Wat niet uit de FY2023 cijfers blijkt, maar waaraan wel druk gewerkt wordt is de CAPEX pijplijn van 2024 en verder. Immers in 2023 is nog EUR 500 mln nodig voor het affinancieren van Hamburg, Croydon en Lightwell, maar na 2024 resteert alleen nog het in 2026 op te leveren project Triangle met een URW TIC van plm. E 210 mln. Echter, uit de capex pijplijn gemeld in de Corporate Governance Presentatie (pagina 8) leid ik een capex af voor de periode 2024-2026 van plm. EUR 1.2 mrd, i.e. EUR 500 mln meer dan nu bekend.
    Het zou mij niet verbazen indien hierin bedragen zijn opgenomen voor de capex projecten aan de US Flaghsips Garden Street Plaza en Old Orchard alsmede wellicht wat capex voor de herpositionering van NY WTC.

    Mijns inziens wordt de strategie tot eind 2026 verkoop van US/EU regionals, Westfield Montgomery en capex investeringen in enkele US Flagships om de gemiddelde leegstand in de US Flaghsips onder de 5% te brengen. Bij een elk jaar met E 1 stijgend dividend, zal de LTV incl. hybrids dan onder de 40% zitten.
    Hulde Lamsrust, je weet weer eens informatie te vinden op plekken waar anderen niet kijken (zoals de Corporate Governance Presentatie). Een beetje performing capex in US Flagships mag altijd. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk van die veel te grote USA Malls tegen een redelijke prijs verkopen dus een beetje pimpen voor de verkoop is prima. Verhoudingsgewijs zijn er in de USA veel te veel vierkante meters winkel per hoofd van de bevolking en rondom de meeste winkelcentra van URW is geen sprake van ruimtegebrek zoals wij dat in Europa kennen dus ook het herbestemmen naar andere functies zal nog niet zo eenvoudig zijn (als er makkelijk geld mee te verdienen was geweest, dan was het allang gebeurd). Daar komt bij dat Amerikanen mij vatbaarder lijken voor thuis online winkelen

    Voor wat betreft de sterk gestegen NRI en MGR meen ik mij te herinneren dat URW vooral in USA in Coronatijd veel tijdelijke contracten afsloot (looptijd < 3 jaar) tegen tijdelijk lagere huurniveaus en dan zou het omzetten naar langlopende contracten (vanaf 2023) dan kunnen leiden tot relatief hoge uplifts, maar ik heb geen zin om na te zoeken hoe dit precies zat en of dit effect in de 2023 prestaties zit.

    Ik hoop dat er voor NYC WTC een koper komt die per se iets in NY wil hebben. Ik kan me daarbij voorstellen dat sommige kopers afhaken omdat het direct naast Ground Zero ligt. Verder waren de twee torens neem ik aan goed voor een hoop passanten (er is 1 nieuwe toren maar die ligt duidelijk ongunstiger) en het lijkt mij dat in New York nog steeds relatief veel wordt thuisgewerkt want voor veel werknemers zal het forenzen in NY veel tijd kosten. Wel zijn het project in SF en dit project in NY voorbeelden van objecten die opeens kunnen gaan disfunctioneren ondanks dat ze in een wereldstad (en je zou zeggen ook nog eens op een prima locatie) liggen. Toen ik een aantal jaar terug de USA portefeuille van URW doornam had ik die twee objecten in het rijtje "goed" opgenomen (of in Amerikaans Green Street terminologie: AAA+++ wat echter neerkomt op een Europese "goed") maar het kan dus verkeren.
  4. forum rang 7 HCohen 18 april 2024 09:14
    quote:

    HCohen schreef op 17 april 2024 10:52:

