Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,780 26 apr 2024 17:35
  • +0,205 (+3,68%) Dagrange 5,600 - 5,820
  • 475.734 Gem. (3M) 327,6K

Maart 2024 roert zijn staart, wat brengt TomTom naar grote hoogte

354 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 maart 2024 03:28
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 21 maart 2024 15:54:

    Volkswagen ADMT kondigt overeenkomst aan met Mobileye voor autonoom rijden
    ...
    Een constante online verbinding met de wolken voorziet de autonome voertuigen van zwermgegevens van andere weggebruikers over de verkeerssituatie, evenals updates van de driedimensionale kaarten.
    Een voordeel van de samenwerking is de synergie met systemen voor geautomatiseerd rijden in de Volkswagen groep; afhankelijk van het uitbreidingsniveau kunnen modules worden gedeeld op SAE-niveaus van 2+ tot 4. Het doel van Volkswagen ADMT GmbH is om de volledig elektrische autonome ID. Buzz AD te ontwikkelen voor gebruik in mobiliteits- en transportdiensten vanaf 2026.
    Een constante online verbinding met de wolken? Ik ben gelovig maar niet zo letterlijk dat ik geloof dat onze Schepper 'daarboven' zich dagelijks bemoeit met de ADAS levels of traffic. Voor traffic schiep Hij fantastische mensen als J-P. Schaeffer, TT's traffic boss in Berlijn, dat was Hem genoeg.

    Ik las net ook dat Mobileye té eigenwijze pogingen tot autonoom rijden opgeeft. Gaan ze daarom maar met Volkswagen in zee?
    De OEM's worden ook nuchterder. Echt autonoom rijden is op de lange baan geschoven. In Mobileye's visie, "alles alleen met camera's" gelooft niemand meer. Idem dito Elon Musk ("alles met lidar"'). Om nog maar te zwijgen van akoestische zij-sensors of met radar time-of-flight "om de hoek kijken".
    Als breed opgeleid fysicus met ook praktische ervaring kon ik daar redelijk goed doorheen kijken, ik moet het nog zien, dacht ik vaak.

    Net zoals bij de "altijd winst opleverende" optie-tactiekjes van NKIT. Ja hoor, gie geleuft ut?
    Zijn reactie op mij van 18 maart 2024 om 20:42 was zó inhoudelijk ontwijkend en tegelijk ouderen beschimpend dat ik zelfs een NOK beneden mijn waardigheid vond.
    Maar ik behoud me het recht voor om met zijn negeren van kosten en renteverlies bij margins, risico's en negatieve scenario's op welk moment dan ook de vloer aan te vegen.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 maart 2024 04:34
    Ter verdere ontnuchtering op de vroege morgen:

    GPS-drift wordt veroorzaakt door reflecties of schaduwen op de GPS-ontvangst, of door veranderingen in de atmosferische omstandigheden gedurende de dag. Dit kan leiden tot een verschil tussen de werkelijke locatie en de locatie die wordt geregistreerd door de GPS-ontvanger van het apparaat. Voorbeelden van GPS-drift en omgevingsfactoren zijn: GPS binnenshuis, stoppen tijdens een activiteit en GPS-vervorming veroorzaakt door omgevingsfactoren, zoals “Urban Canyons”.

    Vertel mij wat.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 22 maart 2024 17:02
    Even off-topic: toch nog de laatste 6 dagen 2 maal in en uitgestapt in een BNP VIX Future Turbo Long, niet het meest voor de hand liggende product, zo'n FUTURE op de VIX of Volatility Index of ook wel de fear-index genoemd, je moet wel alles in de gaten houden, maar toch nog twee maal een snelle winst weten te behalen. Zeker voor het weekend ga ik me niet meer aan een derde poging wagen, ik houd op dit moment de lopende optie-posities in tact, ervan uitgaande dat de meeste ontvangen premies er langzaam maar zeker grotendeels uitlopen, met een zeker renteopbrengst op de ontvangen premies houd ik geen rekening, peanuts, ik blijf liever de grote lijn in de gaten houden, ook margins heb ik niets mee van doen. En houd een gezonde cash-positie van bijna 30% achter de hand, die ik alleen ga inzetten als er echt nog onverwachte duidelijke kansen zich aandienen.

