Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lightning Products

1.155 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BackedByGold&Silver 17 februari 2024 09:55
    In bijlage een antwoord op een mail naar investor relations bij lwlg aangaande het nergens vernoemen van hun tech bij o.a. ASML met hun laatste nieuwe miljard $ computerchipmachine. Zulke machines kunnen dus zonder probleem hun tech implementeren blijkbaar. Dat is wel goed nieuws alleszins.
  2. forum rang 4 Dragstar 21 februari 2024 00:58
    Tussen 4 en 5 dollar is voorlopig de waarde van 1 lightwavelogic-aandeel sinds september 2023.
    Waarschijnlijk blijven we in deze zone hangen totdat Lebby daadwerkelijk met goed nieuws komt.
    Vandaag min 3,75 dollar na het verhandelen van 587.500 aandelen waarvan 243.770, wat 40,04% is als DarkPool-volume.
    Morgen spelen we verder.
  3. Eddie Merksplas 22 februari 2024 11:11
    NVDA voldoet aan de hoge verwachtingen, het is goed voor de sector dat deze bubbel nog even stand houdt.
    Ik ben benieuwd of beleggers bereid zijn om het aandeel nóg hoger te duwen of er toch een correctie aankomt.

    Op ihub waait er een nieuwe wind met een nieuw technisch onderlegd forumlid druidelf44, wat me dan weer doet inzien hoe weinig ik van de technische kant begrijp.

    Misschien zit er wel een code in druidelf44?
    Een druïde was een priester in het polytheïsme van de Kelten.
    Ook gevonden: druid is a high performance, real-time analytics database that delivers sub-second queries on streaming and batch data at scale and under load. druid.apache.org/
    11-44 zijn wel het aantal tandwielen in een 12 speed cassette van een fiets.
    Met het grootste tandwiel (44) kan je goed klimmen, dus de koers gaat goed klimmen?

    Elk momentum heeft jammer genoeg zijn houdbaarheidsdatum, we worden als investeerder wat in het donker gelaten, een klein lichtpuntje zou wel welkom zijn!
  4. Eddie Merksplas 22 februari 2024 12:41
    Artikel uit Trends van vandaag:

    De jaaromzet van chipontwerper Nvidia bedroeg het afgelopen boekjaar 60,9 miljard dollar, tegenover 27 miljard dollar voor het voorgaande boekjaar. Een sprong van 125 procent. Er zijn alleen maar superlatieven van toepassing op Nvidia. De vraag is natuurlijk in welke mate al dat goede nieuws al niet in de koers verrekend zit.

    Dagenlang leek maar één ding belangrijk voor de Amerikaanse beleggingsgemeenschap. Urenlang werd erover gepalaverd op de zakenzenders: hoe goed zullen de kwartaalcijfers van Nvidia zijn? Welke vooruitzichten maakt het bekend? Voor Goldman Sachs is Nvidia in korte tijd uitgegroeid tot “het belangrijkste aandeel op aarde”. En het kan nog straffer: Dan Ives van de broker Wedbush noemde de kwartaalresultaten van Nvidia vooraf “waarschijnlijk de belangrijkste winstcijfers van een bedrijf van de afgelopen vijf jaar”. Heel veel druk en heel hoge verwachtingen dus.

    Puike cijfers
    Wees gerust, de Amerikaanse chipfabrikant heeft niet teleurgesteld. Opnieuw niet, en dat niet alleen met zijn cijfers, maar ook met zijn verwachtingen. De omzet kwam 8,3 procent boven de hooggespannen verwachtingen uit. De kwartaalomzet bedroeg 22,10 miljard dollar, tegenover een analistenconsensus van 20,41 miljard dollar. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van 2022 bedroeg de kwartaalomzet nog 6,1 miljard dollar. Daarmee komt de jaaromzet van het afgelopen boekjaar op 60,9 miljard dollar, tegenover 27 miljard dollar voor het voorgaande boekjaar. Een sprong van 125 procent.

