Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jalapenjos 16 april 2024 22:15
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 21:47:

    De toename van antisemitisme in de wereld is een gevolg van de brute reactie van Israël op de aanslagen van 7 oktober. Met dank aan Netanyahu. Hij brengt de veiligheid van joden wereldwijd in gevaar.
    Toen er een paar jaar geleden in Amsterdam een Joods restaurant te maken kreeg met stenen door de ruiten omdat het een Joods restaurant is/was, en dit was ruim voor 7 oktober 2023......
    Antisemitisme is niet toegenomen door de reactie van Netanyahu. Er zijn omstandigheden ontstaan waardoor antisemitisme weer heeft kunnen floreren die helemaal niets met 7 oktober te maken hebben. Op 7 oktober zelf, toen er nog geen enkel sprake was van welke reactie dan ook, laat staan de vermeende bruutheid ervan, kwam een deel van de bevolking al schreeuwen dat het de eigen schuld van de Joden is. "From the river to the the sea", een uitspraak die maar op 1 manier kan worden geïnterpreteerd, werd op 8 oktober al geroepen, door groeperingen de gelegenheid namen n.a.v. de actie van Hamas. De steun voor Hamas is antisemitisch in en op zichzelf.
    Nu, toegegeven, Netanyahu zal niet veel fans erbij hebben gekregen, maar begin aub niet te roepen dat hij verantwoordelijk is voor een toename van antisemitisme. En als je dat wel volhoudt, dan vereenzelvig je Netanyahu met de Joden en dan is dát wel antisemitisch. Moeten we in NL eens, proberen, het handelen van 1 Marokkaan toeschrijven aan de gehele Marokkaanse gemeenschap; daar hebben ze dan ook een woord voor.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 16 april 2024 22:27
    quote:

    Cash collector schreef op 16 april 2024 22:23:

    Gelukkig zijn er Arabische staten die begrijpen dat jodenhaat geen oplossing is:

    "Ondanks afkeer van Gaza-oorlog hielpen Arabische landen Israël bij raketaanval"
    nos.nl/l/2517048
    Waarom verwijs jij naar de Gaza-oorlog? Al Jazeera zat met die benaming fout volgens jou.

    En hoe zou het komen, dat landen een afkeer hebben van de Gaza-oorlog?
  3. forum rang 6 Cash collector 16 april 2024 22:37
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 22:27:

    [...]
    Waarom verwijs jij naar de Gaza-oorlog? Al Jazeera zat met die benaming fout volgens jou.

    En hoe zou het komen, dat landen een afkeer hebben van de Gaza-oorlog?
    Ik verwijs naar een artikel van de NOS over de situatie in Gaza.
  4. forum rang 5 Hoppschwiiz 16 april 2024 22:44
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 22:27:

    [...]
    Waarom verwijs jij naar de Gaza-oorlog? Al Jazeera zat met die benaming fout volgens jou.

    En hoe zou het komen, dat landen een afkeer hebben van de Gaza-oorlog?
    Omdat deze landen zien dat het regime in Iran achter alle ellende zit. Ze hebben hun proxy staten en terreurgroepen jarenlang getraind en bevoorraad. Het gaat ze niet om de Palestijnen en een eventuele 2-staten oplossing. Ze willen Israel elimineren en alle niet Islamisten uitroeien.
    Al eerder gezegd, maar fijne bronnen gebruik je om te raaskallen dat Israelische soldaten Palestijnen seksueel misbruikt zouden hebben. Al Jazeera en UNRWA. Je bent of echt enorm goedgelovig, naief of idd anti alles wat met Israel te maken heeft.

    Kennis van zaken heb je niet en je terdege laten informeren doe je ook al niet. Je roept maar wat. Net als al die useful idiots op straat
  5. forum rang 6 Cash collector 16 april 2024 23:40
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 22:45:

    [...]
    Ik ken geen jodenhaters.

    Het antisemitisme neemt toe door de brute acties van Netanyahu.
    Gelukkig maar. Je zou toch maar zo'n stuk schorem kennen die terroristen beschouwt als vrijheidsstrijders, die begrip opbrengt voor terroristisch geweld, die steevast eenzijdig anti Israëlische berichtgeving citeert en die propaganda verspreidt die is gericht tegen Israël.

