Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ONWARD MEDICAL BRU:ONWD.BL, NL0015000HT4

  • 4,750 2 mei 2024 17:35
  • -0,010 (-0,21%) Dagrange 4,700 - 4,840
  • 25.938 Gem. (3M) 131,9K

Forum Onward Medical geopend

1.259 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 63 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Anna91 16 februari 2024 10:41
    Ik zit er nog heel dik in hoor.

    En denk ook dat ik de stukjes die ik heb verkocht terug ga kopen. Maar wel nu al eventueel voor 1 euro minder dan waar ik ze voor heb verkocht. En wil eerst afwachten wat Pharming gaat doen komende dagen / weken. Daar zit het nu in.

    Ik heb nog steeds veel vertrouwen in Onward.

    Het enige wat mij wel redelijk zorgen baart is dat ik me afvraag of ze nog écht veel vertrouwen hebben in ARC-ex en de commercialisatie daarvan.

    Ze geven aan van wel gelukkig. Dat ze nog steeds verwachten het verzoek dit eerste half jaar in te dienen etc.

    Maar in veel van hun verdere communicatie lijken ze toch vooral hun pijlen gericht te hebben op ARC-im icm BCI.

    Maakt dat de ARC-ex al haast achterhaald vraag ik me af.

    Wat betreft volwaardige ontwikkeling van BCI gaf Courtine aan dat dat waarschijnlijk nog dit hele decennium zal beslaan.

    Het geld is eind dit jaar op.

    Vinden ze kapitaal?
    En lukt het ze daadwerkelijk om geld te gaan verdienen met ARC-ex tot die tijd.

    Als ik tijd heb wil ik nog wat van de onderzoeksresultaten van ARC-ex teruglezen. Want in mijn herinnering waren die wel serieus zinvol voor patiënten.
  2. forum rang 4 Anna91 20 februari 2024 18:50
    Ook al is de eerste Neuralink-chip die bij een mens is ingeplant geen revolutionaire sprong in breintech, ze voedt wel de hoop bij sommige mensen in een rolstoel. ‘Ik bereid me voor op de dag dat ik weer kan stappen.’
    ‘Ik wil ook opnieuw lopen.’ ‘Dit is mijn droom!’ ‘Waar kan ik me aanmelden als proefpersoon?’ Het zijn maar enkele van de reacties die volgden op een bericht van serieondernemer en miljardair Elon Musk. Afgelopen week liet hij weten dat zijn bedrijf Neuralink voor het eerst een hersenchip heeft ingeplant bij een vrijwilliger.
    De chip van een muntstuk groot is bedoeld om elektronische apparaten met enkel en alleen gedachten aan te sturen. Dat moet perspectief bieden aan honderdduizenden mensen met verlamde ledematen of de zenuw-spierziekte ALS - wie weet kunnen zij dankzij Neuralinks technologie ooit weer normaal bewegen.
    Ook in ons land bleef de nieuwe stap in breintech niet onopgemerkt. Onder meer voormalig triatleet Marc Herremans pikte het bericht op. De man, die na een ongeval in 2002 tot de borst verlamd raakte, hoopt al lang dat bedrijven zijn droom om ooit weer te stappen werkelijkheid maken. Onder meer via zijn vzw To Walk Again draagt hij die boodschap uit. ‘Twintig jaar gelden werd ik als een fantast afgeschilderd. Nu steeds minder. De wetenschap gaat met sprongen vooruit.’
    Advertentie

    Twintig jaar geleden werd ik als een fantast afgeschilderd. Nu steeds minder. De wetenschap gaat met sprongen vooruit.
    MARC HERREMANS
    VZW TO WALK AGAIN
    ‘Neuralink zet een bijzondere prestatie neer’, erkent professor Sebastian Haesler, directeur van Neuro-Electronics Research Flanders (NERF). Maar revolutionair is ze volgens hem niet. ‘Er worden al lang elektrodes in hersenen geplaatst. Vandaag zijn er minstens 150.000 mensen bij wie aan diepe hersenstimulatie wordt gedaan.’ In dat geval geven elektrodes stroomschokjes af om symptomen van onder meer parkinson of epilepsie tegen te gaan.
    ‘Hallo wereld’

    Wat Neuralink doet, valt in een andere categorie. Het bedrijf wil een brain-computer interface (BCI) ontwikkelen. Daarbij probeert een chip signalen in de hersenen af te lezen zodat een draadloze verbinding met bijvoorbeeld een computer kan ontstaan. Wereldwijd zijn zeker duizend spelers met deze snel oprukkende technologie bezig. Onder meer aan de Universiteit van Californië leidde dat al tot spectaculaire resultaten. Een verlamde vrouw kreeg er vorig jaar 256 elektroden op het oppervlak van haar hersenen geplaatst, waardoor ze na 18 jaar ineens weer kon spreken. Ook het Australische bedrijf Synchron stond twee jaar geleden al ver. Dat liet dankzij een implantaat een ALS-patiënt een tweet sturen door er gewoon aan te denken. ‘Hallo wereld’, schreef de man.
    TIP
    Begin uw dag goed geïnformeerd.
    Ontvang nu De Tijd Vandaag.

