Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.600 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Cash collector 15 maart 2024 01:32
    quote:

    matad schreef op 14 maart 2024 22:54:

    Bedankt succes voor je post.

    Begrijp je wel doch kan momenteel maar een antwoord geven:
    Ik vind het een oorlogsmisdaad van Israël dat ze de distributie van voedsel zodanig dwarsbomen dat er mensen sterven van honger.
    Indien ik een Israëlische soldaat zou zijn of als Israëliër vlakbij de grens van Gaza zou wonen dan zou ik alles doen om die mensen eten te geven.
    Ik wordt soms zo onpasselijk van dat academisch gezwets om te verbloemen dat men niets menselijks heeft.
    Ik betreur dat je de legitieme acties van Israël tegen Hamas als oorlogsmisdaad beschouwt.

    Ik begrijp dat je zegt dat je graag mensen helpt en ik heb niet de indruk dat dat bij jou ook voor Joden geldt.

    Ik begrijp ook dat je een eenzijdige afkeer hebt van geweld. Je vergoelijkt het geweld van Hamas en je veroordeelt het geweld wat Israël tegen Hamas ontplooit.

    Begrijp jij dat je met je ranzige propaganda hier geen steek opschiet?
  2. Jalapenjos 15 maart 2024 07:54
    quote:

    matad schreef op 15 maart 2024 01:16:

    [...]

    Slechts een vraag.
    Waarom zijn ze boos, zoals u stelt?
    Ja, waarom zijn ze zo boos? Je zoekt de verklaring in de (vermeende) bezetting van Israël van Palestina, maar feit is dat ‘ze’ overal zo boos zijn. Ze vluchten uit landen waar de islam heerst naar landen als Nederland, België, Frankrijk, VK om het beter te hebben en vervolgens worden ze daar ook boos. Op diezelfde landen en hun inwoners die hen heeft voorzien van een woning, inkomen en waar de mogelijkheden op werk talrijk zijn. En toch zijn ze boos en roepen op om meer moskeeen waar ze te horen krijgen dat Het Westen ook Het Kwaad is. En nog altijd, ook nadat ze het Midden Oosten of andere Arabische landen hebben verlaten, hebben de Joden overal de schuld van en neemt het antisemitisme weer schrikbarende vormen aan met de welbekende oproep om de Joodse Staat en de Joden uit te roeien met de leus over rivier en zee.

    Ja, je kunt en mag het wel weer gooien op ‘historisch besef’ maar dit is wat we vandaag zien, gisteren hebben gezien en morgen nog meer zullen zien.

    Ze zijn boos omdat ze verteld wordt boos te zijn, door een boek en een overtuiging dat als uitgangspunt hanteert dat alles altijd door een ander komt.
  3. forum rang 5 Hoppschwiiz 15 maart 2024 08:49
    Die @matad heeft z’n standpunten helaas niet veranderd gedurende zijn opgedrongen vrije tijd. Stond je ook zo onsamenhangend te schreeuwen als een speenvarken bij de opening van het Holocaust museum in Amsterdam?

    Je gaat er nog steeds van uit dat Hamas de Palestijnen vertegenwoordigt. Hamas vertegenwoordigt de Koran en dat sprookjesboek duldt geen Joden in het Midden Oosten. Voedsel dat Gaza binnenkomt wordt ingenomen door Hamas met behulp van UNRWA. De Hamas strijders en hun aanhangers hebben geen honger, maar een deel van de burgerbevolking ongetwijfeld wel. Daar kan Israel vrij weinig aan doen, behalve Hamas ‘politieagenten’ uitschakelen en de distributie zelf organiseren.

    In 1948 is dmv een VN resolutie aan de Palestijnen land aangeboden. Dit hebben ze geweigerd. Nog sterker, ze hebben de Arabische buurlanden opgeroepen hun mee te helpen Israel te vernietigen en alle Joden te vermoorden. Dat is niet gelukt. Integendeel. Ze moesten vluchten. Maar waarheen? Ze behoorden immers nergens toe. Een plan B hadden ze niet. De Nakba, die jij telkens aanhaalt, hadden ze toch echt aan zichzelf te danken.

