Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,620 30 apr 2024 17:37
  • -0,105 (-1,83%) Dagrange 5,620 - 5,860
  • 419.532 Gem. (3M) 327,8K

off-topic

23.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 1151 1152 1153 1154 1155 ... 1167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 februari 2024 14:13
    PS

    Op basis van bovenstaand rijtje en historische "beats" zou ik een analistenconsensus van pakweg $21,4 mrd en een outlook van >$24 mrd realistischer achten. Nu vind ik dat de koers al "aardig" vooruit is gelopen op al het moois dat eventueel nog gaat komen, maar aangezien de "AI-hysterie" geen grenzen lijkt te kennen verbaas ik me nergens meer over.

    Ik ben gelukkig al enigszins ingedekt tegen extreme feestvreugde, dus wat dat betreft kan het alleen maar meevallen ;-)
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 februari 2024 18:21
    Uit de slotcall:

    Vanavond na het slot op Wall Street komt Nvidia met Q4-cijfers en de wereld kijkt gespannen mee. De vraag is of een simpele 'beat' wel genoeg is. Hoe reageert de markt als het nieuws goed, maar niet spectaculair goed is? Bloomberg sprak een ietwat sceptische analist, die zich afvraagt of er nog wel kopers over zijn.

    “I think people are expecting a very, very good beat, and even if they beat, I just wonder who’s turning around to buy. It could be one of those cases, you get good numbers, it bounces right after the numbers. Then everyone looks around: Who’s the buyer? It turns out that no one is the buyer.”

    AMG komt ondertussen nog maar weer eens met een verlaging van de outlook 2024. Niet geheel verrassend overigens, gezien de recente ontwikkeling van de prijs van lithium:

    www.investing.com/commodities/lithium...

    Maar goed, "Lanciared" mag zijn handjes dichtknijpen dat hij rond de top zijn belang "per ongeluk" stevig moest reduceren i.v.m. een "once-in-a-lifetime" vastgoedtransactie ;-)

    amg-nv.com/investors/press-release/am...
  3. forum rang 7 ketchup 22 februari 2024 07:19
    NVIDIA : nabeurs +9% ... maakt de verwachtingen meer dan waar
    aandeel gaat wel aan een krankzinnige multiple ... maar het is dan ook de nieuwe raket voor Tech and Chip stocks

    durf ze niet te kopen, want het voelt voor mij toch wel erg 'hype'-gedreven en die eindigen vaak in een zeepbel
    voor nu is de enige US Big Tech in de porto Alphabet en dat blijft voorlopig nog wel zo , zolang MSFT en APPLE niet echt corrigeren

    concentreer me voor nu op Chinese aandelen in Hong Kong en daar heb ik mijn 3 aandelen iets verder uitgebreid ( Alibaba, Baidu en Bank of China)
    waarvan ik denk dat Alibaba en Baidu nu echt goed aan bodemvorming doen , respectievelijk aan 70 en 100 HK$ en Bank of China boven de 3 HK$ naar boven is uitgebroken , deze laatste geeft daarbij ook hoog dividend 8%
  4. forum rang 6 pwijsneus 22 februari 2024 07:54
    Nestle reported full-year earnings and sales that were just shy of expectations, and cautioned that sales growth will moderate this year.

    The Swiss maker of KitKat chocolate bars and Nescafe coffee said Thursday that it expects organic sales to climb by around 4% this year, slowing from 7.2% growth in 2023 and below expectations of 4.7%, according to a consensus forecast provided by the company.
  5. forum rang 7 ketchup 22 februari 2024 08:18
    Nestlé leest OK onder de huidige omstandigheden waar inflatie nog immer een grote invloed heeft en dat ook een reden is dat er grotere dan normale schommelingen zitten op valuta's , afhangende hoe sterk of zwak de verschillende currencies zich houden versus de CHF
    Nestle is een world wide operator en nummer 1 voor voeding

    overall gewoon reguliere performers , denk dat het niet veel zal doen voor de huidige nauwe trading range 90-110 CHF onderkant/bovenkant
  6. forum rang 7 sniklaas 22 februari 2024 08:39
    @FFARM net als @TOM2 ook een bedrijf in transitie maar dan tijdelijk heeft in de lijn der verwachtingen gepresteerd en verlaagd haar dividend met 25% naar €0,15,-

