Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 13,000 29 apr 2024 10:23
  • -0,100 (-0,76%) Dagrange 12,920 - 13,140
  • 81.017 Gem. (3M) 102,9K

Wereldhave 2024, achterblijver of trendsetter

174 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 The Third Way... 24 februari 2024 10:54
    quote:

    HCohen schreef op 24 februari 2024 09:51:

    www.veb.net/artikel/09377/wereldhave-...
    Dank HCohen.

    Op het draadje van het boek zijn de belangrijkste passages van het artikel integraal afgedrukt en van commentaar voorzien. Eindconclusie zoals uitgelegd: de parafrasering van Corne van Zeijl indertijd kan worden uitgebreid, ABCD is het nieuwe mantra:

    Wereldhave zit op A-locaties in B-steden met C-huren en D-besturen.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1385322/Wereld...
  2. forum rang 7 HCohen 24 februari 2024 11:25
    quote:

    The Third Way... schreef op 24 februari 2024 10:54:

    [...]
    Dank HCohen.

    Op het draadje van het boek zijn de belangrijkste passages van het artikel integraal afgedrukt en van commentaar voorzien. Eindconclusie zoals uitgelegd: de parafrasering van Corne van Zeijl indertijd kan worden uitgebreid, ABCD is het nieuwe mantra:

    Wereldhave zit op A-locaties in B-steden met C-huren en D-besturen.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1385322/Wereld...
    FBI-afschaffing was niet te voorzien en kan nog verzacht(flankerende maatregelen) of afgeschaft worden
    D-besturen (Anbeek) waren er zeker voorheen(quote Corné van Zeijl 2016), voor mij is Storm vooralsnog B-C.

    Ik houd (mijn relatief kleine) positie mits op de volgende AVA het punt 'het recht tot emissie' niet wordt goedgekeurd (tot verkoop Frankrijk en meer bewijs succes FSC)
    We kunnen niet enerzijds zeggen dat er veel te veel is afgewaardeerd (50%) en tegelijkertijd aangeven dat er geen potentieel zit tot groei (dit voor zover je gelooft in een toekomst voor brick & mortar stores) imho.

    De recente aankoop bij de buren is (op termijn) verdedigbaar, maar zonder eerst meer discipline (voorlopig geen avonturen dus) zal ook ik afscheid gaan nemen van mijn positie. Tot die tijd is het risico te overzien, het divi prettig en heeft mijn instap mij geen windeieren gelegd(ondanks gebroken positieve momentum/recente koersdaling nav aankoop Polderplein).

    Zolang concensus dalende inflatie bewaarheid wordt(zij het vertraagd) krijgt de sector, en dus ook WH, de wind in de rug wat de risico's doet afnemen. WH is in elk geval een fonds wat veel stof doet opwaaien en discussies genereert...

    We gaan het meemaken, fijn weekend allen

    @CEO Storm; meer geduld/ discipline aub en geen beloften die niet met zekerheid waargemaakt kunnen worden
  3. forum rang 5 The Third Way... 24 februari 2024 14:40
    Het is bij WH altijd dezelfde riedel: goede resultaten liggen aan ons, slechte aan anderen. Om nu het verlies v/d FBI status op te voeren als excuus voor de slechte situatie is feitelijke onzin, kijk naar p. 18 van de WH presentatie van nog maar... 1 maand geleden. Volgens WH zelf is de impact verwaarloosbaar:

    www.wereldhave.com/siteassets/documen...

    Zo werd er ook stoer gedaan over het huurindexatie beleid, maar dat heeft uiteraard nou juist wel een externe oorzaak: inflatie. Kun je indenken waar WH zou staan zonder, zowel qua winst als taxaties? En dan neemt de rentelast langzaam maar zeker toe omdat de indekkingen uitlopen.

    En zelfs met die indexaties gaat het verkeerd, want de huurders hebben weliswaar meer omzet door de inflatie, maar verkopen minder spullen. Dit wordt uitgedrukt in de OCR (huurlast als percentage van de omzet v/d winkelier) die bij WH's klanten met 20% toenam. Dat gaat zich tzt. wreken. En oh ja, de slide die de positie van WH's huurders tov. de concurrentie weergeeft wordt nu niet meer aan ons getoond.

    Wat betreft de ombouw tot FSC waar de LC strategie om draait, nog maar de helft v/d EUR 350 mln is gespendeerd, minder dan de helft omgebouwd, en het pronkjuweel Belle-Ile is... van de lijst gehaald omdat het financieel niet meer haalbaar is (zoals in het boek voorspeld: "uitstel wordt afstel").

