Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NX FILTRATION AEX:NXFIL.NL, NL0015000D50

  • 3,535 26 apr 2024 17:35
  • +0,285 (+8,77%) Dagrange 3,250 - 3,585
  • 254.519 Gem. (3M) 231K

Forum NX Filtration geopend

3.350 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 lucas D 27 maart 2024 12:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 10:59:

    [...]
    Anders werden ze ontslagen...........(i)
    Vind dit bij uitstek een aandeel wat bij jou past.
    Je moppert nog wel, maar je begint humor te vertonen, dat heb je alleen bij aandelen waar je wel een goed gevoel hebt.
    Het bedrijf is pas een paar jaar bezig en je hebt al gezien dat ze internationale belangstelling genieten en goed bezig zijn
    Je weet dat die interesse er is omdat het zuiveren van water en de manier waarop internationaal op de agenda staat als een zeer hoge prioriteit.

    Jij ziet kansen eerder dan anderen.:~)
  2. forum rang 8 aextracker 27 maart 2024 15:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 12:38:

    [...]
    Zonder goedwerkende filters (wat nu het geval is) gaat NXF ook failliet.
    Dat verwacht ik niet zwarte piet :).
    De goed werkende filters van NX Filtration worden al sinds enkele jaren gekocht , gewaardeerd en van awards voorzien.
    Ze zullen vast met de publieke steunzolen samenwerken in de voorbehandeling van afvalwater waarop wordt doorontwikkeld.
    Er komt op die basis in 2024 ook een nanofilter 3.0 die digitale onzin zuivert op anonieme fora.
    De naam "real '24" :)
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2024 16:17
    quote:

    aextracker schreef op 27 maart 2024 15:30:

    [...]Dat verwacht ik niet zwarte piet :).
    De goed werkende filters van NX Filtration worden al sinds enkele jaren gekocht , gewaardeerd en van awards voorzien.
    Ze zullen vast met de publieke steunzolen samenwerken in de voorbehandeling van afvalwater waarop wordt doorontwikkeld.
    Er komt op die basis in 2024 ook een nanofilter 3.0 die digitale onzin zuivert op anonieme fora.
    De naam "real '24" :)
    We weten uit deskundige en neutrale bron dat de filters van NXF niet goed werken:

    Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
  4. forum rang 8 lucas D 27 maart 2024 16:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 16:17:

    [...]

    We weten uit deskundige en neutrale bron dat de filters van NXF niet goed werken:

    Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
    Oud bericht.
  5. forum rang 8 lucas D 27 maart 2024 16:58
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 16:51:

    [...]
    En nog steeds van toepassing en tevens essentieel voor de beoordeling van NXF.
    De filters van NXF zijn nu eenmaal niet geschikt voor niet voorgefilterd water.
    Laat maar eens zien watje beweerd.
    Je plaatst niet voor niets voor de zoveelste keer dat oude bericht.

    www.tostrams.nl/Artikel/786777/Lang-w...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2024 17:06
    quote:

    lucas D schreef op 27 maart 2024 16:58:

    [...]

    Laat maar eens zien watje beweerd.
    Je plaatst niet voor niets voor de zoveelste keer dat oude bericht.
    Het Grote Probleem bij NXF: hun filters werken niet goed en zijn ook niet uniek:

    Dit zegt een zeer deskundige gebruiker:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Een test met Waterschapsbedrijf Limburg is wel voltooid en er kan een resultaat worden gemeld. Deze is gehouden bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Simpelveld voor vijf maanden. Sandra Malagón Jiménez, innovatietechnoloog bij WBL, begeleidde de proef met NX Filtration. “Met membraanfiltratie kun je de kwaliteit van afvalwater verbeteren, kleine deeltjes zoals bijvoorbeeld zwevende stof en ook kleurstoffen afscheiden, plus een deel van de microverontreiniging, bacteriën en virussen. Hergebruik is het doel.”

