Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,480 2 mei 2024 12:26
  • -0,255 (-0,76%) Dagrange 33,240 - 33,680
  • 2.371.468 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1111 1112 1113 1114 1115 ... 1135 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 4 april 2024 10:49
    RBC herhaalt advies voor Shell
    Gepubliceerd door Trivano.com op 4 april 2024 om 10:20

    De analisten van RBC hebben zich donderdag opnieuw positief uitgelaten over Shell. RBC herhaalde het advies sector outperform voor de aandelen van Shell.
    Ook het koersdoel van 3.000,00 GBX werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Shell met 9% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 2.750,00 GBX.
  2. Dividend-Shell 4 april 2024 10:59
    Ik heb gedekte calls geschreven vanaf 33 en hoger. Mocht het zover komen, prima, dan rol ik niet door, maar laat de onderliggende Shellies automatisch verkopen. Ooit Shell aandelen gekocht voor 13 euro, dus wellicht tijd voor winst nemen. Wel jammer mbt opties, dat was een leuke bezigheid, maar ongetwijfeld gaat Shell weer wat stapjes terug zodra olie gaat zakken. Die veel beloofde recessie komt er op den duur. Geduld dus.
  3. forum rang 6 Candelll 4 april 2024 14:17
    Een verplicht klimaatdoel voor Shell is onwettelijk en inefficiënt. Bovendien is de CO2-plicht die de rechter in 2021 oplegde onredelijk hoog, stelde het bedrijf woensdag. Shell vindt dat de wereld eerst minder kolen moet gaan gebruiken.
    Tegelijkertijd moet Shell ruimte houden om olie en gas te leveren. Dat betoogde de oliegigant woensdag tijdens de tweede dag van het hoger beroep in de baanbrekende klimaatzaak van Milieudefensie. Nadat beide partijen dinsdag voor het eerst aan het woord waren gekomen, kreeg Shell nu een hele dag om zijn standpunt toe te lichten.

    In 2021 besloot de rechter dat Shell zijn uitstoot in 2030 met 45 procent moet hebben verlaagd. Dat geldt voor de eigen uitstoot, maar ook die van alle klanten die benzine, kerosine en gas van Shell verbranden. In de praktijk betekent het dat Shell veel minder fossiele brandstoffen moet gaan verkopen.

    Volgens Shell mag de rechter het bedrijf geen verplicht CO2-doel opleggen. Maar het percentage dat de rechtbank koos, is volgens het bedrijf zeker te hoog. Shell verkoopt alleen olie en gas, terwijl de komende jaren vooral het gebruik van kolen sterk omlaag moet.

    De advocaat van Shell wees op het meest ambitieuze klimaatscenario van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Daarin moet het gebruik van kolen tussen 2019 en 2030 ruim halveren, terwijl de uitstoot door gas en olie met 'slechts' 20 tot 30 procent daalt: minder dus dan van Shell wordt geëist. Met dat scenario blijft de opwarming van de aarde beperkt tot rond de 1,5 graden.

    Volg ons klimaatnieuws
    Ontvang meldingen bij nieuws
    Blijf met meldingen op de hoogte
    Shell wil gasverkoop laten groeien
    Het gerechtshof legde de vinger op de zere plek door Shell te vragen hoeveel het bedrijf zijn verkopen van olie en gas dan wél wilde verlagen. De advocaat van het bedrijf moest antwoorden dat de verkoop van vloeibaar aardgas de komende jaren nog 20 tot 30 procent zal stijgen. De olieproductie blijft tot 2030 gelijk.

    Dat beeld past in de conclusie van denktanks als Carbon Tracker, die zeggen dat de plannen van Shell nog niet in lijn zijn met de afspraken uit het Parijsakkoord. Die vereisen dat het gebruik van olie en gas ook flink gaat dalen.

    Shell investeert nog altijd een stuk meer in olie- en gasproductie dan in duurzame energie. Maar het oliebedrijf zegt wel in de "kopgroep" te zitten, omdat het vergeleken met andere oliebedrijven veel geld in groene energie steekt.

    Bovendien zegt het bedrijf alleen te reageren op vraag uit de markt. Het is volgens het bedrijf aan overheden om ervoor te zorgen dat mensen en bedrijven kunnen verduurzamen en overstappen op groene alternatieven.

    'CO2-doel kan tot hogere uitstoot leiden'
    Volgens Shell mag een rechtbank het bedrijf geen CO2-reductiebevel opleggen, omdat de politiek moet bepalen hoeveel de uitstoot omlaaggaat en welke sectoren als eerst aan de beurt zijn. Maar het bevel zou ook niet het beoogde effect hebben. "Het opleggen van het reductiebevel kan zelfs leiden tot een toename van de wereldwijde emissies", stelde Shell-advocaat Tiemen Drenth.

