Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arrowhead Pharmaceuticals OTC:ARWR.Q, US04280A1007

  • 22,120 26 apr 2024 22:00
  • +0,250 (+1,14%) Dagrange 21,720 - 22,360
  • 617.025 Gem. (3M) 1,2M

GRTS (mRNA) Gritstone bio inc.

273 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Piddy 15 maart 2024 14:23
    Dit is waarschijnlijk de meest alomvattende patentportfolio op het gebied van kanker- en ID-vaccins. Ik betwijfel of enig ander bedrijf in de buurt komt – niet Moderna, niet BioNTech. Gritstone-regels!! Bedankt dat je hierop wijst Niek. Deze patentportfolio zal de Gritstone-markten op het gebied van oncologie en infectieziekten ruim tien jaar beschermen, voldoende tijd om die markten te domineren. Moeilijk om de patentportfolio te waarderen, maar ik zou zeggen minimaal $2 miljard.
  2. forum rang 5 Piddy 16 maart 2024 12:02
    Vorige week in het weekend stevig gedebatteerd met zoon over het mogelijke verloop bij GRTS tegen eind deze maand.
    Na het gesprek had ik meer inzicht en kreeg ik iets meer zenuwen ;-)

    In een notedop en Jip en Janneke uitgelegd :
    De tumoren die behandeld worden kunnen eerst groter worden om dan te verkleinen (verschrompelen).
    Is de vertraging van de data (of uitgestelde) hier een ingebouwde verzekering ?
    Gaat GRTS zich kunnen houden aan de limietdatum van 31/03 ?
    Hoe dit zich nu zal laten vertalen in data is toch wel koffiedik kijken.
    Wat gaat AA doen en wat heeft hij al gedaan n.a.v deze resultaten ?
    Welke data zal goed genoeg zijn om uit te blinken en de shorts uit te roken ?

    Loopt het fout dan is het simpel.
    Dan staan we gegarandeerd onder de $0,5
    Loopt het goed dan is het een heel stuk ingewikkelder.
    Portefeuille herpositioneren of niets veranderen.
  3. forum rang 5 Piddy 17 maart 2024 10:50
    [quote alias=Piddy id=15225914 date=202403161202]

    In een notedop en Jip en Janneke uitgelegd :

    De tumoren die behandeld worden kunnen eerst groter worden om dan te verkleinen (verschrompelen).

    De medisch verantwoorde uitleg door A.A. zelf :

    PFS, we zijn een beetje wantrouwend tegenover PFS omdat er een duidelijk risico bestaat op pseudoprogressie. Met immunotherapie drijf je T-cellen in tumoren. We hebben laten zien dat we dit heel duidelijk doen. Ook zagen we in Fase 1/2 dat tumoren op korte termijn soms groter worden, vermoedelijk door infiltratie van T-cellen. En met behulp van de RECIST-responsregels, die uiteraard zijn ontwikkeld voor cytotoxische chemotherapie, wordt elke uitbreiding van een tumor of zelfs een lymfeklier als een progressieve ziekte beschouwd.

    Er bestaat dus een duidelijk risico dat patiënten die het eigenlijk heel goed doen en een florerende immuunrespons hebben, met T-celproliferatie, verkeerd worden gelabeld als progressieve ziekte en als onjuist label, en dat wordt pseudoprogressie genoemd.

    Dus daar maken wij ons zorgen over. Ik weet niet hoe groot het probleem zal zijn, omdat niemand ooit eerder heeft gedaan wat wij doen. Maar we hebben wel bewijs van pseudoprogressie gezien in de fase 1/2-studie, dus het moet iets zijn waar je met respect mee omgaat. Dus ook bij immunotherapie zijn PFS en OS vaak niet zo goed gecorreleerd. Ik weet dus niet precies wat ik van PFS moet verwachten. We zullen de gegevens laten zien, maar ik weet niet hoe nuttig het zal zijn, omdat ik niet weet in hoeverre het pseudoprogressieprobleem alomtegenwoordig zal zijn.
  4. forum rang 5 Piddy 17 maart 2024 11:16
    Nick PD (Reddit)
    Hoog speculatief aan de vooravond van de verwachte data

    GRANITE DATA:

    Mijn voorspelling gebaseerd op eerdere baanbrekende onderzoeken naar MSS-CRC-onderhoudstherapie.