    Het antisemitisme neemt momenteel toe door het islamistische terrorisme, wat wordt gevoed door negatieve stereotypering van Joden, door religieus geïnspireerde motivatie en door frustratie zoals jij die hier laat zien over het functioneren van Netanyahu.

    Vergeet niet dat veel van de kritiek op Netanyahu is gebaseerd op de gedachte dat hij niet hard genoeg optreedt om de gijzelaars vrij te krijgen. Ik kan me slecht voorstellen dat jij als Hamas vriendje ook vindt dat Israël harder moet optreden.
  6. forum rang 6 Cash collector 16 april 2024 23:42
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 22:47:

    [...]
    Ik heb wel degelijk onlangs op dit draadje Iran als de grote agressor aangegeven, derhalve strooi je fake-info.
    Daarmee heb je nog geen kennis van zaken.

    Iran is de facilitator, Hamas is nog eventjes de agressor.
  7. forum rang 6 benbelegger 17 april 2024 00:22
    De Europese Unie werkt aan nieuwe sancties tegen Iran. Zo moet het land ook gestraft kunnen worden voor het leveren van wapens aan strijdgroepen die het opnemen tegen Israël, zoals Hamas en Hezbollah, of de westerse koopvaardij, zoals de Houthi-rebellen.

    Ook het leveren van raketten aan Rusland mag niet meer ongestraft blijven, vinden de EU-landen.

    De buitenlandministers van de EU-landen zouden graag nieuwe maatregelen tegen Iran zien, maakt buitenlandchef Josep Borrell op uit een videovergadering. Die vergadering was ingelast na de grootscheepse Iraanse aanval op Israël van afgelopen weekend. Iran zette bij die aanval tientallen drones en raketten in, al troffen die geen doel.

    De EU kan Iran al sancties opleggen omdat het drones aan Rusland heeft geleverd, en heeft dat ook al gedaan. Die strafmaatregelen kan de EU misschien uitbreiden, oppert Borrell.
    Voor het aanmerken van de Islamitische Revolutionaire Garde als terroristische organisatie ziet hij nog altijd geen mogelijkheden. Nederland roept daar al langere tijd toe op.
    www.nu.nl/midden-oostenconflict/63093...
  8. forum rang 6 benbelegger 17 april 2024 00:33
    De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat hij “een politieke aanval op Iran leidt ” en heeft naar 32 landen geschreven “met de eis dat er sancties worden opgelegd aan het Iraanse raketproject en dat de Revolutionaire Garde tot een terroristische organisatie wordt verklaard.”

    En:
    De VS en de EU overwegen snelle nieuwe sancties tegen Iran in de nasleep van de grootschalige luchtaanval van Teheran op Israël afgelopen weekend. De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zei dat Washington zijn sanctiebevoegdheid zou gebruiken en met bondgenoten zou samenwerken om “de kwaadaardige en destabiliserende activiteiten van het Iraanse regime te blijven ontwrichten”. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, merkte op dat er in Europa behoefte is aan een snelle uitbreiding van de sancties tegen Teheran, misschien binnen enkele dagen.

    www.theguardian.com/world/live/2024/a...
  9. forum rang 10 luchtschip 17 april 2024 03:54
    The Jerusalem Post :

    "IDF ( het Israëlische leger ) heeft besloten tot een reactie op de Iraanse aanval, maar de datum is nog niet gekozen"

    Reactieopties variëren van het aanvallen van Iraanse nucleaire faciliteiten tot het aanvallen van drones of ballistische raketten. Sancties tegen de Iraanse IRGC en een cyberaanval worden ook overwogen.

    twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/17...
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 17 april 2024 05:31
    @ de verdedigers van de gruwelijkheden in Gaza

    Voor mij vallen de verschrikkelijkheden van de brute acties van Israël na 7 oktober niet goed te praten, hoe gruwelijk Hamas ook tekeer gegaan is.

    Als mensen mij niet deskundig vinden: blackmail van mensen die geen normale discussie kunnen voeren.

