Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 25,130 30 apr 2024 13:31
  • -0,410 (-1,61%) Dagrange 24,980 - 25,710
  • 3.021.894 Gem. (3M) 2,2M

Philips 2024

693 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Gadus morhua 29 januari 2024 09:29
    De hele beademingskwestie van Philips blijft een rol spelen.
    Er is daar nu wel veel meer duidelijkheid over dat is natuurlijk positief.
    Naast de financiële schade heeft dit natuurlijk ook reputatieschade gegeven.
    Misschien heeft dat ook effect op de orderstroom (als je de keuze hebt, kies je ook voor zekerheid als klant)?

    De tijd zal het leren, naar een gezondere (financiele) toekomst voor Philips
  2. forum rang 7 JdeFL 29 januari 2024 09:34
    Philips stopt met verkoop van nieuwe slaapapneu-apparaten in VS
    Het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips stopt met de verkoop van nieuwe slaapapneu-apparaten in de Verenigde Staten. Dat maakte het concern bekend bij de publicatie van zijn kwartaal- en jaarcijfers.

    Bron: BELGA
    Vandaag om 08:33

    Philips heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse medische toezichthouder FDA, waarvoor het bedrijf in het afgelopen kwartaal een last in de boeken heeft gezet van 363 miljoen euro. Philips erkent bij die schikking met de FDA geen schuld of aansprakelijkheid. Ze moet nog worden goedgekeurd door een Amerikaanse rechtbank.

    Het bedrijf heeft sinds 2021 miljoenen slaapapneu-apparaten moeten terugroepen omdat die isolatieschuim konden loslaten, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van patiënten. De FDA kreeg melding van 385 overlijdens die mogelijk te maken hadden met de apparaten. De zaak kostte Philips al honderden miljoenen aan vergoedingen voor de defecte machines. Er kunnen nog duizenden individuele rechtszaken volgen in de VS.

    Ondanks de stopzetting van de verkoop in de VS, verwacht Philips in 2024 een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent tegenover 2023. Dat jaar werd een omzet behaald van 18,2 miljard euro, 6 procent (op vergelijkbare basis) meer dan in 2022. Onder de streep werd het verlies beperkt tot 463 miljoen euro, ruim drie keer minder dan in 2022. (Gva)

    Toch anders dan hetgeen hier gepost wordt..
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 29 januari 2024 09:47
    De resultaten van Philips zijn niet eenvoudig te duiden, maar vielen per saldo tegen. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

    Op vergelijkbare basis, inclusief de Amerikaanse Respironics-activiteiten, was de aangepaste EBITA 5 procent lager dan verwacht.

    Hesselink wees op “een grote misser” bij de winstgevendheid van de tak Diagnosis & Treatment. Daar stond een betere marge bij Connected Care tegenover. Maar dat was weer te danken aan het buiten beschouwing laten van de verlieslatende Respironics-activiteiten.

    Positief noemde de analist het herhalen van de outlook door Philips. Dat is nu inclusief het akkoord met de Amerikaanse toezichthouder FDA. Die beoordeelt Hesselink overigens als “erg bestraffend”. Philips mag namelijk geen nieuwe beademingsapparaten verkopen in de VS totdat er een definitief akkoord is bereikt. En dat kan jaren duren, waarschuwt de analist. “En dan wordt het erg lastig om de marktpositie terug te veroveren.”

    ING heeft een Houden advies op Philips. Het aandeel daalde maandag met 5,1 procent.
  4. Dirk diggler 29 januari 2024 09:56
    Tsja dat consent degree is zo idd niks waard. Maar goed de wereld is wat groter dan Amerika, ook al haalde Respironics de helft vd omzet uit dat land. Het zal flink krimpen worden daar. Gelukkig is het makkelijk mensen ontslaan in Amerika. Respironics haalt ook nog wel geld op uit maskers ed. En is maar 8% vd omzet. Goed om te horen dat het omzetverlies meer dan goed wordt gemaakt door de andere divisies
  5. forum rang 8 Branco P 29 januari 2024 10:31
    het probleem is imagoschade

    gaan ziekenhuisinkopers in de toekomst nog voor Philips willen kiezen? Ga je als inkoper het risico lopen dat je op je kop krijgt (als er problemen komen met andere philips-apparatuur) omdat je nog bij Philips hebt ingekocht?

    een logische oplossing zou zijn: overname (door Siemens o.i.d.) en dan een naamsverandering

    Voor mij betekent het toch: vooralsnog van Philips afblijven, ook al is het een mooi bedrijf met een zeer waardevol werknemersbestand. Tegen imagoschade valt moeilijk op te boksen en een overname zal nooit tegen een hoofdprijs zijn
693 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links