Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,580 6 mei 2024 17:35
  • -0,025 (-0,45%) Dagrange 5,560 - 5,640
  • 194.814 Gem. (3M) 296,4K

TomTom januari 2024

1.057 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JH1988 11 januari 2024 11:48
    quote:

    ketchup schreef op 11 januari 2024 10:51:

    [...]

    Omdat we het eerst in de cijfers moeten zien op 12 maand en dan gaat TT koopinteresse krijgen van nieuwe beleggers
    Ik ga uit van een halve euro WPA op 2 jaar bij 115 mio uitstaande aandelen en een multiple van x 20-25 voor kw

    Voor een koers van 20 euro moet TT tegen 1 euro wpa laten zien en dat zie ik ze niet maken , dat zou 100 mio plus aan winst moeten zijn en dat lijkt mij voor een service industrie waar TT in zit niet of moeilijk haalbaar als kleine speler
    Het spreekt voor zich hoe meer aandelen TT weet te schrappen , hoe beter t plaatje er uitziet
    Dus HG gebruik alle cash en schrappen die aandelen en Vergeet acquisities , niets is goedkoper dan TT eens dat ze winsten schrijven
    Koop je eigen stock in aan de beurs voor ons allemaal en niet het bedrijf om ons uit het aandeel te zetten
    Niemand die kijkt naar winst, cashflow is het belangrijkste. Als ze daadwerkelijk 10% van de omzet aan vrije cashflow kunnen genereren dan zou 100 miljoen vrije cashflow zo maar kunnen op lange termijn. Hier zou dan een multiplier van 20 niet misstaan.
  2. forum rang 7 ketchup 11 januari 2024 12:04
    quote:

    JH1988 schreef op 11 januari 2024 11:48:

    [...]

    Niemand die kijkt naar winst, cashflow is het belangrijkste. Als ze daadwerkelijk 10% van de omzet aan vrije cashflow kunnen genereren dan zou 100 miljoen vrije cashflow zo maar kunnen op lange termijn. Hier zou dan een multiplier van 20 niet misstaan.
    ben ik niet met je eens

    FCF is zeker belangrijk voor de onderneming , dat geeft ruimte voor investeringen .. maar als je iets met je aandeelhouders wenst te delen en daarvoor zitten aandeelhouders ook in een bedrijf , is het een kwestie van winst maken en deze uitkeren aan dividend en dat kun je enkel als je op lange termijn continue winsten weet te maken

    TT heeft nu al een paar jaar een een behoorlijke portie Free cash beschikbaar en het bedrijf staat op een all-time low voor beurswaardering , wil je een hogere beurs waardering /aandelen koers dan moet je winst maken en omzetgroei laten zien
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 11 januari 2024 12:29
    quote:

    ketchup schreef op 11 januari 2024 11:33:

    [...]

    daarom baseer ik me ook op jaarperformance en niet op kwartaalperformance
    FY2024 verwacht ik winst en omzetgroei en dat zal mi het aandeel al hoger zetten, de echte kickstart moet in 2025 komen voor substantieel hogere koersen

    let wel anders dan jij en wellicht anderen hier, zie ik dit als de ideale opportuniteit om de toko in 2026 te verkopen , want uiteindelijk heb ik geen vertrouwen in het verdienmodel van TT op de langere termijn, het ontbreekt ze aan pricing power en ze zullen altijd de onderliggende partij zijn .. waar Big Tech van gebruik zal maken, maar niet voor gaat betalen
    uiteindelijk zal de toko ondergebracht moeten worden bij een bedrijf die er via spin-off's van TT's diensten grof aan weet te verdienen

    de voorbeelden zijn er zat Nokia, de Duitse auto constructeurs, TT dusver en alle andere mapmakers ... niemand haalt er winsten uit ook een Intel niet uit MBLY , enkel Alphabet/Google weten er geld uit te maken via spin_off.
    Rechtstreekse verkoop aan een Big Tech.
    Of
    Via delisting-herstructering-nieuwe naam-notering aan de Nasdaq.

    Wat levert het meeste op voor de vier founders en de inner circle?
    Ik denk het laatste.

    Maar dat is mijn gedachte.
  4. forum rang 8 Wereldbelegger 11 januari 2024 12:33
    CES 2024: Google rust (bepaalde) auto’s uit met zijn Chrome-browser

    Techreus Google gaat zijn browser Chrome uitrollen naar de infotainmentsystemen van bepaalde wagens. Automobilisten en passagiers zullen de browser evenwel alleen kunnen gebruiken als het voertuig geparkeerd is of voor een rood stoplicht staat.