    Wat betreft de fors toegenomen 'footfall', ziet er goed uit totdat je realiseert dat in vergelijkingsjaar 2022 het begin nog geteisterd werd door een lockdown. Daarna gaat WH gewoon met de markt mee ondanks de opleveringen van FSC. Zie p.9 Nederland hieronder:

    www.wereldhave.com/siteassets/documen...

    Wat betreft emissies om nog meer centra te kopen, dat kan mathematisch gewoonweg niet wanneer er een 50% discount zit op de beurskoers. We zagen bij de laatste aankoop dat daarom de helft v/d aankoopprijs meteen verloren gaat, en daar bovenop zeer forse kosten etc.. die niet in de P&L getoond worden maar creatief gekapitaliseerd worden. Waarom dan toch om emissies vragen op de AvA, daarmee maken de besturen zichzelf belachelijk?

    Maar een andere mooie grap is dat WH presenteert dat de algemene kosten mooi verlaagd zijn tot EUR 10.9 mln. Wanneer je echter niet naar de WH 'free format' P&L kijkt maar naar de P&L volgens de officiële IFRS regels, dan zie je daar maar liefst EUR 8 mln oftewel 74% meer. Maw., ook de externe accountant ziet die kosten niet als exceptioneel.

    Wat betreft de kwaliteit van de besturen (RvB en RvC), zoals in het boek aangetoond is het huidige strategie niet nieuw maar een voortzetting van die van de vermaledijde Anbeek, zelfs het idee van FSC ontstond binnen WH al voor de komst van Storm. Het is de uitvoering door de XL-ridders die de puinhopen versnelt.

    Hier een idee: indien Storm dan niet kan worden tegengehouden om in het buitenland FSC te gaan bouwen, waarom begint hij niet met de eigen centra in Frankrijk? Hoeven de aandeelhouders niet opnieuw mega verliezen te slikken op de verkopen, en daar is de ombouw tot FSC toch al heel langzaam ingezet vanaf 2015. Nee, niet het beste idee maar het houdt die jongens wel van de straat...
  4. forum rang 8 Branco P 24 februari 2024 15:15
    Daaraan toegevoegd: door niet eerst te werken aan een acceptabele LTV (rond of lager dan 40%) zijn nu de financieringskosten onnodig hoog. Wereldhave had hetzelfde moeten doen als URW: een paar jaar geen dividend uitkeren. Dan had men ook minder winkelcentra in de uitverkoop hoeven te verkopen.

    Dat WHA weer aan het inkopen is geslagen vind ik absurd. Ze hebben duidelijk betere objecten dan de Hoofddorp-uitbreiding (zoals een Maassluis) verkocht tegen bizar lage prijzen.

    Wat dat betreft is D-bestuur of wellicht dan C-bestuur zeker van toepassing. En Wereldhave heeft zeker niet alleen A-locaties in portefeuille. Tilburg bijvoorbeeld is ook voor een deel zeker geen A-locatie.
  5. forum rang 5 The Third Way... 25 februari 2024 08:39
    quote:

    Branco P schreef op 24 februari 2024 15:15:

    ...
    Wat dat betreft is D-bestuur of wellicht dan C-bestuur zeker van toepassing. En Wereldhave heeft zeker niet alleen A-locaties in portefeuille. Tilburg bijvoorbeeld is ook voor een deel zeker geen A-locatie.
    Word je zacht op je ouwe dag Branco? Eerder verdacht jij ze van allerhande duistere zaakjes en dan toch een C-waardering overwegen? ;-)

    Ter herinnering:

    - Voormalig President-Commissaris Adrianus Nuehn, die veel boter op zijn hoofd had gezien zijn rol tijdens de Anbeek periode, selecteerde Storm als opvolger om het Anbeek beleid te continueren.

    - Adrianus Nuehn kwam ook in zwaar weer vanwege zijn "omstreden" rollen als President-Commissaris bij JET en Hunter Douglas, waar hij onder druk afgetreden is.

    Hierover stelde de VEB indertijd "dat er "sterke aanwijzingen" zijn dat HD en direct betrokken functionarissen "moedwillig een valse voorstelling van zaken" hebben gegeven. Aandeelhouders werden "benadeeld" en de aandelenmarkt werd "schade" toegebracht. Het gaat er onder meer om dat de DGA de minderheidsaandeelhouders wilde uitkopen voor een prijs die was goedgekeurd door de commissarissen, maar een aantal maanden later de opgekochte aandelen zelf doorverkocht voor bijna 3 (drie) keer die goedgekeurde prijs."