    Elke dag via e-mail - Uitschrijven in één klik
    De pistes die de neurotechbedrijven bewandelen, lopen erg uit elkaar. De een gaat voor zo klein mogelijke chips, de ander maakt er net met zoveel mogelijk contactpunten. Sommige spelers mikken op andere gebieden, zoals het ruggenmerg. Het beursgenoteerde Onward Medical staat daarin het verst. Vorig jaar toonde het hoe Gert-Jan Oskam, een man met een dwarslaesie, dankzij zijn elektrodes weer kleine afstanden kan lopen. ‘We blijven daarmee uniek in de wereld’, zegt CEO Dave Marver.
    Schermvullende weergave

    Neuralink-stichter Elon Musk. ©REUTERS
    De Nederlander is niet de enige met Onward Medical-tech in zijn lijf. Vorig jaar raakte bekend dat nog een man met een ruggenmergletsel een implantaat kreeg, in de hoop zijn armen, handen en vingers weer in beweging te krijgen. Marver wil niet kwijt hoe het daarmee staat. ‘Maar we zijn nog niet van plan om onze onderzoeken stop te zetten. We hebben Europese subsidies voor nog drie extra mensen.’
    Onward Medical ziet Neuralink niet als concurrent, maar als metgezel. ‘Het is fantastisch om te zien dat ook Musk steeds verder geraakt en daar zoveel aandacht mee genereert. Daar is het hele veld mee gebaat’, aldus Marver. Hij zag deze week zelf de aandelen van zijn bedrijf omhoogschieten, in het spoor van Neuralink. Onwards grootste uitdaging is naar eigen zeggen de toegang tot middelen. Het bedrijf, opgericht in 2015, haalde sinds de start zo’n 170 miljoen dollar op. Ter vergelijking: Neuralink verzamelde alleen al in augustus en november meer dan 320 miljoen dollar.
    Litteken

    Volgens Onward Medical is de vermarkting van zijn technologie niet meer veraf. ‘Het zou mogelijk moeten worden binnen vijf tot zes jaar.’ Ook professor Haesler gelooft dat tegen 2030 een aantal brein-computerinterfaces een praktische toepassing zal kennen. ‘Maar het zal voor een nichegroep zijn van mensen die immobiel zijn of niet kunnen communiceren.’
    Ik verwacht dat er tegen 2030 praktische toepassingen zullen zijn, maar wel slechts voor een nichegroep van mensen die immobiel zijn of niet kunnen communiceren.
    SEBASTIAN HAESLER
    DIRECTEUR NEURO-ELECTRONICS RESEARCH FLANDERS
    En dan nog zal niet elke patiënt in aanmerking komen, laat staan bereid zijn om ingrijpende neurochirurgie te ondergaan. ‘We kennen de langetermijngevolgen nog niet. Wat als er littekenvorming ontstaat en signalen minder goed worden doorgegeven? Hoe makkelijk kan zo’n chip verwijderd worden? Of vervangen?’, vraagt Haesler zich af. Het potentieel noemt hij groot, ‘maar de risico’s ook’.
    Herremans sluit zich daarbij aan. ‘Ook al ben ik gelukkig met mijn leven, op lange termijn zou ik graag in een project als dat van Onward Medical stappen. Op voorwaarde dat zijn technologie vergevorderd is en dat de bijwerkingen verwaarloosbaar zijn. Zolang mijn drie kinderen jong zijn en mij nodig hebben, ga ik sowieso niet onder het mes.’
    De vijftiger zet in tussentijd zijn dagelijkse trainingen van vier tot vijf uur verder. ‘Ik wil mijn lichaam in topconditie houden. Niet alleen om gezond te leven, maar ook omdat ik voorbereid wil zijn op de dag dat de ultieme medische oplossing er wel is.’
  3. grand sasso 20 februari 2024 20:42
    www.youtube.com/watch?v=iocRpWSEUbc

    Ter herinnering!

    Onward ligt uitstekend op koers, kijk vooral ook naar Info die je Via Nans kunt destilleren.

    De Chip van Neuralink riep in de Usa veel kritiek en twijfels op van Ethici vanwege het Morele aspect, en
    bij Neuro fysiologen van wege de (ver) grote kans op Hersen Oedeem.