    De winst per aandeel maakte in het vierde kwartaal een nog grotere sprong: van 0,88 naar 5,16 dollar per aandeel. De analisten hadden gemiddeld op 4,60 dollar gerekend, dus scoorde Nvidia 12,1 procent beter dan de consensus. Dat betekent ook dat het bedrijf in het vorige boekjaar 12,96 dollar winst per aandeel boekte. Dat was het jaar voordien 3,34 dollar per aandeel.

    En de aandeelhouders kunnen ook een vreugdesprongetje maken over de vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Het management geeft aan te mikken op een omzet van 24 miljard dollar, alweer een kleine 10 procent beter dan de analisten gemiddeld hadden verwacht. Het kan dan ook niet anders dan dat de groepsomzet in het lopende boekjaar boven 100 miljard dollar zal gaan. Volgens CEO Jensen Huang staat artificiële intelligentie (AI) voor een doorbraak en stijgt de vraag wereldwijd in alle sectoren en regio’s.

    Hyperfocus op AI
    Er zijn alleen maar superlatieven van toepassing op Nvidia. De vraag is natuurlijk in welke mate al dat goede nieuws al niet in de koers verrekend zit. Nvidia is uitgegroeid tot hét symbool van de absolute dominantie van de Amerikaanse techsupercaps op de beurs.

    Dat verklaart ook waarom die techaandelen de klap van 2022 te boven zijn gekomen en de waarderingen zelfs nog hoger zijn opgelopen dan voordien, ondanks de hogere rente. Alles draait om de nieuwe beursreligie van het moment: AI. De huizenhoge verwachtingen daarrond sinds de lancering van ChatGPT zijn typisch, maar historisch bekeken eerder verrassend. De naam artificial intelligence werd immers al bedacht door John McCarthy aan de Stanford University in 1956, toen de computerwetenschap nog in haar kinderschoenen stond.

    Je zou dan ook kunnen stellen dat we plots heel hard van stapel lopen over iets wat al heel lang bestaat. Maar dat de technologie nu pas echt kan doorbreken, heeft te maken met de noodzaak aan rekenkracht en big data om AI-systemen echt te doen presteren. Die zijn er nu wel en we willen dus ook niet de indruk wekken dat de verwachtingen rond de mogelijkheden van AI overtrokken zijn. De waarheid is wel dat het nog vele kanten uit kan en dat we eigenlijk nog niet echt weten wat wanneer mogelijk zal zijn met die technologie.

    Gevaarlijk
    De extreme aandacht voor het internet in de jaren negentig bleek achteraf volkomen terecht. Een kwarteeuw later kunnen we onomwonden stellen dat het internet de wereld inderdaad onomkeerbaar heeft veranderd. De kans is reëel dat de komst van AI tot een vergelijkbare conclusie zal leiden.

    Alleen laten beleggers zich daar opnieuw heel hard door meeslepen, net zoals gebeurde voor het uiteenspatten van de internetzeepbel rond de eeuwwisseling. Aan het einde van een langdurige haussemarkt verschijnt vaak één fenomeen dat de markt schijnbaar nodig heeft om nog eens helemaal los te gaan en de waarderingen naar nog nieuwe, extreem hoge toppen te tillen.

    Wie begin 2000 aandelen van Microsoftkocht, omdat het er ook toen allemaal fantastisch uitzag, zat begin 2009 nog altijd op 69 procent koersverlies.

    Te hard vooruitgelopen
    De enorme aandacht voor AI moet ook een waarschuwing zijn dat we wellicht gevaarlijk dicht bij het einde van de megagolf zijn gekomen, die na de bankencrisis in het voorjaar van 2009, te midden van grote onzekerheid en verslagenheid, is begonnen.