    En ons aller Corne van Zeijl: "Dat het bedrijf nu wél hoog gewaardeerd wordt, ook door de raad van commissarissen, is ’waar de pijn zit’. Dit is heel triest. Ik vind het vooral heel slecht voor het imago van de beurs, dit soort gedrag van grootaandeelhouders, die een slaatje slaan uit kennis die zij wel hebben en andere beleggers niet. Want met deze €175 komt de echte waarde tot uitdrukking. Het is ongelooflijk hoe groot het verschil is met het bod van €82 wat de familie eerder zelf deed."

    - Na alle druk ook bij WH trad hij ook bij WH voortijdig af.

    - Een gouwe ouwe is ook dat de RvC niet ingreep bij de verkoop van de Franse centra, maar naderhand wel een aflaat voor zichzelf schreef door de schuld publiekelijk naar Storm te schuiven. Uit een VEB artikel: "Het bestuur ontving een bonus voor de verkoop van vier Franse winkelcentra. Maar de bonus werd door de RvC wel gekort omdat deze verkoop met fikse korting op de boekwaarde ‘niet gunstig uitpakte voor aandeelhouders’."

    - Ligt het dan allemaal aan Nuehn c.s.? Nee, in het vorige jaarverslag stond ook een openhartige maar daarom niet minder pijnlijke ontboezeming van de nieuwe RvC:

    'In 2022, a questionnaire was answered by each member and the outcome was discussed in a Supervisory Board-only meeting in November. Overall, the Supervisory Board feels that the limited size of the Supervisory Board is making it increasingly difficult to maintain the required expertise and skillsets present within the Supervisory Board.'

    Branco, nu jij weer...
  6. Ortega 26 februari 2024 09:41
    quote:

    The Third Way... schreef op 25 februari 2024 08:39:

    The Third Way... schreef op 16 februari 2024 09:33:

    Conclusie: ABCD
    ....... professionele aandeelhouders blijven weg en nieuwe retail beleggers komen op het superhoge dividend af totdat...

    Tot die laatste categorie behoorde ik in 2016 (..).

    Vorige week al mijn WH bezit weggedaan, zelfs de dividenddatum wacht ik niet meer af. Ik heb lang vertrouwen willen houden maar de zaken en rapportages na 4 december zijn de druppel.
    In mijn rekensheet resulteert een heel klein plusje, dus je kan nagaan dat er veel middeling heeft moeten plaatsvinden.
    Veel geleerd hier,dank HCohen, Branco, ThirdWay, al. ik blijf het volgen en soms post'n.

    Ik heb een slechte beleggershand dus laat het je niet ontmoedigen, lezer's.
  7. forum rang 7 Thorgall 26 februari 2024 17:52
    quote:

    Ortega schreef op 26 februari 2024 09:41:

    [...]

    Tot die laatste categorie behoorde ik in 2016 (..).

    Vorige week al mijn WH bezit weggedaan, zelfs de dividenddatum wacht ik niet meer af. Ik heb lang vertrouwen willen houden maar de zaken en rapportages na 4 december zijn de druppel.
    In mijn rekensheet resulteert een heel klein plusje, dus je kan nagaan dat er veel middeling heeft moeten plaatsvinden.
    Veel geleerd hier,dank HCohen, Branco, ThirdWay, al. ik blijf het volgen en soms post'n.

    Ik heb een slechte beleggershand dus laat het je niet ontmoedigen, lezer's.
    een wijs besluit denk ik. Knap dat je toch met een positief resultaat de boel kunt afsluiten. Dat kan ik helaas niet zeggen. Tegen beter weten blijf ik daarom nog even zitten in deze kansloze bende. Vastgoed zit vol met boefjes en Wereldhave is een exemplarisch voorbeeld daarvan.
  8. Stockboss 27 februari 2024 21:01
    Het FSC concept stelt helemaal niets voor. Ik snap niet dat Storms denkt daar in het buitenland mee te kunnen scoren. Het is een Holland op zijn smalst concept. Blokker, WE, Shoeby, een Kippie, het belegen C&A, Pearl, kleine Hema, Jumbo, Albert Hein, een lullige Hollandse lunchroom, een viswinkel en nog wat niet spannende winkels. Daar hoef je echt niet mee naar het buitenland. Het publiek op een doordeweekse dag is dan ook de wat oudere Nederlander die even de straat op wil. Leuk voor in de Hollandse polders wellicht, maar zelfs daar mag het toch wel wat spannender. Met een Jamin ( Purmerend) en het toch ook wat ordinaire Basic Fit, wordt dat ook niet beter.
  9. forum rang 7 Thorgall 28 februari 2024 09:53
    quote:

