Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.695 Posts
Pagina: «« 1 ... 2953 2954 2955 2956 2957 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 21 januari 2024 18:41
    Rusland verovert gehucht in regio Charkiv

    Russische troepen hebben een gehucht in de regio Charkiv in weten te nemen. Oekraïne bevestigt de inname, maar benadrukt dat de verovering van Krochmalne weinig voorstelt: "Er staan vijf huizen. Die zijn vernietigd door Rusland", aldus Volodymyr Fitio. "Het heeft geen strategische waarde."

    Krochmalne ligt op enkele tientallen kilometers van Koepjansk. Die stad, met voor de oorlog 30.000 inwoners, is waar de Russen eigenlijk op azen. Het geldt als belangrijk kruispunt van spoorwegen in de regio. In de afgelopen dagen heeft Oekraïne zo’n 3.000 burgers in de regio opgeroepen te vertrekken vanwege toenemende Russische aanvallen.

    Donderdag maakte Rusland bekend een dorpje te hebben veroverd in de regio Donetsk, in Oost-Oekraïne. Dat betekende een kleine overwinning van Rusland in de strijd rondom Bachmoet.
  2. forum rang 8 het zwaard 21 januari 2024 19:04
    het zwaard
    21 januari 2024 18:41
    auteur info
    Rusland verovert gehucht in regio Charkiv

    Russische troepen hebben een gehucht in de regio Charkiv in weten te nemen. Oekraïne bevestigt de inname, maar benadrukt dat de verovering van Krochmalne weinig voorstelt: "Er staan vijf huizen. Die zijn vernietigd door Rusland", aldus Volodymyr Fitio. "Het heeft geen strategische waarde."

    Karel vergeet zeker niet om Felix in te lichten over deze belangrijke Russische overwinning.

    M.v.g

    Het Zwaard
  3. forum rang 8 het zwaard 21 januari 2024 19:16
    Conducteur die kat uit trein gooit, zorgt voor ophef in Rusland
    De Russische staatsspoorwegmaatschappij heeft haar excuses aangeboden nadat een conducteur een kat uit een passagierstrein gegooid had. Het voorval zorgde voor veel ophef in Rusland. Na een lange zoektocht door honderden vrijwilligers is de kat, Twix genaamd, dood teruggevonden. Dat melden Russische staatsmedia.
    Ondertussen wordt in een petitie, die zondagmiddag al door ruim 300.000 Russen ondertekend werd, opgeroepen tot het ontslag van de treinconducteur. Die laatste was er verkeerdelijk vanuit gegaan dat Twix een zwerfkat was die tijdens een stop in de stad Kirov aan boord van de trein geraakt was. Het baasje van de kat merkte pas tien uur na vertrek uit Kirov dat het dier niet meer in de trein te vinden was.

    Voor de dood van 1 kat komen 300.000 Russen op straat. Voor de dood van duizenden onschuldige Oekraïense burgers geen kat.
  4. forum rang 6 Fender bass 21 januari 2024 19:42
    quote:

    ffff schreef op 21 januari 2024 18:24:

    [...]

    Nou Het Zwaard.....Hij , dat studentje of de moderator zelf, wist niet hoe rap hij de posting moest weghalen. Een gedrag goed te vergelijken met de Inquisitie pakweg 500 jaar geleden als ze iets van een Lutheraan of Calvinist
    lazen.

    Toentertijd werden die "andersdenkenden" opgehangen, verdronken en meestal verbrand. Tegenwoordig wordt heel vlotjes hun postings weggehaald onder het motto: Het is ONZE website. En maar dreigen, keer op keer. Maar ze willen maar niet begrijpen hoe gruwelijk eenzijdig de KK van IEX is geworden. Het dringt toch maar niet door in die hersenen. Of....er zijn wel degelijk andere redenen., denkt " Stouterd"

    Peter
    Je bent een 'has been'. Bezig met een onzinnig achterhoedegevecht en alleen maar bezig met jezelf. En je gebruikt nogal grote woorden waar je je ook nog eens volkomen belachelijk maakt.

    En nu weer over naar Rusland.
  5. forum rang 9 Calimero 21 januari 2024 20:22
    quote:

    luchtschip schreef op 21 januari 2024 18:13:

    [...]

    Een soortgelijke FPV-aanval in de richting van Avdiivka door operators van de 47e gemechaniseerde brigade.

    video 0:30 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/174908...
    Het leek wel of hij hem terug wilde koppen .. zeker teveel voetbal gekeken ...
  6. forum rang 5 Mdv 21 januari 2024 23:53
    Drone attack forces suspension of Russian fuel exports

    Russian energy company Novatek said on Sunday it had been forced to suspend some operations at a huge Baltic Sea fuel export terminal due to a fire started by what Ukrainian media said was a drone attack.