    Iemand die ik zeer deskundig vind: Norman Finkelbaum.

    Zijn visie komt overeen met de mijne, in een youtube van 3 minuten laat hij zijn mening weten:
    www.youtube.com/watch?v=jzjDhIXI2PA
  11. forum rang 6 benbelegger 17 april 2024 08:55
    quote:

    Jalapenjos schreef op 17 april 2024 08:10:

    [...]

    Niet echt door Netanyahu, hè:
    www.telegraaf.nl/nieuws/761539902/isl...
    Mocht iemand het artikel niet helemaal kunnen lezen, dan:

    VEENENDAAL Nederlandse moslims zijn verplicht om niet-moslims te haten, en vijandigheid is nodig tegenover andersgelovigen. Dat zegt de islamleraar Musa Ibn Yusuf van het islamitische centrum Ar-Rahmah in Veenendaal, meldt De Telegraaf. Het geloofscentrum raakte al eerder in opspraak.

    Musa Ibn Yusuf doet zijn aanbevelingen in een podcast op YouTube. Hij reageert op een ogenschijnlijk hartverwarmend bericht: Een kerk stelde tijdens de ramadan-maand parkeerplekken beschikbaar voor een naastgelegen moskee. Op sociale media werd dat gebaar geroemd als voorbeeld van saamhorigheid. Maar Musa Ibn Yusuf ontstak in woede toen hij het zag. ,,Er is geen saamhorigheid met christenen”, zegt hij in een podcast op YouTube. ,,Saamhorigheid is gewoon fout. Er is gewoon haat naar degene die niet gelooft in de verlichting van de islam.”
    www.derijnpost.nl/lokaal/religie/1022...

    Of: www.powned.tv/article/imam-van-islamc...
  12. forum rang 5 Hoppschwiiz 17 april 2024 12:23
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 22:45:

    [...]
    Ik ken geen jodenhaters.

    Het antisemitisme neemt toe door de brute acties van Netanyahu.
    Antisemitisme is nooit echt weggeweest. De geest is alleen vrij makkelijk uit de fles gekomen doordat de Westerse samenlevingen relatief veel islamitische gelovigen heeft opgenomen. De 1ste generatie is gewoon hard gaan werken, maar is meestal wel vast blijven houden aan de (kerkelijke) leiders uit hun thuislanden. Een groot deel van de volgende generaties is min of meer tussen de wal en het schip terecht gekomen. Nederland is toch niet zo’n paradijs gebleken en de Nederlanders zaten over het algemeen niet echt te wachten op buitenlanders in hun wijk of straat. Tel daarbij op de relatief grote hoeveelheid ‘drop-outs’ in het onderwijs en je krijgt een hele lastige groep mensen die vrij kansloos zijn op de arbeidsmarkt, gebruik maken van de sociale voorzieningen die niet toereikend zijn voor hun dromen en wensen, groepen gelijkgestemden vormen en zich afzonderen en afzetten tegen de rest. De weg naar de (drugs)criminaliteit is eenvoudig te vinden. Als er dan in de gebedshuizen en islamitische scholen ook nog hel en verdoemenis wordt gepredikt en haat wordt gezaaid naar de ‘ongelovigen’ is het niet verwonderlijk te constateren dat de Joodse mens weer als eerste aangewezen wordt als oorzaak voor alle ellende.

    Disclaimer: er zijn super leuke moslim meisjes en jongens die wèl alle kansen grijpen, studeren en integreren in de Westerse maatschappij, zonder hun geloof af te vallen. Maar die hoor je niet. Kijk naar alle demonstraties: het betreft altijd een kleine minderheid, maar het zijn altijd dezelfde mensen. Ontevreden, ongelukkig, tegen de macht, tegen de overheid, tegen het koningshuis, en altijd klaar om ergens chaos te creëren. Of het nou tegen kernbommen, kerncentrales, de maak industrie, Coronabeleid, Schiphol, of gewoon Israel is.

    Maar vergeet nooit dat het altijd een kleine minderheid betreft. Het overgrote deel van de wereld (ook de Arabische-) staat achter Israel
4.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links