    Stockboss schreef op 27 februari 2024 21:01:

    Het FSC concept stelt helemaal niets voor. Ik snap niet dat Storms denkt daar in het buitenland mee te kunnen scoren. Het is een Holland op zijn smalst concept. Blokker, WE, Shoeby, een Kippie, het belegen C&A, Pearl, kleine Hema, Jumbo, Albert Hein, een lullige Hollandse lunchroom, een viswinkel en nog wat niet spannende winkels. Daar hoef je echt niet mee naar het buitenland. Het publiek op een doordeweekse dag is dan ook de wat oudere Nederlander die even de straat op wil. Leuk voor in de Hollandse polders wellicht, maar zelfs daar mag het toch wel wat spannender. Met een Jamin ( Purmerend) en het toch ook wat ordinaire Basic Fit, wordt dat ook niet beter.
    FSC is een lege huls, marketinggelul van het slechtste soort dat ik nog ken uit de collegebanken. Wie trapt hier in inderdaad? Oude wijn in nieuwe zakken.

    Indien de strategie van uitbreiding in het buitenland daadwerkelijk gaat plaatsvinden liquideer ik mijn belang ook met 1 druk op de knop. Laten we hopen dat het niet zo ver komt. Ik vrees echter het ergste als ik naar de persoon Storm kijk.
  10. forum rang 8 Branco P 28 februari 2024 11:11
    Misschien dat Wereldhave voor 3 euro per aandeel het Italiaanse IGD Siiq kan opkopen. Dat zijn reeds goede FSC winkelcentra en bij 3 euro per aandeel (terwijl het intrinsiek ruim 9 euro p/a waard is) is daarvoor slechts 330 miljoen euro benodigd (om een portefeuille van ruim 1,9 miljard euro in bezit te krijgen) en daarmee zou de overall LTV direct onder 40% schieten.

    Ik snap wel dat Storm dit soort kansen denkt te signaleren in de markt, maar voor wat betreft het bovenstaande IGD zullen de twee huidige grootaandeelhouders waarschijnlijk niet te porren zijn voor een bod van slechts 3 euro per aandeel. IGD is wel ook een bedrijf waarbij je je kunt afvragen hoe de grootaandeelhouders nu precies in de wedstrijd zitten en vast staat dat grootaandeelhouders vaak andere belangen hebben dan de kleine beleggers. Dat is inderdaad ook bij een Hunter Douglas heel duidelijk gebleken.
  11. forum rang 8 Branco P 28 februari 2024 11:31
    quote:

    The Third Way... schreef op 25 februari 2024 08:39:

    [...]
    Word je zacht op je ouwe dag Branco? Eerder verdacht jij ze van allerhande duistere zaakjes en dan toch een C-waardering overwegen? ;-)
    Je hebt gelijk. Er zijn in het verleden zeer twijfelachtige transacties geweest die grote vraagtekens opriepen (die 4 objecten Frankrijk, daar had ik nog gekeken of je als particuliere belegger mee kon doen in het fonds van de Zuid Afrikanen, maar dat was niet het geval.... maar ook een aantal verkopen in Nederland tegen absolute bodenprijzen). Met name de timing van die verkopen was onbegrijpelijk, midden in coronatijd. Zou je die objecten nu, twee jaar later, verkopen, zou je honderden miljoenen meer overhouden. En dat was ook het grootste bezwaar dat wij destijds bij die transacties hadden.

    Maar het probleem met de bond-financieringen zou ik wel iets onderschat kunnen hebben destijds. Als je ziet hoe het nu bij IGD loopt zou je kunnen denken dat WHA niet anders kon dan midden in coronatijd tegen bodemprijzen verkopen. Maar ik weet het niet. Wat WHA immers niet gedaan heeft. is het dividend op nul zetten. Per direct op nul zetten zodra corona uitbrak. De uitkering van 0,50 euro per aandeel in mei 2021 had in ieder geval nooit gemogen. Het Q3 2019 kwartaaldividend van 0,63 euro dat eind januari 2020 was uitgekeerd had ook binnenboord moeten blijven. Je hebt het bij die twee al over samen 50 miljoen euro.