    Gaza was een relatief welvarend en goed georganiseerd stuk van Israel (dankzij Israel). Sinds Hamas aan de macht is gekomen heeft deze groep alle productiefaciliteiten vernietigd en de bevolking in armoede en ellende gestort. Onderdeel van een plan. Een bevolking in nood is makkelijker te sturen. Israel heeft zich uit Gaza teruggetrokken omdat het te veel geld en materieel kostte om de Israëliërs die er al generaties woonden, te beschermen.
  4. forum rang 8 closer 15 maart 2024 08:55
    08:34
    Ook Australië hervat steun aan UNRWA (net als Zweden en Canada)

    Australië hervat zijn financiering aan UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen. Minister Wong van Buitenlandse Zaken zegt dat er een nieuw akkoord in de maak is, waarmee Australië 6 miljoen dollar aan UNRWA zal overmaken. Dat is omgerekend 3,6 miljoen euro.

    (...)

    "De aard van deze beschuldigingen rechtvaardigde een onmiddellijke en passende reactie", blikt Wong terug. "Maar uit de meest recente adviezen van diverse instanties en advocaten van onze regering kunnen we opmaken dat UNRWA geen terroristische organisatie is."

    Verder lezen: nos.nl/collectie/13959/liveblog/25128...
  5. forum rang 6 benbelegger 15 maart 2024 09:07
    Het was toch: onvoorwaardelijke vrijlating van de gijzelaars ?

    Hamas heeft aan bemiddelaars en de VS een voorstel voor een staakt-het-vuren in Gaza gepresenteerd , dat de vrijlating van Israëlische gijzelaars omvat in ruil voor de vrijheid van Palestijnse gevangenen, van wie er 100 levenslange gevangenisstraffen uitzitten, volgens een bron van persbureau Reuters.

    Hamas zei dat de eerste vrijlating van Israëli's vrouwen, kinderen, ouderen en zieke gijzelaars zou omvatten in ruil voor de vrijlating van 700 tot 1.000 Palestijnse gevangenen, volgens het voorstel. De vrijlating van Israëlische “vrouwelijke rekruten” is inbegrepen.

    Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat het nieuwe standpunt van Hamas gebaseerd was op ‘onrealistische eisen’.

    Lees verder: www.theguardian.com/world/live/2024/m...
  6. forum rang 8 closer 15 maart 2024 09:36
    Israël vreest Marwan Barghouti, omdat hij geliefd is bij alle Palestijnen: ‘Hij is hun eigen Mandela’

    De naam van Barghouti viel onlangs bij de onderhandelingen over een staakt-het-vuren. In ruil voor de Israëlische gijzelaars wil Hamas dat er zo veel mogelijk Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten, en in februari bleek dat Barghouti boven aan hun lijstje stond. In eerste instantie lijkt dat opmerkelijk: hij komt namelijk voort uit de schoot van Fatah, de seculiere rivaal van Hamas. (...) Het is strategisch echter een slimme zet van Hamas om Barghouti ook aan hen te verbinden, omdat het denkbaar is dat hij in de toekomst een belangrijke politieke rol gaat spelen.

    (...)

    De kans dat Israël Barghouti laat gaan, lijkt echter klein. Juist het idee dat Barghouti de Palestijnen kan verenigen en zoveel mensen kan mobiliseren, is een gruwel voor de Israëlische premier en zijn uiterst rechtse coalitie. Benjamin Netanyahu heeft er bovendien altijd alles aan gedaan om Hamas en Fatah tegen elkaar uit te spelen, en Gaza en de Westelijke Jordaanoever gescheiden te houden. Zolang er niet één orgaan is dat alle Palestijnen vertegenwoordigt, is er tenslotte ook niemand om mee te onderhandelen over een eigen staat.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b4f255975/
  7. forum rang 6 benbelegger 15 maart 2024 09:43
    quote:

    matad schreef op 15 maart 2024 01:16:

    [...]

    Slechts een vraag.
    Waarom zijn ze boos, zoals u stelt?
    Boosheid zit in ons allemaal.

    Lees het verhaal van Kaïn en Abel.

    En lees het verhaal van Adam en Eva in het paradijs ( en het afschuifsysteem).

    Dan zie je hoe het met de mens is gesteld.
    En dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.

    Een mens kan zelf kiezen tussen goed en kwaad.

    Maar zolang er nog "helpers van God" (Allah) rondlopen om elke jood tot aan de einden der aarde te vernietigen en hen nergens een plaatsje onder de zon gunnen, dan is het voor mij zeker dat ze de verkeerde God "helpen".

    Zij hebben geen reden om boos te zijn, dan alleen op zichzelf.