    Disclaimer: ondergetekende heeft geen enkele positie of belang in tt, maar zoals sommigen zeggen: geen belang is ook een belang. Ik zou alleen significant lager in dit aandeel stappen, in dat geval in een afgeleid product, ik vind het niet moeilijk om geduld te betrachten, heb genoeg andere posities. Wacht wel af of de Q1-cijfers nog deuken gaat slaan, of niet.
  4. forum rang 8 Wereldbelegger 22 maart 2024 17:48
    Nico Bakker wordt, door positief ingestelde TomTom belegger(s) gezien als een waardeloze analist die met alle winden meewaait. Dus Ja; wat moet je dan vinden van onderstaande positieve analyse?

    Dashboard Dag; UP – groen - Enter Long overweging.

    Dashboard Week; Correctie – Oranje - Correctie gaande binnen de uptrend.

    Dashboard Maand; Rebound – Oranje - Correctie gaande binnen de uptrend.
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 22 maart 2024 17:55
    Shortsellers verkleinen posities. Citadel Advisors duikt onder 0,50 meldingsgrens.

    * Op het moment van schrijven is onderstaande nog niet te zien op shortsell.nl

    TomTom
    Totale netto shortpositie op March 22, 2024: 4,32%
    (van 5,01% naar 4,32%)

    Shortsellpositie Citadel Advisors van 0,58% naar 0,49%
    Shortsellpositie J.P. Morgan Asset Management van 1,69% naar 1,58%

    Eerste Meldingsdatum (boven de 0,50%)
    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    22-12-2023 Marchall Wace 0,90%
    24-10-2023 Franklin Templeton Investment Management 0,53%
    19-12-2022 Otus Capital Management 1,31%
    26-8-2021 J.P. Morgan Asset Management 1,58%
    Totaal shortsellpositie (met boven de 0,50% melding): 4,32%

    Totaal aantal aandelen in (gemeld) shortpositie:
    4,32% van 132.366.672* is: 5.718.240 aandelen


    Aantal aandelen in shortpositie van de Free Float* in procenten:
    5.718.240 van 66.476.875* is: 8,60%

    *Totaal aantal uitstaande aandelen waarvan aantal aandelen in Free Float volgens opgave TomTom met meldingsdatum: 5-5-2024

    *Niet geheel onbelangrijk; in het aantal Free Float aandelen zitten ook de 25 grootaandeelhouders (van 0,06% t/m 5,12%) waaronder Teslin en JdMol ieder met 5,12% van het totaal aantal uitstaande aandelen.
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 23 maart 2024 10:52
    Automarkt
    Aartsrivalen Nissan en Honda slaan de handen in elkaar
    In plaats van elkaar vliegen af te vangen, gaan de Japanse constructeurs Nissan en Honda samenwerken voor de ontwikkeling van elektrische auto’s. Opmerkelijk, niet alleen omdat ze concurrenten zijn, maar ook omdat ze eigenlijk al met twee andere partners aan de rol zijn.

    De elektrische transitie zet alle gevestigde verhoudingen in de auto-industrie op zijn kop. Vanuit Amerika leidt Tesla, nog steeds een relatief jong merk, de cadans van de stekkerbeweging – het merk maakt met de Model Y de bestverkochte auto ter wereld – en uit het Oosten wordt een invasie gevreesd van Chinese merken die vooruitstrevende batterijtechnologie aan budgetvriendelijke prijzen weten te koppelen.

    Honda en Nissan, twee van Japans grootste autofabrikanten, hebben besloten hun hitsige rivaliteit aan de kant te zetten en samen te werken op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s), inclusief technologie voor componenten en software. Dit partnerschap is een strategische zet om de concurrentie bij te benen, maar ook om in tweedracht makkelijker in te zetten op de technologie van de volgende generatie, met onder andere vastestofbatterijen.