    Drinkwater is het dan nog niet, maar wel herbruikbaar als proceswater voor bedrijven, of inzet in de landbouw in lange perioden van droogte. Dat perspectief bevestigt Malagón Jiménez, maar niet specifiek voor NX: “Het is een van de mogelijke technieken voor een verdere kwaliteitsverbetering van gezuiverd rioolwater, we hebben nog geen keuze gemaakt. Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2024 17:09
    Lang wachten op winst van NX Filtration

    In hoeverre is de groeiverwachting van NX Fliltration realistisch? De beursgang was gebaseerd op de belofte in het prospectus dat NX Filtration op - onbekende - lange termijn een marktaandeel van 10% zou behalen in een markt met een omvang van $15 miljard tegen 2030.

    Dit is het tweede deel van een tweeluik over NX Filtration. Lees deel 1 hier.

    NX Filtration wijt de teleurstellende groei aan langere doorlooptijden om testprojecten om te zetten in orders. De proefprojecten duren langer en afnemers zijn traag met het plaatsen van vervolgorders, veroorzaakt door besluitvorming, technologische euvels en doorlooptijden voor vergunningen.

    Wat is er aan de hand? NX meldt op haar website een serie projecten, Dat zijn voornamelijk testen. NX noemt desgevraagd testlocaties bij Pepsi, Veolia, Aqualia, Greentech Carlsberg en Nijhuis.

    Als onderaannemer van het Turkse bedrijf in waterzuiveringsinstallaties Enta scoort NX bijvoorbeeld in april 2022 een order bij jeansmaker Cross Textiles die in de marketing zwaar inzet op duurzaamheid. Dit was een proef "die een full-scale opdracht geworden is”, zegt NX . De waarde is echter niet duidelijk, want er lopen nog gesprekken met Enta.

    Een filteroperatie van de stad Dumai in Indonesië in een drinkwaterfabriek met een rivier als bron (vanaf november 2020) beschrijft NX vooral in – voor leken onbegrijpelijke - technische termen, maar het meldt ook positief: “Bovendien waren de operationele kosten van het [NX] dNF-membraansysteem minder dan de helft in vergelijking met het conventionele behandelingsproces, dat niet de vereiste behandelde waterkwaliteit kon bereiken. De extra kosten voor het vervangen van het dNF-membraan en het iets hogere elektriciteitsverbruik waren veel lager dan de chemische kosten voor het conventionele proces."

    NX meldt aanvullende orders, maar geen waarde daarvan. Idem dito voor een mooi Belgisch project. In een project in Thailand met een fabriek in rubberen handschoenen levert het Vietnamese waterbehandelingsbedrijf Vatech JSC een installatie op grond van membranen voor filtering van NX. Op vragen over de omvang en verwachtingen voor eventuele uitbreiding komt geen antwoord uit Hanoi.
    Zweedse twijfel

    NX Filtration maakt vele testprojecten bekend met beloftevolle vooruitzichten, maar niet duidelijk wordt in hoeverre de projecten slagen en tot orders en omzet leiden. NX is een typische tech-start-up met de nadruk op vorderingen in de technologie, en heeft minder op met de financiële markten.

    Een antwoord komt wel van RecoLab in het Zweedse Helsingborg, dat naar eigen zeggen ‘de grootste brongescheiden installatie ter wereld’ exploiteert. Het ontwikkelcentrum ging in 2022 een samenwerking met NX aan om zwart water (toilet), grijs water (keuken, douche en vaatwasser) en voedselresten gescheiden naar de rioolwaterzuivering te sturen om voedingsstoffen terug te winnen en tevens biogas en ‘drinkkwaliteit’ water te produceren. Helsingborg verwacht de waterrecyclingfabriek flink uit te breiden. NX en RecoLab kregen een prijs voor het beste waterzuiveringsproject van 2022.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2024 17:10
    2)

    Amanda Widen, development engineer voor waterrecycling bij Reco Lab, zegt over NX: “Toepassing is tot nu toe succesvol geweest, maar we hebben nog een aantal onbeantwoorde vragen. Momenteel voegen we nog minstens drie processtappen toe na de filtratiestap om te proberen drinkwater te produceren.”