    "Toen werd Kaïn woedend, zijn ogen werden donker.
    "Waarom kijk je zo boos?" vroeg de Heer. "Als je doet wat goed is, dan kun je iedereen aankijken.
    Als je doet wat slecht is, dan zal het kwaad je te pakken krijgen. Maar jij moet sterker zijn dan het kwaad."
  8. forum rang 8 closer 15 maart 2024 10:24
    quote:

    benbelegger schreef op 15 maart 2024 01:05:

    De Koran is het boek van de Anti-Christ.
    Vroeger, in het Rusland-topic gaf ik best vaak duimpjes omdat je over een onderbelicht onderwerp schreef.
    Nu, in dit topic geef je jezelf steeds bloot als anti-Islam.

    Conclusie: jij voert zelf een godsdienstoorlog.
  9. forum rang 6 matad 15 maart 2024 13:20
    @benbelegger.

    Alhoewel ik katholiek ben opgevoed ben ik geen aanhanger van een of andere godsdienst.
    In principe mijd ik groepen en vooral die met een vlag of een of ander boekje zwaaien. Die vind ik zelfs griezelig.
    Ik ben (gelukkig) wel in contact gekomen met mensen met verschillende geloofsovertuigingen.
    Zo ben ik via vluchtelingenwerk in contact gekomen met moslims uit Joegoslavië. Een echtpaar met twee kinderen.
    Ik heb zelden zo’n fijne mensen ontmoet. Gewoon schatten. Deze mensen hadden allerlei gruwelijkheden tijdens de Joegoslavische burgeroorlog meegemaakt. Spraken daar haast nooit over. Mijn vrouw werkte toen vrijwillig bij vluchtelingenwerk en door wat ze vertelde over dat echtpaar kreeg ik er al sympathie voor. In het bedrijf waar ik werkte heb ik toen een functie gecreëerd als portier. Niet dat we er zo’n behoefte aan hadden doch er zouden wat neventaken gedaan kunnen worden door deze man. Voordat ik een heiligekroontje opkrijg (iets wat ik beslist niet verdien) moet ik er nog bijvertellen dat het bedrijf een Melchertsubsidie kreeg van circa 90% van zijn salaris. Dus bijna een gratis werknemer dank zij Ad Melchert. Tja, het mes sneed wel aan twee kanten. De goede man is twee jaar in dienst geweest. Schat van een man die met iedereen goed op kon schieten.
    Moest dagelijks op een Solex 30 kilometer afleggen vanuit zijn woonplaats. Nooit een dag verzuimd. Is gestorven aan longvlieskanker opgelopen in Joegoslavië tijdens zijn werk. Een gruwelijke dood dat ook nog eens zulke mensen overkomt.
    Godsdienst vind ik onbelangrijk. Wat er in de mens zit en hoe hij daarmee omgaat dat is belangrijk.
    Ik heb ooit in Sri Lanka een bus in brand zien steken met mensen erin. Tamils erin Singalezen als brandstichters. Dus moslims en boeddhisten.
    Ik heb lijkwit staan huilen. Was onmachtig en werd weggetrokken door mijn vrouw. Die siste:” direct ben jij aan de beurt, tegen die overmacht doe je niets, gebruik nu je verstand en niet je gevoel”.

    Ieder mens is uniek en wel of niet gelovig doet meestal niet zoveel terzake.
    Groet.
  10. forum rang 6 benbelegger 15 maart 2024 13:29
    quote:

    closer schreef op 15 maart 2024 10:24:

    [...]
    Vroeger, in het Rusland-topic gaf ik best vaak duimpjes omdat je over een onderbelicht onderwerp schreef.
    Nu, in dit topic geef je jezelf steeds bloot als anti-Islam.

    Conclusie: jij voert zelf een godsdienstoorlog.
    Ik heb nog steeds geen wapens gekocht, probeer de moslims niet het land uit te zetten, ik verbrand geen Korans en zeg niets over hoofddoekjes ( behalve als het over BOA's gaat).

    Nu klinkt "Anti-Christ" misschien wat cru, maar het is wel zo als het er staat: de moslim ziet Jezus niet als Zoon van God en daarmee ontkennen zij het goddelijk gezag van Jezus.

    "Het is niet passend voor Allah om een zoon te hebben"

    en: Wij hebben het geloof dat hij terug zal keren aan het eind der tijden. Hij (vrede zij met hem) zal dan de bewering van de kinderen van Israël, dat zij hem hebben gedood, weerleggen alsmede de leugen van de christenen dat hij god of een zoon van God is. Hij (vrede zij met hem) zal niets anders accepteren behalve de Islam.
    www.al-yaqeen.com/artikelen/religies-...

