Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon 2024

91 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 12 april 2024 10:58
    Amazon ziet kansen om kosten in fulfilmentnetwerk te verlagen

    CEO Jassy ziet mogelijkheden om de kosten in zijn fulfilmentnetwerk te verlagen, nadat het de afgelopen maanden het personeel in een aantal divisies had ingekrompen. Onder ‘fulfiment’ valt de service die hulp en diensten biedt op het gebied van opslag, verpakking en verzending aan verkopers van producten op Amazon. Zo kunnen verkopers op de Amazon-marktplaats zich meer richten op marketing en het contact met klanten.

    Bron: Bolero
  2. forum rang 5 Japaho 30 april 2024 22:23
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 30 april 2024 22:05:

    *AMAZON 1Q EPS $0.98, EST. $0.84
    *AMAZON 1Q REVENUE $143.3B, EST. $142.6B
    *AMAZON SEES 2Q NET SALES $144.0B TO $149.0B, EST. $150.2B

    Edit:
    Amazon stock pops after earnings beat
    Hamza ShabanTue, Apr 30, 2024
    finance.yahoo.com/news/amazon-stock-p...
    Lijkt goed, nu moet de koers nog opveren.
  3. forum rang 5 Japaho 30 april 2024 22:57
    (ABM FN-Dow Jones) Amazon heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

    CEO Andy Jassy sprak van een goed begin van het jaar voor het hele bedrijf, "en dat zie je terug in zowel de verbeteringen in onze klantervaringen als in de financiële resultaten", zei Jassy.

    Eerder deze maand zette Jassy zijn visie uiteen over hoe generatieve AI een cruciale bouwsteen zou kunnen zijn bij het tot stand brengen van de volgende groeipijler van Amazon, na zijn online retail Marketplace, Amazon Prime en zijn cloud-computing-eenheid, Amazon Web Services.

    Het concern boekte het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 15,3 miljard dollar, tegenover 4,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023.

    Amazon boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,4 miljard dollar, ofwel 0,98 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 3,2 miljard dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet steeg van 127,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder naar 143,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De omzetstijging is het resultaat van de AI-boom, die zijn cloud-computing divisie stimuleerde.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 9 miljard dollar op een omzet van 142,7 miljard dollar.

    De omzet van de cloudcomputingdivisie steeg in het eerste kwartaal met ruim 17 procent tot circa 25 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat van de divisie steeg met bijna 84 procent.

    De advertentie-inkomsten stegen met circa 24 procent tot 11,82 miljard dollar. In januari startte het concern met advertenties op zijn Prime Video-platform, tenzij klanten bereid zijn om meer te betalen.

    Outlook
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 mei 2024 08:35
    RBC herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
    donderdag 2 mei 2024 - 05:55u -
    Het koopadvies van dinsdag 9 april 2024 wordt herhaald: $215

    JPMorgan Research herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
    donderdag 2 mei 2024 - 05:11u -
    JPMorgan Research verhoogt het koersdoel van Amazon.com naar $ 240,00 van $ 190,00.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 mei 2024 22:41
    Bron: Bolero

    Amazon: de 'Cloud' maakt het verschil
    15:08

    Amazon?

    Amazon is 's werelds grootste e-commerce bedrijf. Het baat de gelijknamige site uit in de VS en 12 andere landen. Daarnaast is Amazon ook de aanbieder van cloud computing via Amazon Web Services (AWS).

    Samenvatting

    Amazon, ooit ontstaan als online boekenverkoper en later uitgegroeid tot grootste e-commercespeler ter wereld, is ook nu weer aan het vervellen. Hun e-commerce afdeling is steeds minder belangrijk voor investeerders die vooral bezig zijn met hun clouddivisie, AWS. En het is deze divisie die Amazon kwartaal na kwartaal weet naar grotere hoogtes weet te stuwen. Ook dit kwartaal steeg de operationele inkomst met 17% bij deze divisie… Veel beter dan verwachtingen.

    Details

    Over de ganse groep bekeken kwam hun omzet uit op 143,3 miljard dollar, een groei van maar liefst 13% op jaarbasis. Hiermee kunnen ze net beter doen dan de alsmaar hogere lat die analisten het bedrijf opleggen. Maar waar Amazon vooral mee kon uitpakken ten opzichte van verwachtingen is in hun operationele inkomsten. Deze kwamen uit op 15,3 miljard dollar, veel sterker dan de gemiddelde analistenverwachtingen (gav) van 11,3 miljard dollar. Toch wel een zeer impressionante uppercut die ze hiermee uitdeelden.