    Volgens hem zal een concurrent dan de olie en gas leveren die het bedrijf niet meer mag verkopen. En als Shell de productie uit bepaalde olievelden stopzet, kan de winning worden hervat door een ander bedrijf dat daarbij meer vervuiling veroorzaakt.

    Shell ziet aardgas als "transitiebrandstof" die in sommige gevallen zelfs kan zorgen voor minder klimaatverandering. "Wanneer het gas het verbruik van kolen vervangt, draagt Shell feitelijk bij aan het verlagen van de wereldwijde emissies", zei advocaat Daan Lunsingh Scheurleer.

    Bij de productie van staal of elektriciteit met gas komt minder CO2 vrij dan met kolen. Shell zei niet hoeveel van zijn gasverkoop in deze klimaatvriendelijke categorie zou vallen.

    Experts aan beide zijden
    Shell haalt verklaringen van verschillende deskundigen aan om te bewijzen dat het bevel van de rechter niet effectief is. Ondertussen wijst Milieudefensie naar andere experts, die zeggen dat het bevel van de rechter wél effect heeft.

    Het is de vraag of die discussie überhaupt uitmaakt voor het oordeel van het hof. Want de lagere rechter besloot in 2021 nog dat Shell een zorgplicht had om zijn eigen CO2-uitstoot sterk te verlagen, ongeacht het effect daarvan op de wereldwijde uitstoot.

    Donderdag krijgt Milieudefensie de hele dag om te beargumenteren waarom het oorspronkelijke vonnis van de rechtbank in stand moet blijven. Volgende week volgt nog een laatste zittingsdag, waarop het hof beide partijen ondervraagt over hun standpunten.
  4. Tony_feestneus 4 april 2024 15:18
    quote:

    Rakker schreef op 4 april 2024 15:02:

    Wat ontzettend raar, dat de koers van Van Lanschot ook op €32,30 staat vandaag. Hoe kan de koers van zo'n wereldbedrijf nu gelijk staan aan een aandeel dat genoteerd staat op de midkap?
    Kan er niet de vinger op leggen of je nou aan het trollen bent of niet, maar in het kader van 'alle begin is moeilijk'

    Aantal uitstaande aandelen x waarde per aandeel = bedrijfswaarde
    Shell heeft 6.4B uitstaande aandelen, Van Lanschot 45M, mag jij uitrekenen wat het verschil is tussen beide.
  5. keecee 4 april 2024 15:20
    quote:

    Rakker schreef op 4 april 2024 15:02:

    Wat ontzettend raar, dat de koers van Van Lanschot ook op €32,30 staat vandaag. Hoe kan de koers van zo'n wereldbedrijf nu gelijk staan aan een aandeel dat genoteerd staat op de midkap?
    Als dit echt een serieuze opmerking is dan zou ik je willen adviseren heel snel met beleggen te stoppen.
  6. beterwisdanonwis 4 april 2024 17:43
    quote:

    Rakker schreef op 4 april 2024 15:02:

    Wat ontzettend raar, dat de koers van Van Lanschot ook op €32,30 staat vandaag. Hoe kan de koers van zo'n wereldbedrijf nu gelijk staan aan een aandeel dat genoteerd staat op de midkap?
    nou gewoon omdat 1 kilo ijzer nou eenmaal zwaarder weegt dan 1 kilo wol en net zoveel licht geeft, snap je.
  7. forum rang 5 Hans2021 4 april 2024 17:56
    quote:

    Rakker schreef op 4 april 2024 15:02:

