Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel X-FAB PSE:XFAB.FR, BE0974310428

  • 6,615 26 apr 2024 17:36
  • +0,065 (+0,99%) Dagrange 6,575 - 6,680
  • 240.075 Gem. (3M) 226,4K

X-FAB

198 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. arconati 9 februari 2024 10:14
    De verwachte winst voor 2024 beloopt dus ongeveer 1.1 euro per aandeel. Aan de huidige koers een koers/winstverhouding van 7 en dat voor een chipbakker. Intel kw 71, tegen 2025 verwacht 29. TSMC KW 17. Mediatek 16. De koers van x-fab zou 15€ moeten zijn, op zijn minst. Kunnen ze bij X-fab wat Amerikanen inhuren om de koers op te drijven?
  2. Brahim_av 9 februari 2024 16:19
    Op haar Investor Day in Juni vorig jaar kondigde X-Fab dat ze de verwachte omzet voor FY2026 verhogen van $ 1 miljard naar 1,5 miljard en de verwachte EBITDA-marge van "boven 27%" naar "30% tot 35%".
    Dit komt overeen met een verwachte jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 17%.
    Het feit dat de Ebitda marge nu aan de onderkant van de vork uitkomt tempert wellicht het enthousiasme van beleggers.
    Voorig jaar voor de investors day noteerden ze nog aan een gemiddelde van ongeveer €8.5, na de investorsday stegen ze naar €10 om door te gaan tot iets boven de €11.
    Het lijkt erop dat de markt dat enthousiasme even kwijt is, ook de berichten dat de switch naar elektrische wagens misschien niet
    zo'n vaart zal lopen speelt mee (vertraging in de groei van de conomie).
    Verder zijn de resultaten bij Melexis mooi maar mischien niet spectaculair te noemen.
    Dat samen stuur de koers naar €7.5, volgens mij een goed moment om in te stappen. Of zouden we beter nog een weekje wachten om te zien of ze nog een beetje verder zakken?
  3. forum rang 8 Leefloon 9 februari 2024 19:38
    quote:

    Pierre1 schreef op 9 februari 2024 09:33:

    This guidance is based on an average exchange rate of 1.10 USD/Euro. Zou dit de tegenvaller zijn de komende tijd?
    Nee, want dan zou de oplossing zo eenvoudig zijn als het je als aandeelhouder relatief goedkoop indekken tegen dat vermeende valutarisico, als je als aandeelhouder niet in de Verenigde Staten woont.

    "de voor het eerste kwartaal afgegeven outlook stelde wel teleur": www.beursduivel.be/Nieuws/790340/Tele...
  4. forum rang 8 Leefloon 10 februari 2024 14:53
    quote:

    JdeFL schreef op 10 februari 2024 09:54:

    M'n oorspronkelijke limiet was 7.16, maar dat was voor de hele rappe....
    Met een gelimiteerde stop loss-(koop)order, nooit te verwarren met "stop verlies"-order?

    Bij X-FAB met levendige handel is de kans klein, maar anders kun je o.a. een elders beschreven effect krijgen dat je wel aan de koersvorming meedoet, denk aan het neerwaarts duwen van de maximale toegelaten laagste koers, maar dat je er geen (of het minimale aantal) aandelen aan overhoudt.

    M.i. meer iets voor kleinere noteringen. Er zijn ws. meer plotseling forse tegenvallers dan flash crashes bij de wat grotere noteringen. Bij een kleine notering kan één reguliere verkooporder genoeg zijn, met minder kapers op de kust. De kans op uitvoering is zeer klein, maar ook dan kan er aan risico worden gedacht. Inclusief soms "rappe" bewegingen kan een val jaren duren, en dan zul je bij de koop liever geen nieuws hebben dan achteraf mogelijk steeds slechter geïnterpreteerd nieuws. Fraude bij bpost; zoiets. O.a. daar aan kansen om na een rappe daling te kopen geen gebrek. Ook andere bodemvissers (stefzele?) hebben vooraf meestal een aanleiding, zonder bodems te gaan raden, gokken of hopen.
  5. forum rang 8 Leefloon 13 februari 2024 10:17
    quote:

    VLiTaNbase schreef op 12 februari 2024 17:49:

    X-Fab: een mooi instapmoment?
    Titel van bespreking en advies over X-FAB vanmiddag na jaarcijfers 2023 en outlook 2024; bij berichten van IEX.
    IEX Premium: www.iex.nl/Premium/Adviezen/790449/X-...