    Mooie verhoging/ tevens bijdrage aan profiel gemm visie analisten

    www.zonebourse.com/actualite-bourse/A...
    Unibail-Rodamco-Westfield SE: Citi gaat van van neutraal naar kopen met een koersdoel verhoogd van EUR 52,50 naar EUR 85,20.
    Unibail-Rodamco-Westfield Se : Citi passe de neutre à acheter avec un objectif de cours relevé de 52,50 EUR à 85,20 EUR.
    Ik kan me uiteraard niet vinden in het advies, maar toch een mooie verhoging dd vandaag en daardoor een gemm koersdoel nu op ZoneBourse van € 74.98 (Objectif de cours Moyen74,98 EUR, www.zonebourse.com/cours/action/UNIBA... )

    www.zonebourse.com/actualite-bourse/A...
    Unibail-Rodamco-Westfield: JP Morgan handhaaft onderwogen maar verhoogt koersdoel van EUR 56 naar EUR 68.
    Unibail-Rodamco-Westfield : JP Morgan maintient sa recommandation de souspondérer avec un objectif de cours relevé de 56 à 68 EUR.
  5. forum rang 6 Lamsrust 18 april 2024 10:20
    quote:

    Branco P schreef op 17 april 2024 22:11:

    [...]

    ECP zag eind 2023 de leegstand ook wat toenemen in Zweden. In Zweden is een recessie omdat consumenten minder kunnen besteden omdat hypotheekrentes daar meen ik altijd variabel zijn, dus daar heeft iedereen opeens hogere rentelasten. En ook in Zweden de gewone inflatie die de consument parten speelt.

    In Frankrijk/Parijs zal het idd eerder nog nasleep Corona zijn? Ook waren er wat faillissementen van winkelketens (ik meen dat de meeste te opportunistisch gefinancierd waren door private equity). Ik zag in Passage du Havre bij ECP ook wat lege winkels verschijnen (is ook Parijs) dus toerisme zal zeker ook een factor kunnen zijn.
    De variabele hypotheekrente kan inderdaad goede verklaring zijn voor de oplopende leegstand in Zweden, nu dat bij ECP ook zo is. Vooruitzichten zijn dat die rente in Europa weer gaat dalen, dus wellicht dat de leegstand dan weer afneemt. Daarnaast zullen ook in Zweden de lonen fors gestegen zijn.

    Qua Parijs even afwachten hoe de leegstand zich in 2024 ontwikkelt, kan natuurlijk ook zijn dat er hier en daar inmiddelswat opfris capex nodig zal zijn om delen van een winkelcentrum aantrekkelijk te houden.
  6. forum rang 6 Lamsrust 18 april 2024 10:44
    quote:

    Branco P schreef op 17 april 2024 22:36:

    [...]

    Hulde Lamsrust, je weet weer eens informatie te vinden op plekken waar anderen niet kijken (zoals de Corporate Governance Presentatie).

    DANK AAN HCOHEN DIE DEZE PRESENTATIE HIER HEEFT VERMELD.

    Een beetje performing capex in US Flagships mag altijd. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk van die veel te grote USA Malls tegen een redelijke prijs verkopen dus een beetje pimpen voor de verkoop is prima. Verhoudingsgewijs zijn er in de USA veel te veel vierkante meters winkel per hoofd van de bevolking en rondom de meeste winkelcentra van URW is geen sprake van ruimtegebrek zoals wij dat in Europa kennen dus ook het herbestemmen naar andere functies zal nog niet zo eenvoudig zijn (als er makkelijk geld mee te verdienen was geweest, dan was het allang gebeurd). Daar komt bij dat Amerikanen mij vatbaarder lijken voor thuis online winkelen.

    IK ZIE DAT IETS ANDERS. EEN AANTAL GROTE US FLAGSHIPS LIGGEN WEL IN BEWOOND GEBIED, I.E. OP LOOPAFSTAND VAN WOONWIJKEN. DEZE CENTRA ZIJN, ZOALS JIJ MEERMAALS HEBT AANGEGEVEN, GEBOUWD RONDOM GROTE WARENHUIZEN EN DAT MODEL IS OOK IN DE US EINDIG. OMDAT ER OOK IN DE US EEN TEKORT AAN WONINGEN IS EN ER TOCH ZOVEEL RUIMTE RONDOM DE MALL IS, VORMT DE MIXED USED ONTWIKKELING EROMHEEN EIGENLIJK EEN STAP OM DEZE MALLS TOEKOMSTBESTENDIG TE MAKEN. HET GAAT OOK NIET OM EEN BEETJE CAPEX, MAAR HET ZIJN ENOMRE BEDRAGEN DIE URW DEELT MET WONINGONTWIKKELAARS, I.E. NIET DE VOLLE UPSIDE VAN DE NIEUWE PROJECTEN ZAL URW TOEKOMEN MAAR WEL DE VOLLE UPSIDE VAN DE BESTAANDE MALL DIE HIERDOOR AANTREKKELIJKER WORDT.