    Misschien wordt het tijd wat meer over dit onderbelichte onderwerp te praten.

    Moslims en christenen zijn wel op lokaal niveau met elkaar in gesprek, maar dat is mondjesmaat.
    En, dat weet ik uit ervaring, er valt niet of nauwelijks mee te discussiëren.
    Op de Koran en op Mohammed mag je geen kritiek hebben.

    En ik denk dan maar: ze zijn niet nieuwsgierig naar wie God wérkelijk is.
  11. forum rang 6 benbelegger 15 maart 2024 16:10
    quote:

    closer schreef op 15 maart 2024 15:02:

    [...]
    Doe maar, ik zal met volle overtuiging op de Niet Oké-knop drukken.
    Op de Niet Oké drukken heb ik zelf maar één keer gedaan om te kijken of het iets opleverde.
    Daarna heb ik dat nooit meer gedaan. Maar als een ander dat als prettig aanvaard heb ik daar geen problemen mee. Dus je drukt maar, zoveel je wilt.

    Ik wil je nog iets laten lezen over de rol van Jezus in de Islam, en dan zoals die wordt verteld door de Ahmadi-moslims, de meest vredelievende groep moslims in de wereld: nl.wikipedia.org/wiki/Ahmadiyya_Mosli...

    Zij hebben de bijbel gelezen en proberen met aanhaling van vele teksten daaruit te bewijzen dat Jezus niet de Zoon van God is.

    Lees het zelf en beredeneer hoe de bijbel tot stand is gekomen en hoe de koran is ontstaan.

    islamnu.nl/andere-religies/jezus-in-d...
  12. forum rang 8 closer 15 maart 2024 16:42
    quote:

    benbelegger schreef op 15 maart 2024 16:10:

    Maar als een ander dat als prettig aanvaard heb ik daar geen problemen mee. Dus je drukt maar, zoveel je wilt.
    Een valse insinuatie want het is niet persé prettig om iets vol overtuiging te doen.
    Dat moet jou bekend voorkomen. Immers, jij kunt het niet laten om ongevraagd steeds opnieuw de "superioriteit" van jouw geloof uit te dragen, hier en in het Rusland-topic. Met al die bijbelcitaten hang je de zendeling uit.

    De moderatie heeft al eens aangegeven dat religieuze discussies hier niet thuishoren, dus daar laat ik het bij.
  13. forum rang 6 benbelegger 15 maart 2024 19:29
    quote:

    closer schreef op 15 maart 2024 16:42:

    [...]
    Een valse insinuatie want het is niet persé prettig om iets vol overtuiging te doen.
    Dat moet jou bekend voorkomen. Immers, jij kunt het niet laten om ongevraagd steeds opnieuw de "superioriteit" van jouw geloof uit te dragen, hier en in het Rusland-topic. Met al die bijbelcitaten hang je de zendeling uit.

    De moderatie heeft al eens aangegeven dat religieuze discussies hier niet thuishoren, dus daar laat ik het bij.
    Zolang de aytollah en de patriarch religie/geloof wél belangrijk vinden blijf ik er iets van zeggen op dit draadje en op het draadje van Rusland.

    Van deze 2 godsdienst-opperhoofden hangt op dit moment de hele wereldgeschiedenis af.

    Waren het maar zendelingen !

    Een guote uit de bijdrage van Matad: Wat er in de mens zit en hoe hij daarmee omgaat dat is belangrijk.
    Daarom wil ik weten wat Poetin, de patriarch en de ayatollah drijft.
  14. forum rang 6 matad 15 maart 2024 20:54
    quote:

    luchtschip schreef op 15 maart 2024 15:13:

    IDF ( het Israelisch leger ) bevestigt: Hamas nr. 2 militaire commandant Marwan Issa is vermoord.

    twitter.com/JSchanzer/status/17686238...
    Josep Borrell , de Europees commissaris die verantwoordelijk is voor het buitenlands beleid, heeft verklaard dat Israël de Palestijnse organisatie Hamas in het geheim heeft gecreëerd en gefinancierd. Hamas werd gefinancierd door de Israëlische regering in een poging de Palestijnse Autoriteit te verzwakken”, verklaarde hij tijdens een speech aan de universiteit van Valladolid waar hij een eredoctoraat kreeg toegekend .
    Bron: bnnvara.

    Is Netanyahu het kind met het badwater aan het weggooien?
  15. forum rang 10 luchtschip 15 maart 2024 22:02
    quote:

    matad schreef op 15 maart 2024 20:54:

    [...]