    En een lager koersdoel van Deutsche Bank, maar gehandhaafd "kopen" bij een ander familielid van IEX:

    www.beursduivel.be/Nieuws/790506/Deut...
  6. vava 13 februari 2024 10:59
    Uit De Tijd van deze ochtend:
    Berenberg niet al te bezorgd over Melexis en X-Fab
    Het beurshuis Berenberg herhaalt zijn koopadvies voor de chipontwerper Melexis en de chipbakker X-Fab.

    Het koersdoel van Melexis blijft 100 euro, maar de richtprijs van X-Fab daalt van 13 naar 10,50 euro. 'Beleggers lijken bezorgd over de impact van voorraadcorrecties en de vertragende vraag naar elektrische voertuigen (waarin veel chips gebruikt worden, red.)', klinkt het bij analist Trion Reid. Reid denkt dat die zorgen overdreven zijn en blijft geloven in de twee ondernemingen.

    X-Fab ziet enkel zwakte in niet-kernactiviteiten.
    TRION REID
    BERENBERG-ANALIST
    'De groei op lange termijn is aantrekkelijk', stelt Reid. 'De waarderingen van de twee bedrijven zijn goedkoop tot redelijk. We denken dat impact van de genoemde factoren op korte termijn beperkt zal zijn voor Melexis en de onderneming niet zal belemmeren dit jaar te groeien. X-Fab blijft de capaciteit uitbreiden om de vraag vanuit de autosector bij te benen. De enige zwakte komt van niet-kernactiviteiten.'

    X-Fab ziet enkel zwakte in niet-kernactiviteiten.
    TRION REID
    BERENBERG-ANALIST
    Vorige week bleek dat Melexis niet immuun was voor het moeilijkere klimaat in de autosector. De winst van de chipontwikkelaar bleef in het vierde kwartaal nipt onder de verwachtingen. Beleggers trokken zich op aan het feit dat het bedrijf slechts een zeer milde vertraging verwacht. X-Fab bleek vorig jaar opnieuw een stevige groei op te tekenen, maar beleggers schrokken van de magere prognose.
  7. vava 13 februari 2024 12:42
    en ook even recente analyse bekeken op Simply Wall.st
    (link simplywall.st/stocks/fr/semiconductor...
    Zie onder Recent News & Updates naar artikel van 12Feb met als key boodschap dat X-Fab niet op korte termijn beperkt tot eind dit jaar mag beoordelen maar over een periode van meerdere jaren, en deze zit zeker goed.
  8. Neva 13 februari 2024 17:09
    Ik heb zojuist een forse batch bijgekocht, omdat de reactie volgens mij (zeer) overtrokken is.

    - EPS: 1.24 USD in 2023 vs 0.4 in 2022
    - Revenue: +23% in 2023 vs 2022
    - PE ratio: 6.78 (nu) wat überhaupt al extreem laag is voor tech / semi / chips
    - Automotive wordt nu hard geraakt door (teveel) voorraden en een mogelijk verlaagde vraag
    - Er wordt meer dan +63% geinvesteerd om de capaciteit te verhogen. Dit is mijn enige punt van zorg, omdat dit in verhouding vrij fors is en de omzetverwachting naar beneden is bijgesteld; +6-8% omzetgroei.
    - 2026 outlook van 1.5 miljard (wellicht moet dat nu naar beneden worden bijgesteld, maar daar lees / zie ik nog niks over).
    - In 2024 verwachten ze circa 6% meer omzet.
    - EPS 2024: ~ 1 USD
    - EBITDA: 245 million (+82% YoY)
    - EBIT: 157.7 (+175% YoY)
    - Core market growth (automotive / industrial / medical) met 22% CAGR over de laatste 5 jaar

    Ik denk / verwacht dat dit jaar een jaar wordt van transitie voor XFAB, waarbij ze de capaciteit enorm verhogen voor de komende jaren. De marges en de omzetten hebben zich enorm goed ontwikkeld over de afgelopen jaren en ze tonen al langere tijd aan hun zaakjes op orde te hebben. Op korte termijn zie je tegenwind in Automotive (minder groei EV's) en ze verwachten dit jaar minder hard te groeien. Als ze op 900-970 uitkomen en ze verhogen hun capaciteit enorm dit jaar, dan lijkt mij dit nog steeds erg positief, simpelweg omdat de prijs per aandeel in mijn beleving sowieso al (te) laag was voor een bedrijf met deze ratio's.