    Of er een aanvullende order voor NX komt, is onzeker volgens Widen: “We gebruiken niet alleen het NX-filter. Of we meer met NX doen of niet weten we niet. We gaan proberen het hele concept bij één leverancier te kopen, maar we hebben nog geen keuze gemaakt. En we weten niet of zij NX wel of niet als leverancier zullen kiezen.”
    Nederlandse testen trager

    Een test van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, loopt nog tot het najaar van 2024. Ook een proef met PWN, waterleverancier van Noord-Holland, loopt nog, evenals een test met Bavaria en Koninklijke Grolsch, een ‘buurman in Twente’ om proceswater te winnen uit afvalwater. Zo is er ook een pilot met Industriewater Eerbeek (IWE), en neemt NX deel aan Europees project Nanowin, samen met Jotem in Vriezenveen dat waterprojecten doet.

    Een test met Waterschapsbedrijf Limburg is wel voltooid en er kan een resultaat worden gemeld. Deze is gehouden bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Simpelveld voor vijf maanden. Sandra Malagón Jiménez, innovatietechnoloog bij WBL, begeleidde de proef met NX Filtration. “Met membraanfiltratie kun je de kwaliteit van afvalwater verbeteren, kleine deeltjes zoals bijvoorbeeld zwevende stof en ook kleurstoffen afscheiden, plus een deel van de microverontreiniging, bacteriën en virussen. Hergebruik is het doel.”

    Drinkwater is het dan nog niet, maar wel herbruikbaar als proceswater voor bedrijven, of inzet in de landbouw in lange perioden van droogte. Dat perspectief bevestigt Malagón Jiménez, maar niet specifiek voor NX: “Het is een van de mogelijke technieken voor een verdere kwaliteitsverbetering van gezuiverd rioolwater, we hebben nog geen keuze gemaakt. Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”

    Waterschappen houden elkaar op de hoogte van innovaties met nabehandeling van gezuiverd rioolwater. Zo test waterschap Noorderzijlvest met NX op de rioolwaterzuivering in Garmerwolde bij Groningen en Waterschap Vechtstromen op rioolwaterzuivering in Vroomshoop.

    Sjoerd Kerstens van adviesbureau Royal HaskoningDHV volgt deze test op afstand, maar was nauw betrokken bij de test van WBL in Simpelveld. “We kijken nader naar de processen met de Nereda-zuiveringstechnologie die opgang maakt in Nederland. Vaker terugkerende droogte en de noodzaak om met nader gefilterd water buffers te bieden is de reden voor toepassing van extra filtering met NX membraantechnologie. We hebben echter meer datapunten nodig voor een goede beoordeling van de plaats van NX in het hele proces.”

    Ook volgens Kerstens zijn de resultaten met NX op zich goed, vooral met additionele stikstof- en fosfaatverwijdering. Extra testen voor het filteren van de microverontreinigingen vinden nu plaats. “We denken dat we met andere settings nog betere kwaliteit kunnen krijgen. Dus we kijken nog naar optimalisatie van de bedrijfsvoering. Op de resultaten wachten we nog, maar de technologie op zich werkt naar tevredenheid.”
    Geduld nodig

    NX hoeft met de te bouwen grotere fabriek in Hengelo voor jaarlijks 80.000 modules wellicht minder haast te maken, nu het opschalen van het huidige productieplafond naar 10.000 eenheden al minder urgent is. Intussen heeft NX een kostbare, mondiale organisatie voor marketing opgezet, terwijl het de concurrentie van partijen als Pentair, Evoqua, Veolia en Dupont het hoofd moet bieden.

    De technologie van NX lijkt voor klanten potentie te hebben, maar is nog niet uitontwikkeld en niet altijd direct te gebruiken op grotere schaal dan in testen. Afnemers zijn positief over de technologie, maar plaatsen nog weinig grote orders. Daarvoor vraagt NX meer geduld aan beleggers.

    De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of tot het doen van bepaalde aanbevelingen.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 27 maart 2024 17:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 17:06:

    [...]