    Voor wat betreft de sterk gestegen NRI en MGR meen ik mij te herinneren dat URW vooral in USA in Coronatijd veel tijdelijke contracten afsloot (looptijd < 3 jaar) tegen tijdelijk lagere huurniveaus en dan zou het omzetten naar langlopende contracten (vanaf 2023) dan kunnen leiden tot relatief hoge uplifts, maar ik heb geen zin om na te zoeken hoe dit precies zat en of dit effect in de 2023 prestaties zit.

    KLOPT, IN CORONATIJD VERL CONTRACTEN MET LAGE MGR EN HOGERE SBR. DIE WORDEN NU GECONVERTEERD IN FULL MGR CONTRACTEN. HEEFT DUS M.N.IMPACT OP MGR STIJGING EN MINDERE MATE OP NRI STIJGING, OMDAT DEEL SBR OOK WEGVALT.

    Ik hoop dat er voor NYC WTC een koper komt die per se iets in NY wil hebben. Ik kan me daarbij voorstellen dat sommige kopers afhaken omdat het direct naast Ground Zero ligt. Verder waren de twee torens neem ik aan goed voor een hoop passanten (er is 1 nieuwe toren maar die ligt duidelijk ongunstiger) en het lijkt mij dat in New York nog steeds relatief veel wordt thuisgewerkt want voor veel werknemers zal het forenzen in NY veel tijd kosten. Wel zijn het project in SF en dit project in NY voorbeelden van objecten die opeens kunnen gaan disfunctioneren ondanks dat ze in een wereldstad (en je zou zeggen ook nog eens op een prima locatie) liggen. Toen ik een aantal jaar terug de USA portefeuille van URW doornam had ik die twee objecten in het rijtje "goed" opgenomen (of in Amerikaans Green Street terminologie: AAA+++ wat echter neerkomt op een Europese "goed") maar het kan dus verkeren.

    VERKOOP VAN WTC ZOU MOOI ZIJN, OMDAT ER DAN EEN CONVERSIEPROJECT WEGVALT MAAR M.N.OMDAT DAN MET DE OPBRENGST DE CAPEX IN DE OVERIGE US FLAGSHIP GEFINANCIERD KAN WORDEN.

  7. forum rang 8 Branco P 18 april 2024 12:21
    Dan tevens dank aan HCohen! :)

    Qua woningontwikkelingen: ik heb vele URW locaties in USA bekeken en dat zijn overwegend geen locaties waar ik heel blij van zou worden, moest ik daar in een woontoren tussen gaan zitten wonen. En al helemaal niet wanneer ik Amerikaan was. Ik beaam dat de meeste parkeerplaatsen rondom de URW projecten groot genoeg zijn, maar net zo goed ligt er een stuk verderop grond nog braak, in een fijnere setting, waar de gemiddelde woningontwikkelaar liever aan de gang zou gaan (en daar zal de overheid, bijvoorbeeld qua gronduitgifte dan ook de voorkeur voor hebben). De vraag is dan ook: welke doelgroep denk je voor een appartement op/bij een URW Mall te kunnen interesseren? De sociale doelgroepen wil je niet en de gemiddelde rijke pensionado woont elder en komt elke week een keer lui shoppen. Als onderdeel van de haalbaarheid ook nog eens het slopen van een oud warenhuispand is, dan wordt de opgave nog lastiger. Daarbij zorgen bewoners per definitie ook voor problemen, zodra er een woontoren staat zulle de bewoners beginnen te klagen over alle mogelijke vormen van overlast die het winkelcentrum voor hen veroorzaakt.