    @marbella: het lijkt erop alsof je continu je gelijk wil halen door dagscores te delen. Dat is je goed recht en moet je lekker doen. Op korte termijn kan je nu ook doen alsof je gelijk had. Ik heb nooit beweerd dat ze gegarandeerd zouden stijgen en al helemaal niet op korte termijn. Dit lijkt mij bij uitstek een bedrijf wat je langere tijd moet houden.

    De huidige prijs is qua ratios opvallend laag, de EPS groei over de laatste 5 jaar is zeer hoog en de reactie (korte termijn) van de markt lijkt me zeer overtrokken. Kortom, ja voor mij is dit moment om zeer fors bij te kopen, omdat het aandeel zelfs op 9.30 in mijn beleving al ondergewaardeerd was en nu is het in mijn beleving echt enorm goedkoop.

    Ik sluit niet uit dat het nog verder gaat dalen, omdat de markt simpelweg niet rationeel reageert en nieuwe tegenwind niet uit te sluiten valt, dus wie weet kan je de komende maanden weer dagelijks een berichtje sturen om je gelijk te halen. Ik gun het je van harte, irritant is het uiteraard wel dus je mag het ook laten.... ;)

    Als je echter cijfermatig kan onderbouwen dat de huidige koers logisch is, dan hou ik me aanbevolen, want ik lees/zie graag meningen of keuzes van anderen.
  9. Joemerino 15 februari 2024 10:57
    Google op belegger.tijd.be + XFAB voor een advies van onze Belgische zuiderburen. Is update van afgelopen 9 februari.

    Advies H+ : Houden & (bij)kopen op koerszwakte
    Risicospreiding 3 : Hoger dan gemiddeld risico

    Wat na de koersduik bij X-FAB ?
    De cijfers over het vierde kwartaal waren uitstekend waardoor de jaarcijfers boven de verwachtingen uitkwamen. Vorig jaar zag de groep de omzet met 23% klimmen tot 907 mln. USD. Hierin zit wel 17 mln. USD omzet vervat uit voorschotten van klanten voor toekomstige leveringen. De EBITDA-marge van 27,1% (245,6 mln. USD in absolute cijfers) lag boven de vork van 23 à 27% die het management voorheen hanteerde en een stuk boven de 18,2% uit 2022. Het aantal orders klom vorig jaar met 9% tot 880 mln. USD. Tot daar het goede nieuws. De groep mikt voor heel 2024 immers niet op een grote groei van de omzet (amper 3%). De omzet zou moeten uitkomen tussen de 900 en 970 mln. USD. De EBITDA-marge moet wel gemiddeld stijgen en tussen de 25 en 29% liggen. 2024 is nochtans een belangrijk jaar voor de expansie van de capaciteit en dan zou je mogen verwachten dat de omzet rond de 1 mld. USD zou uitkomen. Nu blijkt dat de extra capaciteit eerder naar het einde van het jaar zal geïnstalleerd worden. Dit levert pas extra omzet op vanaf midden 2025. Tegelijk is er een (tijdelijke?) groeivertraging in het industriële segment.

    Advies : H+3.
    Jaarcijfers beter dan verwacht, maar verwachtingen eerder pover. De volatiliteit in de resultaten van X-FAB is hoog en hiermee moet je als belegger bij X-FAB altijd rekening houden. De groei gaat nooit in een rechte lijn hoger. De autotak blijft goed boeren alvast en de capaciteit wordt verhoogd. Dit kost allemaal wat meer tijd dan verwacht, maar met bijkomende omzet (vanaf midden 2025) moet de winst wel volgen als de bezetting van de fabrieken hoog genoeg blijft. Opnieuw sluipen hier de twijfels in de hoofden van beleggers. Kijk uit naar een instapmoment tussen de 7,5 en 8 EUR om van de koerspandoering te profiteren.

198 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

X-Fab: een mooi instapmoment?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

X-FAB Nieuws

  1. jan '22 Berenberg verhoogt koersdoel X-Fab

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links