Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oranjewoud 2023

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. ariebak 6 december 2023 12:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 december 2023 11:37:

    [...]
    Je hoeft niks te snappen: alles gaat vanzelf mits Sanderink in staat is om te betalen.
    Ja, die onzekerheid is er zeker. Trouwens die 10,06 daar komt toch ook nog wettelijke rente bij, en dat is dacht ik per jaar 6% en dat over ongeveer 2 jaar. Dus plus 2 x 0,6036.
    En dat wordt dan zo ongeveer 11,27, en das niet slecht.
  2. forum rang 4 shaai 6 december 2023 22:37
    quote:

    ariebak schreef op 6 december 2023 12:10:

    [...]

    Ja, die onzekerheid is er zeker. Trouwens die 10,06 daar komt toch ook nog wettelijke rente bij, en dat is dacht ik per jaar 6% en dat over ongeveer 2 jaar. Dus plus 2 x 0,6036.
    En dat wordt dan zo ongeveer 11,27, en das niet slecht.
    Potver3, echt nieuws over Sanderink/Oranjewoud ipv alleen de grote Rian-soap.
    Ik was teveel in draadje 2022 blijven hangen. 2024 straks t allerlaatste?
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2024 14:27
    quote:

    ariebak schreef op 23 januari 2024 14:24:

    Nog wat achtergrond info over het mogelijke verloop van het uitkoop proces

    www.veb.net/artikel/09363/oranjewoud-...
    5: Betekent dit dat de Oranjewoud minderheidsaandeelhouders ook daadwerkelijk worden uitgekocht?
    Door de eerdere uitspraak van de OK in de enquêteprocedure, kan Sanderink niet meer beschikken over zijn Oranjewoud aandelen, omdat deze in beheer zijn gegeven aan een derde partij. De resterende 1 procent aandelen die nog door de minderheidsaandeelhouders worden gehouden, zal Sanderink Investments dus wel in eigendom kunnen verkrijgen op grond van het arrest in de uitkoopprocedure, maar Sanderink Investments kan verder weinig met deze aandelen.

    Sanderink kan ervoor kiezen de veroordeling van de OK in de uitkoopprocedure naast zich neer te leggen door simpelweg het geld niet beschikbaar te stellen voor de uitkoop van de minderheidsaandeelhouders. Veel heeft hij daar echter niet aan omdat de OK heeft bepaald dat een eventuele cassatie de veroordeling niet schorst (in juridische termen: het arrest is ‘uitvoerbaar bij voorraad’ verklaard) en dat de wettelijke rente gewoon doorloopt totdat Sanderink Investments heeft betaald.?

    De rvc van Oranjewoud heeft met Sanderink een overeenkomst gesloten over het voortzetten van de uitkoopprocedure. In een recente aandeelhoudersvergadering van Oranjewoud is daarover het volgende gezegd door de onderneming:

    “Als gezegd is Oranjewoud in januari 2022 met Sanderink Investments een overeenkomst aangegaan waarin laatstgenoemde zich jegens Oranjewoud heeft verbonden om de uitkoopprocedure voort te zetten tot en met het eindarrest in deze procedure. De raad van commissarissen zal er voor waken dat Sanderink Investments de hier bedoelde overeenkomst zal nakomen zodat minderheidsaandeelhouders een daadwerkelijke exit-mogelijkheid hebben tegen een de door de Ondernemingskamer vast te stellen prijs.” (pagina 3) en “[…]Die overeenkomst verplicht Sanderink Investments de uitkoopprocedure voort te zetten tot en met het eindarrest in deze procedure. Daarmee hebben de minderheidsaandeelhouders een daadwerkelijke exit-mogelijkheid tegen een door de Ondernemingskamer vast te stellen prijs. De huidige raad van commissarissen zal ervoor waken dat Sanderink Investments de hier bedoelde overeenkomst zal nakomen.” (pagina 8).”