    Enfin er zal bij diverse projecten wel een losstaand woontorentje gebouwd kunnen worden, maar ik zie dat niet als een echt grote waarde toevoeger. WHA krijgt het in Nederland ook niet van de grond, en hier is wel ruimtegebrek. ECP moest haar woontoren in Brussel ook afblazen na jaren van inspanningen. Het is allemaal nog niet zo eenvoudig.

    Ik kan het mis hebben, maar ik meen dat de leegstaande warenhuizen bij diverse URW projecten niet eens in eigendom zijn van URW zelf? Dat zou dan zowel een opluchting als een complicerende factor zijn.

    Heb jij de kennis paraat of de meeste parkeerplaatsen in ieder geval wel volledig in Eigendom zijn bij URW?

    Toen ik de portefeuille van Kimco aan het screenen was vielen mij daar ook de grote parkeerplaatsen op. Wij Nederlanders denken dan meteen aan allerlei mogelijkheden, maar wij bekijken dat door de bril van ruimtegebrek. Dat is er in de USA dus niet wezenlijk.
  8. forum rang 6 Lamsrust 18 april 2024 16:06
    Voor een mooie videopresentatie van de plannen van URW bij Garden Street Plaza.

    eu.northjersey.com/story/news/bergen/...

    Hierop is heel mooi te zien hoe het verandert van de huidige situatie naar de nieuwe situatie, i.e. de big box van Lord & Taylor wordt gesloopt alsmede een parkeergarage. De big box van Neiman Marcus krijgt een upgrade en er wordt een hele nieuwe wijk gebouwd tegen een bestaande wijk aan.

    De Lord & Taylor box heeft URW gekocht tezamen met haar JV partner Prudential.

    Volgens mij zijn alle parkeerplaatsen rondom de URW malls eigendom van URW, behalve de big boxes van Macy, Nordstrom, JC Penney, Lord & Taylor etc. Wat mij wel opvalt is dat URW deze big boxes koopt indien die leeg komen te staan.
    Er komen veel appartementen voor senioren, i.e. die wonen dan dicht bij de winkels en de nieuwe huurders in het medische circuit, zoals huisartsen, tandartsen, etc.
  9. forum rang 7 HCohen 18 april 2024 18:15
    Motivering adviesverhoging Citi van woensdag naar naar BUY met koersdoel €85.20

    www.zonebourse.com/cours/action/UNIBA...
    Quote
    Vanuit zijn oogpunt is de exploitant van het winkelcentrum een "nieuwe fase" ingegaan, gekenmerkt door het vooruitzicht van een verbetering van de verhuuractiviteit en een daling van de tarieven die de groei in 2025 waarschijnlijk zal doen herleven.Voor Citi zou het aandeel niet alleen moeten profiteren van de versterking van de markt, waardoor URW zijn schulden zou kunnen afbouwen, maar ook van de stabiliteit van de resultaten, die volgens het bedrijf de weg zouden kunnen vrijmaken voor een verdrievoudiging van het onlangs opnieuw gelanceerde dividend.
    Hoewel hij erop wijst dat het aandeel momenteel binnen zijn historische gemiddelde waarderingsbereik handelt, is het Amerikaanse bedrijf van mening dat het uitblijven van een recessie en het groeiende scenario van een zachte landing een aandelenkoers van meer dan 100 euro zou kunnen rechtvaardigen.
  10. forum rang 8 Branco P 18 april 2024 20:15
    quote:

    Lamsrust schreef op 18 april 2024 16:06:

    Voor een mooie videopresentatie van de plannen van URW bij Garden Street Plaza.

    eu.northjersey.com/story/news/bergen/...

    Hierop is heel mooi te zien hoe het verandert van de huidige situatie naar de nieuwe situatie, i.e. de big box van Lord & Taylor wordt gesloopt alsmede een parkeergarage. De big box van Neiman Marcus krijgt een upgrade en er wordt een hele nieuwe wijk gebouwd tegen een bestaande wijk aan.