    Het Grote Probleem bij NXF: hun filters werken niet goed en zijn ook niet uniek:

    Dit zegt een zeer deskundige gebruiker:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Een test met Waterschapsbedrijf Limburg is wel voltooid en er kan een resultaat worden gemeld. Deze is gehouden bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Simpelveld voor vijf maanden. Sandra Malagón Jiménez, innovatietechnoloog bij WBL, begeleidde de proef met NX Filtration. “Met membraanfiltratie kun je de kwaliteit van afvalwater verbeteren, kleine deeltjes zoals bijvoorbeeld zwevende stof en ook kleurstoffen afscheiden, plus een deel van de microverontreiniging, bacteriën en virussen. Hergebruik is het doel.”

    Drinkwater is het dan nog niet, maar wel herbruikbaar als proceswater voor bedrijven, of inzet in de landbouw in lange perioden van droogte. Dat perspectief bevestigt Malagón Jiménez, maar niet specifiek voor NX: “Het is een van de mogelijke technieken voor een verdere kwaliteitsverbetering van gezuiverd rioolwater, we hebben nog geen keuze gemaakt. Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
    Dank je Ridder.

    Ik was in de jaren 80 op excursie in de brouwerij van Heineken, Zoeterwoude. Daar konden ze hun afvalwater al zover zuiveren, dat ze het weer voor het brouwen zouden kunnen gebruiken.

    Dat deden ze echter niet, je wil niet in de markt hebben: "Heineken bier is gemaakt van afvalwater".
  10. Belangstellende 27 maart 2024 17:25
    Kortom, de filtratie-techniek van NX is veelbelovend maar nog in het test-stadium. Zoals bij veel start-ups, is ook NX innovatief dus een voorzichtige aankoop van aandelen is op zijn plaats. Sommigen zijn veelbelovend, instappen is een kwestie van geduld hebben. Je wint of verliest maar dat is natuurlijk de kern van beleggen.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2024 17:41
    quote:

    Belangstellende schreef op 27 maart 2024 17:25:

    Kortom, de filtratie-techniek van NX is veelbelovend maar nog in het test-stadium. Zoals bij veel start-ups, is ook NX innovatief dus een voorzichtige aankoop van aandelen is op zijn plaats. Sommigen zijn veelbelovend, instappen is een kwestie van geduld hebben. Je wint of verliest maar dat is natuurlijk de kern van beleggen.
    Ik ben van mening dat de aandeelhouders van NXF op grote schaal belazerd worden met mooie verhalen die gewoon niet kloppen.
  12. forum rang 6 Fender bass 27 maart 2024 17:55
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 27 maart 2024 17:21:

    [...]
    Dank je Ridder.

    Ik was in de jaren 80 op excursie in de brouwerij van Heineken, Zoeterwoude. Daar konden ze hun afvalwater al zover zuiveren, dat ze het weer voor het brouwen zouden kunnen gebruiken.

    Dat deden ze echter niet, je wil niet in de markt hebben: "Heineken bier is gemaakt van afvalwater".
    Ik denk dat je juist met de jaren 80 een enorm verschil te pakken hebt.
    In de huidige tijd score je juist met duurzaamheid.

    Om maar geen discussie over Heineken bier te starten.
    Alhoewel, het 0 procent bier is in deze tijd zeer gewaardeerd. Is ook niet blijven hangen in het Buckler debacle (1989).
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 27 maart 2024 18:06
    quote:

    Fender bass schreef op 27 maart 2024 17:55:

    [...]
    Ik denk dat je juist met de jaren 80 een enorm verschil te pakken hebt.
    In de huidige tijd score je juist met duurzaamheid.

    Om maar geen discussie over Heineken bier te starten.
    Alhoewel, het 0 procent bier is in deze tijd zeer gewaardeerd. Is ook niet blijven hangen in het Buckler debacle (1989).
    Er kon zeer zuiver gefilterd worden, destijds had je al "omgekeerde osmose" voor zeer zuiver water: nl.wikipedia.org/wiki/Omgekeerde_osmose

    Als ik de hier vaak zwartgemaakte Ridder lees, bevestigt dat, dat NX van vele kanten met concurrentie te maken heeft, en het waarschijnlijk niet gemakkelijk is een flink marktaandeel te veroveren.
  14. forum rang 8 lucas D 27 maart 2024 18:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 17:06:

    [...]