    Google maakte het nieuws bekend op de CES-technologiebeurs die momenteel plaatsvindt in Las Vegas. De primeur is voor een aantal modellen van de automerken Volvo en Polestar. Later volgen andere voertuigen die van huis uit software van Google aan boord hebben – de zogeheten Google Built-In functionaliteit.

    Routes doorseinen
    Google introduceert ook een nieuw snufje waarmee waarmee gebruikers hun reis kunnen plannen via Google Maps op hun Android- of iOS-apparaat, om die geplande route vervolgens direct naar hun wagen te seinen. Google Maps Send-to-Car, zoals deze functie heet, wordt onmiddellijk uitgerold, onder meer naar de Polestar 2.

    datanews.knack.be/nieuws/innovatie/mo...
  5. forum rang 5 hvasd2 11 januari 2024 13:16
    quote:

    NewKidInTown schreef op 11 januari 2024 12:55:

    Aandeel mooi gestegen (circa +9%) deze week, zouden de believers dan toch goed gepositioneerd zijn, en de nieuwe realisten worden ?
    IK profiteer in ieder geval niet van een verdere stijging, is ook niet erg, heb er ook geen schade van.
    Je opties verlopen toch niet vandaag ? Zo nee dan kan alles toch nog veranderen.
  6. forum rang 4 xof 11 januari 2024 13:46
    quote:

    ketchup schreef op 11 januari 2024 10:10:

    @ xof

    mijn verwachting voor TT FY 2024 is winst en omzetgroei en continuatie van het het inkoopprogramma met inzetten van meer cash voor schrappen van aandelen in 2025 , dat gaat mi goed zijn voor een koers-range op 2 jaar van 10-12 euro
    Leuk dat je weer terug bent in TT.

    Ik zit ook op deze lijn, maar het kan nog sneller gaan. In ieder geval gaan we naar het Noorden.

    Een dirty kan zomaar sneller komen met Teslin als aanduwer en MSFT als potentiele aanleiding.

    Indien MSFT meer interesse toont of HERE, dan ben ik er niet zeker van of we meedelen. Ik vertrouw dat bankmannetje niet (meer), daarvoor volg ik ze te lang.

    Ik blijf iig zitten en was weer ingestapt op dit nivo bij Q3. De koersval naar 5,20 was een komplete verrassing en teleurstelling. Nu eerst weer naar 8.

    Wat is jouw GAK
  7. forum rang 4 xof 11 januari 2024 13:49
    quote:

    JustRevisited schreef op 11 januari 2024 11:00:

    [...]

    Ik voorzie kansen en risico's: het risico dat tomtom in februari met een magere (voorzichtige) outlook komt, omdat ze nog niet exact weten wat de groei in Enterprise gaat worden, op basis van de nieuwe kaarten. Met dan in Q1 en Q2 waarschijnlijk positieve berichten, vanwege prestatie die wat boven deze voorzichtige outlook liggen. En met de AvA kans op een update over dividend of aandelen inkoop.
    Voorzichtig en defensief om nog goedkoop te kunnen blijven inkopen. Mss uitbreiding inkoopprogramma, totdat viertal boven de 50% uitkomt....
  8. forum rang 8 Wereldbelegger 11 januari 2024 14:43
    CES Las Vegas: Automakers gokken op diverse rijbelevingsystemen

    Automakers presenteren tijdens de CES Technology show in Las Vegas nieuwe AI-technologieën voor hun toekomstige modellen. Zo investeren autobedrijven in verschillende spraaksoftwares, en zetten daarmee in op verschillende AI-ontwikkelaars.

    BMW gokt op de Alexa-stemassistenttechnologie van Amazon. De Duitse automaker presenteert een demo van de Alexa-technologie tijdens de beurs, een voorproefje van een potentiële serie-uitrol. Amazon is een van de grote spelers op de markt voor auto-stemassistenten, een club waartoe ook Google en Cerence behoren.

    Volkswagen
    Volkswagen gooit het over een totaal andere boeg dan BMW. VW kondigt tijdens de show aan dat het voor de spraakgestuurde assistentie van ChatGPT in zijn modellen gaat. VW werkt daarin samen met het Amerikaanse softwarebedrijf Cerence. De autofabrikant presenteert tijdens de technologiebeurs zijn eerste voertuigen met ChatGPT.