    De Lord & Taylor box heeft URW gekocht tezamen met haar JV partner Prudential.

    Volgens mij zijn alle parkeerplaatsen rondom de URW malls eigendom van URW, behalve de big boxes van Macy, Nordstrom, JC Penney, Lord & Taylor etc. Wat mij wel opvalt is dat URW deze big boxes koopt indien die leeg komen te staan.
    Er komen veel appartementen voor senioren, i.e. die wonen dan dicht bij de winkels en de nieuwe huurders in het medische circuit, zoals huisartsen, tandartsen, etc.
    Dat is een mooi plan, tegelijkertijd ook weer vrij omvangrijk, maar alleen fase 1 is nu goedgekeurd lees ik. Seniorenwoningen en medische diensten, dat kan inderdaad wat gaan toevoegen. Extra retail in de nieuwe plinten hoeft van mij dan weer niet, maar ontwikkelaars kunnen dat niet laten. Ga die winkels maar weer eens vullen. Een enkel koffietentje, daar kan ik nog wel inkomen. Maar toegegeven, het ziet er niet verkeerd uit en dit winkelcentrum heeft vooral resi direct rondom het winkelcentrum plus een opmerkelijk groot parkeerterrein, dus dat is ook iets positiever dan het beeld dat bij me was blijven hangen van de gemiddelde Westfield Mall (o.a. Topanga, South Center, Culver City,Annapolis). En sommige Malls hebben weinig open space parking lots (Century City/ Valley Fair/Fashion Square) maar bijvoorbeeld een Plaza Bonita of wellicht een Wheaton, daar lijkt wel ook ruimte en veel resi aangrenzend.
  11. forum rang 8 Branco P 18 april 2024 20:22
    quote:

    Lamsrust schreef op 18 april 2024 10:20:

    [...]

    De variabele hypotheekrente kan inderdaad goede verklaring zijn voor de oplopende leegstand in Zweden, nu dat bij ECP ook zo is. Vooruitzichten zijn dat die rente in Europa weer gaat dalen, dus wellicht dat de leegstand dan weer afneemt. Daarnaast zullen ook in Zweden de lonen fors gestegen zijn.

    Qua Parijs even afwachten hoe de leegstand zich in 2024 ontwikkelt, kan natuurlijk ook zijn dat er hier en daar inmiddels wat opfris capex nodig zal zijn om delen van een winkelcentrum aantrekkelijk te houden.
    Zweden had geen winkel lockdowns tijdens Corona dus weinig overheidssteun, maar klanten bleven soms toch ook wel weg (want ook daar Corona-angst), dus een leuke tijd voor retailers was het niet lijkt mij. Daar komt de shake out onder huurders nu denk ik aan de orde vanwege terugval in consumentenbestedingen en inflatie (plus retailers iets ingeteerd op de reserves?). De iets toegenomen leegstand daar lijkt mij een tijdelijk fenomeen. Benieuwd naar de Q1 updates van ECP/KLEP/URW!
  12. forum rang 6 Lamsrust 18 april 2024 22:44
    quote:

    Branco P schreef op 18 april 2024 20:15:

    [...]

    Dat is een mooi plan, tegelijkertijd ook weer vrij omvangrijk, maar alleen fase 1 is nu goedgekeurd lees ik. Seniorenwoningen en medische diensten, dat kan inderdaad wat gaan toevoegen. Extra retail in de nieuwe plinten hoeft van mij dan weer niet, maar ontwikkelaars kunnen dat niet laten. Ga die winkels maar weer eens vullen. Een enkel koffietentje, daar kan ik nog wel inkomen. Maar toegegeven, het ziet er niet verkeerd uit en dit winkelcentrum heeft vooral resi direct rondom het winkelcentrum plus een opmerkelijk groot parkeerterrein, dus dat is ook iets positiever dan het beeld dat bij me was blijven hangen van de gemiddelde Westfield Mall (o.a. Topanga, South Center, Culver City,Annapolis). En sommige Malls hebben weinig open space parking lots (Century City/ Valley Fair/Fashion Square) maar bijvoorbeeld een Plaza Bonita of wellicht een Wheaton, daar lijkt wel ook ruimte en veel resi aangrenzend.
    Vooralsnog zijn de woning projecten ook alleen gepland bij Garden State Plaza en Old Orchard, omdat URW daar - naar ik veronderstel voor weinig - Lord & Taylor/Bloomingdale boxes heeft kunnen overnemen, zodat een herontwikkeling zich rondrekent.