    The giant Ust-Luga complex, located on the Gulf of Finland about 170 km (110 miles) west of St. Petersburg, is used to ship oil and gas products to international markets. It processes stable gas condensate - a type of light oil - into light and heavy naphtha, kerosene and diesel to be shipped by sea.

    It was not clear how long the disruption would last, how many tankers would have to idle outside the port, and what the knock-on effect would be on international energy markets.

    Critical infrastructure facilities in the surrounding Leningrad region were placed on high alert, with security units and law enforcement agencies ordered to destroy any drones detected, the regional administration said on Telegram.

    The Interfax-Ukraine news agency, citing unnamed sources, said the fire was the result of a special operation carried out by Ukraine‘s security services.

    Alex Ross21 January 2024 21:27
  7. forum rang 5 Mdv 22 januari 2024 00:23
    Air Force: Russian air defense sufficient on front lines, in Crimea but not on Russian soil
    Russia has a sufficient capacity for air defense on Ukraine's front lines and in occupied Crimea but not on Russian soil, Yurii Ihnat, a spokesperson for Ukraine's Air Force, said in an interview for Focus media outlet published on Jan. 20.

    Ihnat's statement follows reports that Ukrainian drones attacked oil depots in Klintsy in Russia's Bryansk region and the Russian city of St. Petersburg on Jan. 18-19.

    Klintsy lies around 80 kilometers from the border with Ukraine's Chernihiv Oblast, while Saint Petersburg is over 1,000 kilometers away.

    "Russian air defense is thinning out. They filled the front line and Crimea with it (air defense). But you see that the Russian territory is not so filled with air defense equipment," Ihnat told Focus's journalist.

    "Moscow, Saint Petersburg, (Russian leader Vladimir) Putin's bunkers will be more or less protected, but Ukrainian-made drones reach Moscow, St. Petersburg, and oil depots in other cities. This is a very good sign."

    Reports of drone attacks against military targets on Russian soil have increased in recent months. Kyiv usually doesn't officially comment on such strikes.
  8. forum rang 6 Fender bass 22 januari 2024 07:40
    Dit soort aanvallen halen inmiddels het reguliere nieuws niet meer. Zo 'normaal' is zoiets inmiddels.

    Rusland zou Odessa aanvallen met drones

    22 januari 2024 06:24 uur CET

    Russische strijdkrachten hebben drones ingezet om Odessa aan te vallen tijdens een nachtelijke aanval op maandag, meldde Ukrinform, het Oekraïense staatspersbureau, op basis van bronnen van een lokaal Telegram-kanaal.

    Rusland zou zijn HESA Shahed 136 autonome pusher-prop-drones hebben ingezet, ontworpen om luchtverdedigingssystemen te overweldigen door meerdere munitieaanvallen tegelijk te lanceren. Eerder waarschuwde de Oekraïense luchtmacht in een post op Telegram voor een mogelijke aanval op Odessa, samen met het hoofd van de regionale militaire administratie van Odessa, Oleh Kiper, die ook via een Telegram-post een waarschuwing gaf en er bij de bewoners op aandrong in schuilplaatsen te blijven. .

    Er werd geen gedetailleerde informatie gegeven over schade aan de infrastructuur of toegebrachte slachtoffers, maar het persbureau hield vol dat de luchtverdedigingssystemen in het gebied tijdens de aanval operationeel waren.

    SLEUTELWOORDEN:
    BOMBORDEN  | BETREKKINGEN RUSLAND-OEKRAÏNE | UAV  | OEKRAÏNE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / KA

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2024 09:17
    Russen: beslaglegging tegoeden kost Westen 264 miljard
    Gisteren, 16:50in Financieel

    MOSKOU (ANP/RTR) - Volgens het Russische staatspersbureau RIA verliest het Westen minstens €264 miljard aan bezittingen en investeringen als bevroren Russische tegoeden in beslag worden genomen. Persbureau Reuters was niet in staat de eigen berekeningen van RIA te verifiëren.

    Het verlies zou het gevolg zijn van tegenmaatregelen van de Russen. Volgens het persbureau bedragen de investeringen van Nederland in de Russische economie ruim $50 miljard (€46 miljard), die verloren zouden gaan.

    Eerder deze maand werd bekend dat de Amerikaanse president Joe Biden een wet steunt die het mogelijk moet maken om $300 miljard (€275 miljard) aan bevroren Russische tegoeden in beslag te nemen. Dat geld zou dan gebruikt moeten worden om de wederopbouw van Oekraïne te betalen.
    Europese huiver

    Moskou waarschuwt echter dat de regering een lijst heeft van Amerikaanse en Europese tegoeden die in beslag worden genomen als westerse landen de plannen doorzetten.