    Mercedes-Benz
    Mercedes-Benz lanceert in Las Vegas een nieuwe zelfontwikkelde virtuele assistent dat een dialoog met bestuurders aan kan gaan. Volgens het bedrijf kan de assistent op verschillende emotionele tonen spreken en intelligente vragen stellen. “Mercedes-Benz vindt de digitale ervaring met behulp van kunstmatige intelligentie opnieuw uit, om mensachtige interactie met de MBUX Virtual Assistant mogelijk te maken”, Ook kondigt de Duitse automaker een samenwerking met Audible en Amazon Music aan. “Voor ons demonstreert dit een nieuwe dimensie van de hyper-gepersonaliseerde klantervaring”,

    Stellantis
    Waar de Duitse automakers vol inzetten op spraakgestuurde assistentie, gokt Stellantis op een virtuele beleving. Het bedrijf kondigt een samenwerking aan met BlackBerry om een ‘virtual cockpit’ platform ‘sneller’ in elkaar te zetten.

    Google
    Polestar, Volvo, GM, Renault en Honda zetten vooralsnog op Google in voor hun ingebouwd spraakassistentie.

    www.automotive-online.nl/management/2...
  9. forum rang 4 Jaap 11 januari 2024 14:46
    quote:

    NewKidInTown schreef op 11 januari 2024 12:55:

    Aandeel mooi gestegen (circa +9%) deze week, zouden de believers dan toch goed gepositioneerd zijn, en de nieuwe realisten worden ?
    IK profiteer in ieder geval niet van een verdere stijging, is ook niet erg, heb er ook geen schade van.
    .

    Believers en realisten, is een term voor aanduiding voor beleggers die allemaal hun eigen visie hebben.
    Elk van die beleggers vindt hun visie realistisch, anders zouden ze geen geld beleggen.
    Het is vooral vanuit een bepaalde hoek van beleggers om anderen te kleineren door ze believers te noemen.
    Want als je alleen maar believer bent, kan je ook het verkeerde geloof hebben.
    Daarmee twijfel zaaien, en daar zit een belegger niet op te wachten.
    Op anderen die twijfel zaaien.
  10. forum rang 8 Wereldbelegger 11 januari 2024 14:48
    quote:

    xof schreef op 11 januari 2024 13:51:

    [...]

    Het volume van STL zit er nog niet eens bij, pas nabeurs en buiten beurs om.
    Ik begrijp echt niet waarom je op voorhand aanneemt dat de STL vanaf de eerste dag 75k aan aandelen per dag oplevert.
    Ik ben daar niet zo zeker van.
    Ik wacht de eerste rapportage af.
    Of eind van de week of zoals gebruikelijk bij het bestaande inkoopprogramma maandag-namiddag.
  11. forum rang 4 Jaap 11 januari 2024 15:09
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 11 januari 2024 14:48:

    [...]

    Ik begrijp echt niet waarom je op voorhand aanneemt dat de STL vanaf de eerste dag 75k aan aandelen per dag oplevert.
    Ik ben daar niet zo zeker van.
    Ik wacht de eerste rapportage af.
    Of eind van de week of zoals gebruikelijk bij het bestaande inkoopprogramma maandag-namiddag.
    Ik denk dat die tweede lijn helemaal niets oplevert.
    Waarom zou je?
    Nu nog voordelig als groot aandeelhouder inkopen.
    En dan over een tijdje met ? procent winst verkopen aan de inkoper of aan de covering van shorts, of een overname.
    Daarom denk ik dat er in plaats van een tweede verkoop kanaal eerder zes nieuwe inkoop kanalen zijn bijgekomen.
  12. forum rang 4 marathon 11 11 januari 2024 15:16
    quote:

    Jaap schreef op 11 januari 2024 15:09:

    [...]

    Ik denk dat die tweede lijn helemaal niets oplevert.
    Waarom zou je?
    Nu nog voordelig als groot aandeelhouder inkopen.
    En dan over een tijdje met ? procent winst verkopen aan de inkoper of aan de covering van shorts.
    Eigenlijk wel met je eens maar dat heb ik in een aantal eerdere posts al aangegeven. Als ze van stukken af willen dan is de dark pool een ideaal platform.
  13. forum rang 6 win some... 11 januari 2024 15:22
    Heb zojuist nog eens even nar de resultaten van Consumer gekeken. Waar er in 2019 nog een Ebit van 70 mio mee werd gehaald, is dit nu teruggevallen tot 7 mio. In Us en Canada is men al gestopt met de verkoop van PND's. Het lijkt me logisch om na de zomer ook in Europa hiermee te gaan stoppen. Here heeft in 2015 een 10-jarig contract met Garmin gesloten, dus hier zijn in 2025 ook kansen als de pnd's geen rol meer spelen.
1.057 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links