    Century City, UTC, Culver City en Galleria hebben al rond de 95% bezetting. In Topanga en Valley Fair is al een hele bak geld gestoken, dus daar zou de verhuur het moeten doen. South Center vind ik een tricky winkelcentrum met veel big boxes, zelfs nog JCPenney en Sears. URW zou deze moeten verkopen met de resterende regionals om toekomstige problemen te voorkomen.
  13. forum rang 6 Lamsrust 18 april 2024 22:47
    quote:

    Branco P schreef op 18 april 2024 21:08:

    Lamsrust, ik vroeg me af: heb je nog steeds een positie in NSI? Is de koers ondertussen niet aan de aantrekkelijke kant? (zie ook NSI forum)
    Yep. Nog niks verkocht maar ook niet meer bijgekocht. Ik moet inderdaad weer eens naar NSI gaan kijken of er nog wat bijgekocht moet worden nu de koers weer onder de E 18 staat.

    Links en rechts ontstaan weer wat bijkoop kansen op de beurs, hetgeen weer studietijd vergt om te kijken hoe de business er fundamenteel voorstaat.
  14. forum rang 8 Branco P 19 april 2024 09:01
    quote:

    Lamsrust schreef op 18 april 2024 22:47:

    [...]

    Yep. Nog niks verkocht maar ook niet meer bijgekocht. Ik moet inderdaad weer eens naar NSI gaan kijken of er nog wat bijgekocht moet worden nu de koers weer onder de E 18 staat.

    Links en rechts ontstaan weer wat bijkoop kansen op de beurs, hetgeen weer studietijd vergt om te kijken hoe de business er fundamenteel voorstaat.
    Jouw grondigheid weet ik te waarderen, Lamsrust! Heb ook een kleine positie in AMG (nav jouw analyses) die het aardig doet, hoewel het daar dieper ging dan ik had verwacht. Als je de geïdentificeerde bijkoopkansen zou willen delen, dan zou ik daarin zeker geïnteresseerd zijn.
  15. forum rang 6 Lamsrust 19 april 2024 09:41
    quote:

    Branco P schreef op 19 april 2024 09:01:

    [...]

    Jouw grondigheid weet ik te waarderen, Lamsrust! Heb ook een kleine positie in AMG (nav jouw analyses) die het aardig doet, hoewel het daar dieper ging dan ik had verwacht. Als je de geïdentificeerde bijkoopkansen zou willen delen, dan zou ik daarin zeker geïnteresseerd zijn.
    Recent heb ik alleen Arcelor Mittal bijgekocht, vanwege feit dat m.i. onvoldoende is ingeprijsd dat tot 2026 de genormaliseerde EBITDA met 25% gaat stijgen door allerlei capex projecten die dan operationeel worden. P/E is 6, schuld minder dan 0.5x EBITDA, dividend 2% en er wordt fors aandelenkapitaal ingekocht.

    Op de studielijst staan TT, Pharming en NSI.
  16. forum rang 8 Branco P 19 april 2024 13:06
    quote:

    Lamsrust schreef op 18 april 2024 22:44:

    [...]

    Vooralsnog zijn de woning projecten ook alleen gepland bij Garden State Plaza en Old Orchard, omdat URW daar - naar ik veronderstel voor weinig - Lord & Taylor/Bloomingdale boxes heeft kunnen overnemen, zodat een herontwikkeling zich rondrekent.

