Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,730 28 mei 2024 17:35
  • +0,005 (+0,18%) Dagrange 2,720 - 2,780
  • 355.100 Gem. (3M) 431,3K

Avantium 2024

2.139 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 107 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. LBR91 24 januari 2024 18:02
    AMSTERDAM, 24 January 2024, 18:00 hrs CET – Avantium N.V., a leading company in renewable and circular polymer materials, is pleased to announce that its shareholders have granted the requested approvals for all items on the agenda of today’s Extraordinary General Meeting (EGM). Approval was granted for the authorisation to the Management Board to issue up to €50 million in ordinary shares in connection with an equity raise, which can be increased by up to 20 million, as well as for the authorisation to the Management Board to issue warrants in relation to the increase of the Debt Facility.
  2. LBR91 24 januari 2024 18:04
    The green light from the shareholders allows Avantium to raise €50 million in equity capital, which is expected to cover Avantium’s funding requirement related to the financing package for Avantium Renewable Polymers and to remain properly capitalised until the FDCA Flagship Plant is operating at its full capacity. This could be increased by up to €20 million, allowing Avantium to further strengthen its financial profile. Avantium has appointed ABN AMRO Bank N.V. and Bryan, Garnier & Co as joint global coordinators to lead this equity raise. The Company is already in multiple constructive discussions with existing and potential new investors and expects to announce further updates on the equity raise in due course. Avantium CFO Boudewijn van Schaïk comments: “We are very pleased that our shareholders support our financing plan, as announced on our Capital Markets Day held on 13 December 2023. Approving the intended capital raise is fundamental for remaining well capitalised until our FDCA Flagship Plant is fully commercially operational. It will create a solid financial basis on which we can execute our strategy to create sustainable value
  3. Gesina49 24 januari 2024 19:43
    Zoals ik dat als amateur-belegger bekijk voert men een degelijke koers. Eerst het idee lanceren van de 50+20 miljoen. Dan goedkeuring vragen aan aandeelhouders en nu aan de slag waarbij ik aanneem dat het vervolgtraject al grotendeels
    panklaar is. De details gaan we later vernemen. Wat de koers morgen zal gaan doen is m.i. koffiedik kijken. Afwachten.

    Long in AVTX
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 24 januari 2024 19:45
    FD

    Enige tijd geleden zakte het aandeel al toen bekend werd gemaakt dat er een emissie zou komen. Of dit nu weer gebeurt kan, maar hoeft niet. Veel is al ingeprijsd. De emissieactie zelf zal wel iets doen, maar zo ver is het niet.

    Aandeelhouders stemmen in met nieuwe kapitaalronde Avantium

    Aandeelhouders van biochemiebedrijf Avantium zijn akkoord met een nieuwe aandelenuitgifte. Ruim 99% stemde in met de in december aangekondigde emissie, meldt het bedrijf woensdag na sluiting van de Amsterdamse beurs. Ook het verruimen van de schuldpositie kreeg instemming.

    Avantium – dat plastics wil maken van duurzame grondstoffen zoals suikerbieten – meldde op zijn beleggersdag vorige maand dat de kosten voor de bouw van de fabriek in Delfzijl hoger uitvallen. Om de gestegen rente- en bouwkosten op te vangen, moet het bedrijf zeker €64,5 mln ophalen.

    Zeker €50 mln daarvan wil het biochemiebedrijf binnenhalen door nieuwe aandelen uit te geven. Beleggers reageerden destijds negatief op het nieuws. De koers daalde in een dag met meer dan 12% naar €3,68. Woensdag sloot het aandeel op €3,66.

    Het is de derde keer dat Avantium aanklopt bij investeerders sinds zijn beursnotering in 2017. De ambitie is om in 2026 zo’n €100 mln omzet te draaien. Deels door verkoop van producten, deels door licenties te verkopen aan gevestigde chemiepartijen. De productielocatie in Delfzijl, de eerste van het bedrijf, moet in de tweede helft van het jaar operationeel zijn.

    Nieuwe klanten

    Om het omzetdoel van 2026 te halen, is het wel noodzakelijk dat Avantium tegen die tijd nog zeker vier overeenkomsten sluit over het gebruik van de gepatenteerde duurzame technologie. Tot nog toe is er alleen met chemiereus Origin een afspraak. Daarvoor deed het Amerikaanse bedrijf een aanbetaling van €12,5 mln.

    Halverwege januari maakte Avantium wel bekend opnieuw een afnemer te hebben gevonden voor zijn bioplastic. Het gaat om het Sloveense Helios Resins, dat onder meer harsen voor verf maakt. Eerder sloot het bedrijf al akkoorden met onder meer Albert Heijn, luxemerk LVMH en bierbrouwer Carlsberg.
  5. spartapiet 25 januari 2024 07:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 24 januari 2024 19:55:

    [...]

    Ik zou zeggen: test je zelf en doe een mooie voorspelling.
    Een “mooie” voorspelling bestaat niet en kan ik dus niet geven. Een voorspelling die “mooi” (lees: juist) is kan slechts achteraf dat predikaat krijgen. Je one-liners gaan er dus niet op vooruit …… Niettemin is mijn “voorspelling” dat er vandaag geen schokkende dingen met de beurskoers gebeuren, omdat Iedereen al maanden weet dat er geld opgehaald zal moeten worden. Daarom ben ik er ook even uitgestapt, in afwachting daarvan. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als vandaag al bekend wordt gemaakt wat de uitoefenprijs is en die zal vast de laatste koers niet te boven gaan.
    Doe jij nog een zelftest vóór 09:00 uur en laat je ons het resultaat weten?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2024 08:52
    quote:

    spartapiet schreef op 25 januari 2024 07:42:

    [...]Een “mooie” voorspelling bestaat niet en kan ik dus niet geven. Een voorspelling die “mooi” (lees: juist) is kan slechts achteraf dat predikaat krijgen. Je one-liners gaan er dus niet op vooruit …… Niettemin is mijn “voorspelling” dat er vandaag geen schokkende dingen met de beurskoers gebeuren, omdat Iedereen al maanden weet dat er geld opgehaald zal moeten worden. Daarom ben ik er ook even uitgestapt, in afwachting daarvan. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als vandaag al bekend wordt gemaakt wat de uitoefenprijs is en die zal vast de laatste koers niet te boven gaan.
    Doe jij nog een zelftest vóór 09:00 uur en laat je ons het resultaat weten?
    Als je 'even uitstapt', heb je blijkbaar slechte verwachtingen.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 januari 2024 09:13
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 24 januari 2024 19:45:

    FD

    Enige tijd geleden zakte het aandeel al toen bekend werd gemaakt dat er een emissie zou komen. Of dit nu weer gebeurt kan, maar hoeft niet. Veel is al ingeprijsd. De emissieactie zelf zal wel iets doen, maar zo ver is het niet.

    Aandeelhouders stemmen in met nieuwe kapitaalronde Avantium

    Ziet er naar uit....
  8. Piet2010 25 januari 2024 09:17
    Uit het persbericht " The Company is already in multiple constructive discussions with existing and potential new investors and expects to announce further updates on the equity raise in due course."
    Wat mij betreft dus een grote kans dat er geen openbare emissie komt maar dat een paar grotere partijen instappen met een korting op de aankoopkoers.
2.139 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 107 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links