    Het wordt spannend of Nvidia een nieuwe recordkoers kan laten optekenen in de sessie na de publicatie van de indrukwekkende kwartaalresultaten. Want in de dagen voor de publicatie was het aandeel wel van de intraday-piek van 746 dollar (739 dollar als hoogste slotkoers) naar 675 dollar teruggevallen. Er is een 10 procent hogere koers nodig om een nieuwe piek te laten optekenen. De essentie is echter dat het aandeel vrijwel maal zeven is gedaan in vijftien maanden tijd, dus veel harder is omhooggeschoten dan de omzet- en winstevolutie toelaat.

    Tegenover een verwachte omzet van iets boven 100 miljard dollar dit jaar staat wel meer dan 1.700 miljard dollar beurswaarde. Dat zijn extreme waarderingen, waarin veel extra groei van de komende jaren al is verrekend. In die optiek is de koersontwikkeling van Nvidia de voorbije jaren exemplarisch voor de overdrijvingsfase waarin de beurzen zitten.

    Het delirium rond Nvidia is een kanarie in de koolmijn: het ultieme bewijs van overdrijving. Houd daarom de verdere koersontwikkeling van dit aandeel in de gaten. Loopt het de komende dagen toch niet van een leien dakje om een nieuwe recordkoers te bereiken of die aan te houden – we zagen de voorbije weken datzelfde fenomeen ook al bij Meta – dan is dit opnieuw een waarschuwing dat de koersen te hard zijn vooruitgelopen en de waardering te extreem is geworden.
  5. Eddie Merksplas 22 februari 2024 13:32
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 22 februari 2024 13:17:

    Eddy, je hebt 100% gelijk, en toch stijgt NVIDIA voorbeurs met 14 % naar een nieuw record.

    Wat dacht je van ARM dat aan 120 Mia noteert met 3 Mia omzet, dat is X 40 ?
    Dat zijn inderdaad extreme waarderingen.
    NVIDIA als bedrijf alleen wordt hoger gewaardeerd dan de hele Chinese economie volgens Maarten Verheyen. De belegger bepaalt de prijs.
    Als beleggers straks 2000usd voor een aandeel NVDA willen betalen, dan zal dat de koers zijn.
    Als niemand nog meer dan 100 usd wil betalen, zal het ook zo zijn. Deze koers is dus vooral op sentiment gebaseerd en momenteel zit dit zo extreem goed zodat het bijna enkel nog kan afzwakken volgens mijn mening. Al geeft de koers geen moer om mijn mening natuurlijk.

    Ik hoop dat we dit soort hype ook met onze LW mogen meemaken!
    Al weet ik ook dat dit vooral wishful thinking is..
  6. forum rang 4 Dragstar 23 februari 2024 00:51
    Terwijl het aantal aandelen bij Vanguard en Blackrock richting 10 % gaan van lightwavelogic daalt de waarde van het aandeel zelf naar 4,25 dollar (-1,85%)
    Er zit hier wel een logica in ;-)
    Er werden 519.000 aandelen verhandeld waarvan 226.863, wat 42,24% is als DarkPool-volume.
    Morgen spelen we verder.
  7. Eddie Merksplas 23 februari 2024 16:30
    nog een stukje uit de standaard:

    Van games naar AI
    De GPU’s werden vroeger vooral voor complexe grafische toepassingen gebruikt. Zeker voor ­gamers betekende dit soort chips een doorbraak. Maar in de jaren 2000 begon Nvidia ook steeds meer in te zien dat ze ook goed werkten voor neurale netwerken, waar AI-technologie gebruik van maakt.

    “Het bedrijf heeft daar miljarden in geïnvesteerd”, zegt Verhelst. En daar plukt Nvidia nu de vruchten van, door de doorbraak van ChatGPT, de AI-chatbot van Open­AI, en nieuwe generatieve AI, waarbij via eenvoudige tekstopdrachten, of prompts, beelden, video of audio gegenereerd kunnen worden.