    En dan de uitkeringen in 2022 tot en met 2024: samen 4,46 euro per aandeel, dat is samen 200 miljoen euro

    Dat is, in combinatie met de verkoop van objecten tegen bodenprijzen, het grote vraagteken. Waarom wel 250 miljoen aan dividend uitkeren, wetende dat je met de verkopen tegen bodenprijzen, dan nog steeds de LTV helemaal niet onder controle hebt, waardoor je nu nog steeds, onnodig, veeeeel te hoge rentekosten hebt?

    Ik denk inderdaad, dat we toch naar "D-bestuur" moeten bewegen. Sorry voor de verwarring op dit punt, TTW :-)
  12. forum rang 5 The Third Way... 29 februari 2024 08:08
    In die context goed nieuws, volgens Beursgenoten zitten we inmiddels op EUR 1.3 miljoen:

    De chief executive officer van Wereldhave is M. (Matthijs) Storm. Het salaris van Storm is € 578.000 exclusief een bonus van € 637.000. Het pensioen van de CEO is € 80.000. Storm heeft 97.806 aandelen in bezit.

    www.beursgenoten.nl/koersen/euronext-...

    Ter referentie, die bonus is de voornaamste reden waarom zijn pakket 60% hoger staat dan zijn voorganger die een twee keer zo grote groep bestuurde. De totale algemene kosten van de WH groep zijn volgens "de eigen rekenmethode van WH" EUR 10.9 mln, dus gecombineerd zorgt dat er voor dat met de CFO erbij we zo richting de 20% daarvan gaan voor de twee heren.

    Is dat al een record voor een beursfonds? Indien niet, niet getreurd. Nog even verder krimpen en dan...
  13. forum rang 8 Branco P 5 maart 2024 18:03
    quote:

    The Third Way... schreef op 29 februari 2024 08:08:

    In die context goed nieuws, volgens Beursgenoten zitten we inmiddels op EUR 1.3 miljoen:

    De chief executive officer van Wereldhave is M. (Matthijs) Storm. Het salaris van Storm is € 578.000 exclusief een bonus van € 637.000. Het pensioen van de CEO is € 80.000. Storm heeft 97.806 aandelen in bezit.

    www.beursgenoten.nl/koersen/euronext-...

    Ter referentie, die bonus is de voornaamste reden waarom zijn pakket 60% hoger staat dan zijn voorganger die een twee keer zo grote groep bestuurde. De totale algemene kosten van de WH groep zijn volgens "de eigen rekenmethode van WH" EUR 10.9 mln, dus gecombineerd zorgt dat er voor dat met de CFO erbij we zo richting de 20% daarvan gaan voor de twee heren.

    Is dat al een record voor een beursfonds? Indien niet, niet getreurd. Nog even verder krimpen en dan...
    Hij heeft het goed geregeld voor zichzelf inderdaad. De grootaandeelhouder vind het kennelijk ook prima, dus daar heeft hij ook een goed lijntje lopen. Al met al dus heel knap voor elkaar gekregen. Jammer dat we niet in aandelen Storm kunnen beleggen ;-)
  14. forum rang 5 cash is king 5 maart 2024 21:35
    Wanneer ik al die verhalen over Storm en Wha lees, dan word ik altijd een beetje onzeker, maar dan denk ik: analysis paralysis en dan kan ik er weer even tegen.
    Mijn geschreven strangle op 14 (puts) en 15 (calls) zal er wel toe leiden, dat ik volgende week vrijdag 500 aandelen Wha geleverd krijg voor 14 euro.
    En dan ga ik voor een dubbele short strangle voor dec. '24, puts op 12 (heb ik reeds geschreven) en 13 en calls op 14 en 15. Ik denk, dat deze constructie met het dividend op zo'n 20% rendement komt. Toch leuk voor iemand, die de ballen verstand van winkelcentra heeft.
    Met uitzondering van 1 coronajaar heb ik nog nooit geld verloren met Wha. Voor mij dus een prima aandeel.
  15. forum rang 6 !@#$!@! 6 maart 2024 00:16
    Denk dat je die 20% niet goed berekend heb. Opties van WHA leveren amper wat op. Hele lage volatliteit. Opties schrijf ik altijd op URW die zijn 2 keer zo hoog door de vaak dubbele volatiliteit. Ik zie dat de calls december hoogstens 2 -3 % extra rendement opleveren. De puts wat hoger, maar ja, daar ontvang je geen dividend op. Dus als je het dividend van de huidige koers afhaalt, hoeveel premie blijft er dan nog echt over?