    Het Grote Probleem bij NXF: hun filters werken niet goed en zijn ook niet uniek:

    Dit zegt een zeer deskundige gebruiker:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Een test met Waterschapsbedrijf Limburg is wel voltooid en er kan een resultaat worden gemeld. Deze is gehouden bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Simpelveld voor vijf maanden. Sandra Malagón Jiménez, innovatietechnoloog bij WBL, begeleidde de proef met NX Filtration. “Met membraanfiltratie kun je de kwaliteit van afvalwater verbeteren, kleine deeltjes zoals bijvoorbeeld zwevende stof en ook kleurstoffen afscheiden, plus een deel van de microverontreiniging, bacteriën en virussen. Hergebruik is het doel.”

    Drinkwater is het dan nog niet, maar wel herbruikbaar als proceswater voor bedrijven, of inzet in de landbouw in lange perioden van droogte. Dat perspectief bevestigt Malagón Jiménez, maar niet specifiek voor NX: “Het is een van de mogelijke technieken voor een verdere kwaliteitsverbetering van gezuiverd rioolwater, we hebben nog geen keuze gemaakt. Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
    Zij al oud bericht.
  15. forum rang 8 lucas D 27 maart 2024 18:24
    quote:

    Belangstellende schreef op 27 maart 2024 17:25:

    Kortom, de filtratie-techniek van NX is veelbelovend maar nog in het test-stadium. Zoals bij veel start-ups, is ook NX innovatief dus een voorzichtige aankoop van aandelen is op zijn plaats. Sommigen zijn veelbelovend, instappen is een kwestie van geduld hebben. Je wint of verliest maar dat is natuurlijk de kern van beleggen.
    Hier kan ik en iedereen wat mee, wat denk je dat er met de start-up gebeurd wanneer de filters optimaal werken?
    Geef ze een maand nadat de oplossing in de praktijk werkt, dan is een overname rond.
    Kapitaal krachtige bedrijven staan al in de wachtkamer.
  16. forum rang 8 aextracker 27 maart 2024 18:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 16:17:

    [...]

    We weten uit deskundige en neutrale bron dat de filters van NXF niet goed werken:

    Wij meten een kwaliteitsverbetering met NX, maar de techniek is nog niet klaar om in de praktijk toe te passen. Er is meer onderzoek nodig naar een betere voorbehandeling. Membranen blijken ook gevoelig voor verstoppingen, dus daar moet NX nog aan werken.”
    Oud nieuws en een ondeugdelijke kwalifikatie over de vermeende deskundigheid.
    Deze n=1 casus \ representant vanuit Simpelveld (it's in the name :) Limburg typeert de "publieke instantie', die handig probeert zijn plicht en taak te downplayen om water voor te zuiveren voordat complexere verontreining als chemicalien \ PFAS eruit gehaald worden. De geciteerde spaanse Limbo zet simpelweg de zwarte piet ridderlijk weg bij een potentiele toeleverancier. Copy pasted tot je een ons weegt "om een punt te maken".

    De filters van NXF worden al in talrijke drinkwater projekten met succes ingezet.
    Blijkbaar is het niveau van voorzuiveren in NL een grotere uitdaging dan in andere landen, waar de nano-membraamfilters succesvol worden ingezet. De wereld van NXF bestaat gelukkig uit potentieel interessantere markten dan de NL'se publieke afzetmarkt.

    In NL blijven we onderzoeken tot het probleem al is opgelost......
  17. forum rang 8 aextracker 27 maart 2024 19:00
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 maart 2024 17:41:

    [...]
    Ik ben van mening dat de aandeelhouders van NXF op grote schaal belazerd worden met mooie verhalen die gewoon niet kloppen.
    Het is volstrekt irrelevant wat DZR vind :).

    Investeerders Infestos, De Engh, Teslin NV en andere grootaandeelhouders bepalen het spel en de toekomst van een unieke scale-up in Nederland die o.b.v. gepatenteerde technologie bewezen beter en goedkoper resultaat oplevert in de zuivering van afvalwater en drinkwater.
    Waarom anders wordt het produkt en bedrijf internationaal geloofd om wat ze brengen....... ?

    Niet omdat DZR er iets van vind !
3.350 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links