    De komst van ChatGPT, eind 2022, gaf dan ook het startschot voor een ongeziene opmars van Nvidia. Sindsdien is de beurswaarde van het technologiebedrijf, dat in 1993 werd opgericht, bijna vervijfvoudigd. Vorig jaar werd de kaap van 1.000 miljard dollar beurswaarde gerond, en de 2.000 miljard sluipt dichterbij.

    Na de voorstelling van de kwartaalresultaten, woensdagavond, is het aandeel donderdag nog eens met 15 procent gestegen. In één dag kwam er zo 250 miljard dollar waarde bij, waarmee Nvidia het vorige record, op naam van ­Meta (het moederbedrijf van Facebook dat vorige maand 200 miljard extra waard werd op een dag), verpulverde. Jensen ­Huang, de ceo van Nvidia, sprak bij de voorstelling van de resultaten over een “kantelpunt”, waarbij de vraag ­wereldwijd zal blijven stijgen “in alle bedrijven, sectoren en landen”.

    Chipoorlog
    Maar met het succes komen ook uitdagingen. Andere chipmakers voeren hun investeringen in AI-chips op. AMD, bijvoorbeeld, probeert Nvidia het vuur aan de schenen te leggen met de MI300. En de hoge prijzen van Nvidia, samen met de schrik om al te afhankelijk te worden van één bedrijf, maakt dat veel grote technologiebedrijven en klanten zelf geavanceerde chips beginnen te ontwikkelen. Ook de geopolitieke spanningen tussen Washington en Peking vormen een extra obstakel voor de groei, want de VS beteugelen het bedrijf in de export van zijn meest geavanceerde chips naar China.

    Er komt meer concurrentie, maar het zal nog even duren voor Nvidia “van zijn troon wordt gestoten”, denkt Verhelst. Want ook ­Nvidia zit niet stil: het bedrijf wil dit jaar nog de H200 op de markt brengen, en werkt ondertussen aan een volgende generatie GPU’s. “Nvidia heeft enorm veel geld en kan de allerbeste mensen aantrekken, terwijl het de beste techbedrijven als klant heeft, die kunnen zeggen wat ze nodig hebben”, zegt Verhelst. “Maar vooral: het bedrijf is al jaren zijn AI-chips aan het fine­tunen. Dat kan je niet zomaar van nul opbouwen.”

    Het laatste stuk geeft aan dat het toch een duur en tijdrovend proces is om chips elke keer weer te verbeteren. Lebby is nu zeven jaar actief bij Lightwave, het bedrijf zelf bestaat 20 jaar, zodat hier toch ook wel al enige ontwikkeling moet gebeurd zijn. Een samenwerking zou fantastisch zijn, nu het nieuws nog naar buiten brengen ;-)
  8. BackedByGold&Silver 24 februari 2024 10:13
    Kom dit artikel tegen op ST. Lijkt erop als je zoiets leest dat niemand op de hoogte is van LWLG tech? Of dat ze de kaas van hun boterham laten eten door de NDA´s? Hoe kunnen deze bedrijfjes kans maken moest de tech van lwlg zo baanbrekend zijn, of volgen deze mensen de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied niet op via conferenties e.d.???

    www.prnewswire.com/news-releases/dust...
  9. WetNap 24 februari 2024 14:40
    quote:

    Eddie Merksplas schreef op 23 februari 2024 16:30:

