Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Hydratec Industries AEX:HYDRA.NL, NL0009391242

  • 143,000 20 mei 2024 11:30
  • +1,000 (+0,70%) Dagrange 143,000 - 143,000
  • 100 Gem. (3M) 780

Hydratec 2024

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. raywatch 22 januari 2024 08:17
    De mogelijkheid om aandelen te verwerven in Hydra Investment B.V. gaat inderdaad alleen door wanneer >5% van de huidige aandelen in Hydratec worden aangemeld, aldus citaat van B.Aangenendt (CEO) in FD van afgelopen zaterdag. (excl. de aandelen van directie : 5,7% en aandeelhouders: TenCate 69%).
    Blijven over P. van leeuwen 5,6% maar dat belang is nu lager, M.Spriensma ong 3%, en vele (?) kleinere aandeelhouders. Deze nieuwe aandelen lijken mij toch wel een serieuze optie.
  2. Kees 1938 26 januari 2024 09:38
    Zou er eigenlijk ook nog een mogelijkheid zijn dat er tegen het bod wordt gestemd? Ten Cate noemt zomaar een prijs en als ik straks aandelen in de nieuwe BV krijg en ik ze wil verkopen dan gaat dat in verhouding tegen hetzelfde bod als wat nu wordt geboden. De kans dat ik dan ooit nog een goede prijs geboden krijg is dan vrij klein. Ten Cate stelt nu een (erg lage) prijs vast, maar is daar nog verzet tegen mogelijk? Kunnen we nog ergens met mogelijk succes tegen stemmen of is zijn belang daarvoor nu al te groot?
  3. visje2 26 januari 2024 15:28
    quote:

    Kees 1938 schreef op 26 januari 2024 09:38:

    Zou er eigenlijk ook nog een mogelijkheid zijn dat er tegen het bod wordt gestemd? Ten Cate noemt zomaar een prijs en als ik straks aandelen in de nieuwe BV krijg en ik ze wil verkopen dan gaat dat in verhouding tegen hetzelfde bod als wat nu wordt geboden. De kans dat ik dan ooit nog een goede prijs geboden krijg is dan vrij klein. Ten Cate stelt nu een (erg lage) prijs vast, maar is daar nog verzet tegen mogelijk? Kunnen we nog ergens met mogelijk succes tegen stemmen of is zijn belang daarvoor nu al te groot?
    Rustig je aandeeltjes aanhouden en afwachten wat er tijdens de AVA van 25 april gebeurd. We staan aan het begin van een flinke groei van het bedrijf. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in nieuwe infra. Door de beperkte verhandelbaarheid was de koers enorm achter gebleven en het bod heeft geholpen om op een reëler niveau te komen. De argumentatie om de beursnotering te beëindigen was ook valide om te argumenteren om juist niet beursgenoteerd te worden in het verleden. Op de AVA zal het dividend gepasseerd worden, maar zal ookduidelijk worden of de 90% zal worden gehaald. Momenteel heeft de bieder ca. 74% van de aandelen en dus is er nog tot 90% nog flink wat ruimte.

    Bedrijf ontwikkelt zich ijzersterk en het wachten tot 25 april zal blijken te worden beloond.
  4. Kees 1938 31 januari 2024 13:25
    Als ik hierboven begrijp moet hij minimaal 90 % van de aandelen hebben om het van de beurs te halen? Best kans dat dat niet gaat lukken voor dit bod. Maar goed, in dat geval kan hij altijd zijn bod gaan verhogen en misschien dat hij daar ook best rekening mee houdt. Ik heb de hele Amsterdamse beurs nagezocht om te kijken of ik een goed alternatief kon vinden om voor dit geld over te stappen in een ander aandeel, maar dat heb ik niet kunnen vinden. Of er wordt een mooi verhaal verteld en veel verlies geleden, of er wordt lekker verdiend, maar de cijfers hebben de afgelopen jaren een grillig verloop laten zien of er wordt wel lekker verdiend, maar dat is dan vaak weer een degelijk bedrijf, waar niet heel veel vuurwerk te verwachten is, zoals bijvoorbeeld NN Group (wat op dit moment 14 % van mijn portefeuille is). Hydratec is op dit moment 72% van mijn portefeuille, puur omdat ik er veel vertrouwen in heb en weinig risico zie.

    Ik denk als een buitenstaander dit bedrijf van Ten Cate over had willen nemen, hij minimaal € 200,- tot € 250,- had moeten bieden om Ten Cate over de streep te trekken. En dan had ik er ook wel vrede mee gehad.

    Maar Ten Cate is natuurlijk ook een goede zakenman en die bieden over het algemeen niet meer dan nodig en € 142,50 incl. dividend is dan ook wel een absolute bodem om nog net niet helemaal te worden uitgelachen.

    Laten we hopen dat er dan in ieder geval een hoger bedrag geboden gaat worden. En aan alle beleggers hier op dit forum: vasthouden die stukken en niet gaan aanmelden voor dit lage bod.
  5. visje2 22 februari 2024 12:36
    Vanavond de cijfers over 2023 en ik verwacht tegenvallers( kosten opvoeren) om het minimale bod van 142,50 te rechtvaardigen.
    Verder zullen de onderliggende ontwikkelingen bij Helvoet, Timmerije( aanzienlijke productie verhogingen) en Rollepaal( grote overeenkomst in India) wel onder belicht blijven. Houd ze toch nog lekker vasr en na de ava bekijk ik het verder. Daar zal wel blijken of de 90% gehaald gaat worden of niet.
  6. Kees 1938 23 februari 2024 07:53
    Nou, inderdaad! Lekker blijven zitten. Jammer dat ze het dividend overslaan, maar de resultaten zijn weer flink gestegen tov vorig jaar. Het zou wel grappig zijn als de koers nog eens boven de € 142,50 uitkomt. Het zal vast wel niet gebeuren, want dit aandeel komt nooit van zijn plek, maar de cijfers zouden het wel rechtvaardigen.
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links