    De baas van Honda, Toshihiro Mibe, zei: “We zitten krap in tijd en moeten snel zijn. Om in 2030 in een goede positie te zitten, hebben we nu een beslissing nodig.” Hij werd bijgestaan door de CEO van Nissan, Makoto Uchida: “Opkomende spelers zijn zeer agressief en maken op ongelooflijke snelheid terrein. We kunnen de concurrentie niet winnen zolang we vasthouden aan conventionele wijsheid en een traditionele benadering.”

    gocar.be/nl/autonieuws/auto-industrie...
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 23 maart 2024 10:54
    Europese automerken klagen bij EU: de nieuwe CO2-normen zijn niet haalbaar

    Drie grote Europese autofabrikanten hebben een dringende oproep aan de Europese Unie gedaan om de nieuwe strengere CO2-normen te herzien.

    De gemiddelde CO2-uitstoot van elke auto mag vanaf volgend jaar 93,6 gram per kilometer zijn, dat was 95 gram. Maar de uitstoot wordt voortaan volgens de strengste WLTP-meetmethode bepaald, waardoor het verschil in de praktijk veel groter is. Automakers zouden de uitstoot per auto naar schatting met nog eens 25 gram extra moeten verlagen vergeleken met de huidige situatie. Autofabrikanten riskeren bovendien torenhoge boetes als ze deze targets niet halen.

    Het levert de Europese automerken veel problemen op, zegt de ene na de andere topman. "We vinden dat er een volledige herziening van de CO2-vlootwetgeving in de EU moet komen", zei BMW-baas Oliver Zipse. "Regelgevingskaders die de behoeften van klanten en de marktrealiteit negeren, worden geen succes."

    'Vrije beslissing van klanten'
    Ondanks dat BMW volgens Zipse de doelstellingen voor 2025 gaat halen, dringt de topman er bij Brussel op aan de druk te verlagen. Zijn pleidooi zal vooral te maken hebben met de toegenomen concurrentie van Chinese automerken. "Tegen het einde van 2025 zal de wereld merken dat het niet zo eenvoudig is. Dan zal de druk aanzienlijk zijn voor de Europese auto-industrie", aldus Zipse.

    De BMW-baas vreest dat de vraag naar elektrische auto's de komende jaren achterblijft, waardoor de targets lastig haalbaar zullen blijken. "Waar geen rekening mee wordt gehouden, is dat het de vrije beslissing is van miljoenen klanten. Het is niet alleen zoals bij de energie-infrastructuur waar je iets kunt uitschakelen en dan gebeurt er automatisch iets anders."

    Renault en Volkswagen protesteren ook
    Renault-baas Luca de Meo riep eerder deze week in een open brief aan de EU-wetgevers ook al op tot een herziening van de normen. Ook de ceo van de Volkswagen-groep, Oliver Blume, hekelt het EU-beleid. "Het heeft geen zin dat de industrie boetes moet betalen als de randvoorwaarden voor de opvoering van elektrische auto’s niet aanwezig zijn."

    www.bright.nl/nieuws/1188616/europese...
  8. forum rang 8 Wereldbelegger 24 maart 2024 10:09
    Is TomTom een toeleverancier partner die géén problemen zal ondervinden met de transformatie van de auto-industrie richting elektromobiliteit?

    Toeleveranciers Duitse auto-industrie schrappen duizenden banen

    Vanwege de transitie naar elektromobiliteit hebben toeleverende bedrijven in de Duitse auto-industrie minder personeel nodig. Ook willen ze in hun kosten snijden, wat tot grootschalig banenverlies leidt.

    ZF Friedrichshafen, qua omvang de derde toeleverancier voor de auto-industrie ter wereld, wil de komende twee jaar €6 mrd gaan snijden in de kosten. Die operatie is nodig om het bedrijf concurrerender te maken. Het concern bereidt zich daarbij voor op het verlies van duizenden banen tot 2030. Dat past in een Duitsland-brede trend, waar toeleveranciers op grote schaal arbeidsplaatsen schrappen.

