Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,695 3 mei 2024 12:19
  • -0,055 (-0,16%) Dagrange 33,605 - 33,865
  • 1.335.985 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 1117 1118 1119 1120 1121 ... 1136 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Pandjesbaas 10 april 2024 09:54
    Ik heb het afromen ook weer hervat; 1 portie aandelen eruit op 33,55. Nog 9 porties over, maar ik begin nu wel enigszins door mijn aandelen bij DeGiro heen te raken. De rest (7,5 portie) staat nog bij Saxo, waar het terecht kwam toen zij Binck overnamen, en de transactiekosten stuitend veel verhoogden.
  2. forum rang 5 Hans2021 10 april 2024 09:57
    quote:

    Baksteen schreef op 10 april 2024 09:25:

    Dat gaat rapido, niet verwacht.
    Terwijl een aantal mensen een recessie verwacht blijft de AEX doorstijgen, wat stijgt er niet trouwens
    Het speelveld is verandert. Op termijn zal Shell een eigen beursnotering in New York hebben. Op termijn zal Shell zich ook in de USA gaan vestigen. Deze koers kan nog veel hoger. Richting de 40 euro gok ik. En dan heb ik het nog niet over de tussentijdse dividendverhogingen.
  3. Dividend-Shell 10 april 2024 09:59
    Breed bekeken, veel analisten beweren dat we in een laatste fase zitten van een opgaande trend, en die laatste fase is meer parabolic. Vandaar die enorme stijging van de afgelopen 5 maanden. Het zou nog enkele maanden kunnen doorgaan, daarna de bear-market die langdurig zou zijn. Je kunt nooit timen, maar ergens wat winst nemen op de weg naar boven is niet verkeerd. Deze sterke stijging gaat echt niet eeuwig door.
  4. forum rang 6 Candelll 10 april 2024 11:13
    ff tussendoor

    Apple verdubbelt productie van iPhones in India
    Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.
  5. Rai444,44 10 april 2024 12:33
    quote:

    Oliedom schreef op 5 april 2024 20:09:

    Voor de geïnteresseerden in de oorzaak van de klimaatcrisis: interessante docu te zien op You Tube: Climate the movie. The cold thruth. Eerste 45 minuten eye opener.
    Weer eens een ander geluid.
    Dank voor delen, plaatst een en ander in perspectief.
  6. forum rang 7 Pandjesbaas 10 april 2024 17:51
    Heeft op het eind alleen wel een behoorlijk hoog propagandagehalte voor de kapitalistische consumptiemaatschappij. Zou het nu werkelijk zo'n goed idee zijn om in een paar generaties de aarde te plunderen van alle fossiele brandstoffen, omdat ons nog even het luxe leventje te laten leiden, gewoon omdat we dat lekker vinden? En de wereldbevolking nog even flink te laten groeien, want dat is ook zo leuk. En dan zitten we hier straks met z'n 30 miljard, is alle fossiel op... En dan, zelfs als het klimaat nog hetzelfde is?
  7. forum rang 6 Candelll 10 april 2024 18:13
    Shell's (SHEL) vooruitzichten voor het eerste kwartaal: Divisie Chemie blinkt uit in aandelenonderzoek 10 april 2024
    SM Snelle offerteSM MUSA Snelle offerteMUSA GLP Snelle offerteGLP SHEL Snelle offerteSHEL

    Shell plc (SHEL Quick QuoteSHEL - Free Report) zei dat het een opmerkelijke daling verwacht van de handelsresultaten in het eerste kwartaal voor zijn geïntegreerde gasdivisie vergeleken met de voorgaande periode van drie maanden. Omgekeerd voorziet het bedrijf een substantiële verbetering van de prestaties van zijn chemicaliën- en productenactiviteiten, met verwachte verminderingen van de verliezen voor de eenheid vergeleken met het laatste kwartaal van 2023.

    Laten we nu eens kijken naar enkele andere segmentsgewijs geselecteerde items uit de release van vrijdag.

    Stroomopwaarts
    Volgens de laatste update bleef de upstream-productie van Shell in het eerste kwartaal van 2024 op sequentiële basis stabiel, halverwege de verwachtingen. De supermajor schat zijn productie op een niveau van 1.820-1.920 (duizend vaten olie-equivalent per dag) MBOE/d, vergeleken met 1.870 MBOE/d in het vierde kwartaal van 2023. Verwacht wordt dat belastinglasten de winsten in de orde van $2,1 zullen schaden. -2,9 miljard.

    Ondertussen verwacht Shell dat het winstaandeel van joint ventures en geassocieerde deelnemingen rond de $500 miljoen zal liggen. De resultaten van het segment zullen waarschijnlijk ook afschrijvingen voor een bedrag van $600 miljoen omvatten. Ten slotte worden de bedrijfskosten voor het segment geraamd op ongeveer 2,55 miljard dollar.

    Geïntegreerd gas
    De LNG-liquefactievolumes van Shell zullen naar verwachting tussen de 7,2 en 7,6 miljoen ton liggen, wat zich vertaalt in een opeenvolgende stijging van ongeveer 4,8%. De geïntegreerde gasproductie van Shell zal naar verwachting tussen de 960.000 en 1.000.000 vaten olie-equivalent per dag (BOE/d) liggen, of halverwege 980.000 BOE/d. In de periode oktober-december bedroeg het 901.000 BOE/d. Volgens het bedrijf zullen de handels- en optimalisatieresultaten in zijn geïntegreerde gaseenheid in het eerste kwartaal “sterk” zijn, hoewel deze ruim onder het vierde kwartaal van 2023 zullen liggen, wat uitzonderlijk was. De operationele kosten van het segment worden verwacht tussen de $1 miljard en $1,2 miljard.