    Hoop van harte dat Onward , veel kan beteken voor de 40.000 veteranen en 300.000 usa burgers met Sci, die imho
    al te lang hebben moeten wachten op functionele verbetering van hun mobiliteit.
    Ik ben er vooralsnog erg positief over, en nee dit is geen koop aanbeveling.

    Vr. Gr. Fransje.
  4. forum rang 7 Kaviaar 21 februari 2024 09:27
    quote:

    Rookie01 schreef op 30 januari 2024 11:42:

    Hopelijk wordt dit vastgehouden maar ik denk zonder positief bericht van Onward zelf, zal deze stijging tenietgedaan worden de komende dagen. Tenzij natuurlijk ze de FDA filing bekend maken in de komende dagen dan zien we nog een stijging van 150%
    Wat is de stand hiervan?
  5. forum rang 7 Kaviaar 21 februari 2024 10:58
    quote:

    Anna91 schreef op 21 februari 2024 10:47:

    Klopt. Dat bericht kan ieder moment komen. Naar verwachting in de eerste helft van dit jaar.

    Jouw bericht is echter wel van november zie ik. Dus het is niet zo dat het nu op dit moment net completed is oid.
    Wat ik bedoel is, dat met de presentatie van Q3 23, dit toen is genoemd.
  6. forum rang 7 Kaviaar 21 februari 2024 11:27
    Onward Medical maakt zich op voor indiening bij de FDA voor ARC-EX-therapie

    De niet-invasieve neuromodulatietherapie van Onward, die door de FDA is aangewezen als doorbraakapparaat, heeft positieve resultaten opgeleverd in een cruciale studie.

    Onward Medical blijft op koers om een aanvraag naar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) te sturen ter goedkeuring van zijn niet-invasieve neuromodulatietherapie.
    “We bereiden ons voor om in de nabije toekomst een De Novo-aanvraag voor ARC-EX-therapie in te dienen bij de FDA”, aldus Dave Marver, CEO van Onward. Marver sprak op de North American Neuromodulation Society Annual Meeting (ANS) 2024 in Las Vegas, Nevada, VS, gehouden van 18 tot 21 januari

    De indiening zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2024 plaatsvinden, op basis van een eerdere verklaring van de CEO van het Amerikaanse bedrijf, afgelegd tijdens een bedrijfsupdate afgelopen november.
    Onward heeft door de FDA baanbrekende apparaataanduidingen ontvangen voor zijn ARC-therapie. De aanduiding versnelt de beoordeling en beoordeling van ingediende apparaten.
    De ARC-therapie van Onward heeft furore gemaakt in de neuromusculaire ruimte vanwege het potentieel om patiënten met ruggenmergletsel te helpen ledematen te bewegen. De therapie levert gerichte, geprogrammeerde stimulatie van het ruggenmerg. Onward heeft twee apparaten ontwikkeld, afhankelijk van hoe de stimulatie wordt toegediend: via implanteerbare (ARC-IM) of externe (ARC-EX) systemen.

    www.clinicaltrialsarena.com/news/onwa...,cord%20injury%20patients%20move%20limbs.
  7. forum rang 7 Kaviaar 21 februari 2024 11:35
    ONWARD Medical presenteert innovatieve therapieën voor ruggenmergstimulatie op BioCapital Europe
    ONWARD Medical N.V., toonaangevend op het gebied van ruggenmergstimulatietherapieën, zal zijn ontwikkelingen presenteren op BioCapital Europe 2024. Het ARC Therapy-platform van het bedrijf heeft negen Breakthrough Device Designations ontvangen van de Amerikaanse FDA, waarmee hun inzet voor innovatieve gezondheidsoplossingen wordt getoond.

    ONWARD Medical presenteert innovatieve therapieën voor ruggenmergstimulatie op BioCapital Europe
    ONWARD Medical presenteert innovatieve therapieën voor ruggenmergstimulatie op BioCapital Europe
    Met een baanbrekende stap zal ONWARD Medical N.V., een in Nederland gevestigd medisch technologiebedrijf, op 8 februari 2024 deelnemen aan de gewaardeerde BioCapital Europe-conferentie in Amsterdam. Het bedrijf staat bekend om zijn revolutionaire gezondheidszorgoplossingen, vooral op het gebied van gezondheidszorg. therapieën voor ruggenmergstimulatie, die zijn ontworpen om mensen te helpen die lijden aan dwarslaesies (SCI).

    ONWARD Medical's baanbrekende vooruitgang

    CEO van ONWARD Medical, Dave Marver, zal de vorderingen van het bedrijf op de conferentie demonstreren, met bijzondere aandacht voor de baanbrekende ONWARD ARC-IM-therapie. Deze innovatieve therapie, die negen Breakthrough Device Designations heeft ontvangen van de Amerikaanse FDA, wordt gecombineerd met de allernieuwste brain-computer interface (BCI)-technologie, wat de toewijding van het bedrijf onderstreept om de grenzen van de medische technologie te verleggen.