    ZF had in 2023 nog nooit zoveel mensen in Duitsland aan het werk, zei bestuursvoorzitter Holger Klein donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers. Wereldwijd gaat het om bijna 169.000 mensen, in Duitsland heeft ZF ruim 50.000 werknemers. Maar dat aantal gaat dalen vanwege de transformatie van de auto-industrie richting elektromobiliteit, aldus Klein.

    fd.nl/bedrijfsleven/1511587/toelevera...
  9. forum rang 7 tatje 24 maart 2024 12:06
    quote:

    kassa! schreef op 22 maart 2024 14:47:

    www.youtube.com/watch?v=0hZBIAHdWAc

    Vanaf 1:00:30
    Wat zegt Jan Jaap van Tesla nu.

    - winnen marktaandeel van Here
    - honderden miljoenen geïnvesteerd over de laatste jaren
    - platform kan geautomatiseerd kaarten maken
    - veel goedkoper
    - brutomarge 90%
    - Automotive heel goed, gezien ook een backlog van 2,5 miljard
    - In Enterprise stappen gezet via het nieuwe platform
    - Nu bij Enterprise commercieel aan de slag om grote nieuwe klanten binnen te halen.
    - als dat lukt, heb je een fantastische investment case

    Dat en enkele uitspraken van Harold.

    Q4 2022
    Tim: kun je van Automotive iets zeggen over het competitieve landschap en het markt aandeel.

    Harold : dasss niet zo makkelijk want automotive beweegt niet snel, de tijd tussen het sluiten van een contract en het in de IFRS omzet lopen is vaak lang.
    Laten we zo zeggen in de traditionele competitie lijkt het er op, dat wij als winnaar te voorschijn komen.

    Enterprise :

    We can double in the mid time. uitspraak CMD 2022

    2,5 miljard markt in 2025 lijkt niet veel VEB
    Harold: nee die markt is veel groter en kan op termijn wel 10 tot 15 miljard worden.

    En we kunnen wel 100% addressable worden, maar dan moet je er heel diep induiken.

    Kan het volgende bij Tom Tom :-)

    What Is Operating Leverage?
    Operating leverage is a cost-accounting formula (a financial ratio) that measures the degree to which a firm or project can increase operating income by increasing revenue. A business that generates sales with a high gross margin and low variable costs has high operating leverage.

    Tot morgen.

    Geen advies om TT te kopen of verkopen, maar een mening :-)
  10. forum rang 7 tatje 25 maart 2024 09:51
    Bij de funds van Morningstar staat Teslin.

    Teslin Participaties Coöperatief UA Not Rated 5.21 7.49

    5,21% is het percentage in TT en 7,49% is het percentage van Tom Tom in het fonds.

    En dat alles per 31 aug 2023

    2 maanden later was het dus
    TomTom initiates €50 million share buyback program
    Oct 30, 2023

    De shorters waren al bezig en TT deed dus met 250000 aandelen per week flink mee.

    Teslin loopt altijd met het fonds bij Morningstar flink achter.

    Kan teslin veel meer als 5,21% hebben, spelen ze een actieve rol in de 2e Lijn !!!

    31 aug 2023 5,21%

    Shorters beginnen 1,5 maanden later en TT zelf 2 maanden later.

    Alles is een persoonlijke mening en geen advies, maar een suggestie.

    Met 5,21% mag je alleen aandelen verkopen in de 2e lijn die je 30 okt 2023 al had.

    Maar ja verkopen en kopen op dezelfde dag kan ook.
  11. forum rang 7 tatje 25 maart 2024 10:03
    Wat zegt Jan Jaap van Tesla nu bij de aandeelhouder.