    De Russen waarschuwden eerder deze maand al dat Europa te maken krijgt met "onvermijdelijke" juridische gevolgen als het toegeeft aan de Amerikaanse druk om bevroren Russische tegoeden te gebruiken voor de wederopbouw van Oekraïne. Het in beslag nemen van Russische bezittingen in het buitenland ligt gevoelig in Europa. Duitsland, Frankrijk, Italië en de Europese Unie hebben eerder al bedenkingen geuit over de noodzaak en de wettigheid ervan.
  10. forum rang 8 GakGak 22 januari 2024 09:44
    het zwaard schreef op 21 januari 2024 19:16:
    [...]
    Voor de dood van 1 kat komen 300.000 Russen op straat. Voor de dood van duizenden onschuldige Oekraïense burgers geen kat
    .
    Het probleem ligt nog dieper.
    Honderdduizenden Russen willen dolgraag de straat op als ze met een kater zitten.

    Maar als het om de enorme aantallen slachtoffers aan kanonnenvlees gaat, dan vindt grote roerganger poetin het
    niet goed als men protesteert.

    Nou ok, dan maar liever de kat de bel aanbinden...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2024 10:45
    Waarschuwing Navo-admiraal hakt erin: noodpakketten niet aan te slepen

    Henk Runhaar
    Aangepast: 1 min geleden2 min geledenin Binnenland

    Het oorlogsalarm dat Navo-admiraal Rob Bauer deze week liet klinken, leidt tot een run op overlevingspakketten. Dat melden verschillende prep- en survivalspecialisten.
    © ANP/HH

    Water, een zaklamp en een radio op batterijen. Die drie dingen moeten Nederlanders op z’n minst in huis hebben, is het dringende advies van de Navo-topman aan de vooravond van de grootste Navo-oefening ooit. En nog wel een beetje meer ook, zeggen specialisten in de survivalbranche. „Denk aan een manier om eten te bereiden als stroom en gas wegvallen. Het maakt een wereld van verschil of je rijst kunt koken of dat je het moet laten wellen”, zegt eigenaar Luuk van de Ruit van de Prepshop.

    Het in het Nederlands officieel nog niet bestaande werkwoord preppen komt van het Engelse ’to prepare’ en is in landen als Amerika al decennia gemeengoed. „Ik sprak ooit op een cruiseschip een Amerikaans stel. Hij had een winkel in New York, maar ’upstate’ een ranch waar hij helemaal geprept zat, inclusief voldoende wapens voor een heel leger. Dat bestaat dus echt en is in Amerika al veel langer een ding. In Nederland hebben we een heel andere mindset”, zegt Bert-Jan van Heijningen.
    Poncho’s

    De voormalige winkelier in Alphen aan den Rijn krijgt ineens tientallen extra orders voor de complete noodpakketten die hij aanbiedt via Bol.com. „Het is weer ontploft, om het in oorlogstermen te zeggen. Ik heb vannacht, vanwege het tijdsverschil, meteen gebeld met de groothandel in China om extra spullen te bestellen.”

    Bekijk ook:
    Grootste NAVO-oefening sinds val Sovjet-Unie: ’We moeten ons voorbereiden’

    132 items bevat de 9,5 kilo wegende groene of zwarte rugtas waar Van Heijningen 374 euro voor vraagt. Dan heb je ook wat, stelt hij. „Een pakket dat is toegesneden op overleven in Nederland, in ons natte klimaat. Dus alles netjes dichtgeseald. Er zitten zelfs poncho’s in. Stel dat ze de dijk bombarderen en de wegen zijn geblokkeerd, dan moet je te voet naar hoger gelegen gebied. Dan is een rugzak wel zo praktisch. Omdat in geval van oorlog ook de navigatie kan uitvallen, zorg ik zelfs voor een papieren plattegrond van Nederland. Nog best lastig om aan te komen, trouwens. Alleen de ANWB maakt ze nog.”
  12. forum rang 8 GakGak 22 januari 2024 11:27
    De voormalige winkelier in Alphen aan den Rijn krijgt ineens tientallen extra orders voor de complete noodpakketten die hij aanbiedt via Bol.com. „Het is weer ontploft, om het in oorlogstermen te zeggen. Ik heb vannacht, vanwege het tijdsverschil, meteen gebeld met de groothandel in China om extra spullen te bestellen.”
    ...