    Wat ontzettend raar, dat de koers van Van Lanschot ook op €32,30 staat vandaag. Hoe kan de koers van zo'n wereldbedrijf nu gelijk staan aan een aandeel dat genoteerd staat op de midkap?
    Dat is ook raar Rakker. Je hebt een goed punt. Zoek jij nou eens uit hoe dat precies zit. We horen het morgen wel. (je maakt een grapje neem ik aan).
  8. forum rang 6 Candelll 4 april 2024 19:14
    WTI-futures voor ruwe olie daalden donderdag naar $85 per vat, waardoor de rally tot stilstand kwam die de prijzen tijdens de voorgaande sessie naar het hoogste punt in vijf maanden van $85,6 bracht, omdat de onzekerheid over het Amerikaanse banenrapport van vrijdag de recente zorgen over een krap aanbod tijdelijk compenseerde. Woensdag handhaafde de OPEC+ haar huidige olieaanvoerbeleid en riep een aantal leden op om de naleving van de productieverlagingen te bevorderen. De groep zei dat sommige landen het overaanbod in het eerste kwartaal zouden compenseren, terwijl Rusland zou overschakelen naar productie in plaats van exportbeperkingen. Analisten wezen ook op Oekraïense drone-aanvallen op Russische raffinaderijen die de brandstoftoevoer verminderden, evenals de vrees dat de oorlog tussen Israël en Hamas zich zou kunnen uitbreiden naar Iran. Aan de vraagzijde wezen de laatste Amerikaanse economische gegevens op een veerkrachtige arbeidsmarkt, waardoor de vooruitzichten voor de totale consumptie en de vraag naar energie gunstiger uitpakten. Ondertussen lieten EIA-gegevens zien dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week met 3,21 miljoen vaten zijn gestegen, wat de verwachtingen van een afname van 1,511 miljoen vaten overtreft.
  9. forum rang 6 Candelll 4 april 2024 19:16
    Shell Brasil, een onderdeel van olie- en gasgigant Shell (SHEL Quick QuoteSHEL - Free Report), heeft een Front-End Engineering and Design (FEED)-contract gegund aan de in Tokyo gevestigde drijvende platformexpert MODEC Inc. voor een nieuwe drijvende productie-, opslag- en Offloading (FPSO)-systeem om te werken aan de ultradiepwaterontwikkeling Gato do Mato, voor de kust van Brazilië.

    De FPSO Gato do Mato zal worden gestationeerd op een afstand van ongeveer 250 kilometer voor de kust van Brazilië. De FPSO wordt afgemeerd op een diepte van 2000 meter onder water.

    MODEC heeft de opdracht gekregen om de romp en alle bijbehorende bovenzijdefaciliteiten voor de FPSO te ontwerpen. Bovendien wordt verwacht dat de FPSO zal worden beveiligd met behulp van een SOFEC spread-mooring-systeem. De gestabiliseerde ruwe olie zal worden opgeslagen in de FPSO-tanks voordat deze wordt gelost in shuttletankers en naar de markten wordt gestuurd.

    MODEC heeft een succesvol trackrecord in Brazilië, met het eerder leveren van zestien FPSO's en nog twee eenheden die momenteel in aanbouw zijn. De Gato do Mato FPSO zou de tweede eenheid zijn die door de Japanse drijvende expert rechtstreeks aan Shell zal worden geleverd.

    Aanvankelijk had Shell de deal voor de Gato do Mato FPSO in mei 2022 aan BW Offshore gegund. BW Offshore en Saipem waren gezamenlijk verantwoordelijk voor de Engineering, Procurement, Construction en Installation (EPCI) werkzaamheden voor het FPSO-schip. De deal werd echter in november 2022 beëindigd, nadat de definitieve investeringsbeslissing (FID) daarvoor met maximaal twee jaar was uitgesteld.

    Een jaar later herzag Shell haar plannen voor het Gato do Mato-project en kondigde aan dat het de FID in het eerste kwartaal van 2025 zou maken.

    MODEC omschreef de deal om het FEED-onderzoek uit te voeren als een belangrijk hoogtepunt voor zichzelf, omdat het wijst op een sterke relatie tussen de twee bedrijven, die meer dan twintig jaar beslaat.
  10. forum rang 4 Mr.Haas 4 april 2024 19:23
    Volgens de ing moet je niet uit de beurs stappen nu . Dit stond in hun mail .

    Heb je door alle records die aandelenindices de afgelopen maanden hebben gebroken last van hoogtevrees gekregen? Laat je dan niet verleiden om uit te stappen. Veel beleggers dachten eind vorig jaar een goed uitstapmoment te kiezen; het is voor hen te hopen dat ze snel weer zijn ingestapt. Ook is het niet te laat om nu nog in te stappen. Sowieso raden we je af om het juiste in- of uitstapmoment proberen te timen. Bij niemand gaat er een alarm af als het hoogte- of dieptepunt is bereikt. Een steuntje in de rug voor de twijfelaars: het ING Investment Office is in februari positiever geworden over aandelen en is meer gaan beleggen in cyclische en smallcap-aandelen.
  11. forum rang 9 Ron-tron system 4 april 2024 21:52
    quote:

    Ron-tron system schreef op 4 april 2024 08:53:

    [...]
    2 op 3 staan rood dus hier geen bestens in.
    Vandaag goudprijs in het oog houden want als deze een spike omlaag zou maken volgt de rest meestal.
    Het is maar een voorgevoel;)
    Gevoelens tellen ook mee;)
    Gaat deze onder de 2300usd dan wordt het opletten.
22.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1111 1112 1113 1114 1115 ... 1135 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links