    - winnen marktaandeel van Here
    - honderden miljoenen geïnvesteerd over de laatste jaren
    - platform kan geautomatiseerd kaarten maken
    - veel goedkoper
    - brutomarge 90%
    - Automotive heel goed, gezien ook een backlog van 2,5 miljard
    - In Enterprise stappen gezet via het nieuwe platform
    - Nu bij Enterprise commercieel aan de slag om grote nieuwe klanten binnen te halen.
    - als dat lukt, heb je een fantastische investment case

    Wat een mooie zinnen :-)

    - Automotive heel goed, gezien ook een backlog van 2,5 miljard

    - In Enterprise stappen gezet via het nieuwe platform
    - Nu bij Enterprise commercieel aan de slag om grote nieuwe klanten binnen te halen.
    - als dat lukt, heb je een fantastische investment case

    "" als dat lukt, heb je een fantastische investment case ""

    En nu maar duimen dat het lukt.

    Ik weet dat ik het al heb geplaatst.

    Maar zo mooi, mag je herhalen :-)

    Toch !
  12. forum rang 8 Wereldbelegger 25 maart 2024 11:24
    Hoe zit het bij Chinese auto's met privacy, spionage en garantie?

    Sommige merken hebben nog niets eens auto’s geleverd in Nederland, maar zijn al wel lid van RAI Vereniging, de organisatie die in Nederland de autoindustrie vertegenwoordigt. Van de nieuwe merken vanuit China hebben onder meer Nio, Aiways, XPeng, Lotus (traditioneel Brits merk in Chinese handen), Polestar (eigenaar Chinees) en het nieuwe Smart zich al bij de RAI aangesloten.

    BYD en Omoda willen ook
    We horen van Huub Dubbelman, voorzitter van de sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens van RAI Vereniging dat ze de laatste niet zijn. “Andere merken zoals BYD en Omoda zijn zich aan het oriënteren; daarmee zijn we in gesprek.” De kwaliteit van nieuwe Chinese merken wordt volgens hem structureel onderschat. “Je hoort dan over bijvoorbeeld zorgen over de crashveiligheid, maar de EuroNCAP-testen halen ze probleemloos. Er is geen nieuwe Chinese auto met minder dan vier sterren. De tijden van de Landwind – als mensen zich dat nog herinneren van twintig jaar terug – zijn echt voorbij.”

    Naar mogelijke spionage wordt volgens hem goed gekeken. “In verband met privacy was daar twee jaar geleden naar aanleiding van een aantal Chinese concept-cars met gezichtsherkenning een flinke discussie over. Er zijn markten, zoals Duitsland, waar je dat helemaal niet moet proberen. Nederland is nog vrij open. Al die techniek is verwijderd, wat aantoont hoe snel ze willen leren en hoe snel ze kunnen veranderen.”

    Europarlementariër Caroline Nagtegaal-Van Doorn (VVD) maakt zich al jaren zorgen om China en cybersecurity en is een stuk minder goed van vertrouwen. “Build Your Dreams zou eigenlijk Bring Your Data moeten heten. Een gemiddelde Nederlander hoeft zich daar misschien niet zo’n zorgen over te maken. Maar voor iemand met een politiek gevoelige functie, of een hoge medewerker van bijvoorbeeld ASML, vind ik de risico’s nog steeds extreem groot.”

    www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/ho...
  13. forum rang 8 Wereldbelegger 25 maart 2024 11:26
    Voor wie aan onderstaande twijfelt is het goed om de rest hierover te lezen in het artikel. Er worden wel degelijk vraagtekens gesteld.

    Onderdelenlevering geen issue
    Een deel van de onrust zit ook in de leveringen van onderdelen, want hoe verder met je auto als de fabrikant kapotgaat? Volgens Dubbelman is dat geen thema. “Als je voor Europa een homologatie krijgt, dan heb je ook een leveringsverplichting van onderdelen voor tien jaar. Daarover hoef je je als consument geen zorgen te maken, want ook al trekken ze zich terug van de markt, ze moeten toch de onderdelen blijven leveren.”

    www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/ho...
354 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links