    Hij moet er ook flink wat jodiumpillen bijstoppen want een beetje prepper is niet vies van wat
    nucleaire dreiging...
    Plus veel luchtfilters en wat die kaart van Nederland betreft, mogelijk is hij zelf een beetje de weg kwijt.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2024 12:29
    LIVE | Slowaakse premier: ‘Oekraïne moet grondgebied opgeven om oorlog te stoppen’

    Oorlog Oekraïne
    Om een einde te maken aan de oorlog met Rusland moet Oekraïne een deel van zijn grondgebied opgeven. Dat beweert Robert Fico (59), de nieuwe premier van Slowakije. Intussen buigt het Russische parlement zich over een wet dat de staat de macht zou geven om beslag te leggen op de eigendommen van mensen die veroordeeld zijn om ‘laster tegen de strijdkrachten’, zoals kritiek uiten op de inval in Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.
    Buitenlandredactie 22 jan. 2024 Laatste update: 12:23

    De belangrijkste punten:

    - Een Oekraïense aanval op een markt in de door Rusland bezette stad Donetsk heeft het leven gekost aan zeker 25 mensen. Rusland noemt dat een ‘barbaarse terroristische daad’.

    - Het Westen verliest minstens 264 miljard euro aan bezittingen en investeringen als bevroren Russische tegoeden in beslag worden genomen, meldt het Russische staatspersbureau RIA op basis van eigen berekeningen. Dat zou dan het gevolg zijn van tegenmaatregelen van de Russen.

    - Rusland heeft sinds het begin van de oorlog ongeveer 376.860 militairen verloren in Oekraïne, beweert de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten.
  14. forum rang 6 Rowi62 22 januari 2024 12:29
    WEF :
    Gisteren was Fluxys uit Belgie slecht in het nieuws toen bleek dat hun tanker in de geraakte St Petersburg LNG/oilterminal lag te bunkeren ondanks de sancties (waarvan ik dacht dat die er zijn)
    Op Twitter van Fluxys zie je ze juist staan met de "perfect meeting in Davos" samen met onze Bill Gates
    twitter.com/FluxysGroup/status/174764...

    Wij zijn maar kleine radertjes. Veel betalen voor gas nog steeds terwijl Qatar en Belgie gewoon inslaan in Rusland....
  15. forum rang 6 Fender bass 22 januari 2024 14:10
    Polen is zich bewust van het gevaar.

    Zelensky, de Poolse premier, spreekt over gezamenlijke wapenproductie

    22 januari 2024 13:57 uur CET

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Poolse premier Donald Tusk bespraken maandag tijdens hun bijeenkomst de mogelijkheid om een ??gezamenlijke wapenproductie tussen Kiev en Warschau te starten.

    “We waarderen de niet-aflatende steun van Polen en het nieuwe militaire hulppakket voor Oekraïne, evenals een nieuwe vorm van samenwerking gericht op grootschalige wapenaankopen voor Oekraïense behoeften: een Poolse lening voor Oekraïne”, zei Zelensky in een bericht op X.

    In december riep de Poolse premier op tot een “volledige mobilisatie” van westerse steun om Kiev te helpen in zijn strijd tegen Moskou. Ondertussen besloot Warschau vorig jaar de levering van wapens aan Oekraïne stop te zetten, te midden van het graanverbodsgeschil tussen de twee landen.

    SLEUTELWOORDEN:
    BETREKKINGEN POLEN-OEKRAÏNE | TUSK  | OEKRAÏNE CRISIS | ZELENSKY

    Baha Breaking News (BBN) / AB

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  16. forum rang 10 luchtschip 22 januari 2024 14:25
    Kadyrov-soldaten ( soldaten van de Tsjetsjeense leider Kadyrov ) schoten bijna Russische militairen neer in het ( door de Russen ) bezette Melitopol ( Zuid Oekraine ).

    Commandant van het Vostok-Akhmat-bataljon, Vakha Khambulatov, valt soldaten aan bij een Russische controlepost en bedreigt hen met executie wegens het controleren van documenten

    video 1:53minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/174936...
  17. forum rang 10 luchtschip 22 januari 2024 14:31
    quote:

    luchtschip schreef op 22 januari 2024 14:25:

    Kadyrov-soldaten ( soldaten van de Tsjetsjeense leider Kadyrov ) schoten bijna Russische militairen neer in het ( door de Russen ) bezette Melitopol ( Zuid Oekraine ).

    Commandant van het Vostok-Akhmat-bataljon, Vakha Khambulatov, valt soldaten aan bij een Russische controlepost en bedreigt hen met executie wegens het controleren van documenten

    video 1:53minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/174936...
    de video met ondertiteling in Engels

    Een merkwaardige situatie deed zich voor in het bezette Melitopol, waar de commandant van het Akhmat-Vostok-bataljon blijkbaar werd tegengehouden bij een controlepost. Zijn papieren waren niet up-to-date, maar in plaats van dit uit te zoeken, schoten ze bijna de militair neer die hen tegenhield.

    video 1:53 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1749...
63.695 Posts
Pagina: «« 1 ... 2953 2954 2955 2956 2957 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links