    Premies op geschreven puts mag je niet als rendement bij je long positie optellen, je loopt immers een groter neerwaarts risico door de geschreven puts. Dat is jezelf voor de gek houden.
  16. forum rang 8 Branco P 9 maart 2024 10:49
    quote:

    !@#$!@! schreef op 6 maart 2024 00:16:

    Premies op geschreven puts mag je niet als rendement bij je long positie optellen, je loopt immers een groter neerwaarts risico door de geschreven puts. Dat is jezelf voor de gek houden.
    Inderdaad! In principe moet je bij geschreven puts het benodigde geld dat nodig is om de aandelen af te nemen apart houden. Uiteraard hoeft dat niet van de brokers wanneer je een aandelenportefeuille als onderpand hebt, maar de facto reken ik de ontvangen put premie als rendement op mijn cashpositie bij de broker. Ik houd altijd genoeg cash aan om de aandelen van alle geschreven puts af te kunnen nemen. Zo verhoog ik het rendement op mijn cashpositie (een heel klein beetje, want het resultaat tot nu toe ervan is vrij beperkt, over 2022 zelfs niks en over 2023 circa 2%, over mijn cashpositie welteverstaan). Ik reken nu niet het rendement mee van de paar keer dat ik de aandelen heb moeten afnemen en die ik later weer verkocht (of nu nog heb). Als ik naar de resultaten op het schrijven van opties kijk dan zijn het heel veel kleine plusjes en een paar grote minnen. Per saldo is vooral de broker heel blij met mij. ;-)
  17. forum rang 6 !@#$!@! 9 maart 2024 19:56
    Ja ik lees van jou ook alleen over opties ECP, die leveren helemaal niks op :-)
    Ik heb mij echt blauw geschreven op putopties URW, die leverden echt hele mooie premies op. Die tikken lekker aan.
    Ondertussen flink premies binnen geharkt. Praat over wel ruim 10% extra over gehele portowaarde (zelfs meer op jaarbasis) (normaal houd ik geen cash aan, momenteel heb ik 1/3 cash vanwege alle putopties). (Uiteraard op margin)
    Ik heb op dit moment nog steeds vooral puts december lopen niveaus €48-€40. Mooie van deze strategie vind ik dat het dan niet eens erg zou vinden om hier geld op te verliezen. Immers dan zou ik URW rond die prijs weer krijgen. Nou graag!
  18. forum rang 8 Branco P 12 maart 2024 07:41
    quote:

    !@#$!@! schreef op 9 maart 2024 19:56:

    Ja ik lees van jou ook alleen over opties ECP, die leveren helemaal niks op :-)
    Ik heb mij echt blauw geschreven op putopties URW, die leverden echt hele mooie premies op. Die tikken lekker aan.
    Ondertussen flink premies binnen geharkt. Praat over wel ruim 10% extra over gehele portowaarde (zelfs meer op jaarbasis) (normaal houd ik geen cash aan, momenteel heb ik 1/3 cash vanwege alle putopties). (Uiteraard op margin)
    Ik heb op dit moment nog steeds vooral puts december lopen niveaus €48-€40. Mooie van deze strategie vind ik dat het dan niet eens erg zou vinden om hier geld op te verliezen. Immers dan zou ik URW rond die prijs weer krijgen. Nou graag!
    Heb ook goed verdiend met schrijven putopties URW, we zaten daar in hetzelfde schuitje.. alleen ik heb vorig jaar een bleeder opgelopen met schrijven en doorrollen putopties AMG. Daar had ik helemaal verkeerd ingeschat waar de bodem van de koers ongeveer bereikt zou kunnen zijn. Dacht dat we die bij 30 euro wel bereikt hadden ;-) Ik heb ondertussen wel ook wat aandelen AMG tegen 17,20 euro gemiddeld in porto, maar dat compenseert de bleeder duidelijk nog niet.Bij URW was het anders, omdat daar het niet uitkeren van dividend een extra bodem onder de koers bood, maar wat nu als die non-dividend-strategie niet was geslaagd en de koers steeds verder weggezakt was (geen objectverkopen en hogere afwaarderingen en LTV issues) naar 20 euro? Dan zouden die december puts in je porto nu wel pijn doen! Enfin.. We leren elke dag bij.. URW is goed uitgepakt. Vastgoed is ook meer mijn area of expertise. Misschien moet ik alleen in die business proberen tof te doen met opties ;-)
174 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave overweegt inkoop eigen aandelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links