    Als je alle investeringsconferenties hebt gevolgd die Andrew Allen bijwoonde en sprak, hoorde je waarschijnlijk steeds wat hij zei over “we hebben ongeveer elf maanden nodig om volwassen data te zien”. Wat bedoelde hij daar precies mee en waar haalde hij nummer 11 vandaan?

    Ik zal het voor je uitleggen en waarom ik denk dat Graniet een heel duidelijk beeld van de werkzaamheid zal geven. En ook waarom 11 maanden het meest conservatieve tijdsbestek is in het licht van een eerder gevestigd historisch onderzoek waarin Granite het tegen elkaar opneemt in zijn gerandomiseerde tweearmige studie.

    Het baanbrekende onderzoek (CAIRO3, n=557), waarin de grondgedachte voor eerstelijns MSS-CRC-onderhoudstherapie werd vastgesteld, toonde de eerste progressiegebeurtenis aan (tumoren worden groter/meer tumoren/meer verspreiding, enz.) voor patiënten die die onderhoudstherapie (Capecitabine) kregen. + Bevacizumab) optredend tussen 6,6-10,3 maanden (mediaan = 8,5 maanden, voor de gehele onderzochte populatie), 5,9-11,6 maanden (mediaan = 8,8 miljoen, voor RAS/BRAF wildtype patiënten), 6,2-10,6 maanden (mediaan = 8,4 maanden, voor RAS MT-patiënten) en 3,9-15 maanden (mediaan = 9,5 miljoen; voor V600E BRAF MT-patiënten). Ter informatie: de GRANITE-studie sluit patiënten met een V600E BRAF MT-mutatiesignatuur uit. Bovendien heeft de meerderheid van de patiënten met MSS-CRC RAS- en/of BRAF-mutaties.

    Het is duidelijk dat Allen het meest conservatieve getal kiest onder al deze subgroepen, 11,6 maanden als het langste tijdsbestek waarin we zullen zien dat alle patiënten in de onderhoudsgroep hun mediane eerste tumorprogressiegebeurtenis hebben.

    Allen verklaarde ook dat de laatste patiënt (patiënt nr. 100) die ze vorig jaar hebben gerandomiseerd eind juli 2023 was. Stel dat de datalimiet voor de voorlopige gegevenscompilatie 1 maart 2024 is, wat betekent dat er nog zeven maanden behandeling overblijft voor de laatste gerandomiseerde patiënten. Sinds de eerste patiënt op 1 februari 2022 werd gerandomiseerd, kreeg die eerste patiënt bijna 25 maanden behandeling/follow-up. We kennen het tempo van hun inschrijving tussen 01/02/2022 en 30/07/2023 niet. Laten we voor de eenvoud zeggen dat 50 patiënten werden gerandomiseerd tussen de helft van 01-02-2022 - 30-07-2023, wat valt op 01-09-2022. Deze 50 patiënten zullen minimaal 17 maanden behandeld worden. Bovendien zullen 75 patiënten (gerandomiseerd tegen 01/03/2023) minstens 12 maanden behandeling krijgen. Je weet waar ik hiermee heen wil.

    De mediaan van 75 patiënten is 38. We zullen dus ten minste 38 patiënten volwassen gegevens zien of 19 patiënten per arm. Dat is een redelijk goed aantal om duidelijk de werkzaamheid van PFS te zien. Dat is de reden waarom Allen het midden van het jaar noemde voor volledig volwassen gegevens (het midden van het jaar is nog maar amper 3 maanden verwijderd)

    Tot slot, hier is mijn voorspelling:

    - ctDNA-scheiding tussen twee armen (granietarm versus onderhoudsarm) zal heel erg uitgesproken zijn.