    Het laatste stuk geeft aan dat het toch een duur en tijdrovend proces is om chips elke keer weer te verbeteren. Lebby is nu zeven jaar actief bij Lightwave, het bedrijf zelf bestaat 20 jaar, zodat hier toch ook wel al enige ontwikkeling moet gebeurd zijn. Een samenwerking zou fantastisch zijn, nu het nieuws nog naar buiten brengen ;-)
    Het is nu maar te hopen dat de concurrentie LWLG niet voorbij spurt, want dat risico lopen we ook natuurlijk.
    Het zou erg zijn moest ML nu de kaas van zijn brood laten eten. Ik zou liever zien dat ze gingen samenwerken.
    Duimen maar.
  10. forum rang 4 Dragstar 24 februari 2024 17:48
    Inderdaad, kapers aan de kust in de nabijheid van het lightwavelogic-schip.
    We zullen het dit jaar weten of onze investeringen zullen renderen.
    NVIDIA werkt nauw samen met GlobalFoundries om optische verbindingen met hoge bandbreedte en laag vermogen te ontwerpen.
    Nu nog een verklaring van lebby dat lightwavelogic een deal heeft met GlobalFoundries die zijn ondertussen in blijde verwachting van een bonus ( CHIPS-geld van $1,5 miljard )
    Stel dat LWLG en GF een partnerschap zouden aangaan. Dit zou een groot aantal fabrikanten van componenten gemakkelijk in staat stellen LWLG IP in hun transceivers op te nemen, samen met de prestatievoordelen van polymeren. Dan kunnen deze enorme markten op een veel versnelde manier worden benaderd met relatief kleine investeringen, aangezien GF al over al het opgeleide personeel, de fabrieken en de apparatuur beschikt, samen met de PDK-processen van LWLG, om LWLG-polymeren onmiddellijk in deze nieuwe componenten te plaatsen.
    Maar ja .... we wachten er al een tijdje op ...
  11. Eddie Merksplas 26 februari 2024 11:23
    Je mag het concurrentieel voordeel van een Amerikaans bedrijf ook niet onderschatten. In de farma industrie zie je ook dat buitenlandse producten sneller worden afgekeurd door de FDA, ook al werden ze elders goedgekeurd.
    Eigen volk eerst dus.
    Poet is ook een concurrent, maar deze richt zich niet op de Amerikaanse markt, goed wetende dat ze geen kans maken als buitenlands bedrijf. Er zijn ook geen Amerikaanse instellingen die investeren.
    Amerika en Europa lijken dan weer wel de krachten te bundelen tegen de rest van de wereld.

    Michael Lebby is ook al 9 jaar technical expert voor de Europese Commissie.
    Op zijn Linkedin profiel lees je:

    Technical ExpertTechnical Expert
    European CommissionEuropean Commission
    jul. 2014 - heden · 9 jr 8 mndjul. 2014 - heden · 9 jr 8 mnd
    Brussels Area, Belgium
    Lebby provides consulting as a technical expert to the European Commission in the field of photonics both at the research level as well as pilot line manufacturing. Lebby participates in proposal review as well as advising on photonic pilot line projects for the photonics unit.
  12. forum rang 4 Dragstar 27 februari 2024 00:14
    Men verwacht nog geen wit konijn uit de hoed van lebby.
    Hij is wel een" keynote speaker" op de OFC-conferentie op zondag 24 maart van 16:00 tot 18:30 en bespreekt de toekomst van technologie met zijn lezing: "Zal heterogene integratie voldoen aan de behoeften van toekomstige toepassingen?"
    Mogelijks hier wat nieuws.
    Vandaag weinig volume, er werden 448.000 aandelen verhandeld waarvan 187.943, wat 40,78% is als DarkPool-volume.
    De koers bleef praktisch ongewijzigd (4,22 dollar) plus 0,24%.
    Morgen spelen we verder.
  13. Denille 27 februari 2024 23:06
    Lwlg zou toch beter een ander comunicatiebureau nemen want dat is toch niet hun beste eigenschap. Ook op hun eigen website staan geen toekomstige events. Ik moet op stock events kijken wanneer de volgende resultaten worden gepubliceerd en dat stelt me toch wat teleur.
    Ik verwacht nu wel dat we bijna zijn uitgebodemd rond de 4$ en 1 goed nieuwsbericht zal voor een serieuze beweging zorgen maar nogmaals, de stilte is toch wel wat frustrerend
1.155 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links