    De verschillende divisies presteren allemaalgoed, maar hun allerbelangrijkste divisie, de clouddivisie AWS, is wel echt de ster van de show. De omzet in hun AWS divisie kwam uit op 25 miljard dollar wat een groei van 17,2% op jaarbasis betekent en een versnelling in groei ten opzichte van het vorige kwartaal. De groei toen kwam uit op 13,2%. Amazon's management ziet dat er veel klanten bezig zijn met het moderniseren van hun infrastructuur, waarbij digitalisering een rode draad vormt. Ook het uitbouwen van generatieve AI- producten bezorgt hun AWS-divisie de nodige boost, omdat deze producten nood hebben aan grote rekenkracht, die AWS kan leveren. Het mag dan ook niet verbazen dat deze divisie een echte goudklomp is voor Amazon. De marges kwamen dit kwartaal uit op 37,6%, de gav lagen mikten op een marge van 29,5%. Dit toont mee aan hoe groot de vraag is naar deze rekenkracht.

    Met deze cijfers kan Amazon ook de vrees van menig analist naar de achtergrond doen verdwijnen. AWS is nog steeds de grootste cloudprovider ter wereld, maar de schrik is dat het marktaandeel verliest aan Alphabet en Microsoft, met respectievelijk Google Cloud en Azure. Deze twee hebben een meer gesofisticeerde aanbieding wat artificiële intelligentie betreft en analisten vrezen dan ook dat ze hiermee AWS kunnen voorbijsteken. De laatste resultaten tonen nu echter aan dat Amazon haar twee grote belagers dus nog zeker niet moet laten voorbijgaan.

    Als we de blik dan ook verruimen naar de 'oudere' divisies dan zijn de zeker niet zo slecht. Ook hier is het elk kwartaal toch een beetje met de billen dicht afwachten op de Amerikaanse consument, waar zovele consumptiebedrijven een negatief beeld ophangen dat ook de e-commerce afdeling van Amazon zouden treffen. De resultaten geven een 'mixed feeling' omtrent deze Amerikaanse consument. Hoewel ook deze keer hun omzet mooi kon groeien met +-7%,kwamen hun marges in Noord-Amerika toch een tikkeltje lager uit dan verwacht. Dit ondanks verdere efficiëntieverbeteringen in hun voorraadbeheer en logistieke netwerk. Het lijkt er dus op dat de Amerikaanse consument niet enkel naar koopjes zoekt in fysieke winkels maar ook op haar favoriete e-commerce site. Amazon's management kon er dan ook niet omheen en moest bekennen dat ze zien dat consumenten "ongerust zijn omtrent hun uitgaves gedreven door schrik om de huidige staat van de economische omgeving en kijken naar koopjes". Het management ziet wel dat Amazon voor consumenten aantrekkelijk is dankzij haar competitieve prijzen en interessante Prime deals. De competitieve prijszetting staat de de laatste maanden onder druk door Chinese spelers als Temu. Amazon stelt zich ook meer premium op door een snelle levering en een breed product aanbod.

    Nog interessant om te bekijken is de CAPEX-uitgaven (investeringsuitgaven) van Amazon. Amazon heeft voor heel 2024 aanzienlijk meer uitgaves ingepland voornamelijk om de groei in hun AWS-divisie verder te kunnen opdrijven. Hiermee willen ze zich verder op de voorgrond blijven zetten om de groei in generatieve intelligentie te kunnen monetiseren. In het eerste kwartaal van 2024 kwam hun capex- uitgaven nog neer op 14 miljadr dollar, maar voor het volledige jaar zien ze dit als 56 miljard dollar. Hiermee overstijgen ze de verwachtingen van analisten.Qua vooruitzichten naar het tweede kwartaal van 2024 toe, is Amazon toch eerder voorzichtig. Dit ondanks een toch wel zeer sterk eerste kwartaal. Ze gaan uit van een omzet die uit zal komen tussen de 144-149 miljard dollar, waarmee ze een lagere verwachting geven dan analisten hadden gehoopt. Amazon gaat ook uit dat hun operationele inkomsten zullen uitkomen tussen de 10-14 miljard dollar, welke ongeveer in lijn ligt der verwachtingen. Maar gegeven het zeer sterke eerste kwartaal had de analist van KBC Securities, Tom Noyens, op meer gehoopt.

    [i]KBC Securities over Amazon


    Amazon mocht weer eens een zeer mooi kwartaal boeken met vooral operationele inkomsten die ver boven verwachtingen lagen. Gedreven door de belangrijkste en zeer winstgevende clouddivisie. Hiermee kunnen ze de zorgen omtrent een iets voorzichtigere Amerikaanse consument naar de achtergrond verdringen en draait alles 'bijna' alleen nog rond hun cloud infrastructuur voor AI. Wel zien we dat Amazon een iets voorzichtiger beeld schetst voor het lopende kwartaal, met vooral ook een zeer sterke opvering in verdere CAPEX uitgaven. We zien dus dat de grote tech spelers echt wel alles op alles zetten om hun macht in generatieve AI en cloud infrastructuur te behouden of te verbeteren. Amazon staat nog steeds sterk gepositioneerd, maar we zien nog steeds dat Microsoft en Alphabet nog een technologische voorsprong hebben.

    Ondanks de sterke kwartaalcijfers behouden we ons 'Houden'-aanbeveling doordat we de waardering zeer rijkelijk vinden. We trekken wel ons koersdoel op van 173 USD naar 183 USD. [/i]
91 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links