    Marketing
    Het middelpunt van de marketingverkoopvolumerichtlijnen van het management is 2,350 miljoen vaten per dag, lager dan de 2,508 miljoen vaten die in het vierde kwartaal van 2023 werden bereikt. Over het geheel genomen wordt verwacht dat de segmentwinsten in lijn zullen liggen met de niveaus van het kwartaal geleden, terwijl de bedrijfskosten zouden dalen. tussen de 2 en 2,4 miljard dollar liggen.

    Chemicaliën en producten
    Het bedrijf verwacht een steil opwaarts traject in zijn Trading & Optimization-resultaten vanaf de niveaus van het vierde kwartaal. Bovendien zou, zoals door Shell voorspeld, de raffinagemarge in het eerste kwartaal moeten versterken, waarbij de maatstaf achtereenvolgens met 17,9% zou verbeteren. Terwijl de marges in de chemie ook met 21% stegen, zullen de gerealiseerde cijfers in het subsegment van de chemie naar verwachting beter zijn dan in het vierde kwartaal. Shell verwacht ook een bezettingsgraad van de raffinaderijen van 89-93%, bedrijfskosten van $2,5-$2,9 miljard en een bezettingsgraad van de chemische fabrieken van 71-75%.

    Hernieuwbare energiebronnen en energieoplossingen
    Het aangepaste resultaat van dit segment zal naar verwachting schommelen tussen een verlies van $100 miljoen en een winst van $500 miljoen.

    Q1 schattingen
    Dit bedrijf zal naar verwachting op 2 mei de resultaten over het eerste kwartaal van 2024 bekendmaken. De huidige Zacks Consensus-schatting voor het komende kwartaal van Shell is een winst van $1,97 per aandeel op een omzet van $85,8 miljard.
  8. forum rang 6 Candelll 10 april 2024 18:15
    Het door Shell (SHEL Quick QuoteSHEL - Gratis rapport) en Exxon Mobil Corporation (XOM Quick QuoteXOM - Gratis rapport) geëxploiteerde Groningen-gasveld is door de Nederlandse overheid gevraagd de productie definitief stop te zetten. De Eerste Kamer heeft de stemming over een wet over de permanente sluiting van het gasveld teruggedrongen. Het uitstel heeft de regering boos gemaakt, die herhaaldelijk heeft verklaard dat de gasproductie niet zal worden voortgezet vanwege seismische activiteiten die verband houden met de winning van gas uit het veld.

    Het Groningen-gasveld, gelegen ten noorden van Nederland, was een van de belangrijkste aardgasleveranciers van Europa. De gasproductie uit het Groningenveld werd afgelopen oktober stopgezet, na jaren van productiedaling. Deze ontwikkeling was gericht op het beperken van seismische activiteit gerelateerd aan de gaswinning, die ernstige schade heeft veroorzaakt aan verschillende gebouwen in de regio. Tijdens een koudegolf van de afgelopen maanden was het veld echter tijdelijk beschikbaar voor beperkte productie.

    Gesteund door de Tweede Kamer heeft de regering een wet voorgesteld die het veld per 1 oktober 2024 definitief zou sluiten. Verschillende fracties in de Senaat hebben de wet echter aangevochten op grond van energieonzekerheid voor het land. De fracties in de Senaat hebben gezegd dat ze meer garanties nodig hebben om ervoor te zorgen dat deze maatregel de zekerheid van de gasvoorziening voor het land niet in gevaar brengt.

    Het uitstel heeft de regering woedend gemaakt, omdat zij de definitieve beslissing met anderhalf jaar zou kunnen uitstellen. In het bijzonder heeft de staatssecretaris van de Mijnbouw gedreigd af te treden tenzij de Senaat op zijn vroegst zijn standpunt wijzigt.

    Drie van de vier partijen die een regering proberen te vormen, probeerden de stemming uit te stellen. Het gaat onder meer om de nationalistische PVV-partij en de centrumrechtse VVD van vertrekkend premier Mark Rutte.

    In reactie op de zorgen van de Eerste Kamer heeft het kabinet verzekerd dat het risico voor de voorzieningszekerheid minimaal is, ongeveer één op 80.000. Het risico zou zich alleen voordoen als het land twee uitzonderlijk koude winters op rij zou meemaken.

    Shell en ExxonMobil exploiteren het gasveld via hun joint venture NAM. Beide bedrijven hebben een arbitragehof ingeschakeld om tot een besluit te komen over de vraag of zij compensatie moeten krijgen van de Nederlandse overheid voor het stopzetten van de gasproductie in Groningen, dat nog steeds over enorme reserves beschikt.

    De Nederlandse schatkist heeft sinds de start van de productie in de jaren zestig ongeveer 363 miljard euro ($391,13 miljard) ontvangen. De winst van Shell en Exxon uit Groningen bedroeg destijds zo'n 66 miljard euro.
22.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 1117 1118 1119 1120 1121 ... 1136 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links