    Het ARC-therapieplatform

    De kern van de innovatieve aanpak van ONWARD Medical wordt gevormd door het ARC-therapieplatform. Het platform omvat het externe ARC-EX-systeem en het implanteerbare ARC-IM-systeem, die beide zijn ontworpen om gerichte ruggenmergstimulatie te leveren. Dit platform is niet alleen baanbrekend, maar heeft ook zijn effectiviteit bewezen. Het centrale Up-LIFT-onderzoek van het bedrijf uit 2023 leverde positieve resultaten op, die het vermogen van transcutane ARC-therapie aantoonden om de kracht en functie van de bovenste ledematen te verbeteren.

    Als bewijs van hun voortdurende vooruitgang bereidt ONWARD Medical momenteel goedkeuringsaanvragen voor bij de regelgevende instanties voor ARC-EX in de VS en Europa. Als aanvulling hierop voeren ze onderzoeken uit naar ARC-IM, dat veelbelovende resultaten heeft opgeleverd voor de bloeddrukregulatie na een dwarslaesie. Het bedrijf voert ook lopende onderzoeken uit naar het gecombineerde gebruik van ARC-IM met BCI, waardoor hun positie in de voorhoede van de medische technologie verder wordt verstevigd.

    bnnbreaking.com/breaking-news/health/...
  8. forum rang 7 Kaviaar 21 februari 2024 11:40
    Onward heeft door de FDA baanbrekende apparaataanduidingen ontvangen voor zijn ARC-therapie. De aanduiding versnelt de beoordeling en beoordeling van ingediende apparaten. De ARC-therapie van Onward heeft furore gemaakt in de neuromusculaire ruimte vanwege het potentieel om patiënten met een dwarslaesie te helpen ledematen te bewegen.26 jan 2024

    www.google.com/search?q=fda+approval+...
  9. Panasonic 22 februari 2024 21:14
    Een stijging van meer dan 140% op een maand!!
    Daarachter moeten er wel professionals zitten (geen insiders omdat dit niet mag) die weten waarom ze kopen omdat ze hun werk gedaan hebben: geënquêteerd hoe goed de studies vooruit gaan en de conclusies van hun enquêtes moeten wel goed zijn ;)
  10. Juancito 26 februari 2024 21:25
    quote:

    Anna91 schreef op 26 februari 2024 18:23:

    Iemand die weet hoe we kunnen inzien of de grotere shareholders in Onward veranderd zijn?
    Die grote stakeholders, dat 'verandert' niet zo maar ongemerkt. Vermoed dat dit dan met een persbericht zou gemeld worden. Moet wel toegeven, op de onward website vind ik niets terug. Op simply wall st redelijk recent (twijfel aan betrouwbaarheid bron):
    simplywall.st/stocks/be/healthcare/eb...
  11. forum rang 7 JdeFL 28 februari 2024 10:13
    quote:

    Panasonic schreef op 22 februari 2024 21:14:

    Een stijging van meer dan 140% op een maand!!
    Daarachter moeten er wel professionals zitten ...
    Ben eens naar de volumes gaan kijken in die stijging: 1200, 2000, 400, 600,...
    Vele kleintjes maken....

    Over het waarom, nog altijd geen idee. Indien het over een overnamebod zou gegaan zijn (had gekund), was dat nu al duidelijk. Dan wordt er geen week gewacht voor een bekendmaking.
  12. forum rang 4 Anna91 28 februari 2024 13:03
    De stijging van de laatste tijd leek nogal vast te hangen aan het nieuws rondom Musk’s Neuralink.

    Je kunt verschillende scenario’s bedenken die de stijging zouden moeten verklaren. Positief en negatief. Je weet het toch niet.

    Ben wel heel benieuwd naar het moment dat Onward filing gaat doen bij de FDA voor de ARC ex. En vraag me ook echt af, zoals ik al vaker heb gezegd, of ze daar oprecht nog vertrouwen in hebben of eigenlijk al meer inzetten op de ARC im icm BCI.

    En ook of er nog nieuws komt rondom nieuw kapitaal. Zullen ze toch hard nodig hebben.

    Ben blij dat ik boven de 6,- euro een stuk van m’n winst verzilverd heb en voor nu in Pharming heb gestoken.

    Mocht Pharming fiks gaan stijgen zal ik daar op enig moment m’n winst pakken en misschien terugsteken in Onward. Maar dat laatste ga ik nog wel even over nadenken. Durf er namelijk niet op te vertrouwen dat de koers niet nog eens naar de 2 of 3 euro terugzakt.
1.259 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 63 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links