    Koers valt vandaag terug, blijft een dunne handel en rond de €2,30 sprokkel ik stukken bij…
    Aandeel ligt bij mij op de BUY, HOLD en FORGET plank…
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 22 februari 2024 11:08
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 21 februari 2024 13:49:

    Kortom, het zou me eigenlijk verbazen als Nvidia de verwachtingen NIET glansrijk verslaat. Of de koers vervolgens weer met een procent of vijftig stijgt en de rest van de sector op sleeptouw neemt blijft echter afwachten.
    Zoals verwacht een "easy beat" met toch de voorspelbare koersreactie(s). Gezien de extreme winstmarge die Nvidia momenteel (nog) boekt, zijn er niet veel extra chipmachines voor nodig zou je zeggen, maar dat is misschien wat vergezocht; kopen met koersdoel "oneindig" lijkt uiteindelijk gewoon "the way to go" voor deze sector.

    Koerssprong van BESI vind ik overigens opvallend; cijfers waren iets beter dan hun eigen voorspelling (obviously), maar de outlook voor Q1 was dan weer een beetje tegenvallend (net als bij ASML). Wellicht dat het aantal keer dat de term "AI" in het persbericht werd genoemd (5x) echter wél boven verwachting was ;-)

    Onder de "normale" fondsen is er enige waardering voor de cijfers van Aalberts. Aangezien de sector "semicon efficiency" inmiddels al 14% van de omzet uitmaakt zou je zeggen dat dit fonds toch ook wel een K/W van >25 verdient. Vooralsnog blijft die echter net boven de 12 hangen.
  8. forum rang 7 sniklaas 22 februari 2024 12:01
    quote:

    ketchup schreef op 22 februari 2024 10:13:

    klopt, staat nu aan de onderkant van de range en heb ook bijgenomen door de eerdere bescherming / reductie van exposure vanwege het Franse waterprobleem terug te draaien.

    zit jij nog in Chinese aandelen SNiklaas ?
    Jazeker Wies, sinds enkele jaren als BUY, HOLD & FORGET in HongKong;
    941 HK$44,05
    3988 HK$2,68

    en als BUY & TRADE in de US;
    BABA $77,13
    JD $28,44

    Momenteel krap 110% gealloceerd en Y2D krap -5% tegen een mager dividend van 1,4% op jaarbasis en heb daarin een flinke uitdaging om dat op te krikken naar ~5%...

    Ik geef @BAYN tot de zomer/vakantie de tijd om terug te keren naar mijn GAK zodat CASH kan terugkeren, gaat dat niet lukken halveer ik met verlies mijn positie...
  9. forum rang 7 ketchup 22 februari 2024 17:11
    actief en perfect dagje vandaag voor wat omzettingen , heb mijn financials wat gereduceerd met gedeeltelijke verkopen op ABN, ING en KBC en aan de koopzijde Nestlé, Unilever en Alphabet