    Josep Borrell , de Europees commissaris die verantwoordelijk is voor het buitenlands beleid, heeft verklaard dat Israël de Palestijnse organisatie Hamas in het geheim heeft gecreëerd en gefinancierd. Hamas werd gefinancierd door de Israëlische regering in een poging de Palestijnse Autoriteit te verzwakken”, verklaarde hij tijdens een speech aan de universiteit van Valladolid waar hij een eredoctoraat kreeg toegekend .
    Bron: bnnvara.

    Is Netanyahu het kind met het badwater aan het weggooien?
    Beetje rare gedachtengang van jou

    Hamas is niet gecreëerd door Israel --Hamas was een bestaand politieke beweging
    Netanyahu heeft wel Hamas gesteund rond 2006/7 om de Palestijnse Sutorieit te verzwakken

    Maar sindsdien is er veel gebeurd--Hamas heeften 2007 een coup gepleegd en alle politieke tegenstanders vermoord of uit de `Gaza strook verjaagd en vervolgens als een proxy van Iran zich ontwikkeld tot een terroristische groep die uit was op de totale vernietiging van Israel

    Hamas heeft zich dus totaal anders ontwikkeld dan de poliieke ontwikkeling die Netanyahu toentertijd in gedachte had

    Hamas heeft zich n de loop der jaren dermate vijandig tegen Israel ontwikkeld dat het oorspronkelijk gedachtengoed van Israel aangaande Hamas niet meer bestaat

    Daarom is het absurd hier de vraag te stellen of Netanyahu het kind met het badwater aan het weggooien is
  16. forum rang 6 matad 15 maart 2024 22:24
    Wat Netanyahu in gedachten heeft is duidelijk.
    Het niet creëren van een Palestijnse staat waar de hele wereld om vraagt.
    Netanyahu wil gewoon geen Palestijnse staat en daarom voert hij inzake de Palestijnen een smerige verdeel en heerspolitiek net zo smerig als de man is in zijn corruptie affaires.
    Het overgrote deel van de wereld vraagt zich af wat er in hemelsnaam mis is met het creëren van een zelfstandige Palestijnse staat. Deze bevolkingsgroep die een beetje hetzelfde lijden heeft ondergaan, dat de Joden hebben ondergaan in de loop der eeuwen heeft daar net zoveel recht op als de Joden recht hadden op een eigen staat. Alleen had die eigen staat nooit Palestina mogen zijn. Het slachtoffer, de Palestijnen waren toen echter rijp voor de slacht.
    Netanyahu moet m.I. zo snel mogelijk weg, het liefst de gevangenis in, en vervangen worden door tolerante, wijze Israëliërs. In Netanyahu zit iemand met kenmerken uit een akelig regime.

    Groet.
  17. forum rang 6 Cash collector 15 maart 2024 22:40
    quote:

    matad schreef op 15 maart 2024 22:24:

    Wat Netanyahu in gedachten heeft is duidelijk.
    Het niet creëren van een Palestijnse staat waar de hele wereld om vraagt.
    Netanyahu wil gewoon geen Palestijnse staat en daarom voert hij inzake de Palestijnen een smerige verdeel en heerspolitiek net zo smerig als de man is in zijn corruptie affaires.
    Het overgrote deel van de wereld vraagt zich af wat er in hemelsnaam mis is met het creëren van een zelfstandige Palestijnse staat. Deze bevolkingsgroep die een beetje hetzelfde lijden heeft ondergaan, dat de Joden hebben ondergaan in de loop der eeuwen heeft daar net zoveel recht op als de Joden recht hadden op een eigen staat. Alleen had die eigen staat nooit Palestina mogen zijn. Het slachtoffer, de Palestijnen waren toen echter rijp voor de slacht.
    Netanyahu moet m.I. zo snel mogelijk weg, het liefst de gevangenis in, en vervangen worden door tolerante, wijze Israëliërs. In Netanyahu zit iemand met kenmerken uit een akelig regime.

    Groet.
    De geschiedenis laat onomstotelijk zien dat er heel veel mis is met het idee van een zelfstandige Palestijnse staat.

    Jij wil dat niet begrijpen. Het probleem zit dus in jou en in de manier waarop je er mee omgaat.
4.600 Posts
Pagina: «« 1 ... 194 195 196 197 198 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 0,00%
EUR/USD 1,0725 +0,28%
FTSE 100 8.139,83 0,00%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.331,30 -0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links