    Century City, UTC, Culver City en Galleria hebben al rond de 95% bezetting. In Topanga en Valley Fair is al een hele bak geld gestoken, dus daar zou de verhuur het moeten doen. South Center vind ik een tricky winkelcentrum met veel big boxes, zelfs nog JCPenney en Sears. URW zou deze moeten verkopen met de resterende regionals om toekomstige problemen te voorkomen.
    Op zich kan ik me ook wel voorstellen dat URW uiteindelijk alleen de beste Malls in de regio’s NY en LA nog aanhoudt, max. een stuk of 6 (eventueel in JV’s) in totaal… plus ook de Airport-Malls. Voor zover die het kwaliteitsniveau van de beste Europese Malls evenaren uiteraard. Maar ik kan er zeker ook prima mee leven wanneer alle USA Malls er tegen een redelijke prijs uitgaan. Die redelijke prijs is op dit moment natuurlijk de issue en daarom zie ik ook wel in dat jouw visie op USA, voor nu althans, ook hout snijdt. Zolang de financiële rating en LTV reductie maar leidend blijven. Er zijn helaas de afgelopen jaren een aantal goede winkelcentra en zeer goede kantoren in Europa verkocht door URW. Duidelijk beter dan vrijwel alle USA Malls. Dat blijft balen, maar achteraf gezien kon het niet anders. Met het nieuwe management mogen we er wel vanuit gaan dat capex zeer weloverwogen op de beste plekken wordt ingezet. Ik neem aan dat er vanaf nu in Europa ook geen topobjecten meer verkocht worden.
  17. forum rang 6 Lamsrust 19 april 2024 14:49
    quote:

    Branco P schreef op 19 april 2024 13:06:

    [...]

    Op zich kan ik me ook wel voorstellen dat URW uiteindelijk alleen de beste Malls in de regio’s NY en LA nog aanhoudt, max. een stuk of 6 (eventueel in JV’s) in totaal… plus ook de Airport-Malls. Voor zover die het kwaliteitsniveau van de beste Europese Malls evenaren uiteraard. Maar ik kan er zeker ook prima mee leven wanneer alle USA Malls er tegen een redelijke prijs uitgaan. Die redelijke prijs is op dit moment natuurlijk de issue en daarom zie ik ook wel in dat jouw visie op USA, voor nu althans, ook hout snijdt. Zolang de financiële rating en LTV reductie maar leidend blijven. Er zijn helaas de afgelopen jaren een aantal goede winkelcentra en zeer goede kantoren in Europa verkocht door URW. Duidelijk beter dan vrijwel alle USA Malls. Dat blijft balen, maar achteraf gezien kon het niet anders. Met het nieuwe management mogen we er wel vanuit gaan dat capex zeer weloverwogen op de beste plekken wordt ingezet. Ik neem aan dat er vanaf nu in Europa ook geen topobjecten meer verkocht worden.
    Afgezien van een toevalstreffer heeft de herpositionering van vastgoed nu eenmaal veel tijd nodig. In de USA neemt men die tijd door eerst stap voor stap de regional assets alsmede de zwakste flagships assets te verkopen; tot nu toe ook geholpen door het feit dat een aantal CMBS in default trad. Tezamen met winstinhouding en de verkoop en nog te verkopen Europese regional assets, ontstaat een balans stabilisatie waardoor URW wat betreft LTV uit de gevarenzone is gekomen. Nu vrijwel de gehele capex pijplijn leeg is, kan de caoex ruimte die door winstinhouding en verkoopopbrengsten ontstaat ingezet worden om de US Flagship portfolio op “Europees niveau” te brengen, i.e. een leegstand van max 5% en positieve huurgroei. Eerst dan ontstaat mijns inziens namelijk de mogelijkheid om de US Flagship portfolio om en nabij een niy van 5% te verkopen. Dan is het een managementkeuze wat het meest gunstig is of een top kwaliteit kleine US portfolio aanhouden of de opbrengst herinvesteren in Europees vastgoed. Vooralsnog is de strategie het laatste. Ik vrees dat er nog een paar jaar voorbij gaat alvorens die keuze gemaakt hoeft te worden. Ik denk dat URW nog zeker tot 2026 bezittingen in de US heeft.
371 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links