    - Duidelijk voortgangssignaal in de onderhoudsarm (wijzig de status van Stabiel/Gedeeltelijke respons naar Progressie)

    - Veel krimp in de granietarm met een paar volledige respons of NED via een operatie (omdat tumoren klein genoeg krimpen)

    - Een paar patiënten zijn niet evalueerbaar (waarschijnlijk de laatste lichting gerandomiseerde patiënten tussen 1-3-2023 tot 30-7-2023)

  5. forum rang 5 Piddy 19 maart 2024 00:31
    Nickpd (speculatief)

    Demografische gegevens van jonge patiënten in MSS-CRC en de implicaties ervan.

    Ik hou van dit onder radar ding. De markt zal wakker worden met een grote verrassing.

    Ze gaan ervan uit dat de mediaan bij de eerste gebeurtenis in de controlearm typisch rond de 8 maanden zal zijn, met de meest conservatieve 11 maanden (de langste mediaan van het bereik). Dit zijn gegevens uit oude demografische gegevens van die baanbrekende onderzoeken met typische oudere patiënten; de helft had 1 metastatische locatie en de andere helft had meer dan 1 metastatische locatie.

    Ze vergaten echter dat de laatste tijd veel jonge mensen darmkanker kregen. Deze demografische gegevens zullen die progressietijdlijn op een belangrijke manier veranderen. Jongere patiënten worden doorgaans ‘in een verder gevorderd stadium gediagnosticeerd’.

    Ik heb twee recente onderzoeken gelezen en de gemiddelde progressie voor de onderhoudsarmen is 4 maanden. Een geoefend oog zou zich afvragen waarom. Voila, de demografische gegevens van patiënten zijn, zoals verwacht, jonger met meer gevorderde metastatische kankers. Ik vermoed dat dit te wijten is aan de afwijzende houding van jongere patiënten.

    Gevorderde kankers en/of metastatische kankers in de lever hebben de neiging zich veel eerder te ontwikkelen dan in het vroege ziektestadium. Dit zal absoluut het effect van de behandelarm zoals Granite accentueren als deze werkzaam is.
  6. forum rang 5 Piddy 22 maart 2024 14:04
    Momenteel even geen updates ARWR versus GRTS
    Heeft momenteel weinig zin met de naderende data die alles kan omploegen.
    Ik hou ook al wat rekening met een tweede uitstel.
    Onno hield zich op dat vlak aan zijn woord ivm tijdsbepaling doorgeven data.
    Lijkt me een erg complexe zaak om de datum te voorspellen laat staan de data.

    Het begint me wel duidelijk te worden dat 95% van de biotech ergens faalt.
    We gaan dus voor die 5 %
    Succes !
  7. forum rang 5 Piddy 23 maart 2024 11:28
    Ja en neen.
    Indien de pipeline vol zit met positieve resultaten is het een volmondige ja.
    Het is ook een vorm van diversificatie.
    Als er ook tegenslagen in de pipeline zitten kalft de koers van het aandeel ook af OF veert hij op.
    ARWR is daar een voorbeeld van maar ook zelfs ARGX.

    GRTS is erg hoog risico.
    ARGX lijkt wel definitief uit de gevarenzone
    ARWR is ruwe diamant die dringend bewerkt moet worden.
  8. forum rang 5 Piddy 25 maart 2024 10:42
    De primaire eindpunten van graniet. (informatief)

    Het primaire eindpunt is een vermindering van 30% in ctDNA ten opzichte van de uitgangswaarde.

    Waarom dit bijzondere nummer?

    Uit de meeste onderzoeken op het gebied van immunotherapie is gebleken dat een vermindering van ctDNA met 30% zich vertaalde in reële voordelen voor de OS (algemene overleving) van de patiënten. Dit is het ctDNA-eindpunt waarover de FDA overeenstemming heeft bereikt.

    Voor 100 patiënten heeft Granite een delta-responspercentage (RR van de vax-arm - RR van de niet-vax-arm) van ongeveer 20% nodig om te voldoen aan de statistische significantie met een betrouwbaarheidsinterval van 90%.
273 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links