    6: Wat gaat de VEB doen in deze kwestie?
    De VEB monitort deze kwestie en zal zo nodig Oranjewoud aanspreken om de overeenkomst met Sanderink Investments af te dwingen.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2024 14:31
    Weer miljoenenklap voor zakenman Sanderink: aandelen Oranjewoud worden duur betaald

    Een nieuwe klap voor multimiljonair en zakenman Gerard Sanderink. Hij moet aandelen van zijn holding Oranjewoud terugkopen voor een veel hogere prijs dan hij in gedachten had. Dat blijkt uit een uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.
    Angelique Kunst 23-01-24, 10:33 Laatste update: 12:45

    Sanderink kwam de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws door zijn relatie met de omstreden cybercharlatan Rian van Rijbroek en de daarop volgende bizarre juridische vete met zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Het kostte hem uiteindelijk zijn bedrijven: de Ondernemingskamer ontnam hem vorig jaar al zijn zeggenschap over ict-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton, omdat Sanderink ‘niet meer in staat was rationele beslissingen over de bedrijven te nemen’. Hij werd geschorst als bestuurder en had ook over zijn aandelen niets meer te vertellen.
    Bittere pil

    En naar nu blijkt moest de zakenman onlangs nog een bittere pil slikken. De Ondernemingskamer nam in november een definitieve beslissing over de verkoopprijs van zijn aandelen Oranjewoud. Dat is de holding waarin bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea onder vallen. Het was aanvankelijk een beursgenoteerde onderneming, maar in februari 2022 haalde Sanderink het bedrijf van de beurs, na vele aanvaringen met toezichthouder AFM. Sanderink had op dat moment ruim 99 procent van de aandelen Oranjewoud zelf in handen via zijn holding Sanderink Investments.
    Laatste beurskoers

    Maar ruim 630.000 aandelen waren nog in handen van een onbekend aantal partijen die de stukken via de beurs hadden gekocht. Het lukte Sanderink niet om iedereen over te halen aan hem te verkopen, en daarom begon hij zelf een uitkoopprocedure bij de Ondernemingskamer. Dat gebeurde op een moment dat hij nog zelf heer en meester was in zijn bedrijven.

    De laatste beurskoers van Oranjewoud was 6,05 euro per aandeel; Sanderink bood maximaal 6,10 euro. Maar een onafhankelijk onderzoeker, aangesteld door de Ondernemingskamer, kwam in juli vorig jaar tot het oordeel dat de aandelen 10,06 euro per stuk waard zijn. In november oordeelde de Ondernemingskamer dat Sanderink Investments verplicht is de aandelen tegen die prijs op te kopen. Inclusief rente en kosten betekent dat een bedrag van zeker 7,7 miljoen.
    Geen salaris, geen dividend

    En dat terwijl de zakenman van bijna al zijn geldbronnen is afgesneden. Omdat hij inmiddels is geschorst als bestuurder bij zowel Centric als Strukton heeft hij geen recht meer op salaris. Centric weigert hem dividend uit te keren en eist bovendien nog 120 miljoen van hem, zo bleek onlangs uit een andere rechtszaak bij de Ondernemingskamer. Sanderink Investments zit daardoor zwaar in de financiële problemen. En op vrijwel al zijn privébezittingen ligt bovendien beslag in verband met de vele lopende rechtszaken.

    Zuur is ook dat Sanderink geen enkele zeggenschap krijgt over de aandelen die hij verplicht moet opkopen: die vallen namelijk onder het beheer van advocaat Holtzer, die in juni 2022 door de Ondernemingskamer is aangesteld toen Sanderink de zeggenschap over Oranjewoud en Strukton werd ontnomen.

    Luister hieronder naar de AD-podcast In de van van Rian, over de invloed van cybercharlatan Rian van Rijbroek op het leven en de bedrijven van Gerard Sanderink.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 januari 2024 12:54
    quote:

    guusje schreef op 24 januari 2024 12:51:

    [...]
    Eerst zien dan geloven. Als het maar in het vat zit de rest komt vanzelf. Sanderink zal toch een keer moeten dokken.
    Niet als hij failliet gaat.

    En als hij komt te overlijden komt het hele zaakje vast te zitten in een erfenis-drama.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 januari 2024 14:51
    quote:

    TX23 schreef op 24 januari 2024 14:50:

    Er is een nieuwe Oranjewoud 2024 draad....wellicht handig om alle (nog komende) reacties daarin te plaatsen.

    Time will tell of Sanderink betaalt......
    Een nieuw draadje is volkomen overbodig, dus haal maar gauw weg....!!!
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links