    daarmee verschuift er wel wat in mijn porto, niet voor aantallen ( nog steeds 31 aandelen in de porto), maar wel voor weging
    top 5 nu: Nestlé, LVMH, Alphabet, Unilever en Roche
  10. forum rang 4 lanciared 22 februari 2024 19:33
    @ MOEdig Voorwaarts, jazeker, zo is het voor mij uitgedraaid. (midden juni 2023 )
    AMG maakte zo rond de 96 % van mijn portefeuille uit.
    Door een opportuniteit, (zaterdag ) en heel dadelijk beslist ( zelfde dag nog ) eigenlijk zo goed als de ganse portefeuille eruit, de maandag erop volgend. ( moest verkopen, en ik was het die de koers deed dalen, verkocht rondom de 47,8 )
    Maar de volgende erop volgende weken toch terug heel wat opnieuw ingekocht ( koersen rond de 48,5 )
    Momenteel maakt AMG nog zowat 90 % uit van portefeuille 1 uit ( maar absolute aantal is nog enigzins te overzien )
    Van mijn andere portefeuille heb ik door aankopen van o.a. Alfen, TomTom, JET, en B & S group , belang van AMG gereduceerd tot pakweg 50 % .
    Ben eigenlijk altijd aldus geweest. ( Vroeger, jaren ' 80 ( was nog erg jong toen ) zogoed als alles in Kon. Nederl. Papierenfabrieken ( KNP ), na verkoop van dit, zogoed als alles in ( ja, wie kent de deze nog ?) Proost en Brandt. ( papier handel, kantoormateriaal ) - ( verscheidene malen er zelf naartoe gegaan, zowat in het centrum van Amsterdam. )
    Beiden me goed bevallen. Kon er een mooi vastgoed mee aankopen ( en dadelijk betalen ) - en mooi en rustig gelegen.
    Aankoop van midden juni, afgelopen jaar trouwens gans in zijn geheel doorgeschoven naar mijn zoon. ( en eveneens heel rustig en in het groen )
    Hij verdiende dit. Voor mij trouwens niets verandert.
    LR., uit Vlaams Brabant.
  11. forum rang 4 lanciared 22 februari 2024 19:52
    ........ En verder nog iets over het geluk gehad te hebben, dat ik zowat 10 % van mijn portefeuille 2 in TomTom kon kopen aan koersen van 6,28 euro. ( ja hebben 2 maanden eerder rond de 5,30 gestaan. ( Wat was dat voor koers ? )
    ( TomTom, ja zat er al in, sinds najaar 2010. GAK van 8,84 euro !)
    Nu dus bijgekocht, juist voor de cijfers, en TT is gegaan naar een koers waar we nu staan.
    Leek me duidelijk dat er eigenlijk vlug en eenvoudig 10 of 20 % te pakken was, als je kon inkopen rond de 6,20 euro.
    (Aalberts en o.a. TKH : idem ) - ( ik zou me er suf in inkopen )
    Schreef dit ook eens een keertje naar Wies, en kon niet goed verstaan waarom hij welhaast 50% in cash laat staan.
    ( maar .....ja, versta het wel. Ik begrijp het. )
    LR
  12. forum rang 7 ketchup 23 februari 2024 07:20
    @ Ianciared : heb vandaag de dag nog steeds 50% in cash op deposito looptijd 12 maand vast uitstaande, heb dat afgesloten gemiddeld voor Euro @ 3,5% , voor $ @ 4,7% en Sterling @ 5%
    Euro 1ste schijf onlangs afgelopen en verlengd voor nog eens 12 maand
    dollar is de volgende die vrij valt en ook die ga ik wederom voor 12 maand vast uitzetten en Sterling heb ik ook de intentie dat te doen
    voor $ nu rond de 4,25% en Sterling 4,75% voor 12 maand te hernieuwen , staan we daar bij afloop verleng ik voor beiden

    wanneer geld weer geld opbrengt en ik kan leven met de huidige inflatie , en de rente rekeningen net zoveel opbrengen als goed dividend uitkerende aandelen, dan opteer ik een groot gedeelte van mijn vermogen cash te parkeren .. doe nooit alles, want met het parkeren van de gelden neem je wel een risico op Banken, daarom doe ik het ook enkel bij zeer sterke A1 banken

    ik zoek niet persé verdere aanwas van kapitaal, zoek eerder een goed rendement op het kapitaal aan een te behappen risico
    vandaar mijn verdeling thans 50/50 shares/cash

    spreiden is voor mij een must, dus parkeer de cash ook over 4 banken en de aandelen porto bestaat uit thans 31 aandelen en ook daar spreid ik niet enkel in aandelen, ik spreid ook over sectoren zoals Financials, Energy, Tech , Voeding, Farma , Retail

    nooit alles in één sector en ook nooit alles op één aandeel en ook nooit alles op één valuta
  13. forum rang 7 sniklaas 23 februari 2024 08:50
    quote:

    ketchup schreef op 23 februari 2024 07:24:

    Hang Seng vandaag onveranderd, maar zie dat Baidu een 3% sprong maakt, kan geen reden vinden .. cijfers zijn pas voor volgende week Feb 28 ?
    @BIDU, zijn in de aanloop naar de cijfers (woensdag 28 feb) wat positieve berichten gepost, oa gelinkt aan uitspraken van Buffett die wellicht kopers interesse aanwakkeren;

    www.bnnbloomberg.ca/baidu-netease-to-...

    www.disruptionbanking.com/2024/02/22/...

    Bij SA ook wat positieve berichten gelinked aan hun AI ontwikkelingen…
23.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 1151 1152